Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (458. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.349
Cevap
547
Favori
1.260.642
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tesekkrler olabilir yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gidip hep elden zeytinyağını aldığım mersinli üretici yazın işi bırakmış. Mersinliyim ve mut'un zeytinin iyi olduğunu duymuştum.

Bütçe 150 TL zeytinyağı arıyorum internetten de olur. Ben zeytinyağına bazen ekmek banıp yiyen biriyim benim için önemli yani. Ama teknik bilgiler hakkında hiç bir fikrim yok.

Önerilere açığım.

Satış yapan arkadaşlar yazmazsa sevinirim güvenemiyorum reklam gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmesne -- 29 Haziran 2019; 10:32:23 >
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Novavera, orfion, hilmi yıldırım, zeytinseli gibi markaların erken hasat soğuk sıkım ürünlerine göz atabilirsiniz. Ay sonu olduğu için kendi sitelerinde ya da instagram vb. hesaplarda indirim kodları da yayınlanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sazak hakkında ne düşünüyorsunuz mersinliymis onlar da

İlaçsız olduğu için geçtiğimiz ay filtresiz erken hasattan sipariş etmiştik. Meyvemsilikten ziyade, taze çimen ve ot kokuları baskın. Yakıcılığı orta düzeyde. Lezzet, koku, acılık ve yakarlık gibi konularda hiç fena değil; tekrar sipariş verilebilir. Forumdaki diğer arkadaşlar da başarılı bulmuş. Yalnız damak tadınızın farklı olabileceğini unutmayın.

• Novavera'da yüzde 20 indirim var. Yarın bitiyormuş.
  • Yani aslında genel bir kalite ölçütü x en iyisidir denilemez mi ?
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Yani novavera en iyisi denebiliyor mu ben memleketlimi desteklemek amaçlı sazak almayı düşünüyordum
    Klasik cevap ama genel kabulle birlikte kişisel damak tadı. Yıllarca şerbet gibi zeytinyağı içtiğimiz için şimdiki özellikle butik zeytinyağları ile zeytinyağını yeni keşfettik. Erken hasat soğuk sıkımı kimi ağzına bile süremiyor, alışık değil. Halbuki o ferahlatan taze kokusu, damağı lezzet tabakası gibi kaplayan meyvemsiliği ve dil kökünde bıraktığı, gözlerin kapanıp kendinden geçilen yakıcılığı ile zeytinyağı budur dedirtmesi gerekir. Novavera dünyaca meşhur, zeytin ağacının meyveleri gibi bol bol ödülleri var ama en iyi zeytinyağı yok, en sevdiğim zeytinyağı var sanırım. Ödül törenine katılamayanlardan da başarılı olanlar var. Zamanla markalar oturaklaştı. Bilinenlerden vazgeçmemek lazım. Sazak da genel kabul görmüş bir marka. Tavsiyem zeytin türlerini erken ya da olgun hasat naturel sızma ile denemeniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Zeytin türü, yetiştiği bölge, hasat zamanı, sıkım tekniği, asidite oranı, polifenol değeri, meyvemsilik, yakıcılık gibi zeytinyağının kalitesini belirleyen belli başlı ögeler, genel geçer kalite ölçütündeki en iyi yağ kavramının değişmesinde büyük bir etken. Beğeni de göreceli bir kavram olduğundan damak zevki kişiden kişiye değişiklik gösterecektir haliyle.

• Meyvemsilik ararsak hangisini önerirsiniz

• Sazak zeytincilik teki Şekeroğlu zahteri alan oldu mu ?

Sazaktan almak daha mı iyi nasolsa sazak ürünü değil
    Kendi denediğim ve forumdaki arkadaşların önerdiği birkaç markayı yazmıştım. 10-15 sayfa geriye giderek geçmiş mesajları okursanız fikir vermesi açısından daha yararlı olur. Aşağıdaki linke de göz atabilirsiniz ayrıca.

• Halil esen nasıl?

Reçel vs de satıyor almışken reçel de alırım diye düşünüyordum

• Ya aslında madem %20 indirimi var ve bu kadar çok ödül almış bir nova vera denemek istedim. Dolgulu zeytinlerini de merak ettim açıkçası. Limon dolgulu veya portakal dolgulu yeşil zeytinlerini deneyen oldu mu ?
  • Tereyağı hakkında da böyle bit başlık yok sanırım. Tereyağı önerirsi olanlar var mı?

