Şimdi Ara

skoda Fabia 1,4 TDI, Honda City, Fiat Albea Multijet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim. Başlıktaki araçlardan ikisi dizel biri ise benzinli, asıl olarak dizel araç bakarken Honda City Elite'ın donanım seçeneği ilgimi çekti. Arabadan beklentim gelince; güvenlik, az yakması, bagajının geniş olması, ucuz olması ve o fiyata sunduğu kalitenin de yüksek olması.
    Skoda'nın motorunun Fiat multijetlere göre daha eski teknoloji ve gürültülü olduğunu çeşitli forumlarda yazmışlar. Kimileri Albea alınmasını tavsiye ederken kimileri de tam tersini savunuyorlar.
    Karar vermeme yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Teşekkürler...

Ben de Honda City ve Skoda fabia Sedan arasında kaldım. Honda City kullanan bir arkadaşım şimdiki aklı olsa dizel Fabia'yı tercih edeceğini söylemişti. Albea'nın fiyatı çok cazip olsa da diğer iki aracın daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.
  • Skoda'yı ben hiç kullanmadım ama sessiz olduğu söylenen Multijet bile benzinli motora kıyasla traktör gibi kalıyorken Skoda'nın da ondan aşağı kalmayacağı açık. Yani dizel modellerden birini tercih edecekseniz gürültüye ve titreşime kendinizi şimdiden hazırlayın. Çıkıp da dizel aracının sessiz olduğunu iddia eden olursa içinde otura otura alıştığı içindir, hiç dizel görmesek yeriz belki. Ama gürültü kavramı da kişiye göre değişir; ben çalışırken çalıştığını hissettirmeyecek motorları sevdiğim için bana rahatsız edici gelebilir ama rahatsız olmayan da olabilir.

Albea ucuz ve çok tutumlu bir araba. Ayrıca servis yaygınlığı falan sorunsuz ama deyim yerindeyse kütük, yani kalite olarak pek tatmin edici olmaz. Honda City ise daha konforlu ve kalite hissi veren bir araç ama Albea'ya göre de daha pahalı ve yakıt konusuna gelince de ne kadar az yakarsa yaksın dizelle kıyaslanmaz. City aynı trafik ve kullanım şartlarında Albea'dan yaklaşık %50 daha fazla yakıyor.

Modelleri birebir içine binip incelediğinde (bazı arkadaşlara olduğu gibi dış tasarımı sorun olmadığı sürece) büyük ihtimalle City ağır basacak ama işin maddi boyutuna gelince kimsenin diyecek birşeyi yok. Cebindeki para, ayda kaç km yol gideceğin ve buna karşılık yakıta ayırabileceğin bütçe senin bileceğin iş.

Benim mesaj daha çok Albea-City hakkında oldu. Fabia'yı bilen varsa bilgi verir herhalde.

• Sanırım Fiat Albea'dan vazgeçtim artık.
    Honda City donanımına göre fiyat olarak çok cazip görünse de dizel fikri hala kafamı kurcalıyor.
    Klimanın otomatik ya da en azından yarı otomatik olması, mp3 çaları bağlayabilme özellikleri gibi ek özellikleri olan modeller daha çok ilgimi çekiyor ama bunlar da fiyat olarak biraz fazla.
    O kadar para verilecek bir aletin bunlara sahip olmayacak olması beni biraz düşündürüyor açıkcası.
  • Ben de benzer araçları değerlendiriyordum. aliserpil2006 isimli arkadaş bana Seat Cordoba Stylance'ı da değerlendirmeye almayı teklif etmişti.
    Şu anda 30 bin YTL liste fiyatı. Sen de düşün bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI DSG
    9 yıl önce açıldı
    Renault clio 4
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben City kullanıyorum....
    Senede 10.000 km yapacağım için kimse dizel tavsiye etmedi...
    Ben de en az yakan benzinliyi tercih ettim... :)
    Gerçekten az yakıyor, eski LPG'li mazda 323'üm ile aynı yakıyorum şu anda...

