Şimdi Ara

SK Hynix bozuk DRAM üretimi yaptı, fiyat artışı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SK Hynix bozuk DRAM üretimi yaptı, fiyat artışı olabilir



    Sel felaketi, elektrik kesintisi, COVID-19, yonga krizi gibi DRAM fiyatlarını arttıran etkenlere şimdi de bozuk DRAM üretimi eklendi. SK Hynix yüz binlerce bozuk DRAM üretince fiyat artışı kaçınılmaz oldu. 



    SK Hynix güvenlik güçlerine ihbarda bulundu



    Gelen bilgilere göre SK Hynix firması geçtiğimiz hafta bozuk DRAM üretimi yapıldığı ve bunun sonucunda da bir miktar zarar oluştuğunu duyurdu. Bozuk DRAM modüllerinin müşterilere tedarik edilmesi nedeniyle zarar daha da büyüyebilir. 



    Ayrıca Bkz.Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak



    Güney Kore medyası 240 bin plaka DRAM üretiminin bozuk olarak paketlendiğini ve müşterilere tedarik edildiğini iddia ediyor. Bu olay yaklaşık 1.7 milyar dolarlık zarara yol açmış durumda ancak SK Hynix firma kesinlikle iddiaları reddediyor ve imajının zedelendiği gerekçesiyle iddia makamlarını kolluk kuvvetlerine şikayet etmiş durumda. 



    Uzmanlar 240 bin bozuk DRAM plakasının ortaya çıkması için birden fazla SK Hynix tesisinin haftalarda farkında olmadan bozuk üretim yapmış olması gerektiğini ifade ediyor. Sürekli kalite kontrolün yapıldığı tesislerde bunun pek mümkün olmadığı düşünülüyor. 



    Firma henüz ne kadar çapta bir bozuk üretim oldu ve müşterilere tedarik edildi bilgi vermiyor. Yapılan incelemeler neticesinde bu ortaya çıkacak ancak miktar büyüdüğü takdirde DRAM fiyatlarında bir artış kaçınılmaz olabilir. 

     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/uk/news/sk-hynix-admits-it-shipped-defective-dram-in-q2-2021







  • Şaka mı bu yani teknoloji devi ülkelerden olan kore de olan bir firma'da kalite kontrol yok mu 240 bin plaka dile kolay üretimden çıkarken birisi bakmamış mı


    uzun lafın kısası zam için bahane inandırıcı değil eskiden şimşek çaktı, elektrikler gitti yok çığ düştü diye bahaneler üretilirdi bu sefer farklı bir şey olsun demişler.

  • Sabah kahvaltı etmeseler fiyat artıyor.

  • Başkanı çıkıp aynen şunu diyor: kandırıldık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tesisi sel basti kardesim artir artir fiyatlari yapistir :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaten kaç gündür kendi kendime düşünüyordum epey zamandır ram fabrikasından haber gelmedi diye. ekrem saolsun yine güzel bir haberle güne başladık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • La onunda mı hesabını millet ödeyecek. Tüm dünyada kural aynı demek ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunların suratına tükürsen zam isterler....

  • fiyat yükseltmek için sebep ararken me:

  • quote:

    ..... SK Hynix firma kesinlikle iddiaları reddediyor ve imajının zedelendiği gerekçesiyle iddia makamlarını kolluk kuvvetlerine şikayet etmiş durumda.
    ......
    Firma henüz ne kadar çapta bir bozuk üretim oldu ve müşterilere tedarik edildi bilgi vermiyor......


    Çelişki

  • Rüzgar esti, DRAM fiyatları artabilir...

  • Yok Devenin Nalı Diyesim Geliyor artık, Tayvan da yarım saat su kesildi artıs olabilir,yaprak kıpırdadı artıs olabilir,kus uctu artıs olabilir,fırtına cıktı artıs olabilir.


    Bahanelerin sonu yok.Tuketiciye fiyat arttırmaya bahane arayıp durmasınlar.Tırlarla tum malları sozde madencilere satıp deli gibi karlar elde etti hepsi daha ne sımarıklık yapıyorlar.isin iyice suyunu cıkardılar artık...

  • Kendi hatalarının bedelini kullanıcıya ödetmekte dram ve depolama üreticileri kadarı bulunmaz sanırsam. 90'larda da fabirka yangınları meşhur idi. Vay bilmemkinin fabrikası yandı EDORAM fiyatları 5x artacak vs...

  • bişey olmaz düşer gene boş manipülatif haberlere gaza gelmeyin

  • Doğal sebepler böyle yalanlarda daha başarılıydı.


    Tamı tamına 240K PLAKA bozuk DRAM yalanını pek başarılı bulmadım.

  • Şaka mı bu yani teknoloji devi ülkelerden olan kore de olan bir firma'da kalite kontrol yok mu 240 bin plaka dile kolay üretimden çıkarken birisi bakmamış mı


    uzun lafın kısası zam için bahane inandırıcı değil eskiden şimşek çaktı, elektrikler gitti yok çığ düştü diye bahaneler üretilirdi bu sefer farklı bir şey olsun demişler.

  • Rezil ram üreticisi.

    Samsung>Micron>Sk hynix

    Bedava verseler belki alırım. Onun harici kimseye tavsiye etmem. Sistemi ilk topladığımda sk hynixli ram varmış beni delirtti aylarca. Bilgisayarı açıyorum cold boot(cpu_debug led). Hiçbi şekilde monitöre görüntü gelmiyor. Kapatıp açıyorum geliyor, bazen 2-3 kere kapatıp açınca geliyordu, bazen tek restart tuşuna basmam yeterli oluyordu bazen oda yetmiyordu 2-3 kere restart atınca anca boot ediyordu.

    2 ay beni böyle uğraştırdı en son gittim garantiye verdim şuna bi bakın götürdüm anakartı işlemciyi rami, ramlerde sorun varmış ramlerimi samsung bellekli olarak değiştirdiler hiçbi sorun kalmadı.

    3200 cl16 lı olan ramler(gskill flare x hariç) ve 3600 cl16(16-19-19-39 dışındaki timingler hariç) ramler hynix belleklidir sakın almayın (crucial firması hariç. Crucialların hepsi micron bellekli)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten dandik modül üretiyorlar. Hepsi palavra. Tek amaç fiyat artışı.



    Dram vram üretici firma sayısı az olursa hep böyle alengirli işler olur.



    Bozuk mal sattı ise seve seve iade yapcak o ayrı

  • Banane Yanlış Ürettiyseniz Bana Neden Yansıyor Bunun Faturası SK Hynix bozuk DRAM üretimi yaptı, fiyat artışı olabilir 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.