Şimdi Ara

SNR Margin Nasıl Yükseltebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba Turktelekom’dan, Türknet’e geçtim, 50mbps internet kullanıyordum 35dB Snr Margin vardı dün bugün fotoğrafta görüldüğü gibi. Splitter’ı devre dışı bırakım direk ana hattan modeme bağlandım yok. Çok dalgalanmalar yaşıyorum. Hat yenilemeden başka bir alternatif var mı bunu nasıl düzeltebilirim?

Bağlantı türü: VDSL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrytekGame -- 3 Şubat 2020; 9:3:13 >

• 50mb den 100’e gecmissiniz herhalde , hiz yükseldikce snr duser snr normal hat degerlerinize gore , 35-50 mb arasinda olsaydiniz yine 35 snr gorucektiniz , 88mb net geliyor size buna gorede 17 snr cok guzel degerdir saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yine 86 Mbps hıza sahipsiniz. Ben o hızın yarısını bile alamıyorum, paketim 35 Mbps ama hattım maksimum 40 Mbps destekliyor. Sizin hattınız çok iyi, bu durum altyapıyla alakalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm internette kopma oluyormu crc hataları günlük ne kadar oluyor eğer ankastre ile ev arası hat eski ise cat 6 cektirin

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Slm internette kopma oluyormu crc hataları günlük ne kadar oluyor eğer ankastre ile ev arası hat eski ise cat 6 cektirin
    Çok yüklenirsem internete örnek: Steam’den bir şey indiriyorum 15-20dk sonra çok düşüyor internet ve birden gidiyor. Dün akşam arıza kaydı bıraktım herhangi bir sorun yok dediler. CRC 160635 1 günde ortalama. Ankastre ile ev arası hat eski değil yeni sayılır hatta şöyle söyleyebilirim. Ankastrenin eve uzaklığı 80m. Bizim muhitteki evler müstakil bize bi kofra bağladılar evin dışına ordanda yanımızdaki yöremizdeki 6-7 eve dağıtım yapıyor. Yani ikiside çok yakın ankastre maksimum 4-5 yıllıktır. İç tesisatta öyle
  • CrytekGame kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hattıtızın desteklemediği bir hızı tanımlatmışsınız. Hızınızı birkaç kademe düşürerek sağlıklı şekilde kullanabilirsiniz. Kofra dediğiniz şey nedir telekom ankastresi mi?
    @TurknetDestek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-733E6E0F7

Hattıtızın desteklemediği bir hızı tanımlatmışsınız. Hızınızı birkaç kademe düşürerek sağlıklı şekilde kullanabilirsiniz. Kofra dediğiniz şey nedir telekom ankastresi mi?
    @TurknetDestek
    Büyük ankastre değil hocam, küçük bi kutu 6-7 eve dsl dağıtan kutu. O da bizim evde. (Ev müstakil apartman değil apartmanın ayrı kutusu var.)

Hıza gelecek olursak TTNet’te Türknet’te bu hızı önerdiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100mbit bile alır bu hat. hat değerlerin çok güzel sakın oynatma. splitteri devreden çıkardıysan aktif olarak telefon bağlıysa gelen giden aramalarda snr dalgalanması yapar. bu yüzden splitter kullanmalısın data rate de 1-2mbit lik bir kayıp yaşatır splitter o kadar yani önemsiz ama telefon görüşmeleri sırasında snr dalgalanması olmaz. modem değerlerinde bir değişme olmuyor buna rağmen hızın download, twitch, youtube, speedtest vb dalgalanıyorsa onun snr margin değerinin yükselmesiyle bir alakası yok bildiğin gibi.

Modem arayüzden yönetim - dsl ayarları - VDSL Settings - Kararlılık Ayarını 8dB yap 88mbit olan hızın 100mbitleri rahat görecektir. hatta 2db yi de deneyebilirsin crc artmıyorsa sorunsuz bir şekilde kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 5 Şubat 2020; 0:41:29 >
  • Hocam kullandığınız modemde arayüzde soldan Yönetim bölümüne ordanda üstte sıralanmış menülerden dsl ayarları kısmına girin
    Vdsl settings bölümü en altta ordan kararlılık ayarından 30 DB değerine kadar arttırabilirsiniz ama internet hızınız düşecektir değişiklik yaptıktan sonra modem kapatıp açmadan internete giremezsiniz şimdiden söyleyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerPC

100mbit bile alır bu hat. hat değerlerin çok güzel sakın oynatma. splitteri devreden çıkardıysan aktif olarak telefon bağlıysa gelen giden aramalarda snr dalgalanması yapar. bu yüzden splitter kullanmalısın data rate de 1-2mbit lik bir kayıp yaşatır splitter o kadar yani önemsiz ama telefon görüşmeleri sırasında snr dalgalanması olmaz. modem değerlerinde bir değişme olmuyor buna rağmen hızın download, twitch, youtube, speedtest vb dalgalanıyorsa onun snr margin değerinin yükselmesiyle bir alakası yok bildiğin gibi.

Modem arayüzden yönetim - dsl ayarları - VDSL Settings - Kararlılık Ayarını 8dB yap 88mbit olan hızın 100mbitleri rahat görecektir. hatta 2db yi de deneyebilirsin crc artmıyorsa sorunsuz bir şekilde kullanırsın.
    2dB’ye kadar düşürdüm hızımda bir artış sağlanmadı öyle aman aman. 65-70mbps alıyordum wifi ile 80mbps gördüm belki Wi-Fi’dan kaynaklıdır ethernetle denemem lazım. Hocam birde CRC’de referenas değer kaçtır? Kaça kadar tölare edilebilir veya kaç olması gereklidir?

