Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (266. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.542
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir yudum alıp ağızda çevirip yuttuğunuzda, boğaz da hafif bir acımtırak tat bırakıyor, ama gayet dengeli.

Bana, güzel ve kaliteli bir yağ tükettiğimi hissettiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laleli sele zeytin kullanan var mı tadı tuzu nasıldır? Sitedeki ürün görselinde çevirme zeytin yazıyor, aradım böyle böyle dedim, korkunçlu bir abla çıktı ve o resim temsili göndereceğimiz ürün sele zeytin dedi teşekkür bile etmedi:) Neyse dövmeden kapattık biz de!
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    2 adet 5 lt teneke siparişi verdim. kargo dahil kuponla 231tl. Yukarıdaki kupan 17tl indirim sağladı. ürün gelince yorumlarımı eklerim.
  • Yağ kaliteli güzel bir yağ zaten. Deneme amaçlı satılan tüm ürünlerinden sipariş etmiştim ve markanın yağlarının genel karakteri öyledir. O mesajı yazmamın sebebi de burada bazı yorumlar dikkatimi çekmişti alacak olanları bilgilendirme amaçlı yazdım. Çünkü birçok insan "ya bu ne böyle boğazı yakıyor" ya da "çok acı yahu" gibi tepkiler verebiliyorlar. Hatta bazı firmaların yetkilileriyle bilgi amaçlı telefonda görüştüğümde istanbulda ki müşterilerin daha çok dinlenmiş ve bu sebeple de yakıcılığının azaldığı ürünleri tercih ettiklerini söylediler. Ee tabi 1950 lerden beri ağzımızın tadı değişmiş ;)

Küçük bir not : Bizim evde de bir ara fazla yakıyor veya acı diye tabir edilen yağlara bir önyargı söz konusuydu. Yemekler de kullandıktan sonra lezzeti gördükten sonra sofralık tüketimde de önyargı kırıldı :)

• Merhabalar. Hazır Zeytinyağlarının kralı TARİŞ ten bir kampanyada benden gelsin.
    Ümraniye Meydan AVM Real markette çekildi fotoğraf. 1lt 23,95TL.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Blueheron B kullanıcısına yanıt
    Bir zeytinyağı tadim eğitimine gittik, hoca anlatıyor iyi yağ şöyle olmalı böyle olmalı.

Katılımcılardan birinden şöyle bir ses yükseldi.

"Hass....."

Biz tabi ne olduğunu anlamayan suratlarla kafamızı adama çevirdik. Sonra izah etti, hocam ben geçen sene 10 ton böyle yağı acı kötü asidi yüksek sanıp sabunluk yağ fiyatına verdim dedi...

Biraz o hesap durumlar bizim memlekette :)

• Özgür beyden 5 litre sızma ve yarım litre erken hasat soğuk sıkım aldım. Gelince yorum yaparım.

• Erken hasat deyince aklıma o güzel yeşil elma kokusu geldi :) 1-2 derin nefes çekin geldiğinde
  • ozguruzden den aşağıdaki ürünü aldım 5 litrede normal sızma aldım.

https://www.orfion.com.tr/magaza/ozel-seri-naturel-sizma-zeytinyagi/

evde hali hazırda açık iki teneke yağ olduğu için sızma olanı denemedim.

soğuk sıkım olanı gelince denedim gayet dengeli güzel bir tadı var kokusu tadı rengi hepsi yerinde.

teneke olanı açınca onunla ilgili yorumları da yazarım.
  • ORFION 5lt teneke naturel sızma yağ, olgun ve 0.8 asit, https://www.orfion.com.tr/magaza/naturel-sizma-zeytinyagi-5lt/ (2 tenekesi 231tl)

Elime ulaştı hemen denedim ve yorumlarım şöyle;

-Sitede "sipariş üzerine ambalajlanıp sizlere sunulmaktadır" diyor ama teneke üzerinde üretim tarihi kasım 2015 yazıyor.
    -Olgun sıkım için doğal olarak aroması daha az, beklediğim de buydu.
    -Filtre edilmemiş olarak geldi yani hafif tortulu. Kimisi böyle tercih edebilir ama sitede mutlaka yazmalı.
    -Ayırt edemediğim bir koku ve tat var ama yoğun değil, dikkat etmek gerekiyor, tarifi biraz zor; sanki hafif bir ilacımsı acımsı bir koku ve tat var, marketlerde satılan sızma yağlarda da benzer koku ve tat alıyorum ama kesim emin değilim çünkü zeytinyağının kalite tarifi kolay değil belki asiditesi yüzündendir.
    -Olgun ve 0.8 aside göre ayni şartlarda Çanakkale ve Edremit'ten daha önce daha hoşuma giden yağlar denemiştim.
    -Herhangi bir paketleme yapılmadan mevcut teneke haliyle gönderilmiş ama sorun yok.

sonuç olarak; marketten alacağınız markalı olgun sızma yağlarına göre çok daha iyi bir yağdır.

Biraz inceleme gibi oldu ama olsun artık, Özgür Bey'in de yorumlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker -- 16 Mart 2016; 18:02:14 >

• Metro gross marketlerde 17 mart - 14 nisan arası 107,99 LT ticari fiyat %1 KDV li. tüketici fiyatı % 8 KDV ile 115,48 TL Yapıyor. Şuan için iyi fiyat

• darker kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun,
    Hemen bazı konuları netlestireyim;
    - Biz ambalajlama tarihi değil, üretim (sıkım/hasat) tarihini belirtiyoruz. Ve dediğimiz gibi sipariş üzerine doldurup gönderiyoruz.
    - Web sitemizde yağları dinlendirerek tortu giderdigimizi yazmıştık fakat belki yeterince dikkat çekici olmamıştır. Ya da yanlış bir yere yazmisizdir. Bununla ilgili ürün detaylarını tekrar düzenleyip yanlış anlamanın önüne geçelim :)
    - Tarif ettiğiniz kokuyu bildiğim kusurlar ile ortusturemedim, rahatsız edici mıdır? Gerçekten kusur olduğunu düşünüyorsanız veya rahatsız ediciyse iade alabiliriz. Zeytinyağında olması gereken acilik ile karıştırıyor olabilir misiniz? Aynı yağı birkac ozel salata restoranlarınında ve kalitesine önem veren yerlerde sattığımız için bir an endişelendik problem mi var diye.

Genel değerlendirmeniz için teşekkürler. Dediğimiz gibi eğer rahatsız olursanız lütfen iletişime geçin.

• ozguruzden kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler Özgür Bey,

Bahsettiğim ilacımsı acımsı belki olgun sıkım asiditesi yüzündendir, dediğim gibi tarifi zor. İade edilecek düzeyde bir kusuru yok, memnunum.

DH ruhu olarak her şeyi çok irdeliyoruz ne yapalım :)
  • milastan aldım dün köylüden litresi 15 tl.kendi zeytinlerinden yapmışlar.sözü edilen fiyatlar çok yüksek.migrosta kristal natüral sızma 2.ay 2016 ürünü 2 litresi 44 tl hafta sonu neoyla 40 tl ye geliyor.bu sayfayı pahalı ürünlerin reklam sayfası haline getirmeyelim,kaliteli ucuz ürününüz varsa yazın yoksa işgal etmeyin bence adı üstünde fırsat sayfası bu sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinlik34000 -- 16 Mart 2016; 22:46:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derinlik34000

milastan aldım dün köylüden litresi 15 tl.kendi zeytinlerinden yapmışlar.sözü edilen fiyatlar çok yüksek.migrosta kristal natüral sızma 2.ay 2016 ürünü 2 litresi 44 tl hafta sonu neoyla 40 tl ye geliyor.bu sayfayı pahalı ürünlerin reklam sayfası haline getirmeyelim,kaliteli ucuz ürününüz varsa yazın yoksa işgal etmeyin bence adı üstünde fırsat sayfası bu sayfa.

"kaliteli ucuz" refarans noktamız ne? hangi yağ hangi fiyata kaliteli ucuz sınıfına giriyor?
    köylüden denizliden annemlerde almis litresi 15 liraya yağ, tattım verilen paraya acıdım. bence cok para vermisler o yağa.
    bunları polemik olsun diye yazmıyorum. yukarıda da bir arkadas su yağ bu yağ deyip pahali satiyorlar diye yazmis
    insanlar yağlar hakkında beğenilerini yorumlarını yazıyor, beğenen butcesine uygun gelen aliyor.
    kimsenin reklam yaptığı yok, zaten reklamlar yönetim tarafından ışık hızı ile siliniyor.
    onun haricinde başlığın gayet güzel bir gidişatı var.
    kendi adıma bu başlığı takip ettiğimden beri kaliteli ucuz yağ alıyorum.

• arkadaşlar hakiki zeytinyağının dolapta donması tam olarak nasıl oluyor? kıvamı nasıl olmalı? hiç hareket etmeyecek şekilde mi donmalı yoksa akışkanlığı çok az da olmalı mı?
    test ettiğimiz bir zeytinyağı var da onu netleştirmeye çalışıyorum
  • geçen de komşumuzun kargosu gelmiş evde bulamayınca bize getirdiler. 4 teneke 5 lt lik zeytinyağı almış. Akşama gidip kendim götürdüğümde ayak üstü bir muhabbet ettik 125 liradan almış tenekesini. Biraz zeytinyağı konusunda muhabbet edince sana biraz veriyim beğenirseniz alırsınız benim çalıştığım yerden bir tanıdığın akrabası yapıyor 2 senedir alıyoruz memnunuz dedi. Neyse numuneye bir baktık ki ne bir acılık ne bir yakıcılık ne bir meyvemsi aroma nefaset hiç bir şey yok. Bir de 2 senedir alıyormuş sözde erken hasat. Şimdi bu arkadaşa birisi çıksa dese ya sen onu alma bunu al bu da onun için bir fırsat olmuş oluyor. Neden ? Çünkü o parayı vermeyi göze almış. Keşke 10 liradan 12 liradan alsak o güzel yağların litrelerini ama yok maalesef en azından belli kıstaslarda beklentileri olan için.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcroses -- 17 Mart 2016; 19:02:36 >
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Bildiğimizin aksine zeytinyağının tamamının donması gerekmiyor.Genelde zeytinyağının donduğunu görebiliriz.Fakat zeytinyağının içinde yabancı bir yağ karıştırılıp karıştırılmadığını ancak laboratuar ortaya çıkarabilir.Bizim anlamamıza ne yazık ki olanak yok.

• Marka nasil?

• 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.