Şimdi Ara

SLR LIKE Makina Tavsiyeleri ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
2
Favori
34.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KİNG OF İRON

merhaba ben daha çok fuji film s4000 veya s2950 dusundum ama onlar ıyı degılmı acaba

Bugün eşime s2950 aldım ilk çekimlerden bir kare. Yalnız gece çekimleri pek başarılı değil flaş kullanmak şart

SLR LIKE Makina Tavsiyeleri !
  • Arkadaşlar daha öcede sizden öneri aldım ve 2 makina arasında kaldım son bir öneri isteyeceği arandur ve diğer üyelerden

Sony PowerShot HX100

Panasonic Lumıx Fz 150 arasında sizce hangisii almalıyım şimdiden teşekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearless06

Arkadaşlar daha öcede sizden öneri aldım ve 2 makina arasında kaldım son bir öneri isteyeceği arandur ve diğer üyelerden

Sony PowerShot HX100

Panasonic Lumıx Fz 150 arasında sizce hangisii almalıyım şimdiden teşekkurler

tabiki fz150 formun hepsini oku nedenini anlayacaksın
  • yeni slr like makine alacak arkadaşlar yeni konu açmak yerine bu başlık altında tavsiye isteklerinizi yazınız konu günceldir !
  • Bu konuyu görmeden konu açmışım kusura bakmayın. Ben slr like olmasa da olur diyorum. Bütcem 500 lira civarı. Beklentilerim ise kaliteli foto çeksin. Uzak mesafede sorun yaşamasın. Video çekimi hiç önemli değil. Son olarak kendimi geliştirmem açısından manuel ayar yapabilme imkanım olsun. Tavsiye beklerim teşekkürler.
  • fotoğrafçılık üzerine bir kaç noktayı paylaşmak istedim.

bu gruplama megapixel denilen algılayıcı büyüklüğüne yada fiyatına göre değil, teknolojisine bakar. ne aradığınızı tarif etmekte yardımcı olabilirsem mutlu olurum.

SLR-Like yani SLRbenzeri profesyonel olmayan makinalar son yıllarda çok çeşitlendiler. temel gruplara ayırmak istersek;

A) Basit Sayısal Makinalar: dijital fotoğraf makinasıdır. deklanşöre basıp gördüğünü sayısal belleğe kaydetme işlemi yapsın diye vardır. ayarları ile ve yazılımı ile en kolay şekle en portatif tasarıma ulaşılmaya çalışılır. böylece tüketiciye en ucuz seçenekleri sunar. su altı kullanımı sağlayan su ve toz geçirmeyen modelleri de eklenmiştir.

B) EVF makinaları : elektronik vizörlü fotoğraf makinalarıdır. görünüşleri profesyonel makinaya benzer. bakaçtan bakınca içerideki dijital ekrandan objektifin gördüğünü gösterirler. fiyatları ebatları daha büyüktür. yüksek zoom yarışı ile diğerlerinden ayrılırlar. X10, X30 optik zoom gibi değerleri ile tatilde daha hoş kareler vaadederler. daha pahalıdırlar.

C) Aynasız Fotoğraf makinaları : mikro 4/3 dedikleri makinalardır. yani profesyonel SLR makinalarının algılayıcısı aynasız daha küçük gövdelere konarak yapılmış makinalardır.

.....a) sabit objektifli :
    üzerinde ISO, Perde Hızı, Diyafram değerleri için doğrudan ayar tuşları bulunan, ince gövdeli makinalardır. haber gazeteciliği ve SLR gövdesi ağır gelenler için ideal çözümler sunarlar. EVF kadar pahalıdırlar.

.....b) değişebilir objektifli :
    üzerinde neredeyse hiç ayar tuşu olmasa da güçlü yazılımı ile fotoğraf karesinin her yerine müdahele edebilen, objektifi değişebilen aynasız olduğundan dar gövdesi olan fotoğraf makinalarıdır. video çekiminde sürekli netleme yapabilirler. neredeyse SLR kadar pahalıdırlar. avantajları fiziksel küçük boyutlarıdır.

