Şimdi Ara

SLR-Like Makina önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni başlayan bir öğrenci için aşağıdaki makina nasıldır? Kullanan var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/benq-gh-600b-16mp-21x-opt-zoom-3-quot-lcd-hd-video-94355084

• Öğrenci derken? Biraz daha açar mısınız hocam meseleyi? Ne amaçla kullanılacak?
  • Kesinlikle slr like makine alma tavsiye etmem. Onun yerine kompakt makine al ucuz, kullanışlı ve küçük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • panasonic fz 200 tavsiye ederim...
  • slr-like sınıfı bir kandırmacadan ibaret
    yüksek zoomlar göz boyuyor
  • 400 liraya ne alınabilir ki başka?
  • aslında evet biraz açmam lazım
    dışarıdan bu makinelere bakınca biçimi sebebiyle slr algısı oluşuyor
    halbuki zoom imkanı dışında diğer küçük kompaktlardan daha iyi fotoğraf çekmiyorlar
    alan kişilerin çoğunun bunu bilip bilmediği konusunda tereddütlüyüm
    anlatmak istediğim buydu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalnız; DSLR-Like kategorisine sadece bu DSLR görünümlüler girmiyor ki. SX220 gibi küçük kompakt tipli makineler de like diye geçiyor. Yani manuel ayarlara vs. imkan veriyor. Ki ben de zaten o zumlu aletlerin yerine çoğu zaman bu söylediğim cihazı öneriyorum(bu da zumlu ama DSLR görüntüsü verip kandırmaca yok, onu kastediyorum). Dediğiniz gibi artısı yok, mercimek sensör hepsi... alan kişiler pek araştırmıyor, satıcıların oyunlarına geliyorlar. özellikle fujifilmde. bu durum var malesef. millet olarak pek araştırmayız, duyduklarımıza daha çok inanırız. o öyleymiş, bu böyleymiş vs...

Benim de demek istediğim; 400 TL'ye kompakt cihaz almaktan başka ne seçenek var? O fiyata kadar bütün makineler mercimek sensörlü zaten. Kimisi; müşteriyi kandırma amacıyla DSLR'a benzetiliyor. Kimisi de kompakt boyutlarda. Daha kaliteli ürünler daha pahalı maalesef. Durum bundan ibaret. 300-400 TLL'ye mecbur mercimek sensör alınacak, başka seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 22 Eylül 2013; 23:16:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

..DSLR-Like kategorisine sadece bu DSLR görünümlüler girmiyor ki. SX220 gibi küçük kompakt tipli makineler de like diye geçiyor...

slr-like olması için slr görünümlü olması gerekir ve sx220 slr-like değil, kompakt bir makinedir.
    http://www.dpreview.com/products/canon/compacts/canon_sx220hs/specifications

ama bu sadece bir tanımlama, bunun dışında dediklerinize katılıyorum

• Benim gözümde like makine. Hiçbir farkı yok o DSLR benzerlerinden çünkü Bu bütçeye el mahkum mercimek sensör, yapacak bişey yok.
  • Benim imzamda sattığım makineye bakabilirsin. Sensörü sınıfında en büyüğüdür. Ayrıca düşük piksel olduğu için keskinliği bu sınıftaki makinelerden iyidir. Hemde daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Benim imzamda sattığım makineye bakabilirsin. Sensörü sınıfında en büyüğüdür. Ayrıca düşük piksel olduğu için keskinliği bu sınıftaki makinelerden iyidir. Hemde daha ucuz.

