Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (595. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: KaptanMemo1234
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.520
Cevap
555
Favori
1.305.835
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sazak filtre edilmemiş erken hasat (Ayvalık-45 tl/1lt) ürününü denedim. Meyvemsilik ve acılık düşük ama yakarlık orta üstüydü, öksürdüm. Tadım olayında damak eğitimi önemli. Her yağı doğru şekilde tatmalı gerçekten yoksa dilden ve damaktan kaçar. Aynı firmanın domat ürünü bu kadar yakıcı gelmemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 18 Kasım 2020; 12:37:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0,1 asit ve 10000 polifenol de olsa bu paralar verilmez. Zeytinyağı sakladığımız krom tanklar para ile dolu olsa içine de Varyemez Amca gibi atlasak da verilmez. Bu yağları azotla gömerim geçerim. Yoksa alır mıydık acaba?

• xantorus X kullanıcısına yanıt

Zeytinseli sitesinde Memecik ve Domat henüz satışta gözükmüyor, Gemlik/Trilye yeni eklenmiş. Siz nasıl temin ettiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Öyle tabi hocam. Her üründe vurucu bir özellik ön olanda tutulup pazarlamada kullanılıyor. Her ürünün de alıcısı oluyor. Her 0,1 asitlik derecesi için fiyat değişiyor. Ama 0,1 ile 0,8 arasında ne kadar fark oluyor bilmiyoruz besin değeri açısından.

• Havyar, kalkan, kaz ciğeri ve kokuşmuş peyniri ben de isterim.

Mut'taki Sazak firmasını denemeyi düşünüyorum.

Bizde Bursa'da kendimizi İskender ile Köfteci Yusuf ile avutalım. Neyse halimize şükredelim.

• Hakikatten çok fazlaymış. Bu Abidin tatlı 1000 tl/lt ye gelirken o İtalyan yağı 400 tl/lt ye geliyor. Bazıları da işin cılkını çıkartıyor tabi. Bu polifenol meselesinin biraz abartıldığını düşünüyorum bazen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • Merhaba;

Abidin Tatlı benim de önceki araştırmalarıma dayanarak değerli ve sektröde tanınmış bir şahsiyet. Kaldı ki; kendisi bir derneğin de önceki yıllarda yönetim kurulu başkanlığını yapmış bir kişi. Bu sektörde sanırım herkes öyle ya da böyle birbirini tanıyor. Misal aynı derneğin YK üyesi aynı zamanda Tuay markasının Gn. Md. Eczacı Atilla Totoş'un ufak bir araştırma ile zeytinyağına sağlık açısından yaklaşımda bulunduğu, nette bulabileceğiniz 14 dakikalık videosundan bir kesitte bahsettiği üzere, yurtdışında biofenol bileşenleri yüksek zeytinyağlarına kanser ilacı gözüyle bakılıyor. Son yıllarda da polifenolü yüksek zeytinyağını imal eden yüksek fiyatla satışa sunuyor. Bu fiyatlamayı yaparken çok da iç piyasayı hedef almıyorlar zaten. Ya da alıyorsa da orta-üst gelir grubu(psikoljik eşiği de aşmış) hedefleniyor.

Benim de hala anlamadığım; dünya şampiyonu Rincon... Arbequina cinsini 500ml 11-12 Euro'ya satarken, ülkemde Arbequina üreten bir firma hangi fiyatlamayla 500ml'yi 100-TL'ye satıyor(Bu soruyu kendime sorduğumda Euro 7.65-TL'idi)... Ya da plaza hayatından kaçan, sonradan zeytinyağına gönül veren bir beyaz yakalı 500+ polifenol yağ üretip 500'ml şişede nasıl +100-TL fiyatlama yapıyor...

