Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (731. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.415
Cevap
553
Favori
1.273.776
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sazak yeni sezon yağı satışa çıkmış, fiyat piyasa şartlarında uygun

https://www.sazakzeytincilik.com/urun/filtresiz-sazak-sizma-zeytinyagi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenqwerty -- 25 Ekim 2023; 14:58:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erenqwerty kullanıcısına yanıt
    Haber verdiğiniz için teşekkürler. Yanlız bu yağ soğuk sıkım değil. Soğuk sıkım da 1750 lira. Fiyatı uygun ama filtresiz, çok da bekletmeden tenekeyi bitirmeli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt

evet hocam piyasaya bakınca gayet normal. filtresizde sıkıntı olmaz pek, hakiki yağ bulabilmek zor çünkü

• Gerçek olgun hasat sızma ve gerçek riviera arasında 10 lira fark olması bu ürünlerden birinin çakma olduğunu gösterir. Ya riviera karışık bir yağ yada sızma ,gerçek sızma değil. Bunların yerine 400 liraya gerçekten kaliteli 500 ml erken hasat zeytinyağı alır , fondip yaparım daha iyi. 

• Bugün Carrefourdan,iki adet Tariş 2 lt lik soğuk sıkım zeytinyağı aldım.Biri Memecik son kullanma tarihi 2024 zannediyorum geçen senenin;523,90,diğeri 1915 olan o da 516 TL idi

• Bilana kullanıcısına yanıt
    Komili ürünlerine bakabildiniz mi?

• Komili yeşil üzerine sarı yazı görünce 1 lt atladım ama banmalık değilmiş,üzerini ayrıntılı okuyunca, bütün tencere yemeklerinde kullanılır yazıyordu,geri bıraktım.Galiba 215 Tl falandı.

• Nerminhanımdan'da alsam mı,karar veremedim.Onun 5 lt lik iki tane farklı ürünü var.Yeşil olanı mı alsam.Bir de yayık tereyağı.Siz denediniz mi?

• Bilana kullanıcısına yanıt
    Yeşil olanı alın, erken hasat.
    Tereyağını deneyen var mı bilmiyorum ama düşük ihtimal. İnek yoğurdundanmış. Harbi yayık ise güzel olabilir ama fiyatı da fazla tabii.
    hasat15 indirim kodu iki gün sonra bitiyor.

Teşekkür ederim.

• 16 adet 0.750’lik komili banmalık aldık bizde. Daha önce almamıştım.
    Tett 05.2025

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

asil taneden denediniz mi hocam. Ben 500ml aldım özel hasat soğuk sıkım siyah şişede olan 168dk vs yazıyor.

Hanım ve ben beğendik ama ikimizde anlamayız yağdan. Ailelere tattırdık hiçbir şekilde beğenmediler, bu zeytin yağı değil, ot vs kokuyor dediler. çay kaşığı ile içerkende lök diye yuttular öksürdüler hoşlarına gitmedi.

Nerminhanım vs asiltane olarak düşündüm birde nermin hanımdan mı alsam diye düşünüyorum ama bitirmek bizim için çok zor. Yılda 1.5lt zeytin yağı tüketiyor gözüküyoruz durduk yerede nermin hanım almak istemedim

O yüzden asiltane denediniz mi karşılaştırma fırsatınız oldu mu

500ml salata vb şeylere 1lt de yemeklere atmak için alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 3 Kasım 2023; 9:12:54 >
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Maalesef alım gücüm düştüğü için deneme yapamıyorum. Toplum, zeytinyağı konusunda yeterince bilgi ve tecrübeye sahip olmadığı için erken hasat, soğuk sıkım yağları beklediği yağ olarak göremiyor, çünkü meyve suyu bu. Aslında ham zeytini ısırıp çiğneseler, içini koklasalar, az çok fikir sahibi olacak insanlar. O yüzden, bize kokmayan, yakmayan yağ verin diyorlar. Halbuki yıllardır şerbet gibi yağları kullandık, ne zaman butik üretimler tanıştık, faydalı üreticileri bulduk, bilinçlendik, o zaman bu muhteşem altın sıvının hakkını verdik. Hakiki zeytinyağı insanı yakar, acıtır ve öksürtür. Biz yanmaya geldik bu yolda, öksürerek ağlamaya, acılıkla şifaya katlanmaya.
    1,5 litrelik yıllık tüketimi size yakıştıramadım, affınıza sığınarak. Lütfen artırın tüketiminizi. Asiltane, Güven Asa'nın üst kalite üretimi. Nermi Hanım da tür ve seçenek çok. Alabiliyorsanız Asiltane de alın, Nermin Hanım'dan da domat, arbequina gibi farklı tür alın. Zeytinyağı ve sağlıcakla kalın.

Domat ve arbequina farkını biliyormusunuz.

neden az tüketiyoruz bizde bilmiyoruz ama yılda 5lt ayçiçek 1.5-2lt civarı zeytin yağı tüketiyoruz. Genel olarak yağ tüketimimiz çok az. Tereyağ fazla tüketiyor olabiliriz dicem ama oda yılda 10kg civarı.

Ben genelde az yağlı seviyorum yemekleri eşimde ona göre pişiriyor. Zeytin yağını domates, salata veya doğrudan pişmiş yemeklere döküp yiyoruz ama kullanım cahilliğimiz çok yüksek bizim.

Hem yaşlar genç hem 2 yıldır evliyiz ve bizim yaş grubumuz pek bilmiyor böyle şeyleri. Üst yaş grubunun tüketim fazla olduğundan kalite düşürme ve ucuza kaçma olayından ayak uyduramıyoruz. Kendimizi geliştirmek içinde zaten tüketim az olduğundan 3-4 farklı markadan 500ml denemek istedik.

asiltaneyi ben sevdim ama etraf sevmedi. Bilgimiz olmadığından da şüphe ettim heralde yağda sorun var diye

Farklı tür tadın diye söyledim. İsterseniz domat alın, hoş meyvemsidir.

Novaveranın dün hb de indirimi var 100ml 5li tadım paketi vardı aldık bakalım, teşekkür ederim bilgi için ben bu konularda sıfır bilgisi olan biriyim. Öğrenmek için denemeye çalışıyorum, normalde ben zeytinyağının kokusu görünce kaçan biriydim

Hocam, sadece siz değil, zeytinyağı ülkesindeyiz ama hepimiz sıfırız. Zamanla ilgi, araştırma ve forumla bilgilenmeye ve bilinçlenmeye başladık. Tadım paketi fikir açısından iyi olacaktır.

Geçen yılın ürünü.

• TARİŞ, zeytinyağı alım fiyatını açıkladıhttps://www.memurlar.net/haber/1082257/
    Vay vay, kış geliyor.

• 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.