@AKINLASINN,
    Merhabalar. Kozmetik durumunu bilmiyorum sizin makinanın ama baya ucuza gitmiş. Benim 40D yi ağırlığı nedeniyle pek kullanamadığımdan benim S6000FD hala elim ayağım 8000 civarında çekimde.Para bulurda 60D' ye terfi edebilirsem bırak kalsın 2. makina olarak, diyorum.
    Like makineler aslında kandırmaca filan değil, aç gözlü son kullanıcıların firmaların elini mahkum etmesinden dolayı son 3-4 yıldır ortaya çıkan abuk subuk makinalar nedeniyledir.Kim nasıl diyebilir ki, Sony R1' e Panasonic FX 50-38-200-Fuji S6000/6500FD-9000-9100 hatta S100FX-200FX gibi makinalara aldatmaca-Uyduruk. Eğer Fujifilm FinePix S8400W gibi 44x zoom istiyorsanız eliniz mahkumdur 1/2.3" gibi mercimek kadar sensörlere. Aslında bu sensörler CMOS hele hele BSI gibi saçmalıklarda olmayıp CCD olsa daha canlı renklere ve keskin her alanda net görüntüler elde etmek mümkün, zaten son 2 yıldır Bazı firmaların mercimek sensörlerde CCD ye dönme eğilimlerini görüyorum.Eğer sensör ölçüsü ile zoom aralığı ve mercek çapı arasındaki kuralsal ilişkiyi bilmezsek doğru tanımlamalarıda yapamayız.
    Bence de dediğiniz gibi, arkadaşımızın yapacağı en doğru seçim eğer like makina istiyorsa Panasonic DMC FZ 50- Fuji S6000FD/6500FD(Aynı makinedir)Hatta Panasonic DMC FZ38 ve FZ 200 gibi zoom aralığı az ve 1.6-1.7" gibi nispeten yüksek ölçüde sensörlü makinaların düşük çekim sayısında 20-30000 gibi hatta daha az, kozmetiğide temiz itinalı kullanılmış 2. ellerine bakmalıdır.

• panasonic fz 200 (necom1959 ) kullanıcı adıyla flickrda örnek fotolar var
  • hocam 2bin lira civarı önerebileceğiniz makine ne olurdu ?
  • Hocam alacaginiz urunun bi esprisi yok .

Dslr like alirsaniz, değmesi için şu ozelliklerin hepsi bir makinede olmalı .

- ergonomisi cok iyi olmali , hafif olmali

- iso 400 e kadar iso performansi iyi olmali

- Çok yüksek zoom aralığı sunmalı ( 42x - 50x gibi )

- Görüntü işlemcisi mutlaka çok iyi olmalı

- Dslr seviyesine yakın manuel ayar imkanı sunmalı

- Diyaframı f2.8 kadar açabilmeli

Bunlardan biri yoksa hiçbirşekilde alınmaz . Sizin almayı düşündüğünüz cihazda bunların çoğu mevcut değil gibi .

Eğerki ben ;

- Büyük sensörlü olsun

- Iso performansı iyi olsun

- Az ışıklı ortamlarda , aydınlık güzel resimler çeksin

- Çok hızlı çalışsın , hızlı görüntüleri kaçırmasın

- Keskin resimler olsun

- Arka planı kolayca yok etsin , çektiğim kişiye yada nesneye hızlıca odaklansın

- Yakınlaştığımda görüntüyü bozmasın , detaylı resim versin

Kısaca bu iş bana hobi olsun , zevk versin istiyorsan . Güzel bi dslr makine + lens alacaksın .

DSLR makine her zaman iş görür. Düğün olur , nişan olur , kına olur , piknik olur , gezi olur hemen seni ararlar . Kardeşim makineyi kap gel derler . Sende resim kalitesi kaygısı olmadan en uygun lensini yanına alıp gidersin, canın sıkıldığında daha önce hiç ilgini çekmeyen nesneleri çekmeye başlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 29 Eylül 2013; 16:18:51 >

• hocam güzel saymışın.peki bunları hangi makine sunuyor.neyi önerirsiniz?
  • 2.el olympus pen serisi bakabilirsin uygun fiyata var
  • fss1403 kullanıcısına yanıt
    bunu bana mı önerdiniz ? banaysa 2. el değil de nerde bulabilirim vatanda falan olur mu?ve fiyatı ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: info2

bunu bana mı önerdiniz ? banaysa 2. el değil de nerde bulabilirim vatanda falan olur mu?ve fiyatı ne kadar

Sahibinden.comda hatta forumdada satan olabilir 2. el. İyi araştırın ama. Ha tabi sıfır alacaksanızhttp://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7473 bu var peşin 720 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 4 Ekim 2013; 19:21:59 >
  • panasonix lx serisinin hiç adı geçmemiş. acaba parasını hak etmiyor mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.