Işıklarda dururken falan motor stop etti sanıyorum, sessizlik çok iyi...

İç mekan kaliyesi tatminkar....
    Henüz uzun yolda denemedim ama şehiriçinde 110-120 km hız ile gittiğimde pek hissettirmedi... 150-160 ile rahat gidilir gibi geldi bana... Ama bilmiyorum, denemedim henüz... :)

Nikon D5000 / Nikkor AF-s 18-55mm VR / Tamron 70-300mm tele-macro / Nikkor AF 50mm f/1.8

GalaXy SII GT-I9100
  • dizel seçeneklerden birini tercih ederdim

en ucuzu hangisiyse onu al bence ..paran cebinde kalır

Orjinalden alıntı: venedik_taciri

3 üde çokta ahım şahım araba değil işin gerçeği .. kullanıcıları yanlış anlamasın diye 3 üde 5 para etmez araba diye yazmıyorum

en ucuzu hangisiyse onu al bence ..paran cebinde kalır

Sağol, çok düşüncelisin... Ne gerek vardı... Kasma kendini... Ne istiyosan söyle ayıp ediyon...

Nikon D5000 / Nikkor AF-s 18-55mm VR / Tamron 70-300mm tele-macro / Nikkor AF 50mm f/1.8

GalaXy SII GT-I9100
  • Kritik Fotolarım
    myHONDAcity

şimdi allah için elini vicdanına koy dogru söyle

alabilseydin bir bmw mercedes veya jaguar alfa 159 vs gibi bir araç honda city alırmıydın almayı boşver dönüp bakarmıydın ...bakmazdın

neden diyorum ..çünkü honda city alabildiğin için tataya daweoya kalosa dönüp bakmamışsın

Ama Kalos, Logan, Daewoo gib araçlara da "5 para etmezsiniz ama kullanıcılarınıza kıyamam" demem en azından...

GalaXy SII GT-I9100
  • materyalleri konuşuyoruz bırak duyguları

o adamlar senden benden daha iyi biliyor o arabaların beş para etmediğinide ne yapacan işte ..imkanlar o kadar ne yapsın adam
  • 3'ü de ahım şahım arabalar değil deyip en ucuzunu al diye tavsiye vermek bence doğru bir yaklaşım değil. Her malın kenince sunduğu şeyler ve bunların karşılığında bir ederi olup, bunun değerlendirmesi de alıcının tasarrufundadır. Bir kere neye göre ahım-şahım? Deveden büyük fil var mantığıyla hareket ederseniz piyasadaki hiç bir araç alınmaya değer olmaz. Mercedes alabilen Mercedes alır, alamayan Lada alır; çünkü Mercedes'le kıyaslayınca Civic, Focus, Corolla, vs. de hiç öyle ahım-şahım bir arabalar değil. Oysa ki işler böyle yürümüyor. Herkes ihtiyaçlarına ve bütçesine göre optimum aracı yakalamaya çalışıyor.

Arkadaş kafasında 3 tane model belirlemiş, aralarında seçim yapmak istiyor ve cebindeki parayı da eminim sizden daha fazla düşünüyordur. Bu yüzden sorulan soru doğrultusunda daha yararlı cevaplar verilmesi faydalı olur.
    Ve 5 para eden bi araba yok... Brawo walla...

Hayır bu üçünü beğenmediysen güzel bişii söle de belki bizde satar değiştiririz...

94 model mazda323 sedan. 7000 ytl.dir. Ve bu kadar parası olan için harika bi araçtır...
    Ama siz 30.000 liraya bile 5 para edecek araç bulamıyosunuz, tebrikler...

" en ucuzu hangisiyse onu al bence ..paran cebinde kalır " demişsiniz...
    Yani bu fiyata adam gibi araç bulunmaz anlaşılıyor burdan...

Neyse ya uzatmaya gerek yok... Herkes bi gün siz gibi zengin olur işallah...
    Ferrari satıp Porsche alırız millet olaraktan...

GalaXy SII GT-I9100
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.