Tereyağında en iyisi yöresel mandıralar. Bulabilirseniz kendi kremasını yapan ya da yoğurt kullanan mandıra bulmaya çalışın. Büyük firma olarak İçim ve Sek hoşuma gitti. Uygun fiyatlı olarak Kebir fena değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hocam 4 kisilik aile senede 20lt uzeri zeytinyagi tuketiyoruz, bu miktarda tereyagi tuketimi olsa konusu da olur inanin.

biz yemeklere koymak icin ve kahvaltida tuketmek icin farkli yaglar kullaniyoruz.

yemeklere koymak icin ayrani alinmis, ingilizce’de “ghee” olarak gecen yagi kullaniyoruz ki turkiye’nin dogusunda buyukbas, guneydogu’da kucukbas sutunden geleneksel olarak yapilan ve tuketilen bir urun. cesitli online mecralarda satisi var.

kahvaltilik olarak da -ki tuketimimiz ayda 200gr’i gecmiyor- ada organik tereyagi aliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kmesne

Ya aslında madem %20 indirimi var ve bu kadar çok ödül almış bir nova vera denemek istedim. Dolgulu zeytinlerini de merak ettim açıkçası. Limon dolgulu veya portakal dolgulu yeşil zeytinlerini deneyen oldu mu ?
    Limon dolgulusunu denedim, çok güzel gerçekten. Bir dahakine 1 limon, 1 portakal sipariş edeceğim.

• Dostlar bugün size şu ana kadar gördüğüm en saçma ve müşteriyi hayvan yerine koyan ve öyle davranan bir firmadan bahsedicem aslında pek yaptığım bir şey değilde canımı sıktı biraz ilk kez böyle bir muamele gördüm

İnstagramda sürekli reklamı dönen bir zeytinci vardı linkini tıkladım inceledim emilzeytincilik adında bir firma uzun zamandır zeytin aradığım için zeytin siparişi vermek istedim dedim,bütün zeytin çeşitlerinden ve bir litrede yağ alayım güzel çıkarsa sürekli alırım dedim çünki bayadır iyi zeytin arayışındayım.

Neyse aradım firmayı yağlarınız yeni sezonmu dedim bununla ilgili ilanda bir bilgi yok adamda dedi ne demek yeni sezonmu orda yağ varsa yeni sezondur dedi, dedim herhangi bir bilgi yok ilanda ben nerden bilicem dedim yağınızın yeni sezon olduğunu onun için sordum dedim bu bir anda atarlandı sen ne için aradın dedi burayı ne demek ne için aradım alışveriş yapmak için tabiki bilgi almak için aradım dedim şak diye kapattı telefonu suratıma neyse hiç umursamadım aramadımda geri, google ve instagram sayfasına yorum yazdım yaptıklarını anlatan aradan 3 gün geçti dün gece saat 9.5-10 civarı bir kız aradı o telefonu benim yüzüme kapatan kişin kızıymış başladı acitasyona işte google yorum yazmışsınız yok bizim hakkımızda merdiven altı esnaf demişsiniz bizi tanıyormusunuz 45 yıllık firmayız falan filan dedim 45 yıllık firmasınız 1 gram insanlık öğrenmemişsiniz isterseniz 250 senelik firma olun sizden bir şey almak için arayan, efendice alacağı ürünle ilgili soru soran insanın yüzüne telefon kapatmak ne demek ya dedim bu hala yazdığım yorumun derdinde hala biz merdiven altı firma değiliz derdinde onu anlatıyor sonra özür dilerim falan dedi dedim özürünü kabul etmiyorum ben böyle bir şey görmedim bunca yıldır internetten alışveriş yapıyorum siz önce insana nasıl konuşulacağını öğrenin ondan sonra esnaflık yapın dedim böyle yüzsüz bir işletme görmedim birde yazdığınız yorumun hesabını sormak için gecenin bir saati sizi arıyor ben o saatte en yakın arkadaşımı bile aramaya çekinirim bu ülkede böyle adamlar esnaflık yapıyor işte seyyar satıcı kadar ticari ahlakı olmayan bir firma demekki burdan alışveriş yapsan bir sorun olsa değil iade etmek ürünü bile yollamaz bunlar linkinide atıyorum uzak durun bu firmadan siniriniz bozulmasın https://www.ismailemil.com.tr/

Forumda sizinde bildiğiniz gibi değişik bölgelerden bir çok üretici arkadaşlar var hepsinin yaklaşımını görüyoruz değil ürün satmak insanları bilgilendiriyorlar herkes istediğini sorabiliyor ve kendilerini her gün geliştirmeye çalışıyorlar her anlamda,bunlarda yıl 2019 olmuş adamı sinek soksa haber olan bir çağda adam instagrama reklam vermiş kendini kurumsal sanıp müşterinin yüzüne telefon kapatıyor instagram zaten çarşamba pazarına dönmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cutrera -- 3 Temmuz 2019; 20:8:56 >

• 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.