Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (541. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
552
Favori
1.273.275
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forum yönetiminin tavrı sonucunda bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:3:9 >
  • Merhaba, novavera 500ml şişede yağ alan varmı acaba ?
    Bu şişeye tekrar yağ dolabilirmi? Evetse nasıl? Ben biraz zorladım ağızlık kısmını çıkaramadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:3:1 >
  • Valla.bu konuda şanslıyım sanırım.calistim.is yerinde kendi.mahmulunu üreten bir işçi arkadaşım var manisa zeytin bahçesi var her sene toplatıp katkısız kokusuz zeytin yağı alıyorum marketlerdeki zeytinyaglar malum.katkili hep senelerdir hep ayni kişiden alıyorum. Çokta.memnunuz ailece.zaten güzel.zetinyagin tadını alan kolay kolay vazgeçemez herşeyden kisar ama sozkonusu yağ olunca önemli bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyelka

Valla.bu konuda şanslıyım sanırım.calistim.is yerinde kendi.mahmulunu üreten bir işçi arkadaşım var manisa zeytin bahçesi var her sene toplatıp katkısız kokusuz zeytin yağı alıyorum marketlerdeki zeytinyaglar malum.katkili hep senelerdir hep ayni kişiden alıyorum. Çokta.memnunuz ailece.zaten güzel.zetinyagin tadını alan kolay kolay vazgeçemez herşeyden kisar ama sozkonusu yağ olunca önemli bence
    kokusuz, boğazı yakmayan, acılığı olmayan yani şöyle şerbet gibi..

ohh misss!

• Aynen öle şanslıyım işte bunun başka.aciklamasi yok.sanirim 🤭

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyelka

Aynen öle şanslıyım işte bunun başka.aciklamasi yok.sanirim 🤭
    hocam kusura bakmayın ironi yapmıştım. normalde yok diye sevindiğiniz özellikler kaliteli bir zeytinyağında istenen özelliklerdir. ben de sizin gibi düşünüyordum bir zamanlar. geç kalmış sayılmazsınız, sayfayı biraz okursanız eminim faydalı olacaktır.

mesela şu linkteki mesaja bir bakın isterseniz👇
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/142145257

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 26 Şubat 2020; 11:50:7 >
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Cok azaltir ama hava almasini engelleyemez. Yamulmuyorsam hava girebildigi icin akabiliyor o sey. Hava basinc yapiyor. Boyle miydi bu simdi sasirdim, pipet deneyi yapiyorlardi bunla alakaliydi galiba o aklima geldi

Ben de öyle düşünüyorum. Bir gün beraber sade kahve içebilmek ümidiyle.
  • Zeytinyağı konusu böyle karışık. Bilinçli üretici/Satıcı'nın işinin kolay olmadığını düşünüyorum. Kaliteli zeytinyağı üretmek/tüketmek konusunda daha yolun çok başındayız gibi görünüyor. Gözlemlerimi yazmak istedim.

Kokusuz zeytinyağı sevenler. Hiç kokmasın bana ağır geliyor diyenler. Halbuki ya kusurlu bir yağ alırlar ya da halk diliyle "karışık" zeytinyağı.

Boğazımı yaktı oooo bunda çok asit var diyenler :)

Zeytinyağının asidi çıksın diye içine tuz atanlar ya da kapağına tülbent bağlayıp açık bırakanlar.

Rengine bakarak yorum yapanlar.

Her bölge, en iyi zeytinyağı bizimdir bilenler bilir diye övünenler vb.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 11 Aralık 2020; 21:27:15 >
  • root16 kullanıcısına yanıt
    1 yıl beklemiş yağ makbuldür, zeytinyağ bekleyince acılığı ve asidi azalır diyenler de var.
    Forumda buna benzer açıklamayla satış yapan üretici vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bien

1 yıl beklemiş yağ makbuldür, zeytinyağ bekleyince acılığı ve asidi azalır diyenler de var.
    Forumda buna benzer açıklamayla satış yapan üretici vardı.
    Bilime karsi bir milletten bunu duymak normal. Anlamiyorum bu milleti. Millet aciyi basar catir cutur yer, gozleri yasarir, aci ceker acayip zevk alir bundan, ben de bi ara her seye aci atiyordum bagimlilik resmen valla Zeytini acisiz yiyemiyordum tatsiz geliyordu ha. Ama mesele yaga gelince o aci mi rahatsiz ediyor insanlari ne sacma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 26 Şubat 2020; 14:37:39 >
  • Daha önce Elea'dan sipariş ettiğimiz saurani ve haşebi yağlarından sauraniyi denedim. Daha önce burada sanırım iki arkadaş bu sezonki yağlarının geçen seneye göre oldukça zayıf olduğunu söylediği için beklentim fazla yüksek değildi zaten ancak yine de hayalkırıklığına uğradım.

Acılık, yakıcılık, meyvemsilik ve koku açısından oldukça zayıf bir yağ olduğunu düşünüyorum. Hem şişeden ilk açtığımda hem de doğru tadım tekniğinde belirtildiği gibi bardağa koyup biraz elim ile ısıttıktan sonra kokladığımda hemen hemen hiç koku alamadım. Yağlar ile birlikte sipariş ettiğimiz kırma yeşil zeytinleri çok beğenmiştik hatta bir kez daha zeytin siparişi verdik ancak yağ konusunda belki bu sezon bir talihsizlik yaşadılar bilemiyorum. Haşebiyi henüz denemedim belki o biraz daha iyidir.

Bu arada sauraniden önce bitirdiğimiz yağ olan Sazak filtresizi de ilk tattığımda beni pek etkilememişti ama yağı kullandıkça fikrim değişti açıkçası. Öyle çok kuvvetli acılığı ve yakıcılığı olan bir yağ değil ama aroması baya hoşma gitti, salatalara ve mezelere güzel bir tad kattı, f/p olarak başarılı bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Nova Vera'nın yeni çıkardığı akdeniz yağlarından sipariş verdim dün. Daha önce ekim ayında 2018 trilye yağını almıştım. O zamandan bu zamana kargo ve sipariş süreçleri kötüleşmiş maalesef. Sanırım maliyeti azaltma isteği bu kötüleşmeye sebep olmuş. Ücretsiz kargo alt sınırının 200 tl'ye çıktığından bahsetmiştik daha önce ancak önceki siparişimde MNG ve UPS seçenekleri varken artık MNG ve Yurt İçi seçenekleri var, UPS anlaşmaları bitmiş. Bunun doğrudan maliyet ile ilgili olduğunu düşünüyorum, şahsen UPS açık ara en memnun olduğum kargo şirketi ama ücretleri de diğerlerine göre yüksektir büyük ihtimalle.

Bunun dışında daha önce sipariş kargoya verildiğinde sitelerinde direkt kargo takip no'yu paylaşışorlardı ancak bu siparişimde sipariş kargoya verildi gözükmesine rağmen takip no gözükmüyor, takip noyu belirten bir mail vs. de gelmedi. Bunlar ilk bakışta ufak tefek şeyler gibi gözkse de alanında iddialı olan, kaliteli yağlar üreten ve bu kaliteyi fiyatlarına da yansıtan bir firmadan daha düzgün bir sipariş ve kargo süreci bekliyor insan ister istemez.

• bien kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:2:54 >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Bu sene akhisar tarafı yağları acayip sardı beni şu an bir litre domat ve uslu var elimde bildiğin mest oluyorum yerken sabah olsun bir an önce kahvaltıda ekmeği banayım diye bekliyorum tadına gelirsek uslu ayrı bir dünya domat ayrı bir dünya ikiside müthiş ikiside beni hasta edecek meyvemsiliğe sahip işte diyosun bu aradığım

Zayıf yağa çok şans vermem baktım sezonda kötü tadı tuzu yok bir daha almam sürekli alışveriş yaptığım markada olsa şu an kıbrıstan bir yağ gelicek onu bekliyorum lodolia cinsi 7 çeşit ladolia cinsi varmış adada tadmadığım bir ladolia cinsi olucak bu, ancak kıbrıstan gelmesi sıkıntı kargo gümrük vs yolcu ile beraber gelicekti bekliyorum
    *Bu dediklerine inanarak söylüyorsa durum vahim. üretici olarak zeytinyağından bihaber diyebiliriz

*Bu dediklerinin yanlış olduğunu bilerek söylüyorsa durum yine vahim. üretmiş olduğu kalitesiz zeytinyağını pazarlayabilmek için tüketiciyi kandırmış oluyor bu şekilde

sonuç olarak karşımızda;
    bilinçsiz üretici-bilinçsiz tüketici
    çakal üretici-bilinçsiz tüketici
    açmazları ortaya çıkınca zeytinyağı kalitemiz kısır döngü içerisine giriyor.

Hal böyle olunca bilinçsiz tüketiciye kaliteli üretim yapan bilinçli üreticilerimiz tadım yaptırsa tüketici bu yağ acı ve asitli diye beğenmeyecek vaziyette olabiliyor.

Bir tüketici olarak kendi adıma üzerime düşeni yaparak bilinçli tüketici olmaya çalışıyorum ki bizim gibilerin sayısı artarsa üçkağıtçı, tağşişçi üreticilerde azalarak biter

• Forum yönetiminin tavrı sonucunda bu dahil eski mesajlarımı siliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:2:46 >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:2:39 >
  • Fezasan kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 24 Mart 2020; 13:2:32 >
  • 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.