Şimdi Ara

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dışarıdaki havayı eminim herkes bilir,kat kat giyindiği halde sokakta kimse vakit geçirmemeye çalışır,hemen sıcacık evine kaçar,sıcak yemeğini yer..

Fakat sokaktaki hayvanlar böyle kış aylarında herzamankinden fazla muhtaçlar..

Hiçbişey yapamıyosak evdeki yemek artıklarını,ekmek parçalarını bi poşete doldurup ağzı açık bir şekilde kapı önüne bırakırsak hayvanlar hem soğuk,hem açlık tehlikesine düşmemiş olurlar..Bir kap donmamış su koymak bile bişeydir..Hatta bahçeli bir evim olsa hiç durmam büyükçe bir kartonun içine kullanmadığım giysi vb. şeyleri doldurup koyardım,eminim ki gece soğuğunda birkaç kedi ısınmak için onun içine sığınacaktır..

Aynı şekilde hayvan barınaklarını da unutmamak lazım..Çok değil,50krş verip bir paket makarna götürmek bile yetiyor bazen,bu yardımları herkes yaptığında zaten çoğalıyor..Ya da yine kullanmadığımız elbise,çarşaf,pike gibi ısıtıcı şeyler de olabilir..

Eğer herkes evindeki camı açıp,üzerindeki atlet,t-shirt vb. şeyleri bi kaç saniyeliğine göğsüne kadar kaldırıp o soğuğu teninde hissederse benim demek istediklerimi,hayvanların da hissettiklerini anlayabilir sanırım..

Umarım söylemek istediklerimi anlayabilen birileri çıkar bu saatte..

• bravo gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum size...ben elimden geldiğince sokaktaki hayvanlara yardım etmeye çalışıyorum dediğiniz gibi sudan ziyade yemek artıklarını onlara verirseniz enerjilerini yemek aramak yerine kendilerini ısıtmaya verebilirler gerçekten çok soğuk havalar aç kaldıklarında daha da güçsüz oluyorlar tek yapacağınız eski bir kaba yemek artıklarını koymak..onlar yemek seçmez ne verseniz yerler...sizi de tekrar tebrik ederim açtığınız başlık için
  • bu sabah kahvaltıdan artan yumurtalı ekmeklerı bahçedeki kedilere attık ilk defa bu hayvanların yumurtalı ekmek yediğini gördüm yazın balkonda yemek yerken önüne köfte atsam yemez tip tip bakar bu sabah açlıktan ölcekmiş gibilerdi ben her kış bu sokaktaki hayvanlara acırım ama bir de insanlar var onlar nabıcak.....
  • ben de ekmek ve mısır koydum camın önüne

uskumrular falan hep gelip yiyo
  • Hocam gerçekten çok önemli ve güzel bir konuya değinmişsin. Onları düşünmemiz gerek. Heleki bu soğukta. Böyle bir konuyu açtığın için çok teşekkürler.
  • Evet kesinlikle yardım edilmeli sokak hayvanlarına.Ben mesela sokakta yaşayan dilencilere,sokak çocuklarına pek acımıyorum çünkü dileniyorlar,konuşabiliyorlar ancak sokak hayvanları konuşamıyor,derdini anlatamıyor,beyinsiz bazı insanlar tarafından işkenceye uğruyor,susadıysa bunu söyleyemiyor,para bulsa bir yere gidip su,yiyecek alamıyor.Bunlarıda düşünün,bence sokak hayvanlarının o sokakta dilenen insanlardan kat kat daha fazla yardıma ihtiyacı var ancak yurdum insanı her zamanki gibi buna aldırış etmiyor.Mümkün olduğunca eve de alın mesela ben bazen alıyorum biraz bizim köpeklede oynuyorlar,dinleniyor ve sonra yemekle birlikte tekrar sokağa götürüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I Love Cookies -- 25 Ocak 2010; 1:39:44 >
  • Bende hep merak etmişimdir kışın bu hayvanlar nereye saklanıyor ne yapıyor. Dışarıda tehlikelerden nasıl korunurlar nerelerde uyur bu kedi köpekler.Bilen biri anlatabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sokaklarda tabi ki.Diyorum ya o sokak çocuklarının kalacak yerleri var,dilenerek günde bizden bile fazla para kazanan dilenciler var,evi var onların belki ancak köpekler sokakta kalıyor,tüyleri onları nereye kadar koruyabilir,çoğu insan sırf kendini avutmak için onların tüyleri var diyor ancak kısacık tüyler bu soğukta işe yarar mı sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeRSeRi

