Şimdi Ara

// sizdede bu sorun var eminim ,ben buldum (iphone)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle iphone 4 sahibiyim ve telefonumu severek kullanıyorum

--- ayarlar-parlaklık- % 50 ye getirin,otomatik ayarı aktifleştirin ekran yuzde 50 civarı aydınlatacak buraya kadar sorun yok

--- sonra baş parmağınızla sensoru kapatın(üşeniyonuz madem amaç karanlık ortam yaratmak)

--- sonra eliniz sensordeyken lock yapıp locktan çıkın ,ekran ışığı otomatik % 10 lara gelecek (karanlıkta ışık gözünüzü yormaması için)

--- sonra hemen elinizi sensorden çekin ekran ışığı hooooooooppp % yuzde 50 ye tekrar bukelamun gibi gelicek..

---ama aynı işlemi ,ototmatik parlaklık % 80 %90 %100 veya yakın bir değerde denerseniz iphone un ne kadar mal olduğunu göreceksiniz çünkü ışık ufak bile olsa asla kısılmayacak

not: mesajı editledim baya uzun ve kafa karıştırıcıydı toparladık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 29 Aralık 2010; 21:19:18 >

• ayarladan sonuna kadar acın, otomatık ısık ayarını kapatın ve karanlık bir ortamda ekranı acın gozunuzu alacaktır bu bir onlem olabilir.
  • hocam bu sorun degilki bu ilk iphone dan beri var bu sensor sadece karanlik ortamda iphone nu lock dan cikartirken ekranin parlakligindan insanin gozu yorulmasin diye var zaten yeni o isik parlar oldugu zaman insanin gozu o parlakliga alismis oluyor ve isigin azalmasi daha kotu bir goruntuye yol aciyor yani karanlik ortamda lock dan cikarildigi anda zaten goz karanliga alismisken isik azalir ve insanin gozu yorulmaz
  • Korkarım burası matrix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbelo -- 27 Aralık 2010; 22:31:43 >
  • agalar anlatamadım...

şimdi ışık sensoru otomatikte.. orta seviye ışıklı bir ortamdasın el feneri tutuyorum sensore ,ekran ışığı % 100 e yakın bir parlaklığa çıkıyor bukelamun gibi anında yani lock yapmana gerek kalmadan....hemen ardından ışıkları kapatıyorum (yada ellimi sensorun ustune koyuyorum) bekliyorum ki ekran anında aktifken bukelamun gibi ortama uyum sağlayarak ışığı kıssın...ama illaki lock yapman gerekiyor lock yapıp açmadan ışık kısılmıyor

yani illa lock yapacan lock yapana kadar gözün kör olsun onemli değil bu mudur yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 28 Aralık 2010; 19:43:39 >
  • Bu her iPhone da böyle sadece 4 e has değil ;) mantığına gelince niye böyle bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemturk

agalar anlatamadım...

şimdi ışık sensoru otomatikte.. orta seviye ışıklı bir ortamdasın el feneri tutuyorum sensore ,ekran ışığı % 100 e yakın bir parlaklığa çıkıyor bukelamun gibi anında yani lock yapmana gerek kalmadan....hemen ardından ışıkları kapatıyorum (yada ellimi sensorun ustune koyuyorum) bekliyorum ki ekran anında aktifken bukelamun gibi ortama uyum sağlayarak ışığı kıssın...ama illaki lock yapman gerekiyor lock yapıp açmadan ışık kısılmıyor

yani illa lock yapacan lock yapana kadar gözün kör olsun onemli değil bu mudur yani

Büyük ihtimalle lock yokken bu ayarla oynadığınız için, ki aksi zaten mümkün değil, telefonu kullanır vaziyette olduğunuz için gözünüzü de korursunuz diye düşünülmüş olabilir. Telefonu hiç kullanmıyor iken elinize karanlık ortamda alıp lockunu açtığınızda o an kullanmaya başladığınız için telefon bu sefer uyum sağlıyor olabilir. Apple böyle düşünmüş olabilir yani. Yıllardır böle saçma sapan düşüncelerini cihazlarına uyguluyorlar. Hatta büyük ihtimalle iPhone 5'de düzeltip, diğer bütün telefonlarda hiç karışmaya bilebilirler. Apple'dan bahsediyoruz sonuçta; yazılımda en yeni cihaza, eskisine göre çifte standart yapan bir firma(telefonun kaldıramayacağı özelliklerden bahsetmiyorum).

Dip not: Bunları sadece sen yaşıyor da olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeCooL -- 28 Aralık 2010; 20:02:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbelo

Korkarım burası matrix

Kop kop
  • Iphone 4'ün ışık sensörü tamamiyle hikaye.. Hiçbir işe yaramıyor..

Allahtan birisi SBSettings'i yapmışta manuel'de olsa hızlı bir şekilde ışık ayarı yapılıyor.....du..... O da gitti şu an elimden ayrı mesele...
  • helal olsun valla nasıl inceliyorsunuz helal ama bir elektronik esyayi ne kadar incelersen okadar sorun cıkar.ben aldım ne sarı nokta ne cekıp cekmeme konusu nede ölü nokta baktım cünkü baksam incelesem kesin bende cıkar biliyorum.Bana diyeceksınız neden aldın valla nokıa erıccsona para vermekten sıkıldım alıyorsun 10 gün sonra fiyat yarıya iniyor satamıyorsun bunun için aldım.Kısacası bence bırakın akısına cok büyük sorunu yoksa sallayın kullanın oldugu gibi..
  • Bunun için devamlı sensörün aktif olarak çalışması gerekmektedir ve bu da telefona gereksiz yere yük bindirir sonuçta iphone kullanıcılarının çoğu bu özelliği kullanır ve bunun devamlı kullanılır vaziyette olması mobil cihaz için anlamsızdır çünkü telefon anlık kullanılır çıkartırsın o an ki ortam ışığına bir kere uyum sağlar ve devredışı kalır uzun süreli kullanımda oyunlarda olur diyelim onda da oturursun bir yere başlarsın oynamaya. Merak etmeyin apple bunun fazlasıyla farkında çünkü mac'lerde bu sistem harika şekilde işlemektedir çünkü devamlı açık olan bir ekran ve 7 saati çıkartmaya çalışan akıllı bir sistem vardır.
  • Vallahi incelemenizi cok taktir ettim keske benimde bu kadar bos vaktim olabilse ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Bunun için devamlı sensörün aktif olarak çalışması gerekmektedir ve bu da telefona gereksiz yere yük bindirir sonuçta iphone kullanıcılarının çoğu bu özelliği kullanır ve bunun devamlı kullanılır vaziyette olması mobil cihaz için anlamsızdır çünkü telefon anlık kullanılır çıkartırsın o an ki ortam ışığına bir kere uyum sağlar ve devredışı kalır uzun süreli kullanımda oyunlarda olur diyelim onda da oturursun bir yere başlarsın oynamaya. Merak etmeyin apple bunun fazlasıyla farkında çünkü mac'lerde bu sistem harika şekilde işlemektedir çünkü devamlı açık olan bir ekran ve 7 saati çıkartmaya çalışan akıllı bir sistem vardır.

Oldu artık merak etmeyiz, apple ne kadar salakça iş yaparsa yapsın mutlaka bir açıklaması varmış... En azından yiyene...

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Vallahi incelemenizi cok taktir ettim keske benimde bu kadar bos vaktim olabilse ;)

okurken kafam allak bullak oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Bunun için devamlı sensörün aktif olarak çalışması gerekmektedir ve bu da telefona gereksiz yere yük bindirir sonuçta iphone kullanıcılarının çoğu bu özelliği kullanır ve bunun devamlı kullanılır vaziyette olması mobil cihaz için anlamsızdır çünkü telefon anlık kullanılır çıkartırsın o an ki ortam ışığına bir kere uyum sağlar ve devredışı kalır uzun süreli kullanımda oyunlarda olur diyelim onda da oturursun bir yere başlarsın oynamaya. Merak etmeyin apple bunun fazlasıyla farkında çünkü mac'lerde bu sistem harika şekilde işlemektedir çünkü devamlı açık olan bir ekran ve 7 saati çıkartmaya çalışan akıllı bir sistem vardır.

İşte yorum budur

Buraya giriyorum bazı sorunlar var diye başlıkları görünce insan takıntılı hale geliyor istemeden.

• Peki sayin ustalar son bir sorum var buyuk ustadlar. İsik ayarini %100e getirin otomatik ayari aktiflestirin . Simdi istediginiz kadar lock yapin unlock yapin karanlikta isik kisilmiyor,buna ne diceksiniz budami sarj tasarrufu :)
  • once sensore isik tutuyorsunuz
    buyuk ihtimalle gunes isigi olarak algiliyor ekrani parlatarak,gunes isiginin parlakligini kirmaya calisiyor
    aslinda bir problem degil normal biey bu bence
  • dedıklerının cogu dogruda 4.2 ıle ıyıce suyu cıktı dedıgın sorunun arastırırsan yabancı forumlarda cıddı cıddı tartısıyolar bunu..proxımıty sensor sorunu gıttı yerıne nurtopu gıbı parlaklık sorunu cıktı bıseyıde tam duzeltemeyecek mı bu steve amca:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemturk

Peki sayin ustalar son bir sorum var buyuk ustadlar. İsik ayarini %100e getirin otomatik ayari aktiflestirin . Simdi istediginiz kadar lock yapin unlock yapin karanlikta isik kisilmiyor,buna ne diceksiniz budami sarj tasarrufu :)

arkadaşım % 100 e getirirsen %100 e kadar kısar yani kısmas aydınlığı senin mantığına göre otomatik parlaklığı açtığında parlaklık ayarı seçilemez hale gelip üzerinde oynamaman gerekirdi karanlıkta en düşüğe kadar inmesi gerekir yani sen parklığı en düşüğe getirip otomatik parkalığı ayarlarsan karanlıkta en düşük olur

veya %50 ye getirisen karanlıktaki parlaklıkta en az %50 ye iner

ayrıca üst tarafta arkadaşın dediğine de katılıyorum eğer tuş kilidi yapmadan anında parