Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (456. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.461
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda birçok kişi alışveriş yapıyor, çoğu ürünü de organik diye biliyorum. Zeytinyağı için soruyorsanız tavsiye edilen türü; genelde domat ya da memecik oluyor. Domat memecik'e göre biraz daha hafif bir yağ. instagram adreslerinde ay sonunda veya ay başında indirim kodu da bulabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar Premium ödül alan Korudağ Zeytin Çiftliğinin, HARVENA 5 lt Erken Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağını deneyeniniz var mı?
  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt
    Evet ben denedim.

Mart ayında İzmir'de düzenlenen zeytinyağı fuarına katılmıştı firma. Orada stantlarını görünce uğradım. Firma sahibi, üretim sorumlusu ve çalışanlar ile bayağı sohbet ettim.

Kendilerine epeyce soru sordum, sorularıma sabırla ve ayrıntılı biçimde cevap verdiler.

Verilen cevaplar beni tatmin etti açıkçası, firma sahibi ve çalışanlar da işinin ehli insanlardı bana göre.

Hepsinden önemlisi ilk defa fuarda analiz raporunuzu görmek istiyorum dediğimde, raporları anında önüme koyan bir firma olmaları idi.

Yanlış anımsamıyorsam, harvena marka erken hasat yağ 0.5 asit idi ve ponlifenol değeri de 245'ti.

Şişe tasarımları da bayağı güzeldi.

Fuarda her iki çeşit yağlarından da tadım yaptım.

Orada satış yapmıyorlardı ama incelik gösterip, 50 ml numune şişelerinden 3-4 adet verdiler evde denemem için.

Yağı denedim. Bana göre orta derecede acılığa ve yakıcılığa sahipti. Meyvemsilik de orta derecede idi.

Firma bu ciddiyetini bozmaz ise süreç içinde adından çok söz ettirecektir diye düşünüyorum.

• Aklımda halil esen korudag ve birçok firma vardı. Bende o kadar araştırmama rağmen ilk zeytinyağımı. Mersin mutta faaliyet gösteren sazak zeytinyagları almakla oldu. 5 litre erken hasat soguk sıkım zeytinyağı siparisiyle başladım. Firmanın artıları

Mut un iklim yapısıyla zeytinlerin ilaçlanmaması

Kargo 2 gunde elime ulaştı. Mersinden istanbula cok şaşırdım açıkçası . Kargo anlaşması çok iyi

Kapagı acınca direkt çimenimsi koku sizi karşılıyor

Yeşil Zeytinlerinintadı buruk ve cok iyi. Yeşil Zeytin yediginizin farkına varıyorsunuz

Hediye yolladıgı için ise çok tsk ediyorum kendilerine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sezginh S kullanıcısına yanıt
    ben de araştırıyorum. bir kaç sorum var. yardımcı olursanız sevinirim.

zeytin yağının tadı kokusu meyvemsilik durumunu değerlendirebilir misiniz?

Yağ filtresiz mi?

kendi sitelerinden mi aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeomanXX

Evet ben denedim.

Mart ayında İzmir'de düzenlenen zeytinyağı fuarına katılmıştı firma. Orada stantlarını görünce uğradım. Firma sahibi, üretim sorumlusu ve çalışanlar ile bayağı sohbet ettim.

Kendilerine epeyce soru sordum, sorularıma sabırla ve ayrıntılı biçimde cevap verdiler.

Verilen cevaplar beni tatmin etti açıkçası, firma sahibi ve çalışanlar da işinin ehli insanlardı bana göre.

Hepsinden önemlisi ilk defa fuarda analiz raporunuzu görmek istiyorum dediğimde, raporları anında önüme koyan bir firma olmaları idi.

Yanlış anımsamıyorsam, harvena marka erken hasat yağ 0.5 asit idi ve ponlifenol değeri de 245'ti.

Şişe tasarımları da bayağı güzeldi.

Fuarda her iki çeşit yağlarından da tadım yaptım.

Orada satış yapmıyorlardı ama incelik gösterip, 50 ml numune şişelerinden 3-4 adet verdiler evde denemem için.

Yağı denedim. Bana göre orta derecede acılığa ve yakıcılığa sahipti. Meyvemsilik de orta derecede idi.

Firma bu ciddiyetini bozmaz ise süreç içinde adından çok söz ettirecektir diye düşünüyorum.
    Teşekkürler hocam ,ben de sipariş girdim lakin siteden ne sipariş takibi yapılıyor ne SSL koruması görünüyor ne de maile cevap veren var anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: BennyGood

ben de araştırıyorum. bir kaç sorum var. yardımcı olursanız sevinirim.

zeytin yağının tadı kokusu meyvemsilik durumunu değerlendirebilir misiniz?

Yağ filtresiz mi?

kendi sitelerinden mi aldınız?
    Filtreli önerdi kendisi.

Kendi sitesinden aldım. Fiyatı da makul.

İlk deneyimim olduğu için pek bir şey diyememneyecgim. Ama o çimen kokusu mikemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezginh -- 10 Mayıs 2019; 15:34:4 >
  • daywalkerrrr D kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz ssl veren güvenilir siteler var, bununla bile uğraşmayan kredi kartı bilgilerinizi de çaldırır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywalkerrrr

Teşekkürler hocam ,ben de sipariş girdim lakin siteden ne sipariş takibi yapılıyor ne SSL koruması görünüyor ne de maile cevap veren var anlamadım gitti.

Alıntıları Göster
    İnternet sitelerinden hiç alış veriş yapmadığım için konu hakkında bilgim yok maalesef.

Yalnız size karşı böyle davranmaları hiç hoş olmamış açıkçası.

Hele de sitelerinde SSL güvenliği olmaması affedilir gibi değil.

Umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
  • cagri marketlerde 750 ml 1915 taris sizma 20 tl..
    Çağrı Market Online Sipariş | Yüzlerce Marka Binlerce İndirim
    Çağrı Market
    https://www.cagrihipermarket.com/Document/Insert/2019/11mayis-21mayis.pdf

sizce bu urun nasildir ? bugun 2 sise aldim..daha alabilirim..
  • İncirya ÖZEL SERİ PREMIUM-Yeni Hasat Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı 1 litre - gittigidiyordan sipariş verdim denemek için.
    Yorumlarımı yazarım.

Fiyat 45₺ idi ama indirim kodu geldi gittigidiyordan. ben de siparişi verdim.

1 litre fiyatları biraz uygun olsa keşke. :)
  • samilce S kullanıcısına yanıt
    Eklemişler,sitenin altta kart simgelerinin arasında ufak simge olarak...

Almak isteyenler için;zeytinyağı fiyatına göre alınabilir hafif bir zeytinyağıydı.Yüksek aroma isteyenlere göre olmayabilir.(5 LT Teneke - net:4550)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daywalkerrrr -- 13 Mayıs 2019; 18:36:50 >
  • Merhaba. Gitti Gidiyor da kazananlar kulübüne özel bir kampanyamız var. 2 li avantaj paketimiz %10 indirimli 179.90 TL 😊 Kampanya bekleyenlere bilgi vermek istedim. Sağlıcakla..

Dilara ELMAS
    İncirya

• Dilaraelmas D kullanıcısına yanıt
    Dilara hanım merhaba kampanyalı fiyat sona mı erdi 199 gözüküyor şuan

• ssrorschach S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Evet kampanya sona erdi. Biraz sonra 199.90 olan fiyat da değişecek.

Mutlu günler dileriz

• Merhaba. Yeni reklam filmimizi sizlerle paylaşmak istedik 😊 Iyi seyirler..

İncirya comyoutube
    İncirya Zeytinyağı
    https://youtu.be/36PgBENtkzY

• Merhabalar,
    Yorumlarınızı okuyarak öğrenmeye çalışıyorum. Bugüne kadar Tariş'in, Vakıflar'ın yağını alıyordum. Artık sayenizde butik üreticilere yöneliyorum. Dün Orfion'dan 5 lt olgun hasat ve 2 lt erken hasat sipari verdim. Bugün öğleden önce elime ulaştı. Süper bir kutulama olmuş. Kargo da güzel taşımış. Çok teşekkürler Özgür Bey.
    Ve tabii ki, forumda emeği geçen herkese ve özellikle zeytin/zeytinyağı üreticilerimize çok teşekkürler.
  • Baya inceledim konuyu. Zeytinyağı normalde biz karadenizlilerin damak zevkine uymaz ama ben seviyorum.
    Bir süredir yağ ihtiyacımı Mersin Mut'da yaşayan arkadaşımdan alarak karşılıyorum. Kendi zeytinlerinden elde edilen yağı paketleyip gönderiyor.

Artık farklı şeyler denemek ve zeytinyağı konusunda daha derin bilgiler edinmek istiyorum. 3 farklı bölge-tür, ve 3 farklı firmadan 1'er litre zeytinyağı alarak başlamak istiyorum.

Ayvalık-Mut-Milas 3'lüsü ile başlasam sizce nasıl olur? Önerisi olan varsa dinlemek isterim.
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Bende karadenizliyim ama karadeniz mutfağında yağ sadece yemeği pişirsin diye konulur yemeğe lezzet katsın diye kullanmazlar yemekler ana malzeme odaklıdır ama egede bir yemekte önce zeytinyağı sonra geri kalan malzemeler gelir Aslında karadeniz ege mutfağı aynıdır balık ve sebze ağırlıklı mutfak sen şimdi mısır ekmeğini zeytinyağıyla yapsan yada kaldireği karalahanayı zeytinyağlı yesen,taze ızgara hamsiyi,istavridi nar gibi kızarmış palamutun piştikten sonra üstüne zeytinyağı koyup yesen ordakiler zeytinyağından başka yağ yemez taze balığın taze sebzenin olduğu yerde tek kullanılıcak yağ zeytinyağıdır soğuk tüketimde çok farklı lezzeti yaşarsın iyi bir yağla tüm yemeklerde,zorlama işlere gerek yok bence karalahanaya kuyruk yağı koymak gibi tereyağında kullanım alanı dar margarin gurubu bence oda kullanım anlamında,kaldıki inekmi kaldı memlekette artık gerçek tereyağı yenilebilsin o işte bitti yani köydeki adam bimden alıyor yumurtayı

Zeytinyağında kombinasyon candır yeterki yağlar kaliteli olsun keşif aşamasında 1lt az az alıp çok çeşit yağ tadmak 5 lt teneke alıp aylarca tek bir yağa mahkum kalmaktan her zaman iyidir en iyi kahve frenç presste yapılan kahvedir dedikleri gibi zeytinyağında bütün aromasını sağlığını soğuk tüketimde alırsın önemli olan soğuk tüketmek ayvalık milas mut derken aynı bölge tek çeşit sıkımda bile farklı aromalar alabilirsin firmadan firmaya değişiyor hafif yağında yoğun yağında güzeli var kendi içinde

• Buradaki arkadaşlar şahit, kargo konusunu bu hale getirene kadar ne badireler çektik, ne öneriler geldi dinledik =)
    Bu halde bile hasar görebiliyor bazen, sağ salim ulaşmasına sevindim, afiyet olsun.

quote:

Bende karadenizliyim ama karadeniz mutfağında yağ sadece yemeği pişirsin diye konulur yemeğe lezzet katsın diye kullanmazlar yemekler ana malzeme odaklıdır ama egede bir yemekte önce zeytinyağı sonra geri kalan malzemeler gelir Aslında karadeniz ege mutfağı aynıdır balık ve sebze ağırlıklı mutfak sen şimdi mısır ekmeğini zeytinyağıyla yapsan yada kaldireği karalahanayı zeytinyağlı yesen,taze ızgara hamsiyi,istavridi nar gibi kızarmış palamutun piştikten sonra üstüne zeytinyağı koyup yesen ordakiler zeytinyağından başka yağ yemez taze balığın taze sebzenin olduğu yerde tek kullanılıcak yağ zeytinyağıdır soğuk tüketimde çok farklı lezzeti yaşarsın iyi bir yağla tüm yemeklerde,zorlama işlere gerek yok bence karalahanaya kuyruk yağı koymak gibi tereyağında kullanım alanı dar margarin gurubu bence oda kullanım anlamında,kaldıki inekmi kaldı memlekette artık gerçek tereyağı yenilebilsin o işte bitti yani köydeki adam bimden alıyor yumurtayı

Zeytinyağında kombinasyon candır yeterki yağlar kaliteli olsun keşif aşamasında 1lt az az alıp çok çeşit yağ tadmak 5 lt teneke alıp aylarca tek bir yağa mahkum kalmaktan her zaman iyidir en iyi kahve frenç presste yapılan kahvedir dedikleri gibi zeytinyağında bütün aromasını sağlığını soğuk tüketimde alırsın önemli olan soğuk tüketmek ayvalık milas mut derken aynı bölge tek çeşit sıkımda bile farklı aromalar alabilirsin firmadan firmaya değişiyor hafif yağında yoğun yağında güzeli var kendi içinde

Yıllardır bunu diyoruz, zeytinyağı aslında sadece yağ olarak görülebilecek bir ürün değil. Gastronomik değeri olan bir ürün. Food pairingde çok ilginç sonuçlar alınabiliyor. Ben edremit yağlık üretimi yapıyor olmama rağmen, evimde memecik ve yurt dışı ziyaretlerde bulabildiğim bir kaç iyi ürün var, keyifle yemeğin türüne göre kullanıyorum. Örneğin kahvaltılarda ve yoğurtlu mezelerde kendi yağımı kullanıyorum (edremit yağlık), kırmızı et pişirmişsem memecik ile aromalandırıyorum, tavuk veya balıkta tekrar edremit yağlık tercih ediyorum gibi. Sofraya sadece karın doyurmak için kurmak yerine, sevdikleri ile güzel vakit geçirmek, keyifli anılar biriktirmek için, akşamın yorgunluğunu bırakmak için kurmak olarak gördüğümden örneğin bu tür detaylara özen göstermeye çalışıyorum kendimce.

Bu arada @cutrera hocam, kahve konusunda aeropress denemelisiniz bir de, french press neymiş... =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguruzden -- 16 Mayıs 2019; 17:45:56 >

• 
Sayfa: önceki 454455456457458
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.