Şimdi Ara

Skoda Superb ile 4.000km sonrası izlenimlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu konunun tamamen amatörce yorumlanmış, kişisel kanaatlerime dayanan ve Superb 1.4TSI hakkında bilgi edinmek isteyenlere bir nebze fikir vermek amacıyla açılmış bir konu olduğunu belirtmek isterim... Bu konuyu Skoda konusunda bir forumdaşımızın önerisi ile buraya da açmaya karar verdim...

Aracı alalı 2 ay oldu; 2 kere uzun yol yaptım ve bugün 4.000km'yi devirdim... Plazaya TDI DSG Octavia almaya gidip Superb 1.4TSI Elegance alan biri olarak iyiki bu aracı almışım diyorum... Elbette TDI yakıt tüketimi konusunda çok daha iyi ve DSG şanzımanın eksikliği var...

En son geçen hafta Ankara-Amasra seyehatim oldu uzun yol olarak; otobandan sonra o yolun halini bilen bilir, resmen rezalet; çukurlarla dolu, yer yer dar, sürekli virajlı bir yol; bazı yerlerine yol bile diyemeceğim aslında... Buna rağmen 5,5 saatlik bir seyehatin ardından ki aracıma düşkün olduğum için bozuk yollara, çukura vs aşırı konsantre gittim, yolun sonunda fiziki bir yorgunluk olmadı, sadece aşırı dikkatten mental bir yorgunluk vardı...

Araç uzun yolda gerçekten çok keyif veriyor; çok rahat ve konforlu bir araç, yol tutuşu da gayet iyi, hızlı girilen virajlarda bile son derece güven veriyor... Yüksek süratte yanal kuvvetlerden etkilenmemesi ve rüzgar sesi olmaması çok güzel. Fakat, belki benim araçla gelen Pirelli P7 Cinturato lastiklerden kaynaklı olabilir, pürüzlü asfaltta zaman zaman yol sesi hissedildiğini belirtmem gerek. Aracın süspansiyonu için sert diyebilirim, beni çok rahatsız etmese bile şehir içinde Ankara'nın bozuk yolarında olduğu gibi sertlik hissediliyor, ancak yukarıda belirttiğim gibi bu durum uzun yolda avantaj haline geliyor.

Performans konusu göreceli bir konu elbet, ancak araç beni yeterince tatmin ediyor, klasik bu motor bu kasayı çeker mi araç gitmez vs lafları haksızlık bence; gayet yeterli geliyor bu motor. Elbette sizin beklentiniz uçan kaçan bir araçsa bu araç yanlış adres olacaktır. Özellikle 2. ve 3. viteste gaz pedalına yüklendiğinizde aracın tepkileri çok hızlı ve net, bir anda ibre yükseliyor... 5. ve 6. viteste ise aynı tepki yok, çabuk hızlanmak için vites düşürmek gerek...

Yakıt tüketimi konusunda ise bu aracı nasıl kullanırsanız öyle yakar diyebilirim. Zira aynı güzergahta hakikaten çok devirli kullandığımda araç 100km'de 9 litre yakarken sakin kullanımda aynı güzergahta tüketimi 5,7 litreye kadar düşürebildim. Ankara'yı bilenler için bahsettiğim güzergah Ankara şehir içinde Yaşamkent-Balgat arası 20 km. civarında bir güzergah. Sabah yer yer açık, belli kısımlarında sürekli dur-kalk olan bu güzergahta çok kasmadan 7 litrenin altına düşülebiliyor. Son 280km'lik ortalamam 6,9lt. Güzergah sabah ve akşam işe gidiş ve iş dönüşü Yaşamkent-Balgat güzergahı. Bahsettiğim gibi görece açık, ancak özellikle belli bir kısmı sürekli dur-kalk olabilen, birkaç trafik lambası bulunan bu güzergahtaki ortalama hızım 35km/saat. Ancak çok çok sıkışık İstanbul iş saati trafiğinde ve yine sıkışık Ankara Kızılay göbeğinde elbette bu değerleri yakalamak mümkün olamaz tabiki... Uzun yolda aracı biraz zorladığım için yakıt tüketimi konusunda şimdilik birşey söyleyemeyeceğim, fakat bayramda Ankara-Amasya güzergahında sakin kullanımda elde ettiğim değerleri de yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 9 Kasım 2010; 13:49:22 >

Her hakkı mahfuzdur...

• Hayırlı olsun..Seri gelmesi sevindirici ancak dediğiniz gibi göreceli..binmek lazım...

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

1.6 dizel geldide dsg büyük eksiklik

Dediğiniz gibi 1.6TDI versiyon 1.4TSI gibi DSG olmadan satılıyor. Ayrıca ne yazık ki TSI ile arasında 7.000-TL gibi bir fark var...

Her hakkı mahfuzdur...
  • Müthiş bir performans vermiyor belki üstündeki 125 HP'lik motor ama asla yetersiz değil.

Babamda vardı bir ara. Normalde ben arabadayken annem hep arkada oturur. Süperb'e bindiğimiz zaman annemi ön koltuğa postalar arka koltukta bacak bacak üstüne atıp gazete okurdum :)

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Müthiş bir performans vermiyor belki üstündeki 125 HP'lik motor ama asla yetersiz değil.

Babamda vardı bir ara. Normalde ben arabadayken annem hep arkada oturur. Süperb'e bindiğimiz zaman annemi ön koltuğa postalar arka koltukta bacak bacak üstüne atıp gazete okurdum :)

İlk başta da dediğim gibi performans gibi konular tamamen göreceli konular; yani birine gayet performanslı gelen bir araç diğerine "kağnı" gibi gelebilir...
    Arka diz mesafesi ise hakikaten muazzam.. Abartmış gibi olmayayım ama aracı ilk incelediğimde yaptığım yorum şu olmuştu:"Mühendisler bu aracı makam aracı olsun diye tasarlamış sanırım"... Bu düşüncemin realiteye dönüştüğünü de gözlemliyorum son zamanlarda; Ankara'da bazı kamu kurum ve kuruluşları makam aracı olarak Superb'i de bünyelerine katmaya başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 9 Kasım 2010; 13:51:55 >

Her hakkı mahfuzdur...

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Müthiş bir performans vermiyor belki üstündeki 125 HP'lik motor ama asla yetersiz değil.

DH Üyelik Tarihi: 7 Nisan 2007
    2015 kara civic elegance otomatik eco lpg i-vtec
  • Aşağı yukarı sakin kullanımda şehir içi 90-110 km/s hızla 100 km deki yakıt tüketiminiz 6.5 litre var mı?

Edit : Bu araca sahip olduğu süre zarfında Şehir içi hiç bir zaman 90 - 110 gidememişti babam :) Şehir içinde genelde kısa mesafe trafiğe maruz kalan tüketim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 8 Kasım 2010; 19:32:34 >
  • skoda,amiral gemisi olan bu aracı demek ki bu ayarda bir süspansiyonla sıkı tutabilmiş,aksi taktirde impala gibi yaylana yaylana gidip,virajlarda alt sınıf araçlara yenilebilirdi..1.6 cr tdi superBye en büyük ayıp 5 ileri şanzımanla piyasaya sürülmesi olmuş,bkz. yeni passat aynı motorla 6 ileri şanzımana sahip..
    superB,yeni tranporterlarda kullanılan 7 ileri ıslak kavrama dsg ile piyasaya girseydi eminim rekor üstüne rekor kırardı..

size kazasız-belasız sürüşler..

anlaşılan distribitör firma passattan az satılması için elinden geleni yapacak,ilk hamle arka kapı içlerinde yuvası bulunan orj. şemsiyelerin yerinde olmaması gibi.. ne yani opsiyonel mi bu?? sanki gözlük kapı da içi boş,ilk çıktığında yerinde olan şimdi şemsiyelere nooldu??broşürlerde bile yerini alan bir şey gel gör ki artık yok,uçmuş..

• güzel yazmışsınız eline sağlık

Ve de kazasız belasız binin aracınıza.

Haluk

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Bizim otoparkta tdi elegance'si var c200'den bir gömlek kaliteli cekici duruyor her acidan....
    İlk baslarda tipine alisamamistim ama bence tasarimida gayet güzel....
  • Geçen gün sonax a gittim arabayı yıkatmaya beyaz bi tane vardı, şöyle bi bakıyım dedim içine üfffff o da ne öyle dibim düştü walla
    Oranın sahibi biraz gösterdi aracı bagajının açılış şeklini falan, gerçekten çok kaliteli ve donanımlı bir araç gibi geldi ve okuduğum kadarıyla cidden öyle.. Fiyatıda çok uygun geldi bana gerçekten süper
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 9 Kasım 2010; 14:20:04 >

• 1.6 tdi ile birlikte bir de ledli arka stoplar olsaymış ön farlar bir o kadar teknolojik,arkalar bir o kadar klasik..

şimdi insan diyorki bu arabanın arkası bu kadar geniş ama bagajdan yemiştir diyor bagajı açıyosun orasıda geniş yetişemiyorsun bile insan inanamıyor
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.