Şimdi Ara

Çarpıp kaçma kırık fardan araç tahmin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gece önce evimin kapısının önünde park halindeki aracıma maalesef bir araç çarpıp kaçmış. Komşuların bana ulaşmasından sonra hemen çevrede kazalı araç aramaya başladım ancak herhangi bir sonuca ulaşamadım. Gece 01:30-02:00 saatlerinde gerçekleşti. Maalesef ki araçta kasko olmadığı için trafik sigortasıda zararı karşılamıyor. Bölgede jandarma görev yapıyor ancak herhangi bir kamera vb. Kanıt olmadığı için pekte ilgilenmek istemediler. Aracım çarpma esnasında sol kısmından kapı, çamurluk hasar alıyor (göcük çizikler) ve ayna kırılıyor. Araç duvar kenarında olduğu içinde araç çarpışma şiddetyle duvara yaslanıyor ve sağ kapı ve çamurlukta çizik göçükler mevcut ve aynı zamanda sağ aynada kırılıyor. Yaklaşık 40-50k tl arasında bir hasar mevcut. Çarpan aracın ya sis farı ya farı kırılmış sadece bu kırık parçalar var elimde bu parçalardan marka model tahmini yapabilecek olursa sevinirim bende o saat aralığında çevredeki marketlerin kameralarından emin olabileceğim bir aracın plakasına ulaşabileyim. Kırık far parçası siyah nikelajlı bir parça ve tek parça halinde tabi bu nikelaj kısmı üst taraf mı alt taraf mı belli olmuyor. Nikelajın altında L2 L709099 PMMA yazıyor ancak L709099 parça numarası herhalde çinli bir üreticinin numarası parçacılardan veya internetten hiç bir bilgiye ulaşamadım. Çarpan aracın rengi beyaz aracımda beyaz boya çıkmış. Aynayı kırdığı içinde açıkçası biraz yüksek bir araç olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xElysioN X kullanıcısına yanıt
    İnternetten golf 8 farı açıp elinizdeki parçalar ile bir karşılaştırır mısınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben yeni honda city marka model araca ait bir parça olduğunu düşünüyorum, honda citynin ön farlarına ait bir parçaya benziyor.

• Hocam bu arada çarpıp kaçan aracın kırılan parçası sol tarafa ait, kameraları tararken bütün araçların sol ön far civarına odaklanmanız daha yararlı olur diye düşünüyorum,

Bir de anlattığınız kadarıyla sizin aracınızın sağ tarafı duvara yakın sol tarafı açıkta ve sol taraftan hasar almış dolayısıyla size çarpıp kaçan aracın da sol taraftaki parçası hasar aldığına göre size çarpan araç sizin aracın ön tarafının baktığı yoldan gelip çarpıp devam ediyor muhtemelen,

bu durumları düşünerek güvenlik kameralarını incelerseniz daha kolay bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

• efyavas kullanıcısına yanıt

Teşekkürler tahmininiz için incelicem

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Hocam tahmin ve bakış açışınız için teşekkürler. Ben parçadaki L2nin Left olduğunu sonradan anladım ve çarpan aracın sağ taraftan vurduğunu düşünüyordum çünkü sol tarafından çarpması park konumu açısından çok garip olurdu ama eminim artık sol tarafından hasar aldığını ve diğer yönlerdeki kameralar için bir çevre taraması yapıcam yarın. Saygılar sevgiler

Benim bildiğim araç parçaları üzerinde sol taraftaki parçalar için L, sağ taraftaki parçalar için R yazıyor olduğu idi, buna bağlı olarak öyle bir tahminde bulundum hocam umarım işinize yarar Çarpıp kaçma kırık fardan araç tahmin 

Rica ederim bu arada, umarım en kısa sürede bu durumla ilgili iyi bir sonuca ulaşırsınız hocam Çarpıp kaçma kırık fardan araç tahmin  .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2023 transporter farına benzettim ama yanılıyor da olabilirim yada vw grubu bir araç olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliyenidogan -- 26 Nisan 2025; 9:52:29 >
  • Fotoğrafa ve verdiğin bilgiye göre ("L2 L709099 PMMA" kodu ve parça görüntüsü), bu parça büyük ihtimalle bir far içi reflektör çerçevesi veya far dekor trim parçası.

