Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (251. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.413
Cevap
553
Favori
1.273.494
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _tatar_

Merhaba,

Ödüllü olandan sipariş etmeye niyetlenmiştim ilk önce sonra pahalı geldi exclusive olandan aldım, exclusive olanın tadı çok az daha yoğun erken hasata göre sanki ve boğazda hafif bir acılık bırakıyor, belki hafif acılıktan daha yoğun geliyor, erken hasatın ise bir acılığı yok. İkisi de damak tadına hitap edecek ürünler, bence fiyat ve kalite dengesi çok iyi. Ama siz 0.2 asit ödüllü olanı bu kadar övünce keşke ondan alsaymışım dedim:)

Exclusive yazılı olan bence organik ve ödüllüden daha iyi değil.Ben hem exclusive hem 0.2 asitlisini ve organik yazılıyı almıştım.Yoğun olsun diyorsanız organik olanını almalısınız.Bu 3 lüden bence exclusive olanına para vermeyin 2 si yeterli olur. Exclusive de kötü demiyorum güzel ama diğer 2 li daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blueheron -- 29 Ocak 2016; 10:13:43 >

• ben hepsini tattım ufak ufak ekmekle, ödüllü olanı ayrı tutarsam yeni sezon erken hasat lezzetli olanı gibi geldi bana. Bir tanesi çok yoğundu o organikti sanırım, ama nedense sevemedim kolonya gibi keskindi sanırım. yakın zamanda tekrar gideceğim çünkü 1 litrelik almıştım denemek için. elimdeki bitince 5 litre yeni sezon, bir de ödüllüden almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

ben hepsini tattım ufak ufak ekmekle, ödüllü olanı ayrı tutarsam yeni sezon erken hasat lezzetli olanı gibi geldi bana. Bir tanesi çok yoğundu o organikti sanırım, ama nedense sevemedim kolonya gibi keskindi sanırım. yakın zamanda tekrar gideceğim çünkü 1 litrelik almıştım denemek için. elimdeki bitince 5 litre yeni sezon, bir de ödüllüden almayı düşünüyorum.

Hocam yoğun olan organiktir aynen. Benim aldığımda açıkcası öyle keskin bir koku yoktu.Belki de geçen senenin ürününü yollamışlardır bilemeyeceğim.Normal erken hasatı denemedim açıkcası lezzetli olan diyorsanız bunların arasından merak etmedim değil şimdi onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

ben hepsini tattım ufak ufak ekmekle, ödüllü olanı ayrı tutarsam yeni sezon erken hasat lezzetli olanı gibi geldi bana. Bir tanesi çok yoğundu o organikti sanırım, ama nedense sevemedim kolonya gibi keskindi sanırım. yakın zamanda tekrar gideceğim çünkü 1 litrelik almıştım denemek için. elimdeki bitince 5 litre yeni sezon, bir de ödüllüden almayı düşünüyorum.

Hocam yoğun olan organiktir aynen. Benim aldığımda açıkcası öyle keskin bir koku yoktu.Belki de geçen senenin ürününü yollamışlardır bilemeyeceğim.Normal erken hasatı denemedim açıkcası lezzetli olan diyorsanız bunların arasından merak etmedim değil şimdi onu.
  • Blueheron B kullanıcısına yanıt
    hocam eve gidince kaşıkla yedim yeni sezon erken hasat çok taze ve lezzetli gerçekten. Eski sezonu da tattım mesela biraz daha acımsı ve farklı geldi. organik de baskın ama o da eski sezon olduğu için mi çok taze değildi. tekrar tadarsam yazarım unuttum tatlarını.
  • Merhabalar.

Bursa'da Mudanya, Tirilye, Kurşunlu, Gemlik vb bölgelerden yakın zamanda zeytinyağı alan oldu mu?

Şuranın mahsulü lezzetliydi diyebileceğiniz bir yer var ise adresi alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 29 Ocak 2016; 13:09:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet eski mahsül olması tadının farklılaşmasına sebep olmuş olabilir. Yeni hasatları denemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Merhabalar.

Bursa'da Mudanya, Tirilye, Kurşunlu, Gemlik vb bölgelerden yakın zamanda zeytinyağı alan oldu mu?

Hocam sizde bulursanız buradan paylaşın

• Deniziliden bi akrabamız aradı. 15 lira'ya zeytinyağı var dedi. Sızma mı Riviera'mı diye sordum ? Ne bilem ben dedi

işin ilginç yanı, daha önce de bu diyalogu çok yaşadım. Ege'nin köylüsü pek haberdar değil sanırım bu riviera-sızma muhabbetinden. Bunun sebebi acaba orada halkın sattığı bütün yağların sızma olması mı ?

