Şimdi Ara

Soğutma sisteminden iyi anlayanlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum şu motor sıcak iken radyatör üst hortumu çok sert di hararet falan yapmıyor araç. Radyatör kapağı açtım basınç vardı termostat arızalı mı yoksa conta yanık olabilir mi motor suyu ve yağı temiz duman atma yok hararet yok çözemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• motor sıcakken sistemde basınç oluşur.Radyatör kapağı motor sıcakken açılmaz içinde basınç vardır ve 90 derece suyla duş aldırır adamın yüzü gözü yanar.Yani normal.
  • Kore japon araclarinda genelde radyator kapagindan dolum yapılır ama saglam basinc olur onda da.. hortumu sıkınca icinde pas tabakasi oldugunu belli ediyorsa sorun vardir.. diger turlu bir aksilik olsa zaten motorun isinma surecinden ve ibreden anlaşılır. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Kore japon araclarinda genelde radyator kapagindan dolum yapılır ama saglam basinc olur onda da.. hortumu sıkınca icinde pas tabakasi oldugunu belli ediyorsa sorun vardir.. diger turlu bir aksilik olsa zaten motorun isinma surecinden ve ibreden anlaşılır. .

yok hocam su tertemız antıfırızlı ama hararet 90 dayken neden hortum sert ? orayı anlamadım
  • Çünkü sistem basınç altında.
  • Termostat açılınca hortum sertleşir, yani normal. Asıl hortum yumuşak kalıyorsa tehlikeli.

Bazı hortumların içinde spiral bir sert yay vardır, yüksek devirlerde devridaim pompası üst radyatörü vakuma düşürdüğünde sönmesin diyedir. Bu hortumlarda sıcak-soğuk farkı pek anlaşılmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Kore japon araclarinda genelde radyator kapagindan dolum yapılır ama saglam basinc olur onda da.. hortumu sıkınca icinde pas tabakasi oldugunu belli ediyorsa sorun vardir.. diger turlu bir aksilik olsa zaten motorun isinma surecinden ve ibreden anlaşılır. .

yok hocam su tertemız antıfırızlı ama hararet 90 dayken neden hortum sert ? orayı anlamadım

Sen çok üstüne gidiyosun aracın bırak kendi haline yürür o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Termostat açılınca hortum sertleşir, yani normal. Asıl hortum yumuşak kalıyorsa tehlikeli.

Bazı hortumların içinde spiral bir sert yay vardır, yüksek devirlerde devridaim pompası üst radyatörü vakuma düşürdüğünde sönmesin diyedir. Bu hortumlarda sıcak-soğuk farkı pek anlaşılmayabilir.

ARAÇTAN ARACA DEĞİŞİRMİ ? H100 KAMYONET ICIN SORUYORUM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.