arkadaşlar 2021 audi q3 sportback sahibiyim.araç 18 inç jantla beraber geldi.19 inç jant almak istiyorum.audi orjinal jantlar çok pahalı.bende skoda kodiaq ın kataloğunda olan bir jant almak için bayii aradım.siparişi de verdim.ama sonra bayi beni arayarak birilerine danıştığını ve skodanın jantlarının audiye uymayacağını söyledi.oysa aldığım jantın teknik bilgileri audi orjinal jant ile aynı. porya kısmı uygun değilmiş. böyle bir şey mümkün mü? |
SKODA JANTI AUDİYE UYAR MI?
-
-
Merhaba, çoğu insanın yanıldığı atladığı bir kısım var. Tekeri poryada tutan tek şey bijon değildir. Porya'nın göbek ölçüsü, janttaki göbek ölçüsüyle uyumlu olmalı. Sanayide jant göbeğine uygun, sanayi dilinde "bilezik" takabilirsiniz. Tabi canlı canlı görüp ölçülüp bakılması gerekmekte.
-
Audi ve skodanın jant ölçüleri birebir aynı. 7.0x19 et43 5x112. Bahsettiğiniz kısım bunların dışında mı? -
7.0 denilen şey jantın taban genişliği tıpkı lastığın taban genişliği gibi düşünebilirsiniz, 19 ise inch birimini temsil eder demek istediğim şey farklı.
Jant logosu taktığımız deliğin arka kısmı olarak düşünebilirsiniz. Orası poryanın göbeğine, çıkıntı kısma oturmalı.
-
Anladım. o zaman bütün jant ölçüleri aynı olsa bile göbek kısmı uyumlu olmayabilir. Yani skodanın jantının olup olmayacağını denemeden asla bilemeyiz. Peki bilezik dediğiniz şey güvenlik açısından risk oluşturur mu? Replika jantlar görüyorum ilanlarda. Mesela aynı jant modeli için Audi, seat, vw, skoda uyumlu diyor. Bunlar bilezik mi kullanıyor farklı farklı araçlar için? -
Bence paraya kıyın orjinal jant alın . -
Mesela Cupra'nın jantlar için
R19 (çap)
8j (jantın enine kalınlığı)
Et40 (kabaca jantın ortasının içe dışa çıkıklığı)
5x112 (bijon aralığı)
57.1 (center bore-poryaya oturan ortadaki delik ölçüsü)
Sizin durumda iki jantın bu değerleri karşılaştırılacak, uyumlu ise alınacak. ET değeri de önemli, kaliperleriniz janta sürtebilir -
-
milyonluk arabaya jant buyutecekseniz ya o arabanın kendi jantini alın,ya da skoda arabası alın
başınıza bela almayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 20 Aralık 2022; 19:51:45 > -
Bijon ve bilezik çapı uyuyorsa bire bir uyum sağlar. Sıkıntı olmaz.
Tek sıkıntısı jant o arabaya yakışıyor mu ?
-
-
Bu tablo dediğiniz gibi uyumlu olabileceğini gösteriyor. Aslında geri iade alacaklarını bilsem direkt serviste denerdim ürünü -
Geri iade vs uğraşmamak için uymaz diyorlar zaten. Getirtip ellerinde patlamasın diye.
Bu arada o jant da neymiş Q3'e, hak verdim size -
Ofset nedir bilmeyenler 5 bijon denk geliyorsa olur uyar diyip geçmiş. Lastik çamurluk içinde veya dışında kalırsa büyük hüsran olur.
-
Ben jettaya seat leon jantı takmıştım geçmiş dönemlerde ikiside birebir aynı ölçülere sahipti. Paylaştığınız bilgilere göre skoda jantı uyar gibi ET değeri aynı, porya ölçüsü aynı, bijon sayısı ve aralığı aynı. VAG grubu sonuçta araçlar uyma şansı yüksek. Ve almayı düşündüğünüz jantlarda Q3'e çok güzel yakışır bence kaçırmayın alın. Çoğu yetkili servisin sanayiden hallice bilgisi oluyor genelde yada işine gelmeyen şeyleri bilmezden geliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 21 Aralık 2022; 9:35:4 > -
araya uygun kalite spacer koyulsa uydurulur sanırım
-
Orjinal jantı daha güzel bence o kadar para vermeye değmez. Zevkler ve renkler tartışılmaz gerçi -
Servislerine 19 inç jantlı bir Skoda gelince atlayın gidin deneyin. Absürt bir çözüm ama aklıma bu geldi..
-
Ben bunu da söyledim bayiye. elimizde 19 inç yok dediler. Nedense ilk başta satmak için çok hevesliydiler sonra olmuyor muhabbetine girmeye başladılar. Serviste çok uzak bana (300 km) istediğim zaman gidemem ne yazık ki. Bulunduğum yerde kodiaqı olan birini bulmaya çalışıyorum. Bulursam lastikçiye götürüp deneyeceğim -
Skoda jantı alınca göbekte skoda logosu mu olacak?
Geçen gördüm de megane a corolla passion jantı takmışlar, çok komik durmuş 😁
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBenzer içerikler
- sıfır araç kaporası geri alınır mı
- ptt kargo araç kiralama fiyatları
- motoru ruhsata işletmeme cezası
- fsi motor nasıl
- buji kablosu arızası
- renault clio 2024
- hyundai i20 sıfır fiyat
- dacia duster 2022 fiyat listesi
- dacia jogger bagaj hacmi
- byd han
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X