Neyse sonra alacağı adamı aramış, adam da sızma demiş. İyi dedim ayırsın bi 15 litre... Bilmiyorum artık riviera da çıkabilir, bakacaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Merhabalar.

Beyzadenin fabrikasi Bursa daymis. Fabrikada inceleyerek tadarak alabilirsiniz. Forumda alanlar memnun

• Forumun 1 sayfasının en başında sorunuzla ilgili açıklama var.Köylünün ürettiği yağ sızma olsaydı ülke bu yağla dolup taşardı ki keşke öyle olsaydı.Riviera da zaten fabrikasyon üretim bir yağ dır,köylü üretemez.Ne yazık ki üretici-tüketici çok bilinçsiz bu konuda.Yapılan bir üretimin kökenine inmeden sadece yiyerek bilgi sahibi olamazsınız.Herkes gurme :) Burada paylaşılan ürünlerin hepsinin SIZMA olması mümkün değil çünkü üretimin zaten tamamı %3
  • ?evki bey ya?larynyz lezzetli, duru olan daha lezzetli geldi bize niye bilmiyorum ... sanyrym ugun fiyatly olan da buydu...

mart-nisan gibi trakyaya geçece?im özel nedenlerle, direk elden ya? alma durumumuz olabilir....
  • o zaman benim aldığım de riviera, öyle mi hocam ?
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    Her zaman bekleriz sayın yöneticim :) Sanırım filtre edilmiş sızmayı beğendiniz.Bundan daha önce de size bahsetmiştim.Çok iyi bir üründür o da.Uygun fiyatta tutmaya çaba gösteriyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exar__Kun

Arkadaslar, bu sevkitepe yağlarını deneyen oldu mu, 5 lt 119 tl. Tavsiye eder mısınız ?

Merhaba, acaba nerden temin ettiniz ? nerden alabılırız, Pm atarmısınız bana da ?
  • pamuk filtre kullanmanızın sebebi nedir? Kağıt filtre öneriliyor genelde.

@sevkitepe
  • Bu kadar bilgili yada denem yanılma yaparak deneyim sahibi olanların olduğu forumda olmak güzel.. yeri burası degildir ama bilenlerin olabileceğini düşünerek soruyorum..
    Konu:bal.
    Anavarza gurme kekik-keven isimli bal.. lezzeti ve hafif kokusu hoşumuza gitti. Fiyat 29 tl.. 850 gr kavanozda..
    Bal orjinal midir. . Yada tavsiyeniz ne olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: streptokokk

Bu kadar bilgili yada denem yanılma yaparak deneyim sahibi olanların olduğu forumda olmak güzel.. yeri burası degildir ama bilenlerin olabileceğini düşünerek soruyorum..
    Konu:bal.
    Anavarza gurme kekik-keven isimli bal.. lezzeti ve hafif kokusu hoşumuza gitti. Fiyat 29 tl.. 850 gr kavanozda..
    Bal orjinal midir. . Yada tavsiyeniz ne olabilir

Hocam bal konusu çok irdelenmesi gereken bir konu hile hurdanın çok döndüğünü düşünüyorum fakat sadece fiyata bakarak sanki orjinal gibi duruyor bunuda şuna dayanarak söylüyorum bal üretimi yaptığını öğrendiğimiz bir yakınımızın arkadaşı laf arasında 1 kg ına 50 lira ödediğimizi söyleyince çok vermişsiniz ya 30-35 e aslında gibi bir laf etmişti 2-3 ay evvel. Ne kadar doğrudur bilemiyorum tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blueheron -- 29 Ocak 2016; 18:24:17 >

• torku42 T kullanıcısına yanıt
    Bizim filtre yöntemimiz doğal çöktürmedir.Pamuk ve kağıt filtrelerin birbirinden üstün olduğu noktalar var.Pamuk filtre havayla temasından dolayı önerilmiyor fakat uzun süre temas yoksa sorun olmuyor.Doğala en yakın şekilde filtre eden pamuk filtredir.Kağıt filtre de yüksek maliyetİ ve zeytinyağının içindeki faydalı bileşenleri de filtre etmesi nedeniyle pek sıcak bakmıyoruz.En güzelİ doğal çöktürME.Nadir de olsa pamuk filtre kullanıyoruz ama asla uzun süre havayla temas etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevkitepe -- 29 Ocak 2016; 19:38:08 >
  • gittigidiyor da 100 lira üzeri alışverişlerinizde 20 lira hediye diye bir kampanya var şu anda.Direkt ürün fiyatından düşüyorlar. İlgilenen arkadaşlar için güzel bir fırsat diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.