< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Aynen hocam 3 tane aldım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Koku çok yoğun çimen kokuyor,koyuya yakın yeşil rengi var,meyvemsi bir tadı var(benim son üç senedir denediğim en iyi zeytinyağı,aralarında çok ünlü markalarının şuan 2lt fiyatı 1.932,00 TL olan zeytinyağından çok daha iyi) |
|
Şimdi hocam sizin bir postunuzda yazdığınız “artık bu sporu yapmayı bıraktım” dediğiniz aşamaya geldim. Gerçekten hem çok yoruldum hem de çok gereksiz paralar harcadım. Granpa Trilye (Gold ve Premium) ikisi de erken hasat. Ve bana söyledikleri aralarında sadece 10 günlük bir hasat farkı olduğu. Bu kadar büyük bir renk farkı gerçekten ilginç. Geçen yılın hasatından da örnek gönderdiler sağolsunlar. 2023 Gold bitmiş, Premium gönderdiler. Maalesef boğazda yakarlık kalmamış. Sarı renk bir yağ. Tabi 2023 olunca yağ beklerken sarardığını düşünenler de olabilir. Geçen sene Granpa premium alan varsa rengi konusunda bizi bilgilendirebilir. Bu arada memecik ürünlerinin fotoğraflarını yeni çekmişler henüz siteye yükleyemedik dediler. Evet Granpa’dan haberler de bu kadar arkadaşlar, umarım iademi kabul ederler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 27 Mart 2025; 17:6:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Zümrütpınarı’nı diyorsunuz. Trilye’sini tavsiye ettim. 5L tenekede alırsanız litresi 620 liraya geliyor. Şimdi forumun geçmiş sayfalarını okursanız, bu rakamların yüksek olduğunu, bu rakamlara ürün alınmaması gerektiğini en çok ben söyledim. Bir arkadaşımız da dedi ki; sen bunları denemedin bilmiyorsun. Onun üzerine ben de denemeye başladım. Denediklerimi de paylaşıyorum. Litresi 2000TL ye de yağ aldım. 620 lira yine masum kalıyor. Ancak yine de Komili Ayvalık erken hasat varken litresi 500’ün üzerine zeytinyağ alınmaz. Zaten ben de artık daha fazla ürün almayacağım. Bu kadar tecrübe yeter de artar bile. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi bu senenin f/p ürünü Komili Ayvalık erken hasattır. Ben 30L teneke 16L’de plastik şişede aldım. Yani 2026’da tüketeceğim yağı kampanyaları da değerlendirerek aldım. Herkese de öncelikli olarak Komiliyi tavsiye ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 27 Mart 2025; 20:7:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yıllardır bu konuyu takip ediyorum sayısız marka ürün denedim ama bu yılki fiyat artışlarından dolayı butik firmalardan soğudum o yüzden kristal in kampanyasını görünce denemek istedim birkaç çeşit zeytinyağını aldım açıkçası çok uygun fiyatlı olduğu için en kötü yemeklerde kullanırım diye düşünmüştüm ama çok beğendim yıllardır butik diye aldığım birçok zeytinyağından daha iyi tam f/p ürünü şimdi komili erken hasat alıp onuda denemek istiyorum.Uzun lafın kısası butik markalara bundan sonra zor para veririm sizede enazından bir sefer denemenizi tavsiye ederim kristal ve komili gibi markaları. |
|
kristal arbequina şuanda onu tüketiyorum yakıcılığı güzel ama meyvemsiliği hafif geldi.Ama yinede birçok butik markaya göre gayet güzel f/p olarak. |
selam hocam, komili ayvalık erkan hasat yağdan 15 lt aldım. biraz daha alayım diyorum ancak erken hasat soğuk sıkım yağların sıcak yemeklerde kullanılması sakıncalı diye okudum. Sıcak yemeklerde kullanmayacaksam daha almama gerek yok. bu konuda görüşünüz nedir? Simdiden Teşekkürler. |
Merhaba Yapacağınız işleme göre ve zeytinyağının niteliğine göre değişiyor. Bu tabloya dikkat etmekte fayda var sanırım. Hangi pişirme işleminin hangi sıcaklıkta gerçekleştiğine de bakmak lazım. En sık kullandığımız yöntem olan soğan kavurmada yağın kaç dereceye ulaştığını bilmiyorum. Buna bakmalı. Bilen varsa ben de merak ettim. Dumanlanma kriterine göre, yüksek ısılar için ayçiçeği yağı zeytinyağından daha güvenli görünüyor. Ama başka kriterlere bakarak "rafine ayçiçeği yağından uzak durun" diyen uzmanlar da var. Tam bilemiyorum... Komili erken hasadı sanırım bu listede Olive Oil Extra Virgin olarak alabiliriz. Yani maks 190 dereceye kadar dayanıyor. Tabloda tüm yağ tipleri için şunu da görüyoruz: Rafine edilmiş yağların ısıya dayanma dereceleri daha yüksek. Eh, malum, rafine yağdan uzak durun da diyorlar. Kafalar yine karışık kalıyor. :) Bir not daha: Yağın iyi filtrelenmiş olması da önemli. İçinde tortu varsa, bu tortular daha kolay yanıyor ve kanserojen oluyor. Tariş, Kristal ve Komili gibi markalar yağlarını iyi filtre ediyorlar. Butik üreticilerde bu her zaman çok iyi olmayabiliyor. Bazıları yağın niteliğini düşürmemek için özellikle kaba filtre (geniş gözenekli filtre) kullanıyorlar, böylece bir miktar tortu kalmasını sağlıyorlar. Bazıları ise maliyetten kaçtıkları için çok iyi filtre etmiyorlar. Ben butik ürünleri soğuk tüketim için yoğun kullanan biriyim ama sıcak yemekte kullanacak isem butiklerde buna ekstra dikkat etme gereği duyarım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 10 Nisan 2025; 7:38:25 > |
|
yanıt için teşekkürler hocam. güzel kaynak paylaşmışsınız. dediğiniz gibi biz de ne yapacağımızı şaşırdık :) biz de dediğiniz gibi yapacağız. risk almamak için yemeklerde tariş vs. ile devam edeceğiz. |
Bir yerde “çiftçi en iyi ürünü kendisine saklar, o kaliteyi beklemeyin” diye okumuştum. Burada da yarışmalara gönderdikleri tank ile diğer piyasaya ürettikleri 700-800 ton ürün için aynı özeni göstemeyecekleri âşikar. Bazı üreticiler 500ml şişede de satmıyor artık. 250ml şişelerle piyasaya sürüyor ki litre fiyatı daha yüksek olsun. Daha fazla kazanmak için bütün pazarlama hilelerini kullanacaklar elbet. Ben artık 5L harici ürün almayı düşünmüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |