Şimdi Ara

ANSYS programından anlayan varsa bir bakabilir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar herkese. Mühendislik son sınıf öğrencisiyim, termal analiz kısmında yardıma ihtiyacım var. Ansys'den anlayan arkadaşlar bana ulaşabilirse çok sevinirim.

• Merhaba
    Aslında daha detay ile yardım talep edersen daha iyi

Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum
    - termal yapısal
    - termal elektirik
    - akustik
    - ferkansa bagli elektromanyetik analizler

Veya yardım istediğin alanlar gibi açıklamalar yazarsan daha efektif olur diye düşünüyorum

mesela bir prosesin çıktı termal dağılımını 3d analiz yapmak istiyorsan solidworks daha kullanışlı ve basit

özel msj da atabilirsin yardım edebileceğim her konuda maping verebilirim
  • Isıl gerilme analizi mi yapacaksın?
  • Bitirme tezimde ben de ansys'de termal analiz yapmıştım, özelden mesaj atarsan yardım etmeye çalışırım.
  • workbench ise yardımcı olabilirim.
  • Arkadaşlar tek tek yazmayayım. Analiz yaptım ben aslında ama pek gerçekçi gelmedi bana sonuçlar. Bu bir soğutucu. Orta yuvadaki silindirik parça bildiğimiz su. Dışardaki parça ise alüminyum. Dışarıdaki 40x40lık mavi alandan ve onun tam karşısından ısı girişi olacak. Oralara peltier bağlı belki biliyorsunuzdur. Ansys15 de dış parçayı alüminyum atadım. İçerideki parçayı ise su olarak atayamadım çünkü kütüphanede bulamadım suyu. Takıldığım noktada bu keza. Kendim yapmış olduğum deneylerde orta yuvaya kutu kola içerisine 37 derece ısıda su koydum. 12v güç kaynağıyla çalıştırdığında 20 dakika sonra suyun sıcaklığı 10 dereceye kadar düştü. Bu deneyin analizini Ansys15 de su olarak yapamadım çünkü kütüphanede ortadaki parçayı su olarak atayamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim
  •  ANSYS programından anlayan varsa bir bakabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim sana projen için bir kaç ekstra tavsiyem olacak içerikleri alta sıralayacağım

TEC soğutma ve ısıtma prensibi bildiğin üzere elektiriğin yarı iletken üzerindeki elektronların hareketi ile gelen kinetik enerjinin çıktısıdır.
    Yani iki tarafı olan Peltier'in bir tarafı sıcak yüzey olurken diğer yüzeyi soğuk olacak.
    Sana tavsiyem sıcak yüzeyi konveksiyon yada kondüksiyon işlemlerin biri ile ısıyı yüksekten alta çekerek
    iletim ısı, taşınım ile ısı transfer işlemlerinin hangisini seçti isen
    kütlenin, momentumun, enerjinin, euler, navier-stokes, denklemleri ile sistemin verimlilik ve ömrünü artır

Bu sebeple ilk işlemi anlatmak istiyorum,
    TEC e seçim sana kalmış konvektif veya kondüksiyon veya istersen türbün sarmalı oluştur bir soğutma modülü eklemeyi anlatayım

Tavsiyem optimize edilmiş dikdörtgen kanatçıklı sayısal analizi yapılmış bir ısı alıcısına fan uygula
    Bu işlemi yaparken
    -Ansys Fluent paketinin içindeki Ansys Icepak modülünü kullanırsın her şey içinde zaten..
    sayısal analiz içinde CFD modülü olan Icepak kullanırsın cılktıyı CFD post menüsünden alırsın
    Reynolds, Entropi, Nusselt vb değerlere göre istersen global bir proje üretmek istediğin zaman denemeler yapabilirsin
    Aslında burada çok fazla detay var verilen kordinat sonuclarini inceleme harici ısı değişkenleri gibi program ve modülleri araştırırsan istediğin her ayrıntı ile simülasyonlar yapabilirisin

ANSYS Workbench çalıştır, Component System'den geometri şemasını sürükleyerek yükleyebilirisin
    ısı alıcının kanatçıklarını semaya çift tıklarayak 3d modellersin
    modelleme bitince Icepak modülüne iges olarak çıktı bırakır

icepak sayısal analiz işlemi için
    1- model oluşturma
    proje alanına icepeak modülünü sürükleyip bırakabilirsin
    CAD data'dan iges'i yükleyebilirsin artık
    Sonra mesh işlemi ile istediğin her değişikliği uygulayabilirisn
    sonra quality sekmesinden istersen kaliteyi ayarlar sonra check model sekmesinden kontrolleri yapabilirisn

2- Çözüm aşaması
    senin laminar bir akiş kullanacağını düşünüyorum
    özellikleri oluşturduktan sonra hız değerini girerek
    iterasyon sayısı ve yakınsama kriterleri bularak
    Solve işlemi ile aşama başlatırsın

