Şimdi Ara

SKODA YETI KULUBU (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.638
Cevap
77
Favori
560.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fadeout

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

arkadaşlar uzun araştırmalardan sonra yeti almaya karar verdim önümüzdeki hafta türkiye'ye kesin dönüş yapıyorum. dsg 1.2 active ya da ambition düşünüyorum. active için olmazsa olmazım arka camın otomatik olması, açıkçası esp ve otomatik olduktan sonra çok önemli değil diğer özellikler. bütçe 40.000 temiz ambition için biraz daha çıkabilirim. satmak isteyen olursa ya da gözünüze çarparsa pm atarsanız sevinirim.

Size bir tavsiye active yerine mutlaka ambition donanım almaya çalışın... Aradaki kalite hissi çok farklı...

sahibinden bakıyorum hocam çok acayip ama 1.2 active düz için 44.000 1.4 experience için 53.500, bazı ambianceler için 48.000 falan isteyen manyaklar var. sıfırını daha ucuza alırsın. millet ya tutarsa diye ilan vermiş. bir iki tane mantıklı sayılabilecek fiyat var pazarlıkla 42.000 e falan inerse ambiance düşünebilirim.

test aracı olan bir ambiance var aslında sonuçta alınır mı onu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 12 Şubat 2012; 16:38:13 >

• Forumdaki değerli yorumlarınıza bakarak
    1,2 TSI DSG Ambition aldım.
    Bugün teslim olacak.
    Teşekkürler
  • kaça aldınız ve izlenimlerinizi bekliyoruz
  • Metalik platin gri 53.000 TL
    Trafik işlemleri yetişmedi, bugün akşam üzeri alacağım
    kullandıkça izlenimlerimi paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: indigo38

Metalik platin gri 53.000 TL
    Trafik işlemleri yetişmedi, bugün akşam üzeri alacağım
    kullandıkça izlenimlerimi paylaşırım.

Tasarımı ile ilgili bazı eleştirilerin aksine Volkswagen Beetle gibi zamanla hoşa giden ve şahsına münhasır karakteri olan bir otomobil yeti. İkinci el piyasasının hat safhada şiştiği, ötv den bir kazık beklendiği şu sıralarda yapılabilecek en mantıklı iş olmuş. Hayırlı uğurlu olsun, paylaşımlarınızı bekliyoruz
  • Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkürler.
    Arabayı çok az kullanma fırsatı buldum, kalite ve rahatlık konusunda hayal kırıklığına uğramadım.
    Gaz pedalına alışmam zaman alacak gibi...
    Kayseri' de yaşadığım için kışlık lastik arıyorum.
  • Skoda yeti'de fiyatı düşürmüş yılbaşından sonra elegance 62 000 kampanyalı iken şimdi 58 000 olmuş. Dolar düştüğü için mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: indigo38

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkürler.
    Arabayı çok az kullanma fırsatı buldum, kalite ve rahatlık konusunda hayal kırıklığına uğramadım.
    Gaz pedalına alışmam zaman alacak gibi...
    Kayseri' de yaşadığım için kışlık lastik arıyorum.

Güle güle kullanın aracınızı.Bazıları ,aracın görüntüsünün kötülüğünden dem vuracaklar ancak tr halkı böyle düşünmese rakipleri arasındaki en iyi aracı en ucuz fiyata almanız mümkün olmazdı.

Tekrar güle güle binin.
  • Yaklaşık 10 yıldır otomatik vitesli Honda kullanıyordum. (1997 ve 2004 Honda Civic otomatik vites )
    Bu iki arabadan sonra Yeti' ye alışmak zaman alacak gibi.. Şimdilik tek olumsuzluk klimanın manuel olması ( donanım seviyesi ambition olsa da )
    Mart ayında uzun yol yapacağım, sürüşü ile ilgili olarak o zaman daha iyi fikrim olacak... Çünkü işime yürüyerek gidiyorum.
    Güzel dilekleriniz için tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokur

Kullanan herkes belirttigim sartlarda kullanarak 4-5 lt yakiyorsa o zaman benim aracta bir sorun var. 1-2 gun icinde servise goturecem bakalim sonuc ne olacak hepberaber gorecez

