Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
26
Favori
287.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • yorumu en baştan beri takip ediyordum. sizin yorumlarınız baya bir objektif geliyordu. bu düşüncelerinize de katılıyorum. orta halli olarak rapid Türkiye şartlarına uymuş bir araba o halde. belli başlı hataları saymazsak 3-4 yılık serüveninde kronik arızalar çıkmadı o halde. sıkıntısı olup da o nedenle insanların burada yorum ya da şikayet yazdığını varsayarsak, % 5-10 aralığında şikayetler var. Üstelik rapid forumarı oldukça sessiz geçiyor. ya az sattığı için, bence az satmamış, ya da insanların kasası rahat pek buralara ilgi duymuyor.

ben benzinli dsg modellerine bakıyorum ama, 1.4 ile 1.2 olayını çözemedim. fabrika verileri 1.4 olmasına rağmen daha az yakıyor. 1.2 nin dolu ve yoğun zamanlarında kasabileceğini ve bu nedenle yakıtı arttıracağını düşünüyorum. bilmem kullananların fikirleri nedir. ayrıca skoda 1.4 yok deyip genelde 1.2 ye yönlendiriyor alıcıları. 200 tork ile 250 tork az değil, üstelik daha az yaktığını iddia ediyor!

• tigerito T kullanıcısına yanıt
    takip ettigim kadari ile objektif ve muhtemelen turkiyedeki en fazla rapid ile km yapan insanin yorumlari surada. isinize yarayacaktir diye dusunuyorum.

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=31751

zamaninda dizel alip gectim, bizimki gibi bir ulkede benzinle hele ki lpg siz basa cikilmaz diye dusunuyorum. az yakar mi, bence az yakar ama gaza basmadiginiz surece. arkadasta 1.2 golf var, korkudan basamiyor bu arada basmak demek cok hizli gitmek demek degil, atiyorum otobanda uzun soluklu bir rampada 130u sabit tutmak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• okudum baştan sona. bazen giydirmiş bazen övmüş. orta karar. ama 100.000 önemli bir sorun olmadan atlatmış gibi. sorunlarda sanırım çok değişik yerlerde ve şartlarda seyehat ediyor ondan çıkıyordur.
    Birde hayvanın teki arabada göçük yapmış otoparkda duruyor ama yine vuruyorlar
     Skoda Rapid Sedan
     Skoda Rapid Sedan

• sizinki manuel mi DSG mi? 1.2 dsg bana zayıf geldi de.

ARALIK 2013 Model olan 1,6 TDİ DSG Rapid Elegance aracım 100.000 km'yi geçmiş durumda. Halen rutin bakım dışında bir arıza yaşanmadı, aynı sıfır gibi herhangi bir sıkıntısı yok. DSG'den bu forum sayesinde çok korkmuştum, ama onda da şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yok. Aracı yoğun Istanbul trafiğinde kullanıyorum bu arada. Tek bir tuş bile bozulmadı, sorun çıkartmadı.
    .: // TiGeR // :.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

1.6 dizel 30.000 bakimi icin 843 tl istedi az once ankara and otomotiv.

kafayi yemis bunlar, nasilsa garanti bitiyor boyle yaparsalar zor musteri bulurlar

Bana da 60.000 bakımı için 830 lira çektiler. Yuh deyip sanayideki tanıdık ustaya 280 liraya yaptırdım. Ya tamam bidaz pahalı olmasına eyvallah da. Aradaki farka bak!. Garanti de bitmiş nasıl olsa. Soyulmaya ne gerek var.

Orijinalden alıntı: tigerito

en merak ettiğim yol sesi, yüzün üzerindeki hızlarda rahatsızlık veriyor mu mesela.

Yol sesini alıyor içeriye maalesef. Daha önce sahip olduğum Passat, Mondeo, 407, A4, Accord gibi araçlarıma kıyaslayarak en çok yol sesini içeriye alan otomobilim diyebilirim. Ama sadece yüksek hızlarda değil, genel olarak dışarıdan içeriye az fazla ses alıyor. Şimdi bana nasıl Passat veya A4'le kıyaslarsın diyebilirsiniz, ben sadece örnek olsun diye verdim. Aracın diğer eksik yönü, yağmurlu havada ön camı açtığınız anda çok fazla su damlatıyor içeriye. Başka da bariz olumsuz tarafı yok aracın.

Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• suicide kullanıcısına yanıt
    Herşey derken, yağ, hava ve polen filtresi artı motor yağı değişimi. Dahası varmı ki.

yag, polen, hava ve mazot filtresi 125 tl (bosh)

mobil 1 esp 5 30 5lt de 130 tl.

sizde mazot filtresi eksik, iscilik 70 vermistim ben onu da baya az almislar herhalde sizden.

1 yillik mazot filtresi baya kara cikti benim aractan (uyduruk mazot almam), degistirmenizi oneririm o yuzden.

Mustafa Kemal ATATÜRK

• fordlardan az alıyordur umarım, var mı kıyaslayabilecek. ben bir kaç tane focus denedim de hız yüksek olmasa bile içeride ses vardı, biraz can sıkıcıydı. spacback 70 ler civarı bir hızda pek ses duymamıştım ama daha fazla hız yapamadım ne yazıkki.
    Hocam ustam eski tanıdık. Baya da iyidir. Zaten kendisi bana "dizelleri 10binde bir değil, 9 binde getir. Daha iyi olur, ben öyle tavsiye ederim" dedi. Sık sık götüreceğim kontrole. Zaten DSG'den dolayı sürekli diken üstündeyim. Bir de başka dert açılmasın üstüme.

Mustafa Kemal ATATÜRK

• sanki sadece motor değişmiş gibi.
  • Adamlar yan sinyal lambalarını aynaya alıyor, bütün arabayı yeni diye satıyor. Octavia'da sadece ön farda bir değişiklik yapıyor, bütün arabaya yeni diyebiliyor... halihazırda Rapid sahiplerinin avantajına, ellerindeki araçların fiyatları fazla düşmüyor, sonuçta sıfır kasa ile halen aynı araca sahipler:)

Orijinalden alıntı: Bethesta

DURUM GÜNCELLEMESİ

ARALIK 2013 Model olan 1,6 TDİ DSG Rapid Elegance aracım 100.000 km'yi geçmiş durumda. Halen rutin bakım dışında bir arıza yaşanmadı, aynı sıfır gibi herhangi bir sıkıntısı yok. DSG'den bu forum sayesinde çok korkmuştum, ama onda da şimdiye kadar herhangi bir sıkıntı yok. Aracı yoğun Istanbul trafiğinde kullanıyorum bu arada. Tek bir tuş bile bozulmadı, sorun çıkartmadı.

Herhalde kendi mesajımla nazar değdi:):) Araç 104.000'de ilk arızasını verdi arkadaşlar. Direksiyon pompasında sorun var, direksiyon yağını kaçırıyor, şu an serviste... bakalım ne kadar masraf çıkacak.

Mustafa Kemal ATATÜRK

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.