• merhaba arkadaşlar ben ürün fotoğrafı çekmek için dslr bi makinana aryorum elimde compact bi mkina var ve verim alamıyorum forumda o kadar çok şey yazılı ki kafam çok karıştı bana ucuz yollu makro çekim yapabilecegim bi makina önerebilir misiniz teşekkürler şimdiden
  • selamlar herkese

günlerdir konudan konuya dolaşıyorum ve kafamı iyice karıştırdıktan sonra en sonunda bu başlıkta tavsiye istemeye karar verdim.

gezerken fotoğraf çeke çeke gezmek istiyorum birde flaşlı çekim de olsa kapalı mekan-karanlık ortamda biraz kalite arıyorum.ama bas çek makinalar tercihim değil çünkü like makinalardaki müdahale şansından faydalanarak dslr makinalara geçiş için bir hazırlık olsun diye düşünüyorum.en azından iso değerleri diyafram değerleri vb hakkında pratik yaparak nasıl kullanmam gerektiğini öğrenebilirim.sağı solu epey bi taradıktan sonra fiyatlarını da gözönünde bulundurarak 3 makineden birini almaya karar verdim

Fuji s2950
    Canon SX130
    Kodak Z990

sizce tercihim hangisi olmalı ?
    yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comoros -- 3 Nisan 2012; 17:06:07 >
  • Fuji s2950 çok mu kötü bir makine like için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Fuji s2950 çok mu kötü bir makine like için ?

Like için evet, kötü bir makine. Normal kompaktlar için vasat bir makine. Fiyatının hakkını vermediği için önermiyoruz.
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de uzun bir araştırma evresinden sonra SLR-like sınıfında 2 makinayı finale braktım.
    Bunlar Panasonic FZ150 ve Sony HX200V. Şimdi bu konuda tavsiye isticem sizden. Forumları okudugumda önceden zaten FZ150 ile HX100V ile ilgili yorumlar yapıldı bile ama hiç Sony'nin bi üst modeli olan HX200V ile ilgili yorum okumadım o yüzden soruyorum. Makinaların fiyatları Amazon'da birebir, açıkçası araştırmamın ilk başından beri (Nikon P500, P510, Canon SX402'ı listemden silmeden) hep FZ150'e daha çok sempati duymuştum. Zoom azlığı başta bana biraz üzücü gelmişti malum fotoğrafçılıktan pek anladığım söylenemez, çok amatör bir kullanıcı olarak bakıyorum. Ama özellikle bu forumlarda yüksek zoom'un kaliteden ödün vermek olduğunu okuyunca biraz içime su serpildi. Tavsiyelerinize daha açık olabilmek adına iki makine arasındaki kişisel karşılaştırmamı yazayım. Malum seçim özellikle kullanıcının neyi aradığına da bağlı.

Beğendiğim ortak noktaları:
    1.3 inch LCD ekranları olması
    2.İkisinin de objektif kısmında zoom ve focus'un kullanılabileceği bir ayar yerinin daha olması.

FZ150'nin bana göre artıları:
    1.LCD ekranın tamamen öne de dönebilmesi. Ben profesyonel resimler çekmeye çalışan birinden ziyade tatile gittiğimde kaliteli resimler çekmek isteyen bir amatörüm, genelde de bu resimlere kendimi koyarım :) Bugüne kadar kendimi görmeden çekip durdum, gerçi zamanla bu konuda ustalaştım sayılır ama lcd'den kendini görüp çekmek çok hoş olsa gerek. Oysa Sony'de ekran o şekilde dönmüyor.
    2.Saniye'de 5,5 fps'lik sonsuz burst mode çok hoşuma gitti, Sony'de nasıl bilmiyorum, onda da benzer bir şey varsa o zaman bu maddeyi orta knoktalara taşımalıyım. Misal elediğim makinalarda saniyede çok hızlı çekimler yapıyordu ama sonra durup onları işliyordu ve tekrar başlıyordu. Sadece 1 saniye burst mode bence çok düşük, FZ150'deki bu durum hoşuma gitti.
    3.Okuduğum tüm yorumlarda zoom ve focus konusunda en hızlı makinanın FZ150 oldugunu duydum ki bu bence çok önemli bir özellik, bazen bir tekne gezisinde veya gittiğim yerlerde hızlıca kareler çekmem gerekiyor ve uzun uzun odaklanan yavaşça zoom yapan bir Makine çok sıkıcı olabiliyor.

Sony HX200V'nin bana göre artıları:
    1.Panorama modunun makinada olmasının ve Panasonicte bunu ancak bilgisayarda birleştirilebildiğini Sony'nin bir artısı olarak yazmayı düşünüyordum, gerçi programla kolay birleştiriliyorsa bu çok da bir sıkıntı yaratmaz diye düşünüyordum ki Arandur isimli üstadın konuyla ilgili yorumunu okudum, kalite konusunda FZ150 makinasının üstünlüğü. Eğer durum böyleyse bu maddeyi FZ150'nin artıları kısmına geçirmeliyim :)
    2.GPS :) Hiç kullanmadım, doğru düzgün kullanır mıyım bilmiyorum ama elektronik sevdalısı biri olarak ilgimi çekiyor.

Tabi bu tabloya bakılınca ben sadece Sony'i GPS için seçtim sanacak ama değil, yorumlarda kalitesi hakkında olumlu şeyler duydugum için. Ama tabi kendi siteklerime cevap veren ve kalitesi en iyi makinayı seçmek isterim. Eğer bu FZ150 ise o zaman yapçak Bir şey yok GPS'ten vazgeçeriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Like için evet, kötü bir makine. Normal kompaktlar için vasat bir makine. Fiyatının hakkını vermediği için önermiyoruz.

fiyatı en uygun f/p ne önerebilirsin peki ?
  • quote:

quote:

quote:

fiyatı en uygun f/p ne önerebilirsin peki ?

Bütçenize ve makinede neler aradığınıza göre değişir.
  • Satılık Fuji S6500fd makine var arkadaşlar. İncelemenizi tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_59583281/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59583281
  • Başka bir konu açmıştım ancak bu başlığı farkettiğimden sorumu burada tekrarlıyorum:

600 -700 TL ye kadar bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Fotoğraf makineleri hakkındaki bilgim çok değil. Bu nedenle internet üzerinden araştırmalar yapıyorum hangi özelliklerinin nasıl olması gerektiği konusunda. Fakat sandığımdan da çok kriteri varmış bu işin. Herhalde hangi amaçlarla kullanacağımı ve bazı beklentilerimi yazmam daha doğru olacaktır. Pikniğe veya bir geziye gittiğimde çevreyi, doğayı, beraberimdeki kişileri çekmekte kullanacağım. Tabi kapalı alanlarda yakın çekim fotoğraflar da çekeceğim. Ayrıca karanlık ortamlarda da mümkün olduğunca iyi bir çekim yapasını istiyorum. Bunun yanında fotoğraflarımı dijital ortamda büyüttüğümde mümkün olduğunca bozulmamasını istiyorum veya mümkün olduğunca büyüterek çıktılar alabilmek istiyorum. Bu arada panoromik fotoğraflar oluşturmak istiyorum ama bunun illa ki fotoğraf makinesinde olmasına gerek yok. Herhalde parça parça fotolar çekip bilgisayarda buna uygun yazılımlarla bunları birleştirebilirim. Belki ortalama bir compact makine işinizi görür diyeceksiniz bana ama ben yani ortalamanın üstü kaliteye sahip fotoğraflar çekebilen bir cihaz istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. DSLR makineler farklı bir kategori ve fiyatları da beni çok aşıyor ama (kıyaslamak belki çok doğru olmayacaktır ancak) genel amaçlarla (özellikle manzara, piknik, günlük kullanım gibi) DSLR lere en yakın kalitelerde sonuçlar elde edebileceğim, günışığında canlı-keskin fotoğraflar çekebileceğim bir cihaz arıyorum ve 600TL yi pek aşmamalı. Araştırmalarım sonucu şimdiye dek anladığım kadarıyla;

benim için en önemli olan özellikler şunlar:
    - Genel olarak fotoğrafın kalitesi (Yani sayılar, özellikler ne derse desin sonuç olarak güzel bir fotoğraf ortaya koyabilmesi),
    - Canlı, keskin fotoğraflar çekebilmesi,
    - Karanlık çekimlerde de mümkün olduğunca başarılı olması (sanırım ISO değerleriyle alakalı),
    - Optik Zoomun kaliteyi bozmadan mümkün olduğunca yüksek olması,
    - Fotoğraf çözünürlüğünün mümkün olduğunca yüksek olması,
    - Sensör alanının mümkün olduğunca geniş olması,
    - Fotoğrafları bozmaksızın, mümkün olduğunca geniş görüş açısına sahip olması.

