Hepinize merhabalar Ben 2 Nisan'da skolyoz ameliyatı geçirdim. Ameliyattan önce 4-5 yıl çok sıkı bir korse kullandım günde 24 saat. Korse bütün kaslarımı zaten eritmişti ve tembelleştirmişti.Ameliyattan sonra şimdi bir buçuk ay geçti.Kürek kemiğim ve kaburgam hala ağrıyor.Sanırım korsenin etkisi de var kaslarım o kadar zayıflamış ki ağrılarım geçmiyor.Ağrılarım ne zaman sıfırlanacak? Ne zaman eski hayatımıza döneceğim? Daha şimdiden belimden eğilip yere bir şeyi düşürdüğümde alabiliyorum. Bu sağlıklı bir davranış mı bilmiyorum gerçi. Aradan 1 yıl geçse bile ağırlık falan çalışamayacakmışım sanırım. O zaman kas falan da yapamam? Karın kası nasıl yapacağım mekik çekmek serbest olur mu? Ben maceracı olmak istiyordum, atlayıp zıplayıp eğilip kalkacaktım.Rafting ve paintball'u seviyorum. Ne zaman böyle zor ve hareketli aktiviler yapabilirim? Hayat boyu yüzmek zorunda mıyım bu rahatsızlık yüzüncen? Neler yapmalıyım şimdi 1.5 ay geçti ve nelere dikkat etmeliyim? Kafam karışık yardımcı olabilirseniz sevinirim