Bende hep merak etmişimdir kışın bu hayvanlar nereye saklanıyor ne yapıyor. Dışarıda tehlikelerden nasıl korunurlar nerelerde uyur bu kedi köpekler.Bilen biri anlatabilir mi ?

kediler soğuyana kadar araba motor kapaklarının üstünde yatıyorlar orada uyurlar genelde ya da kuytu bir yere çekilirler.Köpekler ise rüzgar almayan bir yerde birbirlerine sokularak uyuyorlar genelde
  • Aynen düşüncelerimi yansıtan bir konu olmuş burası.. Şu anda bu satırları yazarken 15 yaşındaki ankara kedim omzumda uyuyor. Keyfi yerinde.. Ancak, bende sizin gibi sokaktaki hayvanları düşünüyorum. Geçen seneden beri oda penceremin baktığı, evimizin arka terasındaki kedilere (6 kediye) hergün bir paket sosis alıyorum.(2 TL) Bu akşam bir pakette fazladan alıp, sokakta çöp torbalarını koklayan kedilere attım. Kuytu köşelerde saklananlar da acıkmışlar, buzların içinde koşa koşa geldiler. Ara sıra sokaklardaki köpeklere de atıyorum. Yazın o kadar önemli değil, hayvanlar yiyeceklerini (çöplerden vs.) bir şekilde buluyorlar. Ama kışın yiyecek hayati önem taşıyor. Buzlar çözülene kadar elimden geleni yapacağım. Bunları yaparken cebimden ekstra bir para da çıkmıyor. Şöyleki, eskiden her akşam abur-cubur, çerez, kuruyemiş alırdım. Şimdi rejime girdim. Onlara vereceğim parayı, hayvanlara dağıtıyorum. Hem biraz vicdanım rahatlıyor, hem sevap kazanıyorum, hem forma giriyorum. :) Onların doyduktan sonraki "teşekkür eder gibi" bakışları parayla satın alınamayacak kadar çok huzur veriyor. Herkes bizim kadar duyarlı olsa, sokakta aç hayvan kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaNs3R

ben de ekmek ve mısır koydum camın önüne

EDIT:

Ben de aşırı bir hayvan sever olarak her daim düşünürdüm bu hayvanlar ne yapar, ne eder diye; ta ki beyoğlunda karton içinde titreyen bir evsizi görene kadar. Köpekler, kediler bir yolunu bulur; insanlar ne yapar bu havada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 25 Ocak 2010; 4:04:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

EDIT:

Ben de aşırı bir hayvan sever olarak her daim düşünürdüm bu hayvanlar ne yapar, ne eder diye; ta ki beyoğlunda karton içinde titreyen bir evsizi görene kadar. Köpekler, kediler bir yolunu bulur; insanlar ne yapar bu havada...

Ben de tam tersini düşünüyorum..İnsanlar bir yolunu bulur,hiçbişey yapamazsa dilenir ve karnını doyurur..İlla ki bir yere sığınır..Fakat hayvanların ağzı var dili yok,derdini anlatamaz,üşüdüm,acıktım diyemez..Evsizlere bakmak belediyenin görevi,sokakta bir evsiz donarak öldü diye hemen tüm belediyeler spor salonlarını evsizlere actı bi gün önce..Fakat sokakta donum ölen onlarca hayvan var ve kimse kılını kıpırdatmıyor ne acı..

• Yıllardır Yapmadığım Birşeyi Aklıma Getirdin Sana Çok Teşekkür Ediyorum Arkadaş Eve Gelişimde İlk İşim Bir Markete Uğramak Olacak..
  • quote:

Denizin altındamı yaşıyon
  • İmkanınız varsa en iyisi yanına almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamtaro !

İmkanınız varsa en iyisi yanına almak.