Bunların yanında olursa iyi olur dediğim özellikler de,
    - Titremeye karşı önleyici sistemi olması,
    - Mümkün olduğunca seri çekim yapabilmesi (daha doğrusu seri çekim modu tarzı bir özelliği bulunması),
    - Yüz tanıma vs. ekstra özelliklerinin olması,
    - Geniş kapsamlı bir menüye (detay ayarlamalara izin veren) sahip olması,
    ...

şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Önerilerinizi bekliyorum. Havalar ısındı, önümüzdeki haftasonu doğa gezisine çıkabilirim, bu yüzden bir an önce uygun bir modeli almak istiyorum.

• Siz ya 2. elde dslr benzeri Fuji S6500FD, Fuji S200EXR; kompakt Fuji F200, Canon S90, Fuji F31FD alacaksınız. Ya da bunların kalite olarak altında yer alan hd videolu ve bol zoomlu diğer cihazlara yöneleceksiniz:

Canon SX230 (diğerlerinin en iyisi ama spot var ancak bu fiyata)
    Canon SX220
    Canon Ixus 1000 HS
    Nikon S9100
  • quote:

Siz ya 2. elde dslr benzeri Fuji S6500FD, Fuji S200EXR; kompakt Fuji F200, Canon S90, Fuji F31FD alacaksınız. Ya da bunların kalite olarak altında yer alan hd videolu ve bol zoomlu diğer cihazlara yöneleceksiniz:

Canon SX230 (diğerlerinin en iyisi ama spot var ancak bu fiyata)
    Canon SX220
    Canon Ixus 1000 HS
    Nikon S9100

İlginize teşekkür ederim. İkinci el düşünmüyorum. Zaten makineyi taksitle alacağım. Bu arada örneğin vatanda %25 indirimi bekleyeceğimi de düşünerek burada verdiğim linkte pahalıdan ucuza göre sıralı listede 1. ve 2. sayfalardaki (1-20. ve 21-40. sıralar) ürünler arasında şu an %8 indirimli fiyatı 1103 TL olan ancak hesaplarıma göre %25 indirimli fiyatı yaklaşık 900 TL (gerçi bu durumda bile bütçemi çok çok zorlayacak) olacak olan PANASONIC DMC-FZ48 ve daha ucuz olan ürünleri düşündüğümüzde yukarıda belirtmiş olduğum kriterlere göre yeniden değerlendirirsek bu durumda önerileriniz neler olur?

Mesela;

PANASONIC DMC-FZ48
    NIKON COOLPIX P500
    CANON POWERSHOT SX 150
    NIKON COOLPIX L120 (Görünüşü insanı ayrıca cezbediyor)
    CANON SX 230 HS

gözüme çarpan, dikkatimi çeken modeller. Tabi siz başka marka-modeller de önerebilirsiniz (linkte verdiğim FZ48 ve daha ucuz ürünler arasından). Bu arada belirtmek isterim ki video çekimi kalitesi önemli değil yani bir şeylerden taviz vereceksem bu video çekimi olabilir. Sonuçta asıl işim fotoğraf çekmek.

• FZ48 için şöyle söyleyeyim: çok daha ucuz olan Kodak Z990 ile aynı kalitede fotoğraf çeker. Yani pahalı bence.

SX150 ile L120'yi eleyiniz, zayıf kalıyorlar. 1- SX230HS 2- P500 derim.
  • quote:

FZ48 için şöyle söyleyeyim: çok daha ucuz olan Kodak Z990 ile aynı kalitede fotoğraf çeker. Yani pahalı bence.

SX150 ile L120'yi eleyiniz, zayıf kalıyorlar. 1- SX230HS 2- P500 derim.

Dediğiniz gibi FZ48, SX150, L120 (Bunu elemek zor oldu çok karizma duruyordu da :)) cihazlarını eledim. SX230HS ile P500'ü detaylıca incelemeye ve araştırmaya başladım. Bu arada P500'ün fiyatına kadar olan ürünler arasında benim gözüme takılan bu cihazlar dışında önereceğiniz başka modeller varsa bunları da araştırmaya hazırım. Belki de bu aralıkta size göre de zaten SX230HS bana en uygunudur. Doğru mu anladım?

• Bence en uygunu o ürün. Genel anlamda başarılı. Sadece tipi sizi kesmeyebilir Daha iyisi için FZ150 gibi pahalı ürünlere veya zoom yapmayan G12 tarzı makinelere yönelmeniz gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.