Şimdi Ara

Soğutma Sıvısı Olarak Civa ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar soğutmada kullandığımız blokların bakırdan olmasını ısıl iletkenliği yuksek diye istiyoruz değilmi peki sıvı soğutma sistemlerimizde kullandığımız sıvınında ısıl iletkenliği yuksek olursa tam super olmazmı yani islemciden sıcaklık hızla bakır ile çekildi ama sonrasında bakırdan da dolasan sıvıya cabucak aktarılması gerekiyor kullandığımız suyun ısıl iletkenliği 0,6W/mK dır şayet biz birde antifiz ekliyoruz onun ısıl iletkenliğide 0,2W/mK civarı bakırın ısıl iletkenliği kalitesine gore 300-400W/mK dır yani aradaki fark resmen ucurum neyse şimdi civanın ısıl iletkeniği 8,2W/mK yani suya göre cok cok daha iyi ama civa cok ağır tehlikeli ve yoğun bir sıvıdıryani bir miktar su ekleyip seyreltmek gerekir simdi kimyacılara ve muhendislere soruyorum civaya su ekleyip yoğunluğunu dusurduğumuzde verim alabilirmiyiz yani suyla homojen karısırmı ve seyrelttiğimizde guçlu pompalarla devir daimi rahat sağlıyabilirmiyiz ? ve dusunduğum verim alınabilirmi yani extreme sistem kurmak istiyenler yararlanabilirmi sonuçta ln2 de tehlikeli ve zor bulunur falan filan ama yinede yapıyorlar

• hocam dediğin kulağa gayet mantıklı geliyor ancak belirttiğin gibi özkütlesi çok yüksek olduğu için (suyun 13 katıydı galiba) pompalar yetersiz gelir daha güçlü pompa gerekir ama denemeye değer gibi
  • eğer böyle bir işlemden verim alınabılseydı sanırım su an özel sıvıla yerıne civa alaşımlı bir sıvı kullanıyor olurduk...gözlerinden kacmıs olamaz diye düşünüyorum...
  • BENCE gözlerinen kaçmamıştır civa kullnamak ama olayın ticari boyutu var ticari olarak civa kullanmak mantıksız olur
    civayı pompalayabilecek sistem çok ciddi maliyet gerektirir ve bu da ekonomik olmaz ama illaki extrem bişiler deneyeceğim diyorsanız
    orasını bilemem...
  • civa kuyu açmak için kullanılan bir sıvı yani özkütlesi çok fazla onun için çok güçlü bir pompa lazım
  • pompalama işide bir şekilde güçlü pompalarla belki halledilebilir.ama civa son derece zehirli bir metaldir.ayrıca bir çok metalle tepkimeye girip zehirli gazlar ve reaksiyonlar oluşturabilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 29 Haziran 2010; 13:43:40 >
  • awww:)
    işte neden kullanılmadıgı ortaya cıktı:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gereksiz bence civayı pompalamak zor olur ve suyla karışmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylpc -- 29 Haziran 2010; 20:31:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _prozac_

pompalama işide bir şekilde güçlü pompalarla belki halledilebilir.ama civa son derece zehirli bir metaldir.ayrıca bir çok metalle tepkimeye girip zehirli gazlar ve reaksiyonlar oluşturabilmektedir.

bunu yazmak için girmiştim

ayrıca civa çok kıvrak maddedir. ve suyun akmıyacağı mikronluk deliklerden moleküler yapısından dolayı çok daha kolay bir çekilde sızıntı yapabilir ve cıvanın anakarta ve başka bilşenleri demek o sistemden ümidi kesin demektir.
  • Tuh yaa civayı gormuştum cok garip bi metal hani şu bilim kurgu filmlerindeki egzotik elementler gibi ama aklıma şimdi de başka birşey geldi tabi extreme ciler için diyorum ; bilindik soğutma sistemlerine benzemeyen farklı bir düzenekle civa soğutma yapılabilir diye düşünüyorum yani nasıl ki ln2 yi su soğutmaya dahil etmediysek farklı bir duzenek tasarlayıp kullandıysak bunu da soğutmaya dahil etmeyelim arkadaşlar surda kaç kişiyiz hep beraber dusunursek Tr den dunya ya acılcak olan yeni bir soğutma sistemi bulabiliriz belki de yani ben civaya cok guveniyorum eğer maliyet ln2 den dusuk olursa ln2 ye gerek olmadan oc limitine gelinebileceği taraftarıyım