Biz tüketici olarak kendi penceremizden bakıyoruz ki öyle de bakmaya devam edeceğiz; amacımız iyi ve kaliteli olanı makul fiyatlara satın alıp keyifle tüketmek. Ancak bir de işin üretici boyutu var. Üretciden kasıt; dededen toruna 3. nesil olabilir, büyük bir holdingin ek iş yapalım ve bunda iyi olalım diyen bir aile üyesi olabilir; ufak çapta bir bahçesi olan alaylı yerel üretici olabilir, bir tadım uzmanının, ziraat, gıda, kimya mühendisinin girişimi olabilir; olabilir de olabilir... Hazırda zeytin bahçeniz vardır, iyi tarım uygulamaları ve organik geçiş sürecinde 5-6 yıldır uğraşıyorsunuzdur, sıfırdan zeytin bahçesi kuma hayaliyle daha zemin etüdü, toprak analizi, arazi eğimi, doğru yer arayışındasınızdır. Zeytini dağdan toplarsınız, zeytini düz ovada toplarsınız, elle toplarsınız, pek olmasa da hasat makinası alırsınız; o sene hava iyidir, o sene hava kötüdür; sıkım tesisiniz vardır, sıkım tesisiniz yoktur ama yapım aşamasındadır parkur İtalyandır ayrı masraf yerli parkurdur o da bir masraf; filtresiz üretim yaparsınız, filtreli yaparsınız; filtreli yaptınız bir de gidip yine Euro ile aldığınız kağıt filtreleme yaparsınız; saklama koşuluna uygun yeriniz ve altyapınız vardır veya yoktur. Yağı elde ettiniz; altın kural vardır "Ambalaj satar"; artık orta karar vizyonerseniz de markalaşırsınız, herkesin gittiği bence gayet güzel işler çıkartan Feniks Ambalaja gidip şişeyi seçersiniz, güzel bir etiket yapıp web sitesi için iyi bir yazılım firmasıyla anlaşırsınız ve ödeme sistemini siteye entegre edersiniz. Herkes sitenizden satın alma yapacağı için de bilindik alışveriş sitelerine %20'lere varan komisyon ödemezsiniz ve yerel butik marketlerle konsinye çalışmazsınız(!) Merhaba kurtlar sofrasına hoşgeldiniz...

İkinci paragrafta belirttiğim yerli firma Arbequinayı 500ml'si 100-TL'ye satacak; çünkü İspanya'dan ithal ettiği fidanlara, aldığı hasat makinasına, kurduğu tesise belki milyon euro yatırım yaptı. Arbequina'yı çok sevdiği için seçmedi ya da bodurluğuna vurulmadı; var yılı yok yılını aza indirgeyen, sık dikime müsait, verimi yüksek, bakımı ve hasadı görece kolay olduğu için seçti. Çünkü firmayı kurarken babasının hayrına o firmayı kurmadı, kar elde etmek için kurdu; gitti yerli yabancı danışmanlarla çalıştı vs vs... Bunu yapması fiyatının pahalı olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? Tabiki hayır. Bazı firmalar gibi yurtdışına farklı, iç piyasaya makul fiyatlama yapabilir miydi? Elbette...

500ml'si 100+ gibi fahiş fiyatlamada üretici ikna kabiliyetini kullansa, tüm tabloyu göz önüne serse de psikolojik eşik diye bir husus var. Genel geçer tüketicinin markette zeytinyağı olarak gördüğü, litresine 40-TL verdiği yerde butik bir üreticinin 500ml yağı 60-70-TL bandında tüketiciye kabul ettirmesi bile zorken fahiş fiyatlamayı kabul ettirmek oldukça güç. Başka bir açıdan şu düşünülebilinir; 500 ml zeytinyağı bir zevk işidir ve ortalama olarak hızlı tüketimde minimum 2-3 haftada tüketilir. Güzel bir lokantada bir gecede harcanan para, iki-üç saatte tüketilecek orta kalite bir şişe şaraba verilen meblağ vs vs düşünülünce de en az iki hafta keyifle tüketilecek iyi bir zeytinyağına gayet de para verilir.

Üreticiler açısından maliyetlerin değişkenliği ve artışı kuşkusuz gözardı edilmemesi gereken bir unsur. Neticede hasatta cepten harcanan meblağı da yıl boyunca satışla çıkarmaya çalışıyorlar ve bunu yaparken de saklama vs masrafları oluyor. Bir de Türkiye'yi kıyaslarken aslında İspanya'dan ziyade İtalya, daha çok da Yunanistan ile kıyaslamak daha doğru olur görüşü hakim. İspanya uçmuş gitmiş durumda zaten ve bu ülkelerdeki üreticiye yapılan teşviklerle, bizim ülkemizdeki teşvikleri de değerlendirmek gerek.

Bahsini ettiğiniz whatsapp mesajını okumayan firmaya gelirsek de güven duyup duymamak size kalmış ancak buraya bu kadar yazı yazmak için harcadığınız zamanın 1/50sini telefon numarasını çevirerek harcasaydınız; direkt üretici veya satış sorumlusuyla irtibata geçebilirdiniz. Aslında bu söylediğim benim konuştuğum bütün üreticiler için geçerli, hangi üreticiyi aradıysam, ilgili ve meraklı olduğunuzu anlayınca telefonu kapatmak istemiyorlar. 1183 polifenol olayına gelirsek de sofranıza gelene kadar aynı değeri koruması muamma, kaldı ki 2019 yağı ama buradaki birçok tüketiciye göre çok çok güzel bir yağ; yakıcılık ve acılık konusunda 2019 yağları içerisinde tattıklarım arasında en üst düzey.

Polifenol, tyrosol, gallik asit olayı da tür tür; Aydın ve İzmir'de bu ölçümleri yapan yerler var ve farklı sonuçların da çıktığı dile getiriliyor. Yüksek polifenol, düşük asit oranı ve peroksit değeri iyidir ama zeytinyağının sadece polifenole özgülenip sağlık ürünü adı altında pazarlanması ve satın alımının da sadece buna göre yapılması garip geliyor bana. Zeytinyağı bir kültürdür; duyusal tarafı ve geleneği de unutmamak gerek diye düşünüyorum.

Saygılarımla...

• Hermus Arbequina şimdiye kadar yediğim en iyi yağdır benimde, tabi bu damak tadı kişiden kişiye değişir.

Hocam beni İskender ile avutup Yusuf ile de kaymaklı ekmek tatlısıyla uğurlayabilirsin.  

• Merhaba arkadaşlar ben "mazınköy zeytinyağı" nı düzenli olarak kullanıyorum çok memnunum, gerçekten aroması, tadı ve yoğunluğu çok güzel. Sahibi genç idealist ve işini severek yapan zeytincilik mezunu birisi ismi metin kendi bahçerinden topladıkları zeytinlerden elde ediyormuş, butik tarzda çalışıyor mağazası İncirliova ilçesinde yolunuz düşerse muhakkak uğrayın bol bol ikramlarda bulunuyor. Hem alacağınız yağın tadına orada teneke veya şişeden açıp hemen baktırıyor, sağlıcakla kalın arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibirdünya -- 20 Kasım 2020; 10:6:32 >

@Sancu üstad her türlü yemek teklifine açığız.

• Metro markette geçen sezonun 500 ml Nova Vera’ları (250 ml Beylik vs serileri dahil) indirimli satışta. 2 tane alınca tanesi çeşidine göre 35-45 TL’ye geliyor. Açıkçası bu yılki filtresiz seriyi geçen yıla göre biraz hafif bulduğum için bunları görünce sevindim. İlgilenenlere duyurulur.

• Özem Kisthene X 10. Yıl Özel Üretimi Sunar:

%20 domat, %20 arbegnina, %20 delice, %10 gemlik, %5 su zeytini, %5 manzanilla, %5 edremit, %5 memecik, %5 çelebi ve %5 memeli.

Gel de deneme bunu. Ne yapacağız şimdi?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 22 Kasım 2020; 13:45:58 >

• Büyükkarcı da Arjantin altın madalyalı gemlik yağını 35 liradan satmaya başladı, filtresiz. Aldım ama daha açmadım.

• Halihazırda kullandığınız bir yağ yoksa deneyince burayla da paylaşın hocam, afiyet olsun. Kendi sitelerinde 40 TL'den satışa sunulmuş bu arada, n11 vb. platformlarda 35 TL.

https://www.buyukkarci.com.tr/1_1_9-zeytinya.html

Orijinalden alıntı: Guest-FF56565BF

Bu mesaj silindi.

150 azmış ya

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.