Şimdi Ara

Gercekten herkesin bireysel olarak iyi oldugu bir konu var mi sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arada aklima takılıyor size de sormak istedim. Insan ilgilendigi, emek harcadigi alanda kendini gelistirebilir kabul, ve bu belki de herkes icin gecerli fakat sizce her insanı digerlerinden farkli kilabilecek ya da bircogundan farkli kilabilecek yetenegi var midir ? Yetenegi kesfedilmis kisiler var fakat hala bir cok insan bence yeteneginin farkinda degil (Eger varsa) ki yoksa... Bana göre o zaman bir haksizlik soz konusu. Olayi dine baglayanlar olabilir kabul, ama lutfen abartmayalim. Ilgilenip cevap atanlara tesekkurler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrolinea -- 5 Ekim 2015; 1:18:29 >
  • Tabii ki. Her insan farklı alanlarda ve farklı konularda yeteneklere sahiptir. İnsanları çeşitlendiren ve hayatı yaşanabilir kılan da bence budur. Şahsi görüşüme göre sokakta çoğu insanın aşağıladığı kişilerin bile belirli bir yeteneği var. İnsan boş yaratılmamış, her birine farklı vazifeler verilmiştir, önemli olan bu yetenekleri keşif edebilmekte, keşif süreci hayat standartına, imkanlarına ve düşünce yapısına göre değişebilir tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earthscar -- 5 Ekim 2015; 0:54:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dunwall Citizen

Tabii ki. Her insan farklı alanlarda ve farklı konularda yeteneklere sahiptir. İnsanları çeşitlendiren ve hayatı yaşanabilir kılan da bence budur. Şahsi görüşüme göre sokakta çoğu insanın aşağıladığı kişilerin bile belirli bir yeteneği var. İnsan boş yaratılmamış, her birine farklı vazifeler verilmiştir, önemli olan bu yetenekleri keşif edebilmekte, keşif süreci hayat standartına, imkanlarına ve düşünce yapısına göre değişebilir tabii.

Umut dolu bir mesaj oldu benim icin, görüşünü duymak hosuma gitti sağolasın.

Bence her insanın bir yeteneği vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tnydgr

quote:

Tabii ki. Her insan farklı alanlarda ve farklı konularda yeteneklere sahiptir. İnsanları çeşitlendiren ve hayatı yaşanabilir kılan da bence budur. Şahsi görüşüme göre sokakta çoğu insanın aşağıladığı kişilerin bile belirli bir yeteneği var. İnsan boş yaratılmamış, her birine farklı vazifeler verilmiştir, önemli olan bu yetenekleri keşif edebilmekte, keşif süreci hayat standartına, imkanlarına ve düşünce yapısına göre değişebilir tabii.

Rica ederim.
    Anladığım kadari ile yeteneklerini keşif edemediğini düşünüyorsun sen de benim gibi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tnydgr T kullanıcısına yanıt
    Beynin lobları var çocukken her insan beyninin bazı lobları gelişmiş olarak doğuyor.Müzisyenlerin müzik kulağı ressamların resim yeteneği sporcuların vücut kontrolü.Bölgeler çocuklukta oynadığın oyuncaklardan belli oluyor lego oynayanlar mühendis,sürekli top oynayanlar sporcu,müzik yapmaya çalışanlar bunlar tavayı bile vurabilir müzisyen,resim çizenler ressam.Herkes bir yetenekle doğar ama eğitim sistemimiz bu yeteneğin gelişmesini önlüyor bu yüzden ülkede doğru adam yetişmiyor.Avrupa bu sistemi yıllar önce çözdü çocuklara küçükken zeka ağırlığına göre eğitim veriliyor o yetenek gelişiyor.Ayrıca insan beyni gelişebilir yapıda ressam beyinli birisi sporcu olabilir yaptığımız aktiviteler beynimizin o aktivite ile alakalı bölümünü çalıştırır.

quote:

Orijinalden alıntı: tnydgr

quote:

Rica ederim.
    Anladığım kadari ile yeteneklerini keşif edemediğini düşünüyorsun sen de benim gibi :)

Aynen kardesim, arada beni huzursuz etmiyor degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Doğuştan gelen yetenek kavramını bizlerin uydurduğunu düşünüyorum.

Çalışan insan istediği her konuda yetenekli olabilir. Yani şimdi belki bir çöp adam bile çizemiyor olabilirsin ama yeterince resim yapmanın üzerine düşersen sende güzel resim yapma yeteneğine sahip olabilirsin.

Birde video atayım bu konu hakkında;

Hayatı boyunca hiç masa tenisi oynamamış birini alıp her gün bir saat çalıştırıyorlar ve sonuç olarak çok yetenekli bir masa tenisi oyuncusu oluyor, ülke çapında dereceleri bile var.

https://youtu.be/4y21uwFUgkE

Yani demem o ki yeteneklerini sınırlandıran tek şey sadece sensin.

Haklisin hocam ama bazi insanlarin ayni duruma gelmeleri icin daha az hatta kimi zaman cok cok daha az calismasi yetiyor yani buna yetenek diyebiliriz bence, ben bundan bahsediyorum.

• Ben çok güzel uyurum bu konuda çok yetenekliyim

2003'lüyüm Her Şeyin Farkındayım.

Oğlum Şehmistan Çek Yayı Fırlat Beni, Uzayayım Oraya
  • Açıkçası bence doğuştan, yani düşünün hiç resim çizmeyen çocuklara bir objeyi çizdirsen en iyi en benzerini çizebilen bir çocuk vardır.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.