Şimdi Ara

Slumdog Millionaire (2008) | Danny Boyle (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
9.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beni hiç sarmadı bu film.Bu kadar Oscar alacak kalitede değil.Bundan çok daha kaliteli birçok film ya hiç Oscar alamadı,ya da daha azıyla yetindi.
  • Bence oscarların hepsini hakeden bir film bundan daha iyileri daha az oscar almış olabilir ama şimdi fight club kalitesinde bir film olsa bundan çok oscar alır diye düşünüyorum.
  • filmin teknik işlerinden anlamam ama öyle insanı saran, vay be diyebildiğim bi film değildi, herkesin bildiği gibi yarışmayla alakalı bi film ve nedense her soruya geçtikçe içimden yok artık dedim, ve eski Türk filmlerini anımsadım..

bakalım, Güneşi Gördüm için bayaa olumlu yazılar var eleştirmenlerden, bi de ona not verelim kendi hayal dünyamızda
  • Filmi daha yeni izleme fırsatım oldu, gerçektende abartıldığı kadar var.

Top 10 listemin ikinci sırasına yerleştirdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: YaYa

En son soruya nasıl doğru cevap verdi jamal alın yazısımı

Yokmu bunu bilen arkadaşlar
  • En son soru 3 silahşör'ün 3.sü kimdir sorusu vardı ?

İlk okul döneminde salim ve jamal okula gec geliyorlar ya, öğretmenleride jemalin kafasına ''3 Silahşörlerin '' kitabıyla vuruyor . sonra önüne atıyor oku diye :) Oradan dolayı biliyor.
  • bende yeni izledim harbiden çok ii bi filmmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

10/2 oda oyunculukları için..

:)

Abartıldığı kadar var gerçekten.
  • 1080p HD indiriyorum
    Bu geceye kadar iner bende yarın izlerim herhalde
    Güzel filme benziyor
  • Filmin sonu iyi bitmeseymiş daha güzel olurmuş diyorum.
  • quote:

Filmin sonlarını sevmedim ama oldukça etkileyiciydi. 8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Mayıs 2009; 15:06:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Canér

1080p HD indiriyorum
    Bu geceye kadar iner bende yarın izlerim herhalde
    Güzel filme benziyor

Film'Gerçekten çok iyi-gerçek Jamal gerçek hayatı yaşadığı olayları-sorulara yansıması felan kurgusu çok iyi ama Şu 1080p İşi caner umarım pişman olmassın umarım

• 720p prodjiden izledim 2 gün önce.

çok iyiydi film.

8.5 / 10
  • quote:

Oyunculuklar berbattı cidden.
  • bence sağlam film'di..
  • ben bu filmi çok beğenmiştim hiç sıkmadan izlettirdi kendini...

8.5 / 10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güçlü -- 10 Mayıs 2009; 21:19:19 >
  • Bu film artık midemi bulandırıyor!

Slumdog Millionaire filmine bir türlü içim ısınmamıştı.
    O kırk yıllık "bir gün sana da piyango vurur, yırtarsın" hikâyesinin gerçek hayattan yoksul çocuklar kullanılarak allanıp pullanması rahatsız ediciydi.
    Filmin sevimli sahnelerinde bile bir sahtelik gizliydi sanki...
    Kaldı ki...
    Benjamin Button ve The Reader gibi sağlam filmleri seyredince, Milyoner'e verilen Oscar'da bir bit yeniği aramamak; tam ekonomik krize uygun bir pazarlama tekniğinden kuşkulanmamak imkânsızdı.
    Ne kadar haklıymışım!
    Şimdi Slumdog Millionaire'den pis kokular yükseliyor!
    "Ün ve para bir Batılılar ve Batılılarca onaylanmış olanlar içindir" gerçeğinin çürük kokusu...
    Film artık midemi bulandırıyor.

Zaten iş baştan rezaletti.
    Film çekileli bir yıl olmuş ailelere verilen "sizi gecekondudan kurtaracağız" sözü tutulmamıştı.
    Filmin iki önemli çocuk oyuncusu Rubina Ali ve Azuriddin İsmail'di ve şirket Rubina'ya resmi olarak 1060 pound, Azuriddin'e ise 3600 pound ödemişti.
    Yanlış okumadınız, sadece bu kadar...
    Bu çocuklar Mumbaili Müslüman yoksullar değil de Londra'da yaşayan Hindular olsaydı, şirket onlara "harçlık" verip defterini kapatabilir miydi?
    Dahası da var.
    Çocuklar ve ailelerinin durumu Oscar'dan sonra daha iyiye gitmemiş, kötüleşmişti. Şimdi başlarına gecekondu mafyası musallat olmuştu.
    Kazandıkları parayı gizliyor gözüyle bakılan aile birtakım çetelerce sürekli rahatsız ediliyordu.
    Bir ara babasının küçük Rubina'yı Dubaili zengin rolüne bürünen bir gazeteciye satmaya kalkıştığı haberleri geldi.
    Baba bunu yalanladı ama iddianın izi kaldı.
    Geçen hafta ajanslara düşen son habere gelince...
    O gülünce yüzünde güller açan küçük Rubina Ali'nin ailesiyle birlikte yaşadığı ev belediye buldozerleriyle yıkılmış.
    Yıkıma karşı çıkan babası da polis tarafından fena halde dövülmüş.

Hindistan'ın fizikçilerine, bilgisayarcılarına ve gurularına bayılıyor Batılılar.
    İçinden Hindistan geçen filmlerin egzotizmi ile büyüleniyorlar.
    Ama bu ülkenin yoksul Müslümanlarıysa konu, iş değişiyor.
    Hikâyelerini ve umutlarını çalıp gidiyorlar.
    Hırsızlara törenlerle ödüller veriliyor, hayatları ve ruhları yağmalananları ise kimse umursamıyor.
    Hepsi bu!
    Soruyorum; Slumdog Millionaire'i şimdi bir daha seyretmeyi içiniz kaldırır mı?

Haşmet Babaoğlu

• Aradaşlar orjnal olarak ne zaman çıkcak acaba dvd si Türkiyede bilen varmı?
  • YA ARKADAŞLAR FİLMİN SONUNA DOORU ELEMAN SON SORU İÇİN LATİKAYI ARIO YA O DA TELEFONU ARABADA UNUTMUŞ FLN ORDA TELEFONDA ÇALAN MÜZİK HANGİSİ BİLEN VARMI SOUNDTRACK ALBUMDE YOK
  • Filmi yeni izledim çok güzel bir film olmus 8/10 verdim gitti :)
    Aslında hint müziklerini fln sevmem ama filmin sonundaki dansı bile izledim :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.