Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (610. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: yaki83
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15.412
Cevap
552
Favori
1.273.057
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hımm demek öyle. Trendyol'da kuponla daha da uygun olacaktır.
  • Merhabalar, nova vera memecik yağına benzer özellikte yani yüksel polifenollü bir zeytinyağı arıyorum. Türü illa memecik olmak zorunda değil tabii ki. Karşılaştırma yapmak için alacağım bütçem var ama litresi 130 TL yi geçmesin mümkünse. Ne önerirsiniz? 1 litre veya yarım litre alacağım dediğim gibi tek amacım nova vera memecik ile kıyaslamak.

• selamlar;

arkadaşlar ..

son zamanlarda tercih ettiğiniz zeytinyağı hangisi.

zeytin yağı alırken tat ve kokusuna mı bakıyorsunuz .. yoksa fiyat ve üretici mi ??

esasen kaliteli sabahları kahvaltıdan önce 1-2 kaşık zeytinyağı yemek istiyorum. Polifenol ü yüksek olacak.

Polifenolü yüksek yağ tercih ettiniz mi ??

saygılar..

• Şu sabahları aç karnına bir kaşık içilen yühseh polifenollü zeytin yağı tam olarak ne yapıyor biri anlatabilir mi?

Yıllardır birileri gelir bu cümleyi yazar ve gider.

Onun yerine mesela keçi sütü içsem.olmaz mı bir kaşık ya da avakado yağı bulsam içsem?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuna4242 T kullanıcısına yanıt
    Anlatmaya gerek yok, hazır anlatılmışı var buradan okuyabilirsiniz. Zeytinyağı polifonelleri başlığı
    tayga İyi gıda
    Bitkilerde bulunan sağlıklı maddeler: Polifenol nedir?
    https://taygaiyigida.com/blogs/zeytinyagi-101/bitkilerde-bulunan-saglikli-maddeler-polifenol-nedir

• Aç karnına içince noluyor ona cevap verin, hepte bir kaşık içiliyor, çabuk bitmesin diye herhalde:D

Adam bana kaliteli zeytinyağı önerir misiniz diye gelmiyor, sabah aç karnına bir kaşık diye geliyor, bildiğin doktor reçetesi gibi, sabah 1x1 polifenollü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 26 Şubat 2021; 21:46:57 >
  • Herkes butik butik diye diye fiyatlari tavan yaptilar ,5 litresi 350 den baslayp 500 600 gidiyor ,bana gore taris 1915 den fazlada bi fark yok , butikler tabiri caizse burnu kalktı ,almiyorum kardesim ,400 tlyd 5 litrelik yagi .tarisi 225 den aliyorum mis gibi yakicilikda var meyvemsilik de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zemajestik -- 27 Şubat 2021; 16:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zemajestik Z kullanıcısına yanıt

Bazı butikler uçabiliyor gerçekten haklısınız ancak 5lt de uygunlar da var. Örmeğin nova vera %20 sy indirimi ile erken hasat 256 olgun hasat 212tl, hilmi yıldırım erken hasat 260, olgun hasat 210tl ve ikisinde de bu fiyatlarda kargo bedava. Bu civarda başka butik üreticiler de vardır ilk bunlar aklıma geldi, bence ikisi de tarişden iyidir bir deneyin derim.

• sansar64 kullanıcısına yanıt
    Olgun hasat pek denemedim ya. Sizce denenir mi? 256 vermek çok mantıklı görünmüyor bana.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

256 olan erken hasat. Olgun hasat 212 tl

• Tibak olgun hasadın(memecik) fiyatı da piyasaya göre makul sayılır. Geçen yıl denemiştim; aroma/koku, acılık ve yakıcılığı başarılıydı ama filtre edilmemişti maalesef. Doğal çökeltme yapılıyorsa fabrikasyon ürünlerin yerine değerlendirilebilir bence.

İşte ben de onu diyorum erken için 256 vermek mantıklı gelmiyor.

• Nova Vera Yamalak Sarısını Satışa Koymuş Ya Da Ben Yeni Fark Ettim, Bu Sezon Deneyen Var Mı ?

• @forever @ kullanıcısına yanıt
    Çocuk ve organik ürünleriyle beraber satışa çıkardı üçünü 23 Şubat'ta. Ben geçen yılki ürünü hala denemedim.
  • sağlık için zeytin yağı içmek isteyenlere tükettiğim yağlar hakkında bilgileri paylaşıyorum.

sabahları aç karnına sağlık için yüksek polifenollü yağ içerim daha önce hilmi yıldırım ve nova vera 5 lt. alıyordum fakat polifenol değerleri düşük kalıdığı için bu yağlar yemeklik olabilir diğer markaların polifenol değerleri yüksek olan 500 ml şişelerde satılanlara yöneldim. aldığım markalar

granpa, oleika, green amor ve tsolive

fiyat olarak granpayı daha çok tuttum tsolive yakın acılığı ve koku ve tad güzel

tsolive de güzel ama pahalı

oleika bulanık tadı fena değil

green amor polifenol olarak biraz düşük kalıyor ama lezzeti iyi.

not bu aldığım yağlar 500 ml şişede olanlardır.

• MUBALEN kullanıcısına yanıt

Hocam polifenolü vurguladığınız için bunu karşılaştırıyorum. Hilmi Yıldırım'ın polifenol değeri 415, Nova Vera Trilyenin de 403 gözüküyor analiz raporlarında. Granpa'nın ise 398. Fiyat olarak da en pahalısı Granpa.

Bu arada polifenol ve asit oranı kadar öne çıkmıyor ama peroksit de oldukça önemli bir değer bence. Yağın tazeliğini ne kadar uzun süre koruyacağını gösteriyormuş. Hilmi Yıldırımın analiz raporunda bu değer gözükmüyor ama Nova Vera bu açıdan da Granpa'nın biraz önünde. Lezzet konusunda bir yorum yapamam çünkü Granpa'yı denemedim ancak geçmiş yıllarda ödüller aldığını biliyorum.

nova vera ve hilmi yıldırımın 5 lt lik erken hasat yağlarını almıştım ben gecen sene

bu yılki yağlarını almadığım için bir fikrim yok.

hakllısınız. şimdi istelerine baktım evet polifenol değerleri ve fiyat konusunda uygunlar.

ben içmek için aldığımdan dolayı satın alırken bir markaya bağlı kalmayıp farklı markaların ve farklı yörelerin yağlarını ve yüksek polifenol değeri olanlarını tercih ediyor ve deniyorum.

• Merhabalar forumu baştan sona okuyarak sizlerin fikirleriyle birkaç markayı denemeye karar verdim.
    Nova vera memecik
    Nova vera trilye
    Nova vera ayvalık
    Menteşe som
    Vievi arbequina
    Elea haşebi
    Adalı efe erken hasat
    Adalı efe olgun hasat
    Kristal dolgun güçlü
    Haftaya izorya erken hasat geliyor . Farklı tip zeytinler ve yöreleri amatörce değerlendirmeye çalışıyorum çok anladığım bı konu değil basit kullanıcı olarak fikirlerimi paylaşmak istedim haşebinin çok farklı bı tadı var tatlı meyve aromaları gibi yakicilik biraz boğazı gıdıklıyor acılik çok az, menteşe som bogazi çok güzel yakıyor gazlı içecek içmiş gibi ,nova vera ayvalık bile boğaz yakıyor kaliteli yağ olduğu belli ama 3 yağı değerlendirecek profesyonellikte değilim hepsi güzel kokuyor lezzetli boğaz yakıyor .fiyat ve performans olarak vievi arbequina beni tatmin etti acı yakıcı kokusu güzel fiyatı uygun sıradan ev kullanıcıları sıcak soğuk kullanacaklar uyduruk yağ almaktansa vievi alsınlar 5 lt 200 TL marketten alacaklarda Tariş Güney ege alabilirsiniz

Sizlere bir sorum var Çanakkaleli bir firmadan acı ve yakıcı bir yağ istedim Hatay Yoresine bakmamı söyledi ve natural birinci yağların daha acı ve yakıcı olduğunu söyledi bu doğrumu sizce.

• Orfiondan vazgeçmezdim ama köklü alacağım bu sefer fiyatlar çok yükseldi.

• Bilgiler için tesekkurler hocam. Faydalandık.

• 
Sayfa: önceki 608609610611612
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.