Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
26
Favori
285.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çekişi iyi, savrulma kesinlikle çok zor, ben beceremedim.:) 407 imle girerken hız azalttığım noktalarda bu araç hız azaltmaya gereksinim duymuyor.

Ani kalkışlar müthiş. Ama esp kısa süreli devre dışı kalıyor, patinaj ve direksiyon kpntrolü zorlaşıyor.
    Bir de yolun sesini içeri çok almasından şikayetçiyim.

Yakıt ist içi 37 kuruşla gidiyorum şu an. 500km yol yapmıştım en son 40 lt benzin aldı.
    1.4 dsg benzinli bu arada bendeki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savrulmayı isterseniz becerirsiniz emin olun :) Ama dediğiniz gibi B+ sınıfı bir araca göre çok çok iyi. 1.4 dsg yakıt ortalaması yaklaşık 7.5LT bizimki. Genel olarak bir yalıtım sıkıntısı var. Lastiklerden kaynaklı da bir problem olduğunu düşünüyorum. Yanaklar 45mm çünkü. Genel olarak memnunum bi şikayetim olmadı.

Ford Focus HB
    https://www.youtube.com/watch?v=ZizIBkHIvZo

Toledo için elk testi
    https://www.youtube.com/watch?v=e9mURPEBAIA

Rapid

https://www.youtube.com/watch?v=82FaeyXbm9I

Ford focus

https://www.youtube.com/watch?v=Ckul3WaRRyE

Ford Focus, Nissan Pulsar, Seat Toledo karşılaştırma. Nissan Pulsar'a dikkat.
    https://www.youtube.com/watch?v=5Ucf2xJSVd4

Jetta

https://www.youtube.com/watch?v=aJpUm2V3kmE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 29 Temmuz 2015; 0:46:21 >

• lamettrie kullanıcısına yanıt
    testler esdeger ise rapid focustan cok daha iyi gorunuyor esp konusunda. yakita gelirsek 1.6 manuel 105lik dizelin ankara akici trafikte (40-50km/s) ortalamasi 5lt. cevre yolunu kullanir ve 90-100 arasi gidersem 4lt yi goruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Rapid Sedan icin yetkili servislerde bagaj havuzu mevcut mu, bilginiz var mi?

babama araç araştırması yaptık baktığımız araçlar opel astra ford focus renault fluenc toyota coralla bu araçlar hem benzinli hem pahalı en ucuz opel astra modeliydi.bize dizel manuel uygun bir fiyatta araç lazım.bir arkadaşımın tavsiyesiyle skoda rapid araştırması yapıyorum dün istanbul özaydınlar bayisine gittim kapanmıştı haftasonu hem doğuş otoya hemde özaydınlara gidip detaylı bir şekilde inceleyeceğim.internet sitesinden fiyat ve özelliklerine baktığım kadarıyla 1.4 TDI CR Green Tec Manuel / 90 HP 58.500 TL bu modelde alimunyum jant sis farı park sensörü navigasyon gibi şeyler yok.birde 1.6 TDI CR Green Tec Manuel / 115 HP 65.500 TL bu araçta full. kararsız kaldık aradaki 7 bin lira vermeye değer mi?

bu forumda yazılanların bir kısmını okudum.bize o kadar konfor dışarıdan gelen ses pek önemli değil çünkü arabayı 66 yaşındaki babam işe gidip gelirken trafik olmayan yerde kullanacak bize öenmli olan yakıt + güvenlik arac ile ilgili benim için bilgi verirseniz çok iyi olur ona göre hafta sonu sizin yorumlarınız dahilinde şiparişi veriyim.

• Bahauslarda standard bagaj havuzu var 40Tl ye ben ondan aldım. En büyük boyutlu olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 19 Ağustos 2015; 22:32:08 >
    Diğer yandan karartılmış cam olduğundan film çektirmenize gerek yok.

Motorla ilgili olarak, fabrika verileri farklı da olsa, normal kullanımda yakıtta büyük bir fark olmuyormuş. 1.4 3 silindir olduğu için ömür sıkıntısı olabileceğinden bahsediliyor, ama dedikodu niteliğinde. Net olan, 1.4'ün özellikle rölantide daha sesli ve sarsıntılı çalıştığı. Üstelik vergiden de ülkemizde bir şey fark etmiyor. Ben olsam 1.6 full alırdım, ne tekimde öyle yaptım :)
  • kaptan666 kullanıcısına yanıt
    bence sis farı olan araclari yasaklamak lazim. Tabi benim bahsettigim ondekiler,arkada zatenher aracta var ve farkedilmeyi saglayan o. ondekini bizim millet bir halta benzedigini zannettigi icin surekli aciyor, hayir anlamiyorum sisfari kelimesinin anlamini cozemeyecek kapasitede o ehliyeti nasil aliyorlar.

Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Selamlar. Ben de birkaç gün önce 0 km Rapid Sedan 1.4 TDI CR Green Tec DSG Style alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

Polo BlueMotion, Ibiza 1.2 TSI DSG araçlarımdan sonra üçüncü 0 km VW grubu bir aracım oldu. Bu aracım ile birlikte bütün VW grubu araçlarını kullanmış ve tecrübe etmiş oluyorum (Audi hariç tabi). Bence diğer bütün marka ve modelleri (motor, şanzıman, vb. de dahil olmak üzere) de göz önüne alınca bu fiyata bu motoru bu şanzımanı bu tasarımı bu doluluğu sağlayan başka bir araç bulamadım, göremedim. Yıllardır araçlarla iç içeyim.