Yaklaşık 10 dakikadır 2dB’de kullanıyorum kararlılık ayarını 1315’de CRC kaldı.

Dipnot: 2dB’ye düşürünce Max Rate: 148mbps’ye yükseldi. Data rate:80mbps gösteriyor. Bence zaten maksimum 80 görebilirim modeme 80mbps geliyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrytekGame -- 5 Şubat 2020; 2:35:24 >

Dediğinizi anladım. Benim yanıtladığım ekran görüntüsüne göre yorum yazmıştım. Oradaki haliyle daima crc üretecektir.
    Siz 88mbit limitine takılmışsınız gibi duruyor. Forumda mail yoluyla bu limiti kaldırtıp 100 mbit alanlar vardı bir araştırın isterseniz. CRC hatasına gelirsek yüksek ihtimalle kablolardan kaynaklı bir sorununuz var. Bende de crc hataları uçuyordu şimdilik kullandığım ayar bunlar. Asus modem kullandığınızı gördüm benim ayarları yaparsanız crc hatalarınız bir nebze azalabilir.

• Türknete geçtim snr değeri böyle oldu kopmalar yaşıyorum ve dahada kötüsü videolar yüklenmiyor dönüp duruyor. Ttnette böyle değildi 22 mb falan alıyordum ama sağlıklı idi. Sırf upload yükseldi diye idare etmeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty28 -- 5 Şubat 2020; 18:36:21 >

• simos35 kullanıcısına yanıt
    o limit hep var bende 99 MBps limitine takildim normal de 102 MBps olması lazım

• LittleEinstein L kullanıcısına yanıt
    100 Maps de destekliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Siz 88mbit limitine takılmışsınız gibi duruyor. Forumda mail yoluyla bu limiti kaldırtıp 100 mbit alanlar vardı bir araştırın isterseniz. CRC hatasına gelirsek yüksek ihtimalle kablolardan kaynaklı bir sorununuz var. Bende de crc hataları uçuyordu şimdilik kullandığım ayar bunlar. Asus modem kullandığınızı gördüm benim ayarları yaparsanız crc hatalarınız bir nebze azalabilir.
    Hocam AC55U kullanıyorum ayarları tam böyle yaptım fakat speed test attığımda hem hızım düştü 60mbps-70mbps arası almaya başladım hemde tek bi speed testte 600CRC hatası alıyorum.Her bir testte 600-700CRC alıyorum.

88mbps limitini nasıl kaldırabilirim bilmiyorum. Gerçi pekte sallamıyorum açıkçası upload yok doğru düzgün 20mbps internetim daha hızlı olsada pek bir şey değişmiyor açıkçası benim için. Önemli olan stabil olması.

bağlantı yavaşlıyor sonra kopuyor dediğin dsl bağlantısı mı yoksa wifiden mi bahsediyorsun. splitteri bağladın mı tekrar?

vae de değer sabit 88mbit olarak tanımlanmıştır, tanımı kaldırırlarsa hızında artardı. kararlılık ayarını hattının çok stabil olduğunu görmen için söyledim. 2dB ile 10dk da crc 1315 de durduysa sıkıntı değil ama hızın (data rate) sabitlendiği için bir esprisi de yok devre dışı bırakabilirsin.

crc her saniye 2-3 haneli artarsa sıkıntı, yoksa crc 'ye fazla takılmamak lazım.
    aşağıdaki ayarları deneyebilirsin. modem yazılımını da güncellemekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 6 Şubat 2020; 13:4:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PowerPC

bağlantı yavaşlıyor sonra kopuyor dediğin dsl bağlantısı mı yoksa wifiden mi bahsediyorsun. splitteri bağladın mı tekrar?

vae de değer sabit 88mbit olarak tanımlanmıştır, tanımı kaldırırlarsa hızında artardı. kararlılık ayarını hattının çok stabil olduğunu görmen için söyledim. 2dB ile 10dk da crc 1315 de durduysa sıkıntı değil ama hızın (data rate) sabitlendiği için bir esprisi de yok devre dışı bırakabilirsin.

crc her saniye 2-3 haneli artarsa sıkıntı, yoksa crc 'ye fazla takılmamak lazım.
    aşağıdaki ayarları deneyebilirsin. modem yazılımını da güncellemekte fayda var.

Valla bunu da denedim hocam, 5500’le direk başladı sonra durdu gerçi ama. En iyisi benim kendi ayarlarım sanırım. VAE bana 88mbps olarak limit koymuş. Onu aşmam mümkün değil bence. Neyse ya böyle devam etsin stabil kalsında geri kalan hikaye. Teşekkür ederim yardımların için bu arada en son sürümünü kullanıyorum modemin.

Hadi ya demek ki herkeste farklı işliyor hu ayarlar. Normalde bende de en düşük günlük 5 6 bin crc hatası olur bazı günler 12 saatte 50 bin falan oluyordu. Fakat gece tek tek deneyerek en son size attığım ayarları yaptım ve o zamandan bu zamana aldığım crc hata sayısı 200 den az.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Ben 60 metre uzaklıktaki saha dolabına bağlıyım ama yer altındaki kablolar dolaşarak geçtiği için mesafe 251 metre oluyor. Bu da benim hat değerlerim:

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.