Aslında imkanı olan herkes sokaktan bir kedi alsa,en azından kış ayını geçirene kadar evinde misafir etse eminim ki kış sonunda ondan ayrılmak istemiyecektir..Evde hayvan beslemek apayrı bişey çünkü.
  • Böyle böyle hayvanlar çoğalıyor sokakta kedi köpekten geçilmiyor. Avrupada hiç görmedim caddede başıboş bir kedi köpek. Daha geçen gün sokağın ortasında afedersiniz çiftleşiyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

Böyle böyle hayvanlar çoğalıyor sokakta kedi köpekten geçilmiyor. Avrupada hiç görmedim caddede başıboş bir kedi köpek. Daha geçen gün sokağın ortasında afedersiniz çiftleşiyorlardı.

İşte bu belediyenin suçu,hayvanları yavruyken kısırlaştırsalar herşey yoluna girecek..
  • Belediyenin sorumsuzluğu elbette..Bilenler bilir 100.yıl semtinde eskiden köpek barınağı vardı ve kapatıldı.Köpekler de sokağa salındı ve hep buralarda gezerler.Elimden geldiğince bayat ekmekleri yada yiyebilcekleri yemek artıklarını sokakta geçtikleri yere bırakıyorum gece yiyorlar.
    Geçen yaz da Ankara'da inanılmaz sıcak günler olmuştu.Kuraklık da vardı.Binanın en üst kat camının önüne büyük bi kapta su koymuştum serçeler gelip içiyorlardı sürekli.Sonra yönetici kaldırmış suyu binaya pislemesinler diye.Adama sinirlenip benim muhabbet kuşumun kafesinin pisliğini kapısının önüne dökmüştüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chimaerane

Belediyenin sorumsuzluğu elbette..Bilenler bilir 100.yıl semtinde eskiden köpek barınağı vardı ve kapatıldı.Köpekler de sokağa salındı ve hep buralarda gezerler.Elimden geldiğince bayat ekmekleri yada yiyebilcekleri yemek artıklarını sokakta geçtikleri yere bırakıyorum gece yiyorlar.
    Geçen yaz da Ankara'da inanılmaz sıcak günler olmuştu.Kuraklık da vardı.Binanın en üst kat camının önüne büyük bi kapta su koymuştum serçeler gelip içiyorlardı sürekli.Sonra yönetici kaldırmış suyu binaya pislemesinler diye.Adama sinirlenip benim muhabbet kuşumun kafesinin pisliğini kapısının önüne dökmüştüm...

Sizi tebrik ederim. Rahmetli dedem, yaz-kış demeden, bazen parkta, bazen evin kullanmadığımız balkonunda güvercinlere her sabah 3-5 kilo buğday verirdi. Hatta işi öylesine görev gibi görüyordu ki, birlikte gidip toptancıdan her hafta 40-50 kiloluk buğday çuvalı alıp eve taşıyorduk. Sonra birgün rahatsızlanmıştı. Güvercinlere buğday verememişti. O gün bütün mahalle şok oldu. Yüzlerce güvercin odasının camında, karşısındaki ağaçta, tellerde vs. kalkmasını bekliyordu. Beni en çok etkileyen kısmı ise, parasının bereketini ve sağlığını bu yaptığı harekete borçlu olduğunu düşünmesiydi. Bana "Onlar peygamberimizin hayatını kurtardılar. Yardım etmek çok sevap" diyordu. Hakikaten de, sıradan bir memur emeklisi olarak, biz çocukken her istediğimizi alıyor, sıkıntıya düşenlere yardım ediyor, sürekli takım elbise ve fotr şapka ile geziyor, çevreden görenler kendisini çok zengin zannediyorlardı. Birgün bile maddi sıkıntıya düştüğünü hatırlamam. Sağlığını ve bereketini güvercinlere yaptığı yardıma bağlaması, beni çocukken çok etkilemişti. Hep, "Allah beni kimseye muhtaç etmeden canımı alsın" diye dua ederdi. O bile gerçek oldu.. Şimdi, kabrinin ayak ucundaki yemlik kısmına yazın su, kışın buğday koyuyoruz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.