Not: aklınızdan normal su soğutmayı cıkarın bu iletiyi ona göre okuyup değerlendirin lütfen yani düşük maliyet derken pompa falan filan demiyorum farklı duzeneklerle civa soğutma yapmakdan bahsdiyorum
  • civa ile etkileşime girmeyen elbet bir element vardır buda bizim civayı soğutmada kullanacağımız duzeneğin ana maddesi olabilir yani radyator gibi ama pasif soğutmaya daha cok benzeyen bir yapı cnc de yaptırılabilirse civa bu duzenekten gecerken soğulur tabi bu kullanacağımız element olabilgiğince ince olmalı (hatta yapılabilirse sadece duzeneğin iç yuzeyi kaplanabilir) ve dısında bakır veya aluminyum soğutma kuleleri kullanılabilir bu kulelerin ısı boruları civanın soğutulacağı duzeneğin içine iner civadan direk ısıyı cekip yapraklarına ulaştıradabilir arkadaşlar düşündükce akıla birşeyler geliyor işte saçma olduğunu düşünsenizde yazın tartışalım değerlendirelim

iyi gunler
  • civa suyla karışmazki özkütlesi farklı olan sıvılar birbiriyle karışmaz yağ ve su gibi su 1,0 yağ 0,8
  • suyla karıştıralım demiyorum suan zaten
  • Danamics lmx soğutucuları sıvı metalle çalışıyor.
  • biraz daha bilgi verebilirmisiniz ? baktım resmine normal bir fan soğutmaya benziyor
  • Arkadaşım bende çok incelemedim ama soğutucunun en üstünde sıvı metali devir daim ettirecek küçük bir pompası var. Ama bildiğim kadarıyla çok çok başarılı bir ürün değil.
  • Hımm ... anladım zaten cok saçma olmuş o ürün neyse ben daha farklı birşey düşünüyorum ama 3d çizim bilmiyorum neyazıkki size daha iyi gosterebilmek için bu arada 1 litre cıvanın fiyatını bilen varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: respire91

civa suyla karışmazki özkütlesi farklı olan sıvılar birbiriyle karışmaz yağ ve su gibi su 1,0 yağ 0,8

ayrıca özkütlesi farklı olan sıvılar karışmaz diye bir kural yoktur . Ha tamam suyla civa karışmayabilir ama verdiğiniz bilgi yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: respire91

civa suyla karışmazki özkütlesi farklı olan sıvılar birbiriyle karışmaz yağ ve su gibi su 1,0 yağ 0,8

çözücüler ??? yani lise mantığı olarak çözeltiler işe yarar. her zaman bir maddenin yoğunluğunu muhakkak değiştirebiliriz . ancak dediğim gibi civa tehlikeli maddedir. ve öz kütle yoğunluğu çok fazladır. 25 gr lık bir ilaç şişesine yoğunluğundan dolayı 1 kiloyu geçik bir civa alabilir. burda asıl sorulması gereken .. civanın yoğunluğunu ve diğer metallerle oluşabilicek tepkimeleri nasıl değiştirmeliyiz olmalı .
  • dediğim gibi civayla tepkimeye girmeyen bir katkı maddesini de ilave etsek olmazmı ? su sistemlerindeki antifriz gibi . Aman neyse ya olmicak heralde ama cidden olsaydı cok daha iyi olabilirdi yani delta t ler sisteme göre 5 6 derece daha duserdi neyse artık baska fikirlere yonelicez :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.