Şimdi Ara

Sokağa park ederken tekerlekleri kaldırıma yapıştırır mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mesela park ettiniz. aracın solunda ya da sağında kaldırım var. veya banket var vs. park edince, o kaldırımın veya banketin yanında kalan tekerleği kaldırıma doğru sıfır yanaştırmaya dikkat eder misiniz?

ben ediyorum açıkçası, niye diye soracaksanız dar sokaklar için avantaj olabiliyor. sonra sabah geliyorsun biri aynana çakmış, arabaya sürtmüş. bir bakıyorsun arabayı iyi yapıştıramamışsın kaldırıma, veya duvara vs, çok dışarıda kalmış. ister istemez keşke iyi park etseydim diye üzülüyorsunuz. ben park ederken 2 dakika da bunun gibi işlerle uğraşıyorum. yalnız yanlış anlamayın, kaldırıma çıkıp insanların yürüyüş yolunu işgal etmek derdinde değilim yapmıyorum da öyle bir şey. sadece yolun kenarını verimli ve etkin olarak kullanıyorum.

ayrıca, yokuş park ederken yokuş iniş ise park yönüme göre tekerlekleri kaldırıma doğru döndürerek park ederim. şayet el freni tutmazsa arabayı kaldırım tutar az çok en azından. bu da hayat kurtarıcı olabiliyor. dik yokuşta park ederken yapılacak en iyi güvenlik önlemi 1- el freni çekmek 2- aracı viteste bırakmak ise bence 3.'de budur. hatta daha ileri gidip tekerlek altına takoz, taş vs koyanlar da var o da doğru bir yöntem ama bu 3 yöntem de gayet etkili olabiliyor...

• Sokağa göre değişiyor. Çift yön ise sokaktaki arabalardan daha içeriye koymam. Yoksa sokakta karşılaşan arabalar benim arabamın bulunduğu yeri geniş görüp orada birbirlerini geçmeye çalışıyorlar ve çarpma ihtimalleri yüksek oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kendi yıldızını takip et.
  • Cift yönlü geniş bir sokagımız var araclar sagdan ve soldan park edebiliyor üstelik

Her zaman aracımı kaldırıma yapıştırmaya calışırım olabildigince

Gecen biri sürtmüş gitmiş bir karış mesafe var tekerden kaldırıma

Yani ben hep tam yapıştırmaklamı ugraşayım olucagı varsa yine mi olur bilemedim

Araba icin garajın olacak her zaman söylüyorum rahat ediyorsun biraz

• Hayır yapıştırmıyorum neden yapıştırayım ki sonuçta yolların kenarları araçların park edilmesi için özel olarak ayrılmıştır bu durumda neden arabamı sıkıştırayım ki geniş geniş park ediyorum kafam rahat

• yola yakın bıraksam araçlar sıfır geçiyor çizme ihtimali artıyor, kaldırıma sıfır bıraksam empati yoksunu medeniyetsiz insan sürüleri çantasını poşetini sürtüyor, kapattığım halde aynaya çarpıyor, hiç bir zarar veremezse gelip kot pantolonuyla kaportaya yaslanıyor. ne yapacağımı şaşırdım ve yoruldum artık.

• Dar yerde janti cizmedikce yanaşıyor olabilirsiniz ancak kural 1 Ayak (foot 30cm) kaldirima uzak durmaktir. tam tur direksiyon cevirdiginizde ön takim zaear girme ihtimali var bu mesafe birakilmazsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 6 Ekim 2018; 13:4:13 >

Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Dar yerde janti cizmedikce yanaşıyor olabilirsiniz ancak kural 1 Ayak (foot 30cm) kaldirima uzak durmaktir. tam tur direksiyon cevirdiginizde ön takim zaear girme ihtimali var bu mesafe birakilmazsa
    evet jant çizmemeye de dikkat etmek lazım, bunu atlamışım konuda. aslında keşke bütün araçlarda geri vitese takınca ayna birazcık aşağıya inse ne güzel olurdu. volkswagen scirocco'da görmüştüm bunu dsg vites, ama vag kodlama ile mi açılıyor bilmiyorum...

Orijinalden alıntı: D.Baran

Sıfırlama değil ama küçük bir aralık bırakmaya çalışıyorum.Arka-ön eşit ve paralel olsun derken de jantları yaralıyorum hep,simetri yüzünden.
    Aynen.hayir birde arac günün 23 saat 40 dakika evinin önünde park halindedir.sadece gün içinde çocuğu okula bırakır geri gelir.benim iş hanımın iş ev aynı mahallede(küçük şehrin faydaları)

Ve sokaktan abartmiyorum iki tır yanyana geçer.ben kaldırıma illaki yapistiricam.sag on lastiği sürte sürte jant ve lastik çizildi hep.huyuma tukureyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaş araca yaslanmasından bahsederken şunu kastediyor;

Kot pantolonun arka cebinde metal çıtçıt gibi şeyler, düğmeler oluyo. Adam sürtündükçe dönüşü olmayan derin çizikler yapıyor.

Kendi aracım olmamasına rağmen bikaç kişiyi uyardım, adam özür diledi farketmemiş bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Arkadaş araca yaslanmasından bahsederken şunu kastediyor;

Kot pantolonun arka cebinde metal çıtçıt gibi şeyler, düğmeler oluyo. Adam sürtündükçe dönüşü olmayan derin çizikler yapıyor.

Kendi aracım olmamasına rağmen bikaç kişiyi uyardım, adam özür diledi farketmemiş bile.

Alıntıları Göster
    Bak bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum bu kadar ayrıntı şeylere dikkat edecek vaktim yok malesef

• Moueson kullanıcısına yanıt
    yav he he megane 4 alsan bırak sokağı garajı evine çıkartmanın yollarını ararsın gelmiş burada duyar kasıyorsun yeme bizi musa

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

yav he he megane 4 alsan bırak sokağı garajı evine çıkartmanın yollarını ararsın gelmiş burada duyar kasıyorsun yeme bizi musa
    Ne duyarı yav bizim sokağın önünden pek araç geçmez ayrıca yolda baya geniş o yüzden kaldırıma yapıştırma dan rahat rahat park edebiliyorum ayrıca araç alçak kaldırım yüksek olunca kapı altları çiziliyor o yüzden sıfır yanaştıramam .Meganem olsa portatif garaj alırdım hatta araçımı kamerayla 7/24 izlerdim ahh keşke bir Meganem olsa ...

• Elektrikli ayna ayar kolunu sağ aynada tutunuz, 1999 Passat'ta keşfetmiştim ben o zaman yeni aldığımızda

Orijinalden alıntı: Moueson

Bak bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum bu kadar ayrıntı şeylere dikkat edecek vaktim yok malesef

Alıntıları Göster
    Çok boş adamsın

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.