Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (767. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.449
Cevap
554
Favori
1.281.627
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim hocam ne demek,

Aslında ilk mesajın ciddi bir ele alınması, değiştirilmesi gerekiyor.

Yağ mevzusu çok derin, meraklılarına Dr. Mercola’nın “Yakıt Olarak Yağ” kitabını okumalarını tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Güzel seçki olmuş, inşallah istediğiniz gibi çıkar.

Empiedro koyu şişesinden almıştım geçen sene, muhteşemdi.

Knolive'i 5-6 sene önce almıştım, berbattı maalesef, oksitli ve rahatsız edici bir aroması vardı.

Claramunt Picual'i Solinas'ın kazandığı sene almıştım, fena değildi ama 1. olan ürün degildi muhtemelen.

Bu sene Sabino Leone Coratina Bag-in-Box, Fattoria Ambrosia Crux (Sol d'Oro Intense 1.), Reserve (Il Magnifico 2025) ve Felsina (aslen şarap üreticisi) Denocciolato Coreggiola aldım.

Denocciolato - Sıkım aşamasına gecmeden zeytinin çekirdeğini çıkarıyorlar.

Felsina Correggiola'yı deneyebildim, gerçekten üst düzey bir ürün, 39 EUR bayıldım ama tadina da bayıldım :)

https://www.superiore.de/en/delicacies/olive-oil/olio-extra-vergine-di-oliva-denocciolato-correggiolo-2024-bio.html

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, inşallah diyelim 🤞

Sizin keşifler müthiş gerçekten, 39 avro iyi fiyat, bu fiyata müthiş bir Barolo, Brunello veya Amarone alınabilir mesela, tek problem bu şişeler bir seferde bitiyor, zeytinyagi ise rahat 1 hafta gider ☺️😃😂

Ben de bu sene O-MED (Venchipa) ile büyük hayal kırıklığı yaşadım. Granada’da çok güzel çok modern tesisleri var, oleotourismo rotasinda, bu sene Mario Solinas’ta 31 bin litrelik mühürlü tank ile ‘intense green fruity’ kategorisinde ikinci oldular fakat bana fabrikada tattirdiklari ürün fermente çıktı!

‘Bu ürün fermente, iyi bir ürün değil, kusurlu bir ürün’ dedim, tadım yaptıran beyefendi artık salağa mi yattı, yoksa bir ofis çalışanı olarak tattirdigi ürünün ne olduğunun farkında değil miydi bilmiyorum. Ürünü raftan alıp gözümün önünde açtı ama ürün kötüydü, o fermantasyon kokusu bence hiç hoş değil, bildiğin Vermouth/Martini tadı var…

İşin ilginç tarafı ben bunların bu ödülü aldığını bilmiyordum, bilseydim ısrar eder o ödül alan ürünü tatmak isterdim ama olmadı, elim boş ayrıldım 😃

Neyse, bende hala bir önceki seneden kalan Sabino Leone bag-in-box Coratina var. Ürün neredeyse 18 aylık ama hala muhteşem, müthiş bir meyvemsilik, domates tadı, kusursuz ürün, acılık yakicilik ultra yoğun değil ama yerinde, bunun yüzünden son yıllarda neredeyse çoğu denemeden hayal kırıklığı ile ayriliyorum ☺️

Bakalım ben de yakında Mimi Coratina ile Don Gioacchino bekliyorum, bir de Muraglia Denocciolato Coratina ile Quattrociocchi Olivastro Itrana.

Zeytinyağı sevdası bize ne kelimeler yazdırıyor 😂😂

Bu arada Mimi’nin denocciolatosu 95 avro, Muraglia’ninki ise 20, fiyatlamalar epey ilginç :)

• KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Usta, Komili erken hasat soğuk sıkım Ayvalık 5 litre 1000 liraya inmiş, litresi 200 lira, Green Amour ise olgun hasat 0,75 asit (bence naturel birinci) Ayvalik’in litresini 750 liradan satmaya çalışıyor. Üstelik zeytinler çok kuruymuş, 9 kilodan 1 litre çıkmış, ürünün duyusal olarak kusurlu olma ihtimali de epey yüksek.

Neyse, alanlara afiyet olsun, bir de şöyle bir ürün çıkmış piyasaya, Diolivo diye, Toscana - Akhisar karışımı yazmışlar 🤔 soru cevap kısmı çok ilginç, bunlar da keriz silkelemeye mi çalışıyor acaba diye düşünmedim değil 😃

• Komili bu sene piyasayı alev alev yaktı. Yemyeşil erken hasat zeytinyağını Migros’un da kampanyaları ile inanılmaz fiyatlara aldık. Bugün tıklagel+tbg ile 950 liradan bir 5 Litre daha aldım. Evdekiler homurdanmaya başladı. Dükkan mı açacağız ne yapacaksın bu kadar zeytinyağını diyeSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

Toscana-Akhisar karışımı mı, ilk defa duydumSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 26 Nisan 2025; 0:3:42 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben artık bunlar hakkında yorum yapmaktan yoruldum, bu işe gönül koyanları takdir ediyorum ama aynı insanlar (bkz. Dökümcü aile ve benzerleri) şark kurnazı hareketlerde bulundukça da kabul edemiyorum, hemen alıyorum bir Madrid veya Roma bileti, kendi yoluma gidiyorum (MGTOW) 😂😂😂

Neyse, büyük sözü dinlemekte fayda varmış, ne demişti Bottoni teyze? Patates kızartmasını yüksek biofenollü zeytinyağında kızartırsanız, kızartmaların zararlı etkileri hafifleyebilir…

Biz de öyle yaptık bakalım, yüksek polifenollü İspanyol çeşidi erken hasat soğuk sıkım Picual zeytinyağında patates kızartması, herkese tavsiye ederim, hiç yağ çektirmeden 🍟 🍟

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 27 Nisan 2025; 23:8:54 >

• W.Klitschko kullanıcısına yanıt

Migros Sanal markete girince sol üst köşede “Mağaza Adın” sekmesinden sana yakın mağazayı “Tıkla Gel Al” ile seçiyorsun. Sonra ödeme sayfasında kupon koduna “TIKLAGEL” yazınca 100TL indirim kuponu tanımlıyor.

• Kızartma sıcaklıklarına çıkan zeytinyağında ne biofenol, ne polifenol ne de antioksidanların kalacağına pek ihtimal vermiyorum ama, siz bilirsiniz tabi Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler  Yazık oldu picual’aSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

Bu dört ürünü kıyaslamak istedim arkadaşlar. Tabi bu konuda profesyonel olmamakla birlikte gözlemlerimi paylaşacağım.

Renk tek başına bir kalite göstergesi değildir ama bize hasatla ilgili ipucu verir. Henüz zeytinler yeşil iken sıkılmış bir zeytinyağının yeşil renk olmasını bekliyorum ben. Resimden de görüldüğü gibi hepsi yeşilin tonlarında, renkleri birbirine çok yakın. Oldukça parlak olduklarından iyi bir filtre sisteminden geçirildiği anlaşılıyor.

Erken hasattan bir diğer beklentim kıvamlı olması. Dört ürün de kıvamlı, asla su gibi akmıyorlar. Bu konuda da hepsi beğenimi kazandı.

Tadımdan önce tekrar tekrar hepsini kokladım. Taze çimen kokusu olarak adlandırdığımız kokuyu hepsinden alabiliyorsunuz. Bana göre erken hasatı tarif eden en yakın koku budur. Zeytin yeşilken dalından koparıp yiyenler zeytinin o çiğ iken nasıl bir acılıkta ve zeytin ham meyvasının kokusunu daha iyi bilir. Zeytinin bu meyvemsi kokusunu hepsinden aldım. Bu kokuda Hermus bir tık daha önde, daha belirgin diyebilirim. Burada zeytinyağlarının farklı tip zeytinlerden üretilmiş olması da bir etken olabilir. Hermus-Memecik, Komili-Ayvalık, GreenA-Trilye, Tariş-Edremit cins zeytinlerinden.