Aracı dediğim gibi servise götürdüm. Öncelikle söyledikleri Thule port Bagajı sök o çok yaktırır oldu. Daaha sonra detaylı incelemeler testler vs.vs sonunda hersey mükemmel ve sorunsuz denildi. Dediğimiz gibi port bagaj rüzgarı tutuyor ve yakıtı arttırıyor o yüzden aracınız fazla yakıyor dediler. Bende cuma günü port bagajı söktüm ve depoyu dolum yerine kadar yani gırtlağına kadar doldurdum, kilometreyi sıfırladım ve şehir içi ve 1 defada erdemliye gidip geldimki git gel yaklaşık 100 km şehir içide 45 km yol yaptım. Araç 110 km yi görmedi özellikle erdemli mersin arasını 80 km yi geçmedim. 145.5 km olduğunda istasyona girdim ve yine benzini gırtlağa kadar doldurdum. 57,7 tl'lik benzin aldı 12,99 lt. Yani 100 km de 8,95 lt

Servise bildirdim söyledikleri aynen şu "yaktığı normal. Herkes 1.2 motor küçük motor az yakar diye düşünüp alıyor ama 1.6 araçtan az yakmaz abi. keşke bekleseydinde 1.6 TDI alsaydın kokluyor vallahi mazotu"

Lütfen kimse marka fanatikliği yapmasın bende yeti sahibiyim yakıtı haricinde de herşeyinden memnunum. Ama kimseyi yanlış yönlendirmeyelim 1.2 TSI motor az yakmaz

• quote:

Lütfen kimse marka fanatikliği yapmasın bende yeti sahibiyim yakıtı haricinde de herşeyinden memnunum. Ama kimseyi yanlış yönlendirmeyelim 1.2 TSI motor az yakmaz

Hocam herkesi yalan yada yanlış beyanda bulunmakla itham etmeden evvel ben olsam iyice düşünürdüm. İstediğinize inanmakta özgürsünüz, polemik yaratmak için değil yardımcı olmak için bir iki mesajınıza yanıt vermiştim. Fakat bu konuyu merak eden çok ise ilk fırsatta kamera ile görüntüler burada paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 26 Şubat 2012; 22:27:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

quote:

Hocam herkesi yalan yada yanlış beyanda bulunmakla itham etmeden evvel ben olsam iyice düşünürdüm. İstediğinize inanmakta özgürsünüz, polemik yaratmak için değil yardımcı olmak için bir iki mesajınıza yanıt vermiştim. Fakat bu konuyu merak eden çok ise ilk fırsatta kamera ile görüntüler burada paylaşırım.

Sn. Günerkanat öncelikle neden üstünüze alındınız? Ayrıca polemik yaratacak olsam daha önceki yazışmalarda yaratırdım. kimseyi yalan beyan etmekle de suçlamadım. Kamera ile görüntülemeye gerek yok hep beraber toparlanırız canlı inceleriz. ben sadece aracın 5-6 lt gibi bir ortalama yakıtın olmayacağını beyan ettim ki alan veya almayı düşünen insanlarda (ben dahil) 1.2 lt hacmindeki motorun az yakacağı düşüncesi hakimdir ve ben dahil kimse yanılmasın.

Ayrıca "istediğinize inanmakta özgürsünüz" sözü pek uygun olmamış, çünki ben iki farklı söylemi karşılaştırmadım söylemlerle kendi uygulamamı karşılaştırdım. tabiki kendi uygulamama inanacam siz de olsanız aynısını yaparsınız.

80-90 km ile bir araç 9 lt yakıt yakıyorsa bu ve serviste bunu onaylıyorsa benimde yanlış yönlendirildiğim gibi başkası yanlış yönlendirilmesin alıyorsa bilerek alsın. Ben bu aracı alırken forumlarda az yakıyor sözüne inanarak aldım ama yanıldım. Gerçi şimdiki aklım olsa yine alırdım o ayrı bir konu

• 1.6 tdı greenlıne amb modelı 56.000 tl ıken

gıdıp 1.2 tsı amb pakete 49,000 tl vermek bıle bıle ladesten baska bısey degıldır.

kaldıkı green lıne sersınde dıger yetıye gore extradan bırcok ozellık var.
    Fren Enerjisi Geri Kazanım Özelliği,start stop,düşük emısyon degeri.sıcak cam suyu ve daha vs.

yılda ne kadar az km yaparsan yap 1.6 tdı greenlıne almak cok mantıklı.

1.2 tsı da DSG var dıyeceksınız dsg lı modelı 53.000 tl.bır dsg ıcın bu arac alınmaz.arada 3000tl fark var.
    1.4 tsı amb ı hıc soylemıyorum.duz vıtes ve 52.000 tl..heralde satıstan kalkar...

kaldıkı 1.2 tsı ın fabrıka verısı ort. 6.6 lt ıken.

