|
Bildirim
|
Dün bir baktım voltaj kendiliğinden 2.00 olmuş.
Yav he he. ![]() |
Tabii ki o açıklar kredi kartı sistemindeki açıklar değil.
Ama sen tonla siteye-firmaya vb alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini (isim, no, tarih, cvc hepsi) veriyorsun ve onlar kaydediyor. Diyelim xz sitesinden internet alışverişi yaptın ve onlar da bilgilerini kaydettiler. (Kaydetmediklerini düşünüyorsan hiç uğraşmayalım) Sonra bu açıklar kullanılarak siteye saldırıldı ve ve 450 bin kişi olayında olduğu gibi müşteri bilgileri (isim, adres, telefon, kredi kartı vb vb) çalındı. İçinde seninkiler de var (belki hepsini çalamadılarsa olmayabilir de) doğal olarak. Demek bu senin için bir risk değil. EK: Senden daha eğitimli ve bu konuların riskleri hakkında çok daha tecrübeli ve bilgili (bizzat mücadele ettim bilişim suçlarıyla) bir kişiyim. Hack işinde de (yazdıklarına bakarak tahmini bilgi seviyene göre) senden kat be kat iyi olduğumu iddia edebilirim. 1980'li yılların başından beri programlama ile ilgilenirim. Hem de yeni yetmeler gibi C#, Php, Python vb ile değil. Esas olarak Assembly kodlarım. Belki sen daha vitaminken Z80/8086 işlemcilere ASM kod yazdım ben. ASM kodlamak için de donanımı, özellikle işlemciyi ve iç yapısını iyi bilmek gerekir. Yoksa programcı değil programcımsı olabilirsin. Yani tam senin kendin gibi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi değilim şükür. Zaten yazdıklarımı (elimden geldiğince basitleştirerek yazdım) okuyup anlamaya çalışsaydın epey bildiğimi de anlayabilirdin. Anlayamadıysan yapacağım bir şey yok. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybay17 -- 15 Aralık 2019; 15:29:50 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 17 Aralık 2019; 17:18:10 > |
|
|
|
|
|
|