Tadım notlarına gelirsek, öncelikle dört ürün de yüksek meyvemsilik var. Beklediğim yeşil zeytinin aromalarını hepsinden de aldım. Erken hasatın acılığı ve boğazda bıraktığı yakıcılık hepsinde de var. Hermus’un boğazda bıraktığı yakıcılık daha yüksek. Dört üründe de meyvemsilik, yakıcılık ve acılık dengeli.

Yalnız en büyük fark Hermus ağızda daha uzun süre ve daha hoş bir şekilde damakta kalıyor. Diğer ürünlere tadımda kusurlu denebilir. Çünkü Hermus kadar ağızda parlak ve temiz bir his bırakmıyorlar.

Dört ürünü kör tadım yapsam Hermusu rahat bulurum. Ama diğer üç marka birbirlerine çok çok yakınlar. Eğer 10 üzerinden genel bir puanlama yapacak olsam Hermus:8,5 diğer üç markaya da 8 puan veririm.

Fiyat konusuna gelecek olursak. Malumunuz büyük bir uçurum var. 500ml Hermus’a 980TL verdim, 5 Litre Komili’yi Migros kampanyaları ile 1000-1400TL aralığında alabildik. Herkes bütçesine göre tercihler yapabilir ancak şu yanılgıya düşmemek gerekiyor. “Ne kadar pahalı zeytinyağı alırsam o kadar kaliteli olur” Hayır, bunun böyle olmadığını bu sene Komili ispatladı.

Burada küçük işletmelerin en büyük avantajı daha az ürün işledikleri için, üretim sürecinde daha titiz ve özenli olabilmeleri. Bu noktada Hermus üzerine düşeni yapmış. Bu farkı ortaya koymuş. Green Amour’dan da beklerdim ama maalesef.

Büyük işletmelerin de avantajı ürün maliyeti. Bu konuda da Komili üzerine düşeni yapmış. Bir benzerini Tariş’te yapabilirdi bence. Tariş Erkence ürününü benzer fiyatlardan piyasaya sürebilirdi. Ama maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 25 Nisan 2025; 23:46:18 >

Valla ustacım, ben bu işin amatörüyüm, yani sevdalısı. Eğer profesyonel olsaydım, yani bu işten ekmek yeseydim, inanın evoowr.org benim de zerre umurumda olmazdı!

Onun yerine, hiçbir alakam olmayan Michelin rehberine atar tutar, ‘niye benim arkadaşlarıma da yıldız vermediler’ diye ortalığı ayağa kaldırır, gazetelerde veya orada burada, neredeyse kimsenin okumadığı (okumadan sakın alma!) saçmasapan yazılar yazar, oraya buraya ‘inanın ben sizin yanınızdayım’ mesajları gönderirdim…

Arada da patates 🥔 kızartmasını 🍟 yüksek polifenollü zeytinyağı ile kızartın, en iyisi bu diye yazardım 😂

İyi ki amatörüm, yani sevdalı; dişi olsaydım amatris olurdum, yani sevdalının dişisi 😃

Not: Noktalama ve anlatım bozuklukları giderildi 😬

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 26 Nisan 2025; 0:27:13 >

Zeytinyağını ise uzun süre, hem sabah hem akşam keyifle tüketebiliyorsunuz :)

Bu arada Evooleum sonuçları açıklandı: https://www.evooleum.com/en/evooleum-top100//

Quattrociocchi Olivastro 96 puan almış Top 10!!, sizinki gerçekten güzel bir seçim olmuş.

NVG ise yine satışta olmayan kombinasyonlarıyla birlikte 5 ürünle 90–92 arası puanlar almış.

Aslında (Ayvalık, Uslu, Memecik, Trilye, Trilye Organik) çeşitlerinin 2’li kombinasyonlarıyla 10 farklı ürün çıkarılabilirdi :) Yetkililere duyurulur!!

Bu sene de dünyanın en iyi üreticisi olmaya aday !!

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

• Şimdi anlaşıldı Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

Kapı menteşelerini bile yağlayabilir tabiSızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

Bu yağ butik firmaların elinde olsa tenekesini 3500 liranın altında satmazlardı. Bu yıl bizler için büyük fırsat oldu.

Mario Solinas’in acısını Evooleum’dan çıkartmışlar demek ki 😂

Yalniz, bunlardaki bazı ürünler, mesela Asirlik, Golden Harvest…vb., gibi ürünler dünyada yok! Ben bu kıymetli ürünleri tadımlama şerefine eriştim geçende, öyle böyle değildi, dünyada yok böyle ürün 😂😂

Demek ki bu seneki Memecik 6 sene evvelki Hayat ile aynı kalitede, sahi Hayat diye bir melez çeşit vardı, 6 senedir piyasada yok, ne oldu acaba? Yoksa o da bu dünyada olmayan hayali bir ürün müydü? 🤔🤔

Ha, bu arada, 5’in 3’lu ve 4’lu kombinasyonlarini da unutmayalım, rahat 30 farklı şişe ve etiket yaratabilirler ☺️

Neyse, ben artik Mario Solinas dahil tatmadigim hiçbir ürünün aldığı ödüle güvenemiyorum, bunu Venchipa (O-MED) ile gördük. Rincon da bize çığlık attiramadi, ah nerede o Şerifoğlu Domat?

Monini Coratina’yi ise merak etmedim değil, Mimi Coratina gibi bisey olsa gerek…

Aynen hocam normalde zaten 1799 lira kendı ıstesınde 900 liralara resmen bedavadan az pahalı

2 farklı sefer aldım, ilki çok sıradan bir yağdı, ikincisi başarılı bir üründü.

O zaman üreticiye sorduğum sorulara aldığım cevapları tahmin edebiliyorsunuzdur!

Ondan sonra zaten yokuş aşağı kalite düştü Nova Vera'da! Bu sefer açık açık yazmak istedim.

Monini Coratina sadece ABD'de satılıyor sanırım, baktım Avrupa'da satışını göremedim maalesef.

Birkaç yıldır hep çok yüksek puan alıyor.

Şimdi ben de Sol d’Oro sonuçlarına baktım, yaklaşık 90-100 adet ödül alan ürün var. İtalya, İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya ve Japonya’dan üreticiler var. Sanırım bunların %20-25’ini bu sene satın almışım.

Mavi gözlerim yerli ve milli dünya şampiyonumuzu (!) aradı ama bulamadı, nedense hiç şaşırmadım.

Yarışmalar tarafsız ve rakipler ciddi olunca böyle oluyor demek ki…

Ah nerede o Arjantin’de gerçekte bırakın satışını, üretimi bile olmayan sahte şişelerle alınmış 15-20 adet gran prestigio oro? 🤔🤔

• Bunlar bir de ödül alamayınca yalan söylüyorlar. Mesela bir yarışmada 2 ödül mü ne almışlardı. Diğer ürünlerle ödül alamadınız mı diye sorulunca, ‘biz o ürünlerle katılmadık zaten, katildigimiz tüm ürünlerimiz ödül aldı’ gibi ucuz ve bayağı bir yalan söylemişlerdi, bunların esnaflık bilincinin bir yansıması işte…

Müşterisinin gözünün içine bakıp sırıtarak yalan söylemekten hiç çekinmiyorlar, en başta da kurucuları olan kadın, pess doğrusu!

Hermus mesela bu konularda hiç yalan söylemiyor. Ödül alamadıysa alamadık diyor, o kadar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C6FAFE90 -- 26 Mayıs 2025; 17:13:58 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.