|
konuyu en cok felsefeye yakin hissettigim icin buraya aciyorum. belki de size sacma gelebilecek ama zaman zamam dusunup merak ettigim bazi basit kucuk devrimler var. - Kadinlar uzun sacli erkekler kisa sacli olur fikrini kim cikardi ve bunu insanlara nasil kabul ettirebildi ki on binlerce yildir bu sistem hic bozulmadan bu sekilde devam edebildi? - kiyafet giyme olayinin bi mantigi var ama ciplak dolasmak neden ahlaksizlik olarak kabul edildi, ve yemek yemek su icmek kadar dogal olan cinsellik olayi nasil bu kadar buyuk bir tabu haline geldi, cinseligin ve ciplakligin ayip oldugu fikrini insanlar neden benimsedi ve bu fikri toplu sekilde tum insanlik nasil kabullendi? cinselik belki dinlerle alakali bir konudur ama dinlerden once de insanlar ciplak dolasamiyordu diye dusunuyorum. - takim elbise ve kravat olayini da merak ediyorum. kim cikip boyle bir tasarim yapti ve yuzyillardir erkeklerin hepsi dugununde , ozel gunlerde resmi gozukurken vs takim elbise giyer ve kravat takar. ozellikle kravat ne alaka :) Sizinde bu tarz merak ettiginiz seyler var mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt