Şimdi Ara

Skoda'nın marka amblemi çok çirkin değil mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende beğenmiyorum özürlü bi kuş gibi
  • Kanatlı ok bence güzel ve anlamlı, diğerleri gibi baş harflerini mi süsleyip koysalardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Birincisi,

Skoda değil, Şkoda

Amblemi berbat bencede itici ve gösterişten çok uzak ancak pek de önemli değil bence. Octavia, gayet tabi, Passat ayarında hatta birçok özelliğide daha iyidir.

Vikipedia da yazan birşey de basit ama Şkoda, hasar değil, ''zarar'' anlamına gelen bir kelimedir, yanlış tercüme etmişler.

düzeltmek istemişsiniz ama olmamış doğrusu Škoda

Skoda'nın marka amblemi çok çirkin değil mi ?

• amblem beğenmediği için otomobil almamak sadece bize has bir durumdur heralde

skodanın logosu bazı insanlara sağa dönün ileride kümes var tarzında bir uyarıyı çağrıştırıyor olabilir
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Bu zarar kelimesi "zarar veren" değil de "zarar ziyan yitip gitmiş" anlamında dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

ötesi var mı?

Otesimi? Otesi değil sonu var.
    .

Bir Maserati yazın da Gugula klasikleşmiş at, aslan, amblemlerinden daha klas bir amblem fark edin :)

Yahu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın maseratinin amblemi en klasik 5-6 bin yillik simge. Sanki maserati Keşfetmis gibi anlatmayin.Posedionun Zeusun klasik mızrakı. At ise her daim safligin hizin simgesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 23 Ağustos 2014; 21:59:33 >

• Amblemin en son hali fena sayılmaz.

Not: Evet skoda hayranıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çek ve Slovak'lar gördüğüm en mütevazi insanlardan. Gerçi Avrupa'da gelire oranla otomobile en çok para harcayanlar Çek'lermiş. Yine de mütevaziler, kolay kolay metalik renk bile almazlar.

Kafka'yı çıkaran yerde, herhalde ismini de özellikle Škoda seçmişlerdir. İsmi dururken amblemi değiştireceklerini pek zannetmiyorum. Renk ve formda milli sembolleri ıhlamur yaprağına da gönderme var aslında ama artık şablon-miliyetçilik pek hoş karşılanan bir şey olmadığından olsa gerek, pek bahsetmiyorlar.
  • Arkadaşlar Skoda hasar anlamına geliyor diyemeyiz. Çünkü Laurin ve Klement adındaki kurucuları L&K markası altında üretim yapıyorlardı. Fabrikanın geçirdiği yangın sonucu mali sıkıntıya girdiler. Bugün Çek ağır sanayinde yeri olan bir kolu tren ve ağır vasıta üretimiyle meşgul Emil Skoda'nın kurduğu Skoda Holding tarafından alınmıştır. Ve Skoda Auto olmuştur. Çekçe'de "Şkoda!" demek yazık vah tuh anlamına gelir. Amblem ise kendine has karakteri ve anlamı içerir. Beğenip beğenmemek zevk meselesi tabi ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Bu zarar kelimesi "zarar veren" değil de "zarar ziyan yitip gitmiş" anlamında dimi?

Doğru... Lisana tam hakim değilim ama "yazık" anlamında da kullanıyorlar.

Meşhur şarkıları, Škoda lásky:

• quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

quote:

Birincisi,

Skoda değil, Şkoda

Amblemi berbat bencede itici ve gösterişten çok uzak ancak pek de önemli değil bence. Octavia, gayet tabi, Passat ayarında hatta birçok özelliğide daha iyidir.

Vikipedia da yazan birşey de basit ama Şkoda, hasar değil, ''zarar'' anlamına gelen bir kelimedir, yanlış tercüme etmişler.

İyi benden de bilgi olsun o zaman bu, ''o'' resimdeki S harfinin üstünde şapka olan harf benim anadilim ve tüm slavik dillerde yer almaktadır ve türkçedeki ''Ş'' harfine tam olarak karşılık gelir ve S harfinin üstündeki o şapkanın ne anlama gelmediğini bilmeyen yani Türkçe'deki Ş harfi olarak okunmasını gerektiğini bilmeyen insanlardan dolayı doğal olarak Şkoda doğrudan okunuşunu siz sevgili forum arkadaşlarıma kısadan yazdım..

Pek tabi ki, Şkoda Türk firması olmayacağından dolayı Türk ''Ş'' harfinin aracın arkasında yazıyor olabileceğini düşünecek kadar ahmak olduğumu düşünmediniz heralde.

Mesajınızda laf sokma gibi bir anlam çıkarmadım ama yine de belirteyim dedim.

• Arabalar iyi, amblem -manasını araştırmadıkça- tuhaf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Hayır, doğrudan zarar vermek anlamında kullanın fiilin ''isim'' halidir. Tüm slav dillerinde de ''şkoda'' dadır. Sadece Çekçe de değil.

Fiil hali ise, ''poşkoditi'' zarar vermek anlamına gelen mastar halidir.
  • Maserati,porsche,ferrari,lambo,rr,bentley,mercedes hepsi guzel yani nebileyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Evet amblemi yüzünden almıyorlar

Komik olmayın kardeşim bu kadar marka değeri deseniz anlarım da amblem güldürdü vallah.

O zaman Dünyanın en güzel amblemine sahip Rolls Royce neden en çok satanlar da değil? Neden %10 satışı artmıyor

Bu kadar katılamazdım. Bir de hemen en az %10, %20 artar demiyorlar mı, bitiriyorlar beni. Allah aşkına amblemden bahsediyoruz burda, amblemden. Siz bmwyi, audiyi, mercedesi amblemi güzel diye mi alıyorsunuz? Bu arada marka değerinden bahsetmiyorum, karıştırmayın. Ambleminin güzelliğinden bahsediyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

quote:

Birincisi,

Skoda değil, Şkoda

İyi benden de bilgi olsun o zaman bu, ''o'' resimdeki S harfinin üstünde şapka olan harf benim anadilim ve tüm slavik dillerde yer almaktadır ve türkçedeki ''Ş'' harfine tam olarak karşılık gelir ve S harfinin üstündeki o şapkanın ne anlama gelmediğini bilmeyen yani Türkçe'deki Ş harfi olarak okunmasını gerektiğini bilmeyen insanlardan dolayı doğal olarak Şkoda doğrudan okunuşunu siz sevgili forum arkadaşlarıma kısadan yazdım..

Pek tabi ki, Şkoda Türk firması olmayacağından dolayı Türk ''Ş'' harfinin aracın arkasında yazıyor olabileceğini düşünecek kadar ahmak olduğumu düşünmediniz heralde.

Mesajınızda laf sokma gibi bir anlam çıkarmadım ama yine de belirteyim dedim.

Hakkınızda birşey düşünmedim merak etmeyin, çocuk çoluk gibi laf sokmaylada işim olmaz. Kendinizce doğrusunu yazmışsınız ama özel isimlerde çeviri yada karşılıgı olmaz orjinali neyse odur.

SŞŠ benim için birşey ifade etmiyor. uzatmayacagım iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Lova

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Evet amblemi yüzünden almıyorlar

Komik olmayın kardeşim bu kadar marka değeri deseniz anlarım da amblem güldürdü vallah.

O zaman Dünyanın en güzel amblemine sahip Rolls Royce neden en çok satanlar da değil? Neden %10 satışı artmıyor

Bu kadar katılamazdım. Bir de hemen en az %10, %20 artar demiyorlar mı, bitiriyorlar beni. Allah aşkına amblemden bahsediyoruz burda, amblemden. Siz bmwyi, audiyi, mercedesi amblemi güzel diye mi alıyorsunuz? Bu arada marka değerinden bahsetmiyorum, karıştırmayın. Ambleminin güzelliğinden bahsediyorum.

Çok güzel olması çok artı bisi katmaz fakat çok çirkin olması bisiler kaybettirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

bende beğenmiyorum özürlü bi kuş gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

skodanın logosu bazı insanlara sağa dönün ileride kümes var tarzında bir uyarıyı çağrıştırıyor olabilir

bu da güzel...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.