Plastiğin üstünde yazan PMMA ifadesi, kullanılan malzemenin akrilik (polymethyl methacrylate) olduğunu gösteriyor — bu da genellikle far lensleri veya süs kaplamalarında kullanılan bir malzeme.

Kodun başındaki L2 ve L709099 numarası ise büyük ihtimalle üretici parça kodu. Doğrudan bu kodun hangi araca ait olduğuna dair kesin bir veri yok, ama genellikle bu tarz numaralar:

• Lexus,
    • Land Rover,
    • veya bazı Alman markalarının (Audi, BMW, VW gibi) far parçalarında görülebiliyor.

Özellikle şekline bakınca, bu parça büyük ihtimalle biraz lüks segment bir araçtan geliyor gibi duruyor. (chatgpt)

• İnternette son kasa renault traffic gibi cikti sanki ama onlarin da siyah zemin farlari vardi. 2024 falan olanlarinda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyoloji dersinden sınav olacakmış.

Sınıftaki herkes defteri, kitabı okuyup bir güzel hazırlanmış.

Ancak sınavın yapılacağı gün sınıfa gittiklerinde bir de bakmışlar ki; ortada kağıt kalem yok, herkes için bir mikroskop var.

Hoca öğrencileri şöyle bir süzüp konuşmuş:

-"Her mikroskopun altında, bir böceğin bacağı var, sınav sorunuz, bacağından böceği tanımak."

İtirazlar, sızlanmalar nafile; sınav başlamış.

Öğrencilerden biri dayanamayıp, hoca daha yüzünü göremeden kapıyı çarpmış çıkmış.

Sesle irkilen hoca bağırmış:

-"Hangi terbiyesiz o, kapıyı çarpıp çıkan?"

Kapı hafifçe aralanmış ve bir bacak uzanmış...

Ve dışardan gelen ses ..

"Öğretmenım tahmin et bakalım bu kimin bacağı?''

• Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Ben bölgede yaptığım bir arama sonucunda audi marka a4 araç buldum çarpışma bölgesi araçta çıkan boya izi far camının kırılması gibi bulgular tutuyor. Durumu emniyet güçlerine bildirdim şimdilik bekliyorum. Herhangi bir gelişme olursa buraya yazıcam. Chatgpt ile karşılaşma yaptım chatgpt yüksek ihtimalle bu araca ait olduğunu söylüyor ve tam olarak şöyle bir model tespiti yaptı Audi A4 B8 kasa makyajlı (facelift) versiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xElysioN -- 27 Nisan 2025; 15:23:15 >

Aracın modelini bulmanıza sevindim. Umarım aracı ve sahibinide bulur zararınızı tazmin edebilirsiniz.

Çarpma görüntüsü olmadığı sürece kolluk kuvveti birşey yapmayacaktır hocam sadece tutanak tutar. Kaskoda olmadığı için polisin tuttuğunu tutanakla dava şikayetçi olup dava açacaksınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun etraftaki dükkanlardan kamera kaydı bulamazsanız işiniz zor.

Bana göre çarpan büyük ihtimalle kadın şoför.

Çünkü kadın şoförlerin geneli direksiyon hakimiyeti zayıf ve şerit ve çevre kontrolü sıfır.

Daha geçen gün gözümün önünde 50 yaşlarında bir kadın yol kenarında dörtlülerini yakmış bekleyen arabaya yandan çarptı yan aynasını kopardı.

Öyle dar bir yol felanda değil yani koskoca şeridinde gitmiyorda kenarda bekleyen arabaya çarpıyor.

Çarptığı arabanın içinde adam olmasaydı belki kaçacaktı o da.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.