Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (550. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.555
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Virüs ortaya çıkmadan bile doğal bir zyağı stokum vardı benim
    Bence ne zeytin yağında ne de diğer ürnlerde abartı bir stok yapmaya hiç gerek yok, kaldı ki zyağı görece daha rahat temin edebileceğimiz bir ürün online sipariş alternatifi çok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 5 Nisan 2020; 15:8:25 >
  • Fezasan kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş, elinize sağlık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Zeytin ve zeytinyağına dair kapsamlı bilgilerin paylaşıldığı Bilge Ağaç Dergisi, zeytinyağının maliyetine ilişkin güzel bir çalışma hazırlamış.

Geçtiğimiz günlerde forumda zeytinyağının maliyetine ilişkin kabataslak bir fikir alışverişi yapılmıştı. Görsellerin yol gösterici olabileceğini düşünüyoruz. Tabi ki maliyeti etkileyen pek çok parametre var ancak en azından bu değerlerin ne kadar olabileceğine dair güzel bir dağılım yapılmış. Tüketicinin de aydınlanması açısından paylaşmak istedik.

• Nova vera hayatla ödül almış. İspanya'da bu puan, helal olsun dedirtiyor insana. 👏👏

• abdullah sancak A kullanıcısına yanıt
    Nova Veraya tebrikler Bu arada yarışma sitesinde zeytin cinsi için "hayat" denmiş ama hata olmuş herhalde. Muğla yöresinde yetişen memecik cinsinden üretiyorlarmış bu yağı. Memecik zeytinyağını ise Ayvalık bölgesinde yetişen memecikten üretiyorlarmış.

Genelde İspanyol ve İtalyan yağları daha fazla katılmış yarışmaya muhtemelen veya ilk 10 ve 100'e en çok onlar girmiş. İlk 100 listesinde Türkiyeden sadece Nova Vera var, yarışmaya Türkiyeden başka yağ katılmadı mı yoksa sadece Nova Vera mı dereceye girdi onu bilemiyorum tabi. Ama her halükarda 93 baya yüksek bir puan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansar64

Nova Veraya tebrikler Bu arada yarışma sitesinde zeytin cinsi için "hayat" denmiş ama hata olmuş herhalde. Muğla yöresinde yetişen memecik cinsinden üretiyorlarmış bu yağı. Memecik zeytinyağını ise Ayvalık bölgesinde yetişen memecikten üretiyorlarmış.

Genelde İspanyol ve İtalyan yağları daha fazla katılmış yarışmaya muhtemelen veya ilk 10 ve 100'e en çok onlar girmiş. İlk 100 listesinde Türkiyeden sadece Nova Vera var, yarışmaya Türkiyeden başka yağ katılmadı mı yoksa sadece Nova Vera mı dereceye girdi onu bilemiyorum tabi. Ama her halükarda 93 baya yüksek bir puan.
    Zeytinin cinsi "Hayat". Neden yanlış olmuş dediniz ki?

• Gördüğüm kadarıyla 95’den yüksek puan yok dikkatimden kaçmadıysa çok güzel bir başarı bu yapın tadına bakan biri olarak sonuna kadar hak ediyor 👍👍

• root16 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla "hayat" diye bir zeytin cinsi yok ama uzman arkadaşlar daha iyi bilir tabi, bu sitede de hayat diye bir cinsten bahsedilmemiş:
    zeytindostu.org.tr
    Zeytin Çeşitleri – Zeytindostu Derneği
    http://zeytindostu.org.tr/zeytin/zeytin-cesitleri

Yarışmayı düzenleyenler herhalde yanlışlıkla hayat yazdı. Ayrıca Nova Veranın sitesinde de şu açıklama var Hayat zeytinyağının sayfasında: "Muğla bölgesinde yetişen Memecik çeşidi zeytinlerden üretilmiştir." Firma ile whatsapp üzerinden görüştüğümde de Hayat'ın memecik cinsinden üretildiğini söylediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sansar64

Bildiğim kadarıyla "hayat" diye bir zeytin cinsi yok ama uzman arkadaşlar daha iyi bilir tabi, bu sitede de hayat diye bir cinsten bahsedilmemiş:
    http://zeytindostu.org.tr/zeytin/zeytin-cesitleri

Yarışmayı düzenleyenler herhalde yanlışlıkla hayat yazdı. Ayrıca Nova Veranın sitesinde de şu açıklama var Hayat zeytinyağının sayfasında: "Muğla bölgesinde yetişen Memecik çeşidi zeytinlerden üretilmiştir." Firma ile whatsapp üzerinden görüştüğümde de Hayat'ın memecik cinsinden üretildiğini söylediler.
    "Hayat" zeytin çeşidimiz var hocam

Melezleme yoluyla yeni zeytin çeşitleri elde edilmesi" projesi kapsamında Memecik ve Gemlik çeşitlerinin melezlenmesinden elde edilen yüksek verim ve yağ oranına sahip "Hayat" adı verilen zeytin çeşidimiz 25.02.2015 tarihinde Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan toplantı sonucunda tescil edilmiştir.

Evet dediğiniz gibiymiş, sitelerindeki bilgi kafamı karıştırdı benim de. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Rica ederim hocam

Sizin firmayla ilgi dereceniz nedir hocam? "Çeşidimiz" ifadesine istinaden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 26 Mart 2020; 13:47:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah sancak

Sizin firmayla ilgi dereceniz nedir hocam? "Çeşidimiz" ifadesine istinaden soruyorum.
    Hangi firma hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: root16

Hangi firma hocam?

Alıntıları Göster
    Nova vera ile

• quote:

Nova vera ile

Alıntıları Göster
    Nova Vera ile bi alakam yok. Neden böyle birşey sordunuz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: root16

Nova Vera ile bi alakam yok. Neden böyle birşey sordunuz ki?

Alıntıları Göster
    "Hayat zeytin çeşidimiz var hocam" demişsiniz ya. Yanlış anlamayın sizi herhangi bir şeyle suçlamıyorum; aksine firma yetkilisi iseniz forum için zenginlik olur. O maksatla yani

• quote:

"Hayat zeytin çeşidimiz var hocam" demişsiniz ya. Yanlış anlamayın sizi herhangi bir şeyle suçlamıyorum; aksine firma yetkilisi iseniz forum için zenginlik olur. O maksatla yani

Alıntıları Göster
    Genel ifade kullanmak için yazdım hocam. Yani Ülkemizin zeytin çeşidi diye. Firma ile bi alakam yok.

• 2015'de duyurusu da yapılmış Hayat'ın, kaynaklar:
    arastirma.tarimorman.gov.tr
    Yeni zeytin çeşidimiz "Hayat" tescil edildi
    https://arastirma.tarimorman.gov.tr/izmirzae/Haber/17/Yeni-Zeytin-Cesidimiz-Hayat-Tescil-Edildi

zeytindostu.org.tr
    Yeni Zeytin Çeşidimiz “Hayat” – Zeytindostu Derneği
    https://zeytindostu.org.tr/yeni-zeytin-cesidimiz-hayat.html

• Ben HATAY ilinde yaşıyorum. Kasım gibi arkadaşımın dayısından 25 litre kadar yağ aldım. Dayısının kendi bahçelerinden toplanmış zeytinlerden yapılmış.
    Önceden kalma yağım bitince şimdi kullanma şansım oldu.
    Mercimekli bulgur pilavına (mırra)acı bir tat verdi.
    Ayrıca çay bardağına 1/5 kadarını koyup tattığımda genzim çok fena yandı geçmek bilmedi.
    Sebebi nedir?
    Bu yağ kaliteli midir? değil midir? Neden?
    Bilen bir arkadaş cevaplarsa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirlikont -- 28 Mart 2020; 18:39:27 >
  • 
Sayfa: önceki 548549550551552
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.