1.6 tdı ın ort fabrıka verısı 4.6 lıtre... hesap ortada....

ve octavıa modelındekı gıbı 2-3 sene sonra 1.6 tdı greenlıne modelı kasası makyajlanıp DSG secenegınınde koyulacagı aşıkar,
    o zaman 1.2 tsı DSG lerı kıme satarlar bılmem(bugun 1.2 tsı alanlar 2.elını aldıkların fıyatın cok altında rakamlara satmak zorunda kalabılırler)

yukarıdakı arkadasa aynen katılıyorum.

ıst-ankara gıbı buyuk sehırlerde sehır ıcı 1.2 tsı yetının 7 lıtrenın altında yakması ımkansız.kımse keendını kandırmasın.
    1.6 tdı sıparısı verdım mart otasında gelecek marka fanatıklıgıne gerek yok.

kaldıkı 1.2 tsı lı yetı kıraladım ıst dan samsuna gıttım geldım ort hızım 120 km ıdı. arac 7,2 lıtre yaktı.uzun yolda.
    sehır ıcınde ıse 8 lıtrenın altına ındıremedım ıst da.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-kiralik-araclar-otomobil-galeri-donusum-2011-yeti-kar-lastikli-gercek-fiyat-120tl-70767149/pasif-ilan/

lınk burda ısteyen 100 tl ye kıralayabılır bır haftalık 500 tl ye verıyorlar sıkı bır pazarlık ıle...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-kiralik-araclar-arazi-suv-pick-up-garage-luxury-arac-kiralama-kiralik-skoda-yeti-kiralik-oto-arac-73565741/detay
    zam yapmıslar ama gınde 500 e kıralanabılır.kıralayın deneyın goreceksınız..ben GÖRDÜM :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyatrakya -- 27 Şubat 2012; 12:56:23 >

• quote:

1.2 lt hacmindeki motorun az yakacağı düşüncesi hakimdir ve ben dahil kimse yanılmasın.

Mustafa bey elbette kendi gördüğünüzü dikkate alacaksınız fakat burada bu aracı kullanan üyeler, (bende dahil) hele de şehir dışı 80-90 km hız ile 9 litre tüketim yapılabileceğine kolay kolay ikna olmazlar.Bayide araç testi dışında; ben kullandım gerçekten 9 litre tüketimi tutturdum diyen başkaca biri var ise lütfen konuya dahil olsun.

Sizin gördüğünüze bir dediğim yok ancak kullandığınız araca ve gittiğiniz servise karşı hala temkinliyim. Samimiyetimle belirtiyorum; bu gün ben 80-90 km/saat hız ile 9 litre tüketimi bu araçla istesemde yapamam. Sizin aleyhinize olanı kanıtlamak anlamında değil, bilgi paylaşımı olsun, bir problem var ise ortaya çıksın adına kamera aklıma geldi. Büyük olasılık yarın görüntüleyip, bir aksilik olmaz ise ertesi gün buraya aktaracağım. 90 km hız ile tek başıma benim şehir dışı tüketimim yol koşullarına ve sürüş eğilimime bağlı olarak 4,5-5-5,5 Litre/100 Km dir.

Servisin 1.2 motor ile ilgili açıklamasına da katılmıyorum. Bizim kullandığım 1.2 tsı motor aşırı besleme mantığı ile çalışan turbo şarjlı motordur. Bir de piyada bir çok araçta kullanılan sözde ekonomik görünen 1,2-1,3 atmosferik motorlar vardır. Örnek; 1.3 atmosferik motor hyundai accente zayıf geldiği için sürekli gaza asılma durumu, haliyle aşırı tüketim söz konusu olur. Bu araçlarla şehir içinde 9-10 Litre/100 km çok rahat görüyordum. Fakat şu anda 1.2 tsı yeti ile eşzamanlı kullandığım servis bakımlı 2003 model 1.6 honda cıvıc benzinli araç arasında bir kıyaslama yaptığımda; kesinlikle 1.2 tsı motor daha seri. Yeti, kasayı kaldırmakta en ufak bir tereddüt yaşamadığından yüklenmeye gerek kalmıyor. Çevrede sorarlar; bu araç kaç motor ? 1.2 derseniz ; iyide o arabayı çekmez ki derler. Çünkü her iki motorun 1.2 değeri ile ifade edilmesine rağmen aslında farklı şeyler olduğunu bilmezler.

Bana göre turbo şarjlı motor çok büyük bir imkandır. Çünkü küçük değeri ile alt vergi dilimine girer az vergi ödetir. Yaşlı teyzeler gibi kullanırsanız çok ekonomiktir fakat performans isterseniz bedelini almak kaydı ile bunu size verir. Ancak ısrarla üzerinde durduğum; bu bedel 90 km hızda 9 litre tüketim değildir, bir yerde yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında istemeden yanlış anlaşılacak türde bir söz sarf ettiysem kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 27 Şubat 2012; 15:29:47 >

• SKODA UYUMLU NAVİGASYONLU TV'Lİ DVD'Lİ FULL ÖZELLİKLİ OTO TEYİP SATIŞLARIMIZDA

http://www.atateknolojicenter.com/Oto_Teyip_Hoparlor_Amfi_Oem_Cihazlari_Skoda_K164.html
  • quote:

quote:

Kullanan herkes belirttigim sartlarda kullanarak 4-5 lt yakiyorsa o zaman benim aracta bir sorun var. 1-2 gun icinde servise goturecem bakalim sonuc ne olacak hepberaber gorecez

Aracı dediğim gibi servise götürdüm. Öncelikle söyledikleri Thule port Bagajı sök o çok yaktırır oldu. Daaha sonra detaylı incelemeler testler vs.vs sonunda hersey mükemmel ve sorunsuz denildi. Dediğimiz gibi port bagaj rüzgarı tutuyor ve yakıtı arttırıyor o yüzden aracınız fazla yakıyor dediler. Bende cuma günü port bagajı söktüm ve depoyu dolum yerine kadar yani gırtlağına kadar doldurdum, kilometreyi sıfırladım ve şehir içi ve 1 defada erdemliye gidip geldimki git gel yaklaşık 100 km şehir içide 45 km yol yaptım. Araç 110 km yi görmedi özellikle erdemli mersin arasını 80 km yi geçmedim. 145.5 km olduğunda istasyona girdim ve yine benzini gırtlağa kadar doldurdum. 57,7 tl'lik benzin aldı 12,99 lt. Yani 100 km de 8,95 lt

Servise bildirdim söyledikleri aynen şu "yaktığı normal. Herkes 1.2 motor küçük motor az yakar diye düşünüp alıyor ama 1.6 araçtan az yakmaz abi. keşke bekleseydinde 1.6 TDI alsaydın kokluyor vallahi mazotu"

Erdemli - Mersin yolu düz bir yol mu yoksa yokuşlu bir yol mu? araçta kaç kişi var, yük durumu nasıl?

Tsi motor yokuş çıkarken yakıtı içer, hatta bizim araçların rüzgar katsayı değerleri çok yüksek olduğu için yakıt tüketimini daha da artırıyor, ama düm düz bir yolda yüksüz ve tek kişi 9lt tüketim kusura bakmayın ama bana pek mantıklı gelmiyor...

Bir gün umarım fırsatımız olurda düz yolda ve sabit hızda aracın kaç lt yaktığını video kaydıyla size gösterelim...

• quote:

quote:

1.2 lt hacmindeki motorun az yakacağı düşüncesi hakimdir ve ben dahil kimse yanılmasın.

Mustafa bey elbette kendi gördüğünüzü dikkate alacaksınız fakat burada bu aracı kullanan üyeler, (bende dahil) hele de şehir dışı 80-90 km hız ile 9 litre tüketim yapılabileceğine kolay kolay ikna olmazlar.Bayide araç testi dışında; ben kullandım gerçekten 9 litre tüketimi tutturdum diyen başkaca biri var ise lütfen konuya dahil olsun.

Sizin gördüğünüze bir dediğim yok ancak kullandığınız araca ve gittiğiniz servise karşı hala temkinliyim. Samimiyetimle belirtiyorum; bu gün ben 80-90 km/saat hız ile 9 litre tüketimi bu araçla istesemde yapamam. Sizin aleyhinize olanı kanıtlamak anlamında değil, bilgi paylaşımı olsun, bir problem var ise ortaya çıksın adına kamera aklıma geldi. Büyük olasılık yarın görüntüleyip, bir aksilik olmaz ise ertesi gün buraya aktaracağım. 90 km hız ile tek başıma benim şehir dışı tüketimim yol koşullarına ve sürüş eğilimime bağlı olarak 4,5-5-5,5 Litre/100 Km dir.

Servisin 1.2 motor ile ilgili açıklamasına da katılmıyorum. Bizim kullandığım 1.2 tsı motor aşırı besleme mantığı ile çalışan turbo şarjlı motordur. Bir de piyada bir çok araçta kullanılan sözde ekonomik görünen 1,2-1,3 atmosferik motorlar vardır. Örnek; 1.3 atmosferik motor hyundai accente zayıf geldiği için sürekli gaza asılma durumu, haliyle aşırı tüketim söz konusu olur. Bu araçlarla şehir içinde 9-10 Litre/100 km çok rahat görüyordum. Fakat şu anda 1.2 tsı yeti ile eşzamanlı kullandığım servis bakımlı 2003 model 1.6 honda cıvıc benzinli araç arasında bir kıyaslama yaptığımda; kesinlikle 1.2 tsı motor daha seri. Yeti, kasayı kaldırmakta en ufak bir tereddüt yaşamadığından yüklenmeye gerek kalmıyor. Çevrede sorarlar; bu araç kaç motor ? 1.2 derseniz ; iyide o arabayı çekmez ki derler. Çünkü her iki motorun 1.2 değeri ile ifade edilmesine rağmen aslında farklı şeyler olduğunu bilmezler.

Bana göre turbo şarjlı motor çok büyük bir imkandır. Çünkü küçük değeri ile alt vergi dilimine girer az vergi ödetir. Yaşlı teyzeler gibi kullanırsanız çok ekonomiktir fakat performans isterseniz bedelini almak kaydı ile bunu size verir. Ancak ısrarla üzerinde durduğum; bu bedel 90 km hızda 9 litre tüketim değildir, bir yerde yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında istemeden yanlış anlaşılacak türde bir söz sarf ettiysem kusuruma bakmayın.

Sn. Günerkanat,

Yarın bir aksilik olmazsa birde özel servise gidecem. Olmadı Adana servisine. Benim arabam 80-90 km hızla 4,5-5,5 lt ortalama yaksın onu her akşam eve çıkarır kuştüyü yatakta yatırır sabah tekrar aşağı indiririm. Resmen benim aracın yaktığının yarısı eder. Heleki birde tüp taktırırsam ki dizelden daha ekonomik olur. Ama araç yakıyor.

Aklıma bir tek aracın rodaj dönemini tamamlamadığı için çok yaktığı geliyor o da 2000 km sonra araç 5000 km ye gelecek ve motor açmak için tüm zorlamaları yapacam bir de o zaman görecez. Araç şu an 3000 km'de ve yaklaşık 5 defa fulledim depoyu. Her seferinde aracın 1 depoyla yaptığı km 600-630 km arası. Bu başlıkta bir arkadaş bir depo ile 800-850 km yaptığını söylediğinde hayret ettim. Açıkçasıda pek inanamadım. Bilemiyorum yapacak birşey yok bekleyip görecez.

• quote:

Erdemli - Mersin yolu düz bir yol mu yoksa yokuşlu bir yol mu? araçta kaç kişi var, yük durumu nasıl?

Tsi motor yokuş çıkarken yakıtı içer, hatta bizim araçların rüzgar katsayı değerleri çok yüksek olduğu için yakıt tüketimini daha da artırıyor, ama düm düz bir yolda yüksüz ve tek kişi 9lt tüketim kusura bakmayın ama bana pek mantıklı gelmiyor...

Bir gün umarım fırsatımız olurda düz yolda ve sabit hızda aracın kaç lt yaktığını video kaydıyla size gösterelim...

Ben inşallah yarın bu işi halledeceğim. Tek sıkıntı kamerayı; göstergeleri ve yolu eşzamanlı alacak şekilde sabitlemek, bir yolunu bulacağımı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 27 Şubat 2012; 21:34:17 >
  • quote:

quote:

Ben inşallah yarın bu işi halledeceğim. Tek sıkıntı kamerayı; göstergeleri ve yolu eşzamanlı alacak şekilde sabitlemek, bir yolunu bulacağımı düşünüyorum.

Güner Bey, bir yeti kulanıcısı olarak video kaydını merakla bekliyorum, umarım Mokur Bey'e en azından bir fikir verebilir...

• Arkadaşlar bugün yeti greenline elegance cappucino bej renkli araç siparişi verdik. Araç nisan sonu teslim edilecek. ön konsolda ağaç kaplama ve bej renkli döşeme seçtik. Şirket adına alımlarda +%6 indirim olduğu için şirketimizin adına aldık. Fiyat 57.000 tl + trafik sigortası.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.