aslında civanın genleşme katsayısının yüksek olmasından yararlanarak belki extrem bir soğutma yapılabilir fakat çok sesli çalışan bir soğutma olur hareketli pistonla civayı sürekli sıkıştıran sanayi tipi büyük bir motor ve dayanıklılığı o pompanın basıncını kaldırabilecek bir hazne lazım eğer hacim küçülürse civa soğuyacaktır. fakat suyun genleşme katsayısı oldukça düşük olmasına rağmen cam şişenin içinde donduğu zaman şiyeyi patlatıyor.civa için ne kadar dayanıklı ve esnek olmayan bir kap bulmak gerektiğini siz hesap edin.Belki bor ile kaplan mış bir hazne olabilir.daha sonra civayı sızdırmıcak bir piston ve o denli güçlü bir motor lazım bu sistemi direk işlemcinin üzerine entegre edersek extrem bir sonuç olabilir belki
Biz suyu pompalarken dirsek kullanmayalım , hortum geniş olsun direnç düşsün diyerek sinekten yağ çıkartırken sisteme su yerine civa kullanmak tam bir delilik olur bence. Civanın zehirli olması elde avuçta tutulamaz olmasını herşeyi geçtim , yoğunluğubunu yapmamıza imkan vermez... Ayrıca yoğunluğu farklı sıvılar karışmaz diyen arkadaşa sevgilerimi iletiyorum burdan Kendisi hiç mi rakı İçmemiş
lol :)
Bu su soğutmaı fantaziye cevirdniz ha su neyinize yetmiyor :D
Cİvayı devirdaim ettirecek bir pompa bulsaydım sessiz düşünmediğim birşey değildi. Ama yurt dışında Peltier+Sıvı soğutma ile 980X işlemciyi 4,6ghz de -4C de günlük kullanan hatta bunları satan sayko şirketler var :D
Civa kullanmak yerine suyun ısısını daha düşük değerlere çekmek hem maliyet açısından hem de kullanım açısından daha uygun olmaz mı?
Güzel olur tabi. Varsa bildiğin bir yöntem bende öğrenmek isterim ucuza
Buz dolabında yapılan şekilde bir şey mümkün olur mu acaba? Rezistans falan kullanarak suyu parçaların ısıtamayacağı kadar soğutmak mesela... Tabii suyu soğutucaz derken parçaları da dondurmak var. Hesabı kitabı nasıl yapılıyorsa artık bir orta yolunu bularak kullanılabilir gibime geliyor. Saçmalamamışımdır inşallah. :)
verimli bi sistem olsaydı şimdiye kadar mutlaka bi yerde karşımıza çıkardı soğutma sistemi heryerde kullanılıyo sonuçta arabalarda,sanayide herşeyde kullanılır bu zamana kadar bi insan evladı mutlaka denemiştir sonuç iyi olsa yaygın olurdu zaten
sana tavsiyem su soğutmaya destek olarak gaz soğutma kurman ufak bi karavan ekovatıyla yababilirsin yada yaptırabilirsin. fikir vermesi açısından bi site veriyorum:http://www.elektropazar.com/kompres%C3%B6r.htm
nükleer santrallerde bile su kullanıyolar soğutma sıvısı olarak su civadan yaklaşık 30 kat daha iyi soğutucu bir maddedir. bu yüzden söylediğin şey pek mantıklı değil. sudan daha iyi soğutan tek madde ağır sudur sen bundan bul onu kullan :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme