Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (611. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.398
Cevap
549
Favori
1.268.421
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 609610611612613
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam merhaba, tazemasa üzerinden 5 litrelik olgun hasat yağınızdan aldım ama teslim edilen ürün 2019 üretimiydi. Ellerinde daha yeni ürününüzün olmadığını belirttiler. Bana gerçekçi gelmedi açıkçası. Bu senenin hasadından vermediniz mi kendilerine? Bir de keşke şu kargo işi olmasa da direkt sizden alsak.

Edit: gittigidiyor üzerinden aldım az önce orda zaten 2020 hasadı diye belirtmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jazz80 -- 15 Mart 2021; 17:51:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazz80

Hocam merhaba, tazemasa üzerinden 5 litrelik olgun hasat yağınızdan aldım ama teslim edilen ürün 2019 üretimiydi. Ellerinde daha yeni ürününüzün olmadığını belirttiler. Bana gerçekçi gelmedi açıkçası. Bu senenin hasadından vermediniz mi kendilerine? Bir de keşke şu kargo işi olmasa da direkt sizden alsak.

Edit: gittigidiyor üzerinden aldım az önce orda zaten 2020 hasadı diye belirtmişsiniz.

Merhaba,

Bizim eski hasat ne toptan ne perakden satışımız söz konusu değil bir kere yeni sezon satışlarına başladıktan sonra. Ne zaman sipariş verdiniz bilmiyorum fakat geçiş dönemlerinde ellerinde eski tarihli ürün kalmış olabilir, bilemiyorum.

Kargo işi dediğiniz mevzu bizim gibi ufak ölçekli firmalar için kaldırılamayacak bir ana maliyet kalemi durumuna döndü inanın, elden pek bir şey gelmiyor maalesef.

• Herkese selamlar. Forumda yeniyim. Belki benim de katkım olur diye tecrübelerimi paylaşmak istedim. Aldığım markalar hakkında yorumlarımı yapayım dedim. Eskiden yeniye doğru;

Terramio Erken hasat: kaliteli zeytinyağı arayışımda ilk denediğim marka bu oldu, belki süper değildi ama market yağlarından sonra muazzam gelmişti . Koku ve rengi güzeldi, acılık yoktu, yakıcılık az da olsa vardı fiyat da uygundu o zamanlar

Hilmi Yıldırım erken hasat: Çok yakıcı, iyi güzel, polifenol yüksek ama aroma bana düşük geldi, belki benim damak tadımda sorun vardır, beğeneni çok fazla çünkü

Tariş Güney ege : bu da hilmi gibi memecik cinsi olduğundan aradaki farkı/benzerliği görmek için aldım. Çok yakındı hilmi yıldırımla... bu da yakıcılık yüksek ve aroması düşük. Anladım ki memecik cinsi bana göre değil çünkü yakıcılık tek kriter olmamalı. Kapağı açtığımda aroma bekleyenlerdenim.

spilos: bu markayı duyan bilen yoktur pek. Çok iyiydi! aroma falan şahaneydi yani. ama aradan uzun zaman geçti pek de yorum yapamıyorum.

ovaköy erken hasat: yine eskilerden, iyiydi ama çok etkileyici bir yağ değildi benim için. şu an ulysses markası olarak devam ediyorlar yanılmıyorsam. Ulysses hakkında bir şey diyemem ama. Yanıltıcı olmasın

incirya erken hasat: nedense sevemedim bunu bi türlü, aroma az, acılık var ama yakıcılık da az gelmişti. yani dengeli bir yağ gibi gelmemişti o zamanlar. (2 sene önce) şu anki hasat nedir ne değildir bilmiyorum. yanlış yönlendirmeyeyim

boztepe erken hasat : gayet iyi bir yağdı bence, koku, renk, yakarlık hepsi var... renge özel bir önem veriyorum nedense:) aromatik bir yağ. Ayvalık cinsi zeytinyağının ailecek damak tadımıza en uygun yağ olduğunu anlamış olduk. Gayet başarılı bence

Elea Antiocheia saurani: büyük ümitlerle almıştım, hiç bir numarası, özel bir tadı yok bence

Elea Antiocheia haşebi: sauraniden bi tık daha iyiydi diyebilirim. ama ikisinden de pek hoşlanmadım

sazak erken hasat: yani çok hafif geldi ne bileyim mut zeytinyağı diye çok övmüşlerdi ama pek de ahım şahım bi tarafı yok. yoğun bi aroması yok, yoğun bi acılığı yok, yakıcılık çok az, lezzet olarak da ortalama bir yağ işte. Almasanız da bir şey kaybetmezsiniz :)

Adalı efe: yine kuzey ege, yine efsane bir yağ... gerçekten çok iyiydi. gerek aroması gerek yakıcılığı... çok başarılı bir yağ bence

Kavalan erken hasat: yine kuzey ege, yine çok başarılı bir aroma, yakıcılığı yüksek... forumda hiç yoruma rastlamadım, denemenizi tavsiye ederim

Alhatoğlu acı yeşil: evet acı, evet yakıcı ama tam anlamıyla isminin hakkını vermiyor bence...yani tam anamıyla robust kategorisine bile almam ben bunu.. bunu alan kişi sert birşey bekliyor ki bunu alıyor. Sertliği beni kesmedi! merak edenler deneyebilir yine de...

Vievi Koroneiki: Robust mu istiyosun al sana robust! Oldukça sert, yakıcı ve acı... Özel bir tadı var, farklı... Sabah aç karnına ne içeyim diyenler deneyebilir. Ama salataya falan kıyamazsın yani :)

Vievi arbosana : Bu da çok sert, koronikiye çok yakın acılığı ve yakıcılığı, ama aroması farklı, daha meyvemsi geldi bana. Çok hoş!

Green Amour: yeni çıkan markalardan. erken hasat olmamasına rağmen, erken hasat kadar yakıcılığı yüksek, aroması yoğun, çok lezzetli bir yağ... ben çok beğendim. Trendyol, hepsiburada gibi sitelerde kampanyalar oluyor alıp deneyin bence

Şerifoğlu Erken hasat (Domat) : Bunu en sona bıraktım. Çünkü asıl bomba bu! Şerifoğlu ne alaka yaa? diyeniniz olabilir. İnanın bu yağdan aldığım keyif, yukarıda saydıklarımın hiç birinde yok.. Robust denecek kadar yakıcı ve acı... ama bir ayvalık yağı gibi aromatik ve kokulu.. ağızda müthiş yoğun bir tat bırakıyor.. Yani böyle bir şey yok! Gurme değilim, zeytinyağı tadım eğitimi almadım ama bu yağla yarışmalara katılsalar uluslararası derecede altın madalyaları toplarlar bence... Trendyolda 1lt cam şişe 46 tl şu anda.. mutlaka deneyin (ama acı ve yakıyor diyenlerdenseniz denemeyin:))

Benim deneyimlerim şimdilik bu kadar. İnşallah işinize yarar. Elimde 5lt vievi arbequina var ama daha açmadım. onu da yazarım zamanı gelince. He bir de zeytinliköy diye bi alışveriş maceram oldu. Konular birbirine girmesin diye onu başka bir msjda yazarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnfckm -- 24 Mart 2021; 23:12:35 >

• hnfckm H kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık, güzel derleme olmuş. Memecik'de butik üreticiler üzerinden ilerlemenizi tavsiye ederim yalnız. Bütçeniz elveriyorsa ; nova vera, zetay premium ilk hasat, menteşe som, zeytinseli gibi markalarla başlangıç yapabilirsiniz. Hilmi yıldırım'ı da sezon başında deneyin derim. Bu arada kuraklık vb. etkenlerden dolayı her sezon aynı verim yakalanamıyor maalesef. Bu da damak tadınızı görece etkileyecektir.

Şerifoğlu domat'ı sipariş geçeceğim, umarım beklentimizi karşılar. Bir de trendyol'daki domat bir litrelik üründe erken hasat ibaresi göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 25 Mart 2021; 0:47:25 >
    Merhaba, hoş geldiniz. Bu güzel tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi damak tadı farkı olacaktır. Ayvalık, memecik derken son dönemde trilye keyfi yaygınlaştı. Diğer mahalli özel tür ve varyetelerde de güzel ürünler çıkıyor. Şerifoğlu'na bir bakalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iste aranilan yorumlardan ,gecen bir başka arkadasda yorumlamisti onada teşekkür ediyoruz bu arada ,herkes tuturmus Hilmi yildirim nova Vera ,arkadaş bu ülkede bu yagdan başka yagmi yok ,Hilmi yildirim nova Vera bu kadar çok abartilan firmalarki oysa onların ayarında birçok firma olduğunu sayenizde görmüş olduk ve yarı fiyatina satiyor , değerlendirmeleriniz icin teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zemajestik -- 25 Mart 2021; 14:0:41 >
  • Sipariş geçtik bakalım, umarım vasat çıkmaz. Bu arada olumlu bi değerlendirme yapılmış ürün için ama bir yıldız verilmiş nedense!..

• zemajestik Z kullanıcısına yanıt

Hocam sadece bahsi geçen üreticiler değil; genel anlamda çok absürt fiyatlandırmalar yapıldı son birkaç ayda. Riviera ürünler bile 150-75 bandında satılıyor. Natürel sızmalara değinmiyorum bile...

Selamlar

• bazen trendyolda yıldız kısmında hata olabiliyor. Benim de başıma gemişti oradan biliyorum

Şimdi zeytinliköyüm maceramı anlatmak istiyorum

bunu facede görmüştüm,sonra sitelerine girdim. Fiyatlar çok aşırı ucuzdu..ama neden olmasın ki dedim. Adamlar belki de gerçekten kampanya yapıyordur. Memecik cinsi yazmışlar, üstelik erken hasat, üstüne üstlük ORGANİK SERTİFİKALI! ne kadar kötü olabilirdi ki!? çok beğenmezsem yemeklerde kullanırdım

web siteleri zaten güven vermiyor... ben önce whatsapptan analiz raporu istedim, karşıdaki kadın sürekli oyaladı 1 hafta boyunca analiz raporu istedim! sonuçta ben pes ettim ve merakıma yenik düştüm tam 4 teneke yağ sipariş ettim. 1 teneke yağı da babama verecektim

Ama o kadar da enayi değiliz yani, kapıda ödeme olarak sipariş verdim!  

Neyse, yağlar geldi. Bi tenekeyi üst kattaki babama çıkardım ve eve döndüm. Merakla tenekenin birini açtım. Aman yarabbim! LEŞŞŞŞ... küf kokusu, fermente zeytin kokusu, ransit!!... yine de adettendir diyip bi yemek kaşığı tadım yaptım, zerre miktar yakmadı. O an anladım ki bunlar sahtekar! yani erken hasat, memecik ya da organik olması falan hikayeydi...

Hemen üst kata çıkıp babamdan tenekeyi geri aldım  

yağların kargoya gelmesi ile benim kargoya gidip iade etmem yarım saat sürmedi!

Gelen faturanın üzerinde yazan firmayı araştırdım "Ülkü Türk Akçapınar Manisa Turgutlu" yazıyordu.. internetten araştırdım biraz. şikayetvar sitesinde şu msjı gördüm https://www.sikayetvar.com/ege-koy-organik/ege-koy-organik-para-iadesi-yapilmadi

bu msjı da gördükten sonra 400 TL gitti galiba düşünmeye başladım artık.

neyse ki firma sahibi olan kişi o kadar da karaktersiz değilmiş ki hesabıma eft ile parayı gönderdi.

yalnız bu bana iyi ders oldu...

aman siz de sağda solda bu yağı ya da böyle dandik markaları görürseniz uzak durun. bildiğiniz, güvendiğiniz, en azından güven veren bir markaya yönelin. Böyle maceralara girmeye hiç gerek yok yani :)

• Kimileri enteresan, farkedilsin diye düşük veriyor.

• Bende merakıma yenik düşüp şerifoğlu domat siparişi verdim.Özellikle domat cinsi olduğu için.Trendyol kampanyasından aldığım Nova vera hayat 2 lt bitti ve açıkcası hayal kırıklığı yarattı bende şimdi villa turqan kullanıyorum ondanda çok hoşnut kalmadım.Ben salatalarda kullanıyorum yağı ve naçizane kendi düşüncem.

• Askaparta kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam, geldiğinde naçizane değerlendiririm.

Bu arada Ankara'daki marketlerde çok uygun rakamlara güven asa satılıyor, tam stokluk ama online alışveriş yok maalesef. Kendi sitelerinde ve diğer platformlarda iki üç katına çıkıyor fiyatlar. Aynı kampanyayı buraya da yapsalar daha çok rağbet görür sanki. :)

• Evet, bir süredir market kampanyası var, dediğiniz gibi internette de olsa alırız, en kötü yemeklik olur. Şerifoğlu yorumlarınızı bekliyoruz, sepete ekledim ama almadım, yağım var biraz daha.

• Askaparta kullanıcısına yanıt

Aynen, erken hasadı en kötü salata ve yemek üstü için ideal olurdu. Ulaştığında tadım yapıp haberdar ederim tabii, selamlar.

• Sağolun, hoşça kalın.

Hocam iyimi buraya yazdınız burada ne hikmetse pahalı yağlar deneniyor buna kızıyorum ,insanlar gün gectikce fakirlesiyor ,5 lt 350 den satılan erken hasat yağları methediyorlar ,Aydın'da en iyi erken hasat 29 dan gittiği biliniyor ,Türkiye'de 350 TL'ye satılan aynı yağ Almanya'da 190 TL'ye evet hemde TL'ye çevirerek diyorum 190 TL'ye satılıyor

Gelelim sizin zeytinlikoy macerasına ,facede yorumlari çok okudum ve ne hikmetse 700 yorumdan tadı hakkinda yorum olmaması zaten düşündürücü firmanın instadan sayfasına girdim yeni açmışlar sayfayı ,özelden mesaj yazdım zaten dönen olmamasi bı kere ofsayta düşürdü ,yalan söylediklerini polifenol 568 dediklerinde anlamıştım zaten

• %80 Nova Vera ve Hilmi Yıldırım tüketiyorum. Bu üreticilerden bozuk yada kusurlu yağ geldiği hiç olmamıştır. Özellikle Hilmi Yıldırım piyasaya bakınca tereddütsüz alınabilecek , fiyatıyla da kalitesine göre uygun bir yağdır. Markette erken hasat bile olmayan yağların 2 litresine 100 lira vereceğime, her türlü kalitesine ve tadına kefil olacağım Hilmi Yıldırımı tavsiye ederim.Nova Vera ise Tirilye'yi bence en iyi işleyen firmadır. Bunun üstüne Tirilye yok , varsa tadan söylesin onu da tatmak isterim.Ayrıca Yamalak sarısı da çok iyidir.

Özetle 3-4 senedir sürekli deneyen biri olarak memecikte hiç dönüp dolanmaya gerek yok Hilmi Yıldırım alırım.

Tirilye de ise Nova Vera.

Domat ise bu sene çok iyi değil. Meyvemsiliği yüksek domat gerçekten farklı ve güzel bir alternatif oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Etrüsk

Hocam sadece bahsi geçen üreticiler değil; genel anlamda çok absürt fiyatlandırmalar yapıldı son birkaç ayda. Riviera ürünler bile 150-75 bandında satılıyor. Natürel sızmalara değinmiyorum bile...

Selamlar

hepsiburada uygulamasında tazemasa markette ilk alışverişe 30 TL indirim oluyor.

adalı efe erken hasat 205'e, olgun hasat 165e düşüyor. İkisi de iyidir. Özelikle olgun hasatın fiyatı uyguna geliyor baya. Güvenle tüketebilirsiniz. Olgun hasat lt fiyatı 35 oluyor bu şekilde

Memecikte hilmi yıldırıma alternatif olarak Tarişi de bir deneyin derim. 2lt tenekeler zaman zaman 69.90a iniyor carrefoursada lt fiyatı 35e geliyor yine. tariş iyidir, güvenebilirsiniz. (kuzey ege olanını denemedim)

hepsiburadada boztepe erken hasat 209du, 20 tl süpermarket indirimiyle 189 oluyordu.(2-3 gün önce yanılmıyorsam)

yine hepsiburadada green amour 3lt 126tlydi, 20 tl de süpemarket indirimi vermişlerdi 106 tl civarında oluyordu. litre başına 35 tl civarında diyebiliriz. bu yağdan da memnunum

zaman zaman böyle kampanyaları inceleyin derim... bir yağ ne kadar iyi olursa olsun lt fiyatına 100-150 tl verenleri anlamıyorum... hani çok özel bir yağdır denemek için 500 ml 50 tl verirsin belki ama en nihayetinde zeytinyağı yani.. Bir yağ çok güzel olabilir, kaliteli olabilir ama sonuçta hepimiz alnımızın teriyle para kazanan insanlarız, cebimizi de düşünmek zorundayız... bazı butik üreticilerin ufak şişelerinin lt fiyatı 400 tlyi buluyor! bunun sonu gelmez bu gidişle... o yüzden fiyat dengesini de gözetmeliyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hnfckm -- 26 Mart 2021; 19:4:34 >

Memecikte erken hasat yağ için , Hilmi Yıldırım alternatifi Tariş Güney Ege olamaz . Hatta Olgun Hasatta da olamaz.

Tariş Güney ege kötü yağ değil , hatta marketten alınabilecek ender yağlardan biridir ama o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Memecikte erken hasat yağ için , Hilmi Yıldırım alternatifi Tariş Güney Ege olamaz . Hatta Olgun Hasatta da olamaz.

Tariş Güney ege kötü yağ değil , hatta marketten alınabilecek ender yağlardan biridir ama o kadar.

yani orda daha çok fiyat performans açısından bir alternatif olarak bakabiliriz. Aslında dediğiniz gibi Hilmi Yıldırımda olgun hasat 5lt teneke 210 tl olmuş. Lt fiyatı 42 tlye geliyor. Bu durumda memecik için tarişe bakmaya da ihtiyaç yok aslında 

• 
Sayfa: önceki 609610611612613
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.