Şimdi Ara

SKODA ROOMSTER 1YILLIK İZLENİMLERİM VE İNCELEMEM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle Çevre'den gelen müthiş bir araç KAMYONET mi geçiyor sorusu ve muayne sorularına bir açıklık getirmek istiyorum.
    Araç kesinlikle kamyonet değildir.İlk 3yıl sonunda muayneye gider-2Yılda birde muayne olur (şuanki düzenlemeler ile)
    Araca ait ruhsat bu şekilde düzenlemiştir.(Bazı bilgiler güvenlik amacıyla silinmiştir)
    ----------------------------------------------------------------------------------
    YAKIT TÜKETİMİ VE HIZLANMA
    Değerler 4Yetişkin(1.110kg 2.75kg 3.65kg 4.65kg olan)kişiler ve Yaklaşık 250kg+ bagaj /Klima sürekli açık 2.kademe ALINMIŞTIR.
    ARAÇ ile maksimum aracı teslim aldığım gün İSTANBUL -EDİRNE OTOYOLUNDA 200Km hıza ulaşmıştır.Tek başıma ve Klima kapalı
    Görüldüğü üzere aracın fabrika değerleri bunlar ancak Dün akşam (06.08.2014) Toplam 1017 km yol geldim -Gidiş geliş toplam yapılan yol 3500km Yani aracı 1yıl boyunca hiç kullanmadım desem yeridir (: Herneyse incelememize konu olan yol mesefasi 1017km 'dir.
    SİVAS-ZARA Yolu üzerinde TOTAL'de tamamen boşalttığım depoyu 66Litre yakıt alarak FULLEDİM 290TL Tuttu.Yol bilgisayarımı sıfırladım .
    Kat edilen yol:
    Ortalama sürat
    İSTANBUL - İZMİT (belalı yol) girmeden önce 120km/h olarak görülüyordu.Sağdan soldan kaçan tırlar aniden arkada beliren xenoncular sayesinde ortalama hız 93e kadar düştü :)
    ORTALAMA YAKIT TÜKETİM :
    Ortalama yakıt tüketim değerleri SİVAS-YOZGAT arası yolun bozuk olduğu kısımlarda hızım 110Cruise kontrol açık konumda minimum 5.1Litreye düşmüştür.
    Onun dışında ANKARA ve BOLU TÜNEL yollarında Hız 160km/h sabitlenerek gidilmiştir.
    1017KM SONUNDA KALAN YAKIT :

ARAÇ 3500RPM'de 190km/h hıza ulaşıyor.Daha fazla basılabilirmiydi? Basılırdı ancak 4kişinin canını biraz daha tehlikeye atmak istemedim.
    2000RPM'de stabilitesini hiç bozmuyor ve 160km hızlara çok rahat bir şekilde atılabiliyor...
    Araç 5vitestir. 6vites değildir!
    Ara hızlanmalar oldukça tatmin edici Seyir halinde yolun trafik durumuna göre minimum 120km/h ile kullandım.Çok sert olmayan Virajlarda 120-150-160km arasında oldukça başarılı .Aracı ilk aldıgım gün 190km hızda İSTİNYE PARK DÖNÜŞÜNDE Sağlam bir viraj aldım .Ancak araçta ESP yerine MSR kullanıldığı için çokta güven vermiyor açıkçası .Ancak dediğim gibi ideal hızlarda virajlar konusundada oldukça iyi .

ARAÇ YALITIMI SES VE YOL TUTUŞ :
    Araçta BRİGSTONE TURANZA 195/55 ER15 LASTİKLER Bulunmakta.
    120KM/h sürat baz alınarak söylemek gerekirse bir D sınıfı kadar sessiz diyebilirim (:
    Yolların bozuk olduğu yerlerde Araç içine yol sesi almakta.
    Konsol kaplaması VW araçlarının tümün olduğu gibi orta sert bir kaplama ile kaplı ve ÇUKUR TÜMSEKLERDEN geçerken ses duymadım henüz :)
    Araç çukurlardan geçerken Arkadaki yolculara his ettirmesede ön koltukta yolculuk eden kişiye bariz hisettiyor.
    Süspansiyonları oldukça sportif diyebilirim .Hızlamadada dediğim gibi yol tutuşu ideal.

KONFOR VE DİZ MESEFESİ :
    Aracın bence en büyük -'si OTOMATİK KLİMA olmaması ,Onun dışında DİZ mesefesi Doblo ve benzerlerinden çok çok daha iyi .
    Ayrıca Koltukların kaliteside oldukça iyi - 1.80boyumla sürüş poziyonumu oldukça yayvan ve rahat ayarladığım halde 1.92Lik Babam arka koltuğa çok rahat bir biçimde oturabiliyor ve dizleri Koltuğuma değmesi için yarı yatar pozisyonda oturuyor.Diz mesefasi oldukça iyi.
    Arka koltukların 3saniyeden kısa sürede sökülüp 2000litreye ulaştırılabilen bir BAGAJI var.Arka koltuklar Takılı Uzun yol için yeteri kadar yükü ben yaklaşık TATİLE Giderken 450kg bagajı Gelirken 250kg+ bagajımı çok rahat aldı .
    Arka koltuklar demişken Arka koltukların özel üretim olduğu için arkayı 4lemekte biraz problem yaşayabilirsiniz nitekim arkada orta konsolda bulunan bardak tutucu ve orta koltugun diğer koltuklara göre dar olması bunu etkiliyor.

Ön koltuk Full direksiyon tarafında çekili iken ARKA KOLTUK mesefesini gösterefen bir fotograf yuklemek istiyorum.Ön koltuk bu mesefede iken 1.60boy Eniştem çok güzel bir biçimde aracı kullandıgını söylemişti .

TAVAN Mesefesi Doblo ile kıyaslanabilir durumda ancak daha alçak:

Sürücü ve cam arasındaki mesafe 80cm'den fazla ...

Aracın Dışarıdan görünümü :

Aracımda Standart olarak sunulan donanımlardan bazıları:
    ABS-MSR -Ön hava yastıkları -Yan hava yastıkları -Manuel Klima - 4Cam otomatik -Isıtıcılı aynalar -Kol dayama -Soğutuculu torpido gözü (uzunyolda soğukçaylar için SÜPER)-PANORAMİK CAM TAVAN

Umarım beğenirsiniz Soracağınız soruları yanıtlamaya çalışırım (:

• BEN BU ARAÇİN 1.6 TDİ 105 DGS SİNİ GETİRMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ ARAMADİGİM NUMARA KALAMDİ AMA BİR TÜRLÜ GETİREMEDİM

ÖZELLİKLE
    SKODA ROOMSTER BLACK EDİTİON MODELİNİZE BAKMANİZİ TAVSİYE EDERİM
  • yani yaniş anlaşilmasinda citroen veya renault binecegima at arabasina binerim

mercedes
    bwm
    wv grubundaki başka araça binmem
  • ariftanis kullanıcısına yanıt
    Hocam bu benim objektif görüşüm ,Mpv sınıfı araçlarda donanımlı araçlar mevcut (: roomsterin bazı eksik noktaları var onun dışında motoru olsun ,yolu tutuşu gidişteki güven duygusu geçrekten çok güzel hisler :)
  • donanim dedigin nedir ki hiz sabitleme 4 cam otomatik abs ebs daha ne olcak ivir vizir şeyler önemli degil
    Meraktan soruyorum hocam şuan ne kullanıyorsunuz :)
    Gerçekten haklısın ama insan bir dijital klima arıyor bence roomsterde enbuyuk - dijital klima yok.
  • evet saten ondan almadim yeni roomsteri

su anda araç kullanmiyorum şiparişi bekliyorum

2015 volkswogen passat variant

türkiye şipariş veren 2 kişiyim 70000 tl nakit ödedim fiyati tam belli olmadigi için bekliyoruz üstüne ne verecegimizi bilmiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=4CTQViYKf_M
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun hocam aracı geldikten sonra detaylı birşekilde incelemesini bekliyoruz hatta gelince beni buradan bulun birlikte inceleme yapalım (:
  • olur kardes bir gelsin benim istedigim motor seçenegini kimse istemez herhalde türkiye tek olcam
  • 2.0 tdi 240 hp çift torbo ama kesin bir sey yokmuş bu araçin türkiye gelecegi belli degilmiş daha
    hayırlısı olsun o zaman hocam güzel makine gelirse mutlaka çağırın beni ilk incelemeyi biz yapalım :)
  • SKODA ROOMSTER ILE ILGILI BİLGİ AMAÇLI Bİ TECRÜBE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM
    1,4 DİZEL STYLE 2008 145 BİN KM DE ARACIMIZIN GEÇENLERDE YAG POMPA ZİNCİRİ KOPTU VE USTANINDA SAG OLSUN YARDIMI ILE 2 SEFER MARSA VURUNCA KRANK DİŞLİSİ SIYIRMASI İLE 2 BİN TL MASRAF AÇILDI USTANIN YORUMUNA GÖRE BU ARABALARDA BU SORUN VARMIŞ AMA KIMSEDE DEMIYOR DEGISELIM ŞUNUDA ILERDE SORUN YARATIR DIE BENDE SİZLEREL PAYLAŞMAK İSTEDİM ROOMSTERA OLAN ARKADASLARIN BU ZINCIRE ÖNEM VERSINLER...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.