Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (481. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.414
Cevap
553
Favori
1.273.636
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 479480481482483
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar zeytinyağ'nın buzdolabında kesin olarak donması gerekiyor mu?
    Katkısız olabilmesi için. Yani bu %100 doğru bir test midir?

Kürşat'a denk geldim, ekşi'de de bir user, donmadığına dair başlık açmış.
    ekşi sözlük
    kürşat zeytinyağı
    https://eksisozluk.com/entry/84775895

siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Halil Hilmizade'nin Zümrüt Damlasını deneyen var mı? 5lt teneke 245 tl sitesinde. Toroslarda organik olarak yetiştirilen domat ve ayvalık cinslerinin karışımıymış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Arkadaşlar zeytinyağ'nın buzdolabında kesin olarak donması gerekiyor mu?
    Katkısız olabilmesi için. Yani bu %100 doğru bir test midir?

Kürşat'a denk geldim, ekşi'de de bir user, donmadığına dair başlık açmış.
    https://eksisozluk.com/entry/84775895

siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
    ekşi artık eskisi gidi değil.... bir firmadan para alıp yorum yazanlar çok....şu kadara yorum yapılır diyen onlarca ilan görebilirsiniz...Benim bildiğim az da olsa donması gerekir ama her donan yağ da gerçek yağdır denemez zira başka bazı katkı maddeleri de erken donmayı sağlıyor....

• Egenin Kalbi'ni kullanan var mı, N11'de yorumlar olumlu, fiyatı da makul görünüyor.
  • pspcü P kullanıcısına yanıt
    Halil Hilmizade ilk kez duyduğum bir üretici. Zati piyasaya hakim olmayan bir amatör kullanıcıyım. Mecburen yarışmalarda ve bu forumda adını sık duyduklarımız üzerinden gidiyorum. Şimdi baktım, şunu yazmışlar:
    "Pamuktan sızdırılarak elde edilir. Uzun sürer ve maliyetlidir. Yağın içinde hiç posa kalmaz."

Uzman görüşleri gereği duyulan bir ifade. Hadi bakalım uzmanlar, ne dersiniz? :)
  • Şimdi "pamuk filtre" üzerine hızlı bir sörf yaptım da... Pamuk filtre zaten öyle özel bir yöntem değil, eskiden yaygın kullanılan geleneksel bir yöntem imiş. Artık terk edilmiş ve kağıt veya toprak filtre kullanılırmış.
  • Uygun görülürse, önde gelen zeytinyağı üreticilerimizden biri olan Hilmi Yıldırım'ın farklı ürünlerinden de bahsetmek isterim.
    Malum, kendileri Germencik'te. Eh, incirin merkezi. Tariş'in dökme incirini beğenirdim ama Hilmi Yıldırım'dan aldığım kuru incir sonrası başka incir beğenmem zor gibi. :)
    Bir de köz biber turşuları nefis. Sarmısaklı. Domates yaz dışında yenmez olduğuna göre, diğer zamanlar için kahvaltıda güzel bir kırmızı alternatifi oldu.
    Belli ki her ürünleri özenli.

Sadece sabunlarını çok özel bulmadığımı ifade edebilirim. Hani klasik zeytinyağı sabunu ve o fiyata gayet iyi ama mesela Ayazbey ve Nova Vera'nın sabunları daha özel. Tabi fiyat da ona göre.
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, siz Halil Hilmizade deyince sitelerine girip bakayım dedim. 5 litrelik erken hasat soğuk sıkım fiyatı 281 liradan 245 liraya düşmüş.
    Ulan bu kadar pahalı ise asiti çok düşük, polifenol'ü çok yüksektir dedim ama analiz raporu yok. Bu kadar pahalı bir zeytinyağını asit ve polifenol belli değilse neden alayım?
    Yurtdışı ve yurtiçinde aldığı ödülde göremedim. Artık ödül olayı benim için büyük bir kriter değil, herkes bir yerlerden bir şekilde ödül alıyor zaten.
    Nova vera, korudağ, orfion, zetay gibi kaliteli ve bilinen markalar varken...
    En azından bu saydığım markaların zeytinyağının asidini, polifenolünü, aromasını, tadını biliyoruz.
    Bana göre halil hilmi zeytinyağı tercih edilmemeli, tüketiciyi adam yerine koyup da rapor bile koymuyorlar internet sitelerine.

• arkadaşlar içmek için ilhan sarı zeytin yağları nasıldır.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUBALEN

arkadaşlar içmek için ilhan sarı zeytin yağları nasıldır.?
    İçmenizin nedeni nedir acaba?
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    Saglik icin ozellikle kabizlik ve bagirsak sagligi icin.

• quote:

arkadaşlar içmek için ilhan sarı zeytin yağları nasıldır.?
    butık uretıcılerden aldıgım sımdıye kadarkı en yavan yag.. herkesın damak zevkı farklı olmakla beraber benım en begenmedıgım yag olmustu ..bu seneki ürününü bilemem tabi.
  • quote:

Saglik icin ozellikle kabizlik ve bagirsak sagligi icin.
    Yemeklerden 45 dk önce aşağıdaki çayı işersen, direkt ishalsin.
    www.dogadan.com.tr
    Doğadan Form Kayısılı Çay | Doğadan
    https://www.dogadan.com.tr/tr/urun-detay/dogadan-form-kayisili/18

Ben ne zaman kullansam beni fena etkiliyor. Sabahları değil ama öğlen ve akşam hatta aralarda içmeni öneririm. Kime önerdiysem kullanmaya devam edemedi, ciddi ishal yapıyor.
    ekşi sözlük
    doğadan kayısı çayı
    https://eksisozluk.com/dogadan-kayisi-cayi--2362976

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 6 Kasım 2019; 20:20:28 >

• quote:

İçmenizin nedeni nedir acaba?

Alıntıları Göster
    Niye icmeyelim? İyi bir yag meyve suyu gibidir. Meyve suyunu nasil iciyorsan bu da oyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Niye icmeyelim? İyi bir yag meyve suyu gibidir. Meyve suyunu nasil iciyorsan bu da oyle.

Alıntıları Göster
    İçme diyen yok, iç sevgili kardeşim. Afiyet olsun, sağlık ve şifa olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 6 Kasım 2019; 21:59:30 >
  • quote:

Yemeklerden 45 dk önce aşağıdaki çayı işersen, direkt ishalsin.
    https://www.dogadan.com.tr/tr/urun-detay/dogadan-form-kayisili/18

Ben ne zaman kullansam beni fena etkiliyor. Sabahları değil ama öğlen ve akşam hatta aralarda içmeni öneririm. Kime önerdiysem kullanmaya devam edemedi, ciddi ishal yapıyor.
    https://eksisozluk.com/dogadan-kayisi-cayi--2362976

Alıntıları Göster
    Alip deneyecegim onerin icin tesekkurler.

saglik icin Allahin yarattigi mucize zeytin yagininida hayatimizdan eksik etmemeliyiz.

• MUBALEN kullanıcısına yanıt
    Konuyu çok saptırmadan yazalım.
    Bu kayısı çayından genel olarak memnuniyet var. Ayrıca, kuru incir, kayısı da iyidir. Sinameki adamı parçalar adeta. Posalı yiyeceklere ve erken hasat soğuk sıkımın kaşıkla içilmesine devam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Konuyu çok saptırmadan yazalım.
    Bu kayısı çayından genel olarak memnuniyet var. Ayrıca, kuru incir, kayısı da iyidir. Sinameki adamı parçalar adeta. Posalı yiyeceklere ve erken hasat soğuk sıkımın kaşıkla içilmesine devam.
    Evet zeytin yagi ictigim zaman daha rahat oluyor bagirsaklar ishalde yapmiyor bagirsaklari yumisatiyor.

Ben sabahlari ac karinina yarim cay bardagi biraz limon sikarak iciyorum bu sekilde zeytin yaginin limonla icilmesi iyimidir. ?

cunku biraz icimi zor oldugu icin. Bu sekilde iciyorum.

• MUBALEN kullanıcısına yanıt
    Evet hocam iyidir. Oda sıcaklığında zeytinyağını limonla karıştırıp içebilirsiniz. Limon suyunun da bağırsaklar üzerinde olumlu etkisi var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bügün orfion erken hasat kargodan gelir gelmez acıp içtim

aromasını kıvamını ve nefasetini cok begendim acılıgı tam damak zevkıme gore mukemmmel agızda 3-4 dk hoş bir acılık bırakıyor

meyvemsilik ve yakıcılık orta -az kuzey ege yaglarının ozeligi bu konuda cok beklentım yok

yaklasık 4-5 senedır muntazam orfion alırım bu seneki ürün simdiye kadarkı en ıyısı geldı bana

lıgt zeytınyagı sevenler isteyenler icin cok iyi bir secenek oldugunu düşünüyorum fıyatı forumda zikredilen markalara göre de baya uygun ( kücük ambalajlar)

tebrikler özgür uzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudo -- 7 Kasım 2019; 2:27:46 >
  • 
Sayfa: önceki 479480481482483
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.