Şimdi Ara

Sogutma Sisteminin(motoru dışarıda) motorunun ısınması nasıl engellenir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sorumu bu bölümdemi açmam gerektigini bilmiyorum ama yanlış sada kusura bakmayın. Sorunum şu arkadaşlar sogutma sistemine ait motor aşırı ısınıyo ve düzenli çalışmıyo. motor dükkanın dışında ve bu motorun ısınmasını nasıl engellliyebiliriz. Şimdiden çok teşekkürler
    not.resimdeki kare içine alınmış motor dışarıdsadır. bu dolab markettlerdeki buz dolabındandır. motoru dışarıda olanlardan.

• Öncelikle o motor dediğiniz şey kompresör oluyor. :D bunu gölge bir yere koyun, direkt güneş ışığına maruz kalmasın, ayrıca tercihen rüzgar alan bir yer varsa oraya koyun kompresörü, bir de çok kapalı bir yerde kalmasın , önü arkası açık olsun..

Orjinalden alıntı: bigboomer

Öncelikle o motor dediğiniz şey kompresör oluyor. :D bunu gölge bir yere koyun, direkt güneş ışığına maruz kalmasın, ayrıca tercihen rüzgar alan bir yer varsa oraya koyun kompresörü, bir de çok kapalı bir yerde kalmasın , önü arkası açık olsun..

Kompresör sisteme bakır borularla bağlı değil mi?Yer değiştirme işlemi nasıl yapılacak?

Öncelikle o motor dediğiniz şey kompresör oluyor. :D bunu gölge bir yere koyun, direkt güneş ışığına maruz kalmasın, ayrıca tercihen rüzgar alan bir yer varsa oraya koyun kompresörü, bir de çok kapalı bir yerde kalmasın , önü arkası açık olsun..

öncelikle kompresöre motor dedigim için özür dilerim.
    Demişsiniz ki motoru gölge ve rüzgar alan bir yere koyun ama onun yerinin degişmesi gibi bir imkan yok .

Benim düşüncem acaba kompresör ün üzerine demir bir kap yapıp içini su şile doldurup daha sonra bu kabı kompresörün üzerine koysam ve bu şekilde ısındıkça su buharlaşsa ve sistem soguk kalsa diye bir şey yapılabilinir mi acaba zararı olurmu?

ama bilmiyorum nasıl olcak naapcaksınız o yerin bi fotosunu filan koysanız da millet de bi görse belki ona göre değişik fikirleri olanlar çıkar

Valla sizin dediğiniz şey yanlış anlamadıysam buzdolaplarında var zaten, kompresörün üzerinde bir kap var ona su akıyor buzdolabının içinden işte boylece soğutma sağlanmaya çalışılıyor..

ama bilmiyorum nasıl olcak naapcaksınız o yerin bi fotosunu filan koysanız da millet de bi görse belki ona göre değişik fikirleri olanlar çıkar

Sanırım ben tam olarak anlatamadım o yüzden anlaşılmadı. siz sanırım mühendislik ögrencisisiniz. benim demek istedigim tam olarak marketlerdeki meşrubat sogutucu dolaplarından bir tanesine ait kompresör çok çabuk ısınıyo. Bu kompresör bakklaın dışında duvara monte bir şekilde duruyo. Ve güneş geliyo diye üzerinin örtülmesine ragmen genede çok çabuk ısınıp hemen bozuluyo. üzerinde de sogutucu su hacmi yok. bende diyorumki üzerine (demirden yada alimunyümdan) bir kap yaptırıp daha sonra bunu onun üğzerine koysam olurmu herhangi bir arıza çıkarırmı??

quote:

Not;kompresörün resmi aşagıdaki linkdeki ne benzer şekildedir.
    http://img384.imageshack.us/img384/3310/optymavt6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delokalize -- 12 Temmuz 2009; 23:51:30 >

• Bide başka bi sorun dolabın iç sıcaklıgı 15-16 derece civarında bunu nasıl 6-7 dereye kadar düşmesi gerek,i bu nasıl olabilir?
    şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar

not; dolabın resmi aşagıdaki linkdekine benzer şekilde;
    http://www.firmaticaretsamsun.com/resimler/urunler/334205160509.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delokalize -- 12 Temmuz 2009; 23:52:33 >
  • Arkadaşım kompresörler normalde zaten ısınırlar.kompresör soğutulması diye bir şey olmaz. Aşırı bir ısınma varsa sizin dolabın sisteminde bir hata vardır.Mesela Kondaser tıkalı veya küçük,Kompresör yetersiz vs. Zaten soğutmada normal değil galiba .Siz kompresörü soğutmaya değil sistemi iyi bilen birine inceletin bence.

zaten demiş kompresöler normalde ısınır daha fazla ısınıyorsa sistemde hata vardır yetkili servise götürün
  • hıh hele anladım:D:D sizin soğutucu ünitenizde sorun var. Şimdi orası buzdolabının içinde buzdolabını soğutan buharlaştırıcıdan gelen kısım yoğuşturucuya geliyor. Şimdi orda yoğuşması için ısı atılması lazım. İşte bu ısıyı dış hava sıcaklığı yüksek olduğu zaman atamıyor bazen. Bence ordaki ısı değiştiricisinde sorun var. Yani bir teknik servise gösterseniz iyi olur. Bu soğutma suyu koymayla filan düzelecek bişiye benzemiyor.Yukarda da arkadaşlar oyle yazmışlar zaten..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.