Araç çok dolu, beğendim gerçekten. Dış tasarımı güzel olduğu gibi içi de çok hoş ve dolu, hele 6,5" lik Bolero ekran çok güzel, ayarların oradan yapılabilmesi de ayrıca artı olmuş. Çok küçük ama zekice düşünülmüş birçok ayrıntıya yer verilmiş, keşfettikçe hoşuma gidiyor.

Tüketim bilgisi henüz paylaşamayacağım, çünkü bir iki günlük araç henüz ve şu ana kadar şehir içi çok az kullandığım için doğru bilgi olmayacaktır elbette. 3 hafta sonra uzun yola çıkacağım, o zaman göreceğiz gerçek performansını ama tahmin ediyorum ki çok iyi değerlere imza atacağım.

Allah herkese gönlündekini nasip etsin. Kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim. Tabi bizi de nazarlardan korusun :)

• Araçta 17 inch jantlar var mı. Hangi bayiden ve ne fiyata aldınız. Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 22 Ağustos 2015; 0:38:17 >
  • Hey gidi hey. Galiba bu arabayı ilk alanlardan biriyim. 1.2 active 75 hp (sanırım artık gelmiyor) 2013 eylül ayında aldım. Şu an 49.000 de. Deli gibi bindim anlayacağınız. Keyif almadığınız arabaya bu kadar binemezsiniz. Dizel kullanan arkadaşlar gürültülü yazmış. Bende öyle bi sorun yok. Türkiyeyi baştan sona dolaştık. İç mekanda gıcırdama yok. Tüp taktırmadım, bir memur olarak, şehir içi şehir dışı yakıt konusunda üzmedi. Benim araç diğer active'lerden farklı olarak 4 hava yastığı+asr+esp+esc ile geldi. O zamanın parasıyla biraz da pazarlıkla 33.500 e almıştım. İyi ki de almışım. 200.000 görmeden satmam.

Allah razi olsun. Aracin uzerinde Style donanim paketi ile gelen 16" Dunlop marka lastikler ve 5 kollu Dione jantlar mevcut. Bence Rapid Sedan a en cok yakisan lastik ve jant kombinasyonu bu, cok kaslı ve yakisikli duruyor aracim.

Orijinalden alıntı: fatihhhhharas

Hey gidi hey. Galiba bu arabayı ilk alanlardan biriyim. 1.2 active 75 hp (sanırım artık gelmiyor) 2013 eylül ayında aldım. Şu an 49.000 de. Deli gibi bindim anlayacağınız. Keyif almadığınız arabaya bu kadar binemezsiniz. Dizel kullanan arkadaşlar gürültülü yazmış. Bende öyle bi sorun yok. Türkiyeyi baştan sona dolaştık. İç mekanda gıcırdama yok. Tüp taktırmadım, bir memur olarak, şehir içi şehir dışı yakıt konusunda üzmedi. Benim araç diğer active'lerden farklı olarak 4 hava yastığı+asr+esp+esc ile geldi. O zamanın parasıyla biraz da pazarlıkla 33.500 e almıştım. İyi ki de almışım. 200.000 görmeden satmam.

Bu 75 hp lik 1.2 lerin çekiş durumu ne alemde acaba?Torku da epey düşük tsi lere göre.

Orijinalden alıntı: mmavcu

Çekişi iyi, savrulma kesinlikle çok zor, ben beceremedim.:) 407 imle girerken hız azalttığım noktalarda bu araç hız azaltmaya gereksinim duymuyor.

Ani kalkışlar müthiş. Ama esp kısa süreli devre dışı kalıyor, patinaj ve direksiyon kpntrolü zorlaşıyor.
    Bir de yolun sesini içeri çok almasından şikayetçiyim.

Yakıt ist içi 37 kuruşla gidiyorum şu an. 500km yol yapmıştım en son 40 lt benzin aldı.
    1.4 dsg benzinli bu arada bendeki.

ist - trabzon arası 15 günde 3bin km yol yaptım.
    100km'de 6lt benzin tüketimi gerçekleştirmiş oldum. Uzun yolda 29 kuruş benzin yakıyor.
    Özaydınlardan alacağız 62 bin lira fiyat verdi ama zam gelecekmiş arabayı alacağımız günkü fiyat geçerli olacağı için fiyat tam belli değil😢

• Arkadaslar Rapid Sedan 1.4 TDI CR Green Tec DSG Style ın liste fiyati 71300 TL olmus, bugun guncellemisler fiyati. 2800 tl zam gelmis 1.4 TDI DSG ye. Cok sukur gecen hafta almisiz. Su duruma bak, bunlara bile sevinir olduk bu ekonomik belirsizlikte. Allah bu gunlerimizi aratmasin ama tabi yine de cok para. Ayrica butun marka ve modeller icin de gecerli bu vaziyet.

2.on kol dayama ihtiyaci duyuyorum servis 800 tl civarinda fiyat veriyor. Daha uygun ve kaliteli bir kol dayama onerisi olan varmi?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.