Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (252. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.619
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Riviera işlem görmüş,fabrikasyon bir yağdır.Köylüden alındıysa riviera olamaz.Ancak yüksek asitli yada eski bir ürün olabilir.Yine de nihai karar için incelemek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevkitepe

gittigidiyor da 100 lira üzeri alışverişlerinizde 20 lira hediye diye bir kampanya var şu anda.Direkt ürün fiyatından düşüyorlar. İlgilenen arkadaşlar için güzel bir fırsat diye düşünüyorum.

Kişiye özel sanırım bu indirim, bende gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: streptokokk

Bu kadar bilgili yada denem yanılma yaparak deneyim sahibi olanların olduğu forumda olmak güzel.. yeri burası degildir ama bilenlerin olabileceğini düşünerek soruyorum..
    Konu:bal.
    Anavarza gurme kekik-keven isimli bal.. lezzeti ve hafif kokusu hoşumuza gitti. Fiyat 29 tl.. 850 gr kavanozda..
    Bal orjinal midir. . Yada tavsiyeniz ne olabilir

kardeş balı laboratuvarda test yapmadan anlaman çok zor. soğukta kristalleniyorsa içinde şeker yoktur. bir de hakiki bal çabuçak yanmaz kaynar. çay kaşıpında ocağa tutabilirsin. tabi hakiki olmasına rağmen bal kaliteli mi değil mi o ayrı bir mevzu.

• Migros'ta bugün ve yarın, 60 TL'lik alışverişe 1 litrelik Komili Akdeniz Sızma 9 TL. (Stoklarla sınırlı)

Ben bunu şöyle kullandım, Migros'ta yine 2 litrelik Komili Ege Sızma 43 TL. Bundan 2 tane aldım, 86 TL. Bu rakam 60 TL'yi geçtiği için 1 tane de 1 litrelik Komili Akdeniz Sızma aldım 9 TL'ye, toplam 95 TL etti.

95 TL'ye 5 litre Komili Sızma almış oldum yani. Litresi 18.8 TL'ye geldi ki Komili'nin 5 litreliklerinde bile litresi 22-23 TL'ye geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laiklikforever

Migros'ta bugün ve yarın, 60 TL'lik alışverişe 1 litrelik Komili Akdeniz Sızma 9 TL. (Stoklarla sınırlı)

Ben bunu şöyle kullandım, Migros'ta yine 2 litrelik Komili Ege Sızma 43 TL. Bundan 2 tane aldım, 86 TL. Bu rakam 60 TL'yi geçtiği için 1 tane de 1 litrelik Komili Akdeniz Sızma aldım 9 TL'ye, toplam 95 TL etti.

95 TL'ye 5 litre Komili Sızma almış oldum yani. Litresi 18.8 TL'ye geldi ki Komili'nin 5 litreliklerinde bile litresi 22-23 TL'ye geliyor.

Bu taktik guzelmis yarin bi deneyeyim

• kontendoo kullanıcısına yanıt
    Money Club Kartını unutma :)
  • Eşim Beğendik mağazasında 5 LT Riviera Kristal zeytin yağını 47 TL olarak gördüğünü söylüyor. İhtiyacı olan birde buna baksın.
  • Fırsattan ziyade bu gün yaşadığım bir olayı size anlatmak istiyorum.

Canakkalede üreticiyiz, işletmenizi goren bir toptancı bizimle iletişime geçtiğiniz, buluştuk. Natürel Sızma zeytinyağı ve riviera yağ alacaklarını söylediler. Miktar yüklü, aylık 30 ton devamlı tedarikçi arıyorlar. Bu ürünleri B sınıfı marketler zincirlerine dagitacaklar.

Biraz kendimizden bahsedelim, biz kendi markamız ile sadece natürel sızma zeytinyağı sunuyoruz. Natürel birinci bile markalı satmıyoruz. Riviera ise yapmayız, öyle bir ne yatırımımız, ne de işleyişimiz var. Elimizde kalan bu şekilde düşük kalite yaglari toptan veririz.

Böyle bir kapasiteye sahip olmadığımızı söyleyip, aradıkları yağın toptan piyasa fiyatlarının seviyelerini söyledik.

Natürel Sızma fiyatının yüksek olduğunu,daha düşük kalitede natürel sızmaya ihtiyaçları olduğunu, yonlendirebilecegimiz kimse olup olmadıklarını sordular. Natürel Sızma denilen yağın birinci sınıf yağ olduğu için daha düşüK fiyata ve kalitede bulamayacaklarını söyledik. Yani tabi artık karışık falan yağı n.sızma diye vereceğiz zaten dediler, niyetleri ortaya çıktı. Karışık ne olduğu belli olmayan yağları piyasaya sunup para kazanmaya çalışanlar hep vardı, bu dönem daha çok olacak.

Biz bu şekilde bir üretim veya ticaret yapmadığımızı belirterek masadan kalktık.

Lütfen dikkatli olun, zeytinyağı fiyatları yükseldiği için bu şekilde kolay yoldan para kazanmak isteyenlere dikkat edin. Bildiğiniz,güvendiğiniz üreticileri tercih edin. Migros, Carrefour, verde, keskinoglu vs. bile tağşişten damgalandiysa, büyük markalardan biraz uzak durmakta fayda var.

Burada gördüğüm bilgili, işini iyi yapan üreticiler de var. Keyifle takip ediyorum. Zeytinyağı damak tadı işidir biraz da, her yörenin, hatta her köyün yağının tadı bile farklıdır. O yüzden en iyi zeytinyağından çok, en beğendiğiniz ve güvendiğiniz yağı alın.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: laiklikforever

Migros'ta bugün ve yarın, 60 TL'lik alışverişe 1 litrelik Komili Akdeniz Sızma 9 TL. (Stoklarla sınırlı)

15 tl öner kazan kullandım 5 lt 80 tlye geldi
    öneri için tşkler.
  • Köylünün 20 TL fiyat biçtiği 0.7 dizem sızma zeytinyağını 17 TLden aldım.
    Hem de köylüden 16 TLden alan bir yerden, güvendiğim birisi aracılığıyla.
    Ama gene de 2 sene önce 6 TL, geçen sene 10 Tlden aldığı yağı bu sene 17 TLden almak pahalı geldi.
  • NVN kullanıcısına yanıt
    Köylü asitliğini nasıl ölçmüş?
    Bilginiz var mı?Fabrikada mı ölçmüşler?

• Bir ara önceki sayfalarda mesaj atmıştım.
    Bu ısın maliyetini ve olması gereken fiyatları.
    Bu fiyatlardan aşağı yiyeceğiniz yağın tam
    Olarak doğal Zeytinyağı olma şansının hic olmadıgından bahsetmiştim. Basında 1 olan fiyatlardan Uzak durun arkadaşlar genel olarak.

Not : tanıdığınız esiniz dostunuz arada bir ticari ilişki olmadan size bunu yapar ayrı konu.

• konu iyice zeytinyağı tüccarlarının lokaline döndü. ben bilişim sektöründe çalışıyorum. babamın oğlu da gelse belli bir fiyatın altına iş yapmam. bu zeytinyağında, araya tanıdık sokunca fiyatlar %30 %40 düşüyorsa, bilin ki o işte büyük vurgun vardır. bakın akraba-eş-dost demiyorum, tanıdık sokuyorsun, hooop fiyatlar birden düşüyor. karşınızdakilerin, 20 yaşındaki klasik forum genci olmadığını unutmayın sakın. bu konuyu takip edenlerin genel, klasik tüccar ağızlarından etkilenecek insanlar değil. bu ülkede, emlak balonundan sonra en büyük balondur bence zeytinyağı balonu.
  • Zeytinyaginin son tuketim tarihi kac yildir? Gecen sene aldigim yaglardan hala kullaniyoruz. Ne kadar da bozulur?

• quote:

Ustat, zeytin ureten ve zeytinyagi satan koylulerin cogu kendileri sıkım yapmiyor bir fabrikaya zeytinleri verip yag olarak aliyorlar, anladigim kadariyla.
    Boyle bir durumda fabrikadan verilen yag, koylunun goturdugu zeytinin yagi mi oluyor yoksa takas usuluyle mi calisiliyor.?
    Yani mesela koylu degirmene bugday goturunce daha once öguttugu unlardan veriyor degirmenci. Herkesin getirdigi bugdayini ögütup de kendi bugdayindan elde edilen unu vermiyor yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: dguoguz

quote:

Ustat, zeytin ureten ve zeytinyagi satan koylulerin cogu kendileri sıkım yapmiyor bir fabrikaya zeytinleri verip yag olarak aliyorlar, anladigim kadariyla.
    Boyle bir durumda fabrikadan verilen yag, koylunun goturdugu zeytinin yagi mi oluyor yoksa takas usuluyle mi calisiliyor.?
    Yani mesela koylu degirmene bugday goturunce daha once öguttugu unlardan veriyor degirmenci. Herkesin getirdigi bugdayini ögütup de kendi bugdayindan elde edilen unu vermiyor yani.

hocam benim bir tanıdığım kendi topladığı 60-70 kilo zeytini yağ için götürüp başında bekleyip almıştı yağlarını.Hani dediğiniz usulle olmamıştı ne götürdüyse onu aldı.Belki kilolarca zeytin olunca öyle bir şey olabilir ama kimse bunu kabul etmez ki belki kendi zeytinlerinin cinsi tadı yaşı farklı.Kalitesini çok etkiler yani. Elle toplanmışı,yere düşenden toplanılan vs. bir sürü parametresi var işin.Eğer böyle yapılıyorsa biraz ahmaklık oluyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blueheron -- 31 Ocak 2016; 7:50:57 >

• 50-60 kg zeytini ayrı bir şekilde işlemek çok zor, genelde değirmen usulü olur:)

• Belki de öyle fabrika değilde küçük çapta bir işletmeydi bilemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blueheron -- 31 Ocak 2016; 9:36:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

konu iyice zeytinyağı tüccarlarının lokaline döndü. ben bilişim sektöründe çalışıyorum. babamın oğlu da gelse belli bir fiyatın altına iş yapmam. bu zeytinyağında, araya tanıdık sokunca fiyatlar %30 %40 düşüyorsa, bilin ki o işte büyük vurgun vardır. bakın akraba-eş-dost demiyorum, tanıdık sokuyorsun, hooop fiyatlar birden düşüyor. karşınızdakilerin, 20 yaşındaki klasik forum genci olmadığını unutmayın sakın. bu konuyu takip edenlerin genel, klasik tüccar ağızlarından etkilenecek insanlar değil. bu ülkede, emlak balonundan sonra en büyük balondur bence zeytinyağı balonu.

Merhaba ;
    Zeytinyağında buyuk bir vurgun yok cok fazla çeşitli zeytin Yağı var. En buyuk sorun bu elma ile elmayı kiyaslayamiyorsunuz.
    Siz Babanızın oğluna ucuz vermeye bilirsiniz. %30-40 fiyat düşmez hele boyle bir senede asla diyebilirim.
    Bizim ucuz bulmaktan kastımizi siz anlamadınız. Bir tanıdığınız olur bir akrabanız olur sizden para kazanmadan bu isi yapar veya size zamanında Oluşan bir dostluğu vardır. 3-5 ver yeter der o ayrı ama onun dışında 20 lira altındaki hicbir yağa doğal yag olarak bakmamak gerekir su piyasada.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguruzden

50-60 kg zeytini ayrı bir şekilde işlemek çok zor, genelde değirmen usulü olur:)

Sizin yağlar ne şekilde sıkılıyor acaba? Kendi tesisiniz var mı yoksa fabrikada mı sıkılıyor?
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.