3- Sonuçlar
    Object Face den yüzey ve parametre değerlerini excel cıktısı olarak max ve min değerlerinin çıktısını alabilirisn
    eger kordinat üzerindeki değerleri incelemek istersen point report sekmesini kullanırsın

diğer bağlantılar için tekrar

ANSYS Workbench'e aktarma işleminde CFD sıvı katı akışkanlar ayarlanıp CFD post işlemi ile workbech'e suyun tüm entropi hız nusselt hız vektör hız sıcaklık gibi işlemlerinin işlenmesi ile cfd post modülü ile çekebilirsin

Sana tavsiyelerim bence sıvının ısı yayılım ortalamasını düzenlemek için sürtünmenin ve diğer kayıpların min çekildiği bir işlem ile devir ettirir isen ısı zaman kayıplarını min çekebilir verimi artırırsın

Bu arada bağlantı alanlarına macun işlemlerini bile yapabiliyorsun tabi çok ayrıntı var lehimli contalı özel başka baglantı plakaları da var olay senin işlemlerinin ve hedeflerine bakıyor

Olabilidiğince kısa yazıyorum çok detay var onlarıda araştırarak öğrenmen senin için daha iyi olur.. Aslında basit gibi görünen bu simülasyonda kendini geliştirirsen çok şey yapabilirsin.. Para kazanabilirsin bile

Gelelim ekstrala
    sonuçta her dış işlem solidwork olsun autocad film sektöründe kullanılan başka yazılımlar ile lazer ile refans alınan bir görsel yakalayıcı ile Polygon sayısı ayarlanarak UVW Unwraping yada birebir görsel olarak aktarılabilir. Tabi bu sayede istediğin bir ürünün katı modelini uvw maping yaparak veya kendisini aktarır istediğin simülasyona tabi tutabilirisin

Aslında beta aşamasını bitirip TR pazarında yer edemediği için sonlandırmış projemin az bir detayını anlatayım..
    Bu arada dünyada bir başka örneğini finland'a bir firma dışında yapmadı bu arada biz projeyi onlardan bağımsız tammalamıştık

birebir 3dmax veya maya uvwraping ile 30k ile max 60k polygonda cizilmiş 3d katı modellerin üzerine scan veya yüksek cözünürlük ile kayıt edilmiş desen kumaş gibi işlemler ile aktif olarak kapatıyorduk tabi bu işlem sırasında raporlanan texture yapay zeka ile maping oluyordu gerçekle birebir. Eee bunda ne var diyorsunuz
    Aslında bu cizimleri tüyo vereyim oyun motoru ile işleyip html5 ile siteye gömerek interaktif şekilde ürünlerin birebir cizimlerin'de müşterinin istediği renkleri seçme ürünü 360 derece inceleme zoom ile birebir dokuları görme işlemlerini web sitelerine entegre ederek resim yerine kullandırıyorduk html5 olduğu içinde opengl hiç bir eklentiye gerek duymuyorduk.. Hareket ettirme açma kapama gibi bütün işlemler uygulanabiliyordu...

Tabi 3dmax çizimleri çok zaman aldığı için ben sonra bir proje geliştirdim
    Arduino pwm den dc motoru rever minor ile sürdürürek yüksek mhz ve frekansta seri port ile cam görüntüsü ceken bir java kodlamamı arduino ya yükleyerek işlemleri lazer ile referans alarak motorları sürerek 360 derece dönen bir platform la katı modellemek üzere solidwork'sa çektirerek istediğim Polygon sayısı ile cizim işlemini otomatiğe bağlayarak olayı geliştirdim aslında 30-60k arası poligon low poly olmasının sebebi 4k internet hızında ürünün görüntülenme sorununu çözmek
    Şuanlık askıda zaten asm ile kodlamak gerekiyor arduino yu aslında başlamıştım bıraktım javada bazen reset atıyordu..

Sana işlemci için fikir vermem gerekirse arduino yazacağın kod ile cpu veya gpu temp takip ederek hızı ayarlatabilirsin yada pc içine yazdığın yazlım ile kullanıcıya bunu verebilirsin tiny ile bluetooth ile kontrol bile edebilirisin..

Neyse geliştirmek sana kalmış

• Öncelikle merhaba,

Show yapmaya gerek yok kısa ve öz yazicam;

Analizi solidworkste yapma, doğru sonucu Ansys kadar yakın alamazsınız. Analizi transient mı yoksa steady mı yapacaksın buna karar ver. Kararını verdikten sonra termal transient analys veya fluent kullan.

Fluent için konusacaksak akışı laminar al, boundary conditions dan dış yüzeylere convection uygula ve materialstan suyu ve malzeme özelliklerini gir.

En önemlisi ama en önemlisi coupled wall interface ini sakın atlama, başlatmak istediğin sıcaklık değerlerini de atayarak, transient için 1 saniyeden büyük değer vermemeye çalış, steady için de converge etmesine dikkat et. (transient cozdureceksen cfd post datadan takip etmek istediğin özellikleri seçip autosave i ayarlamayi unutma)

Bu işten para kazanan birisi olarak başarılar dilerim,
  • Ben hiçbir şey anlamadım şekilden, yıl 2017 oldu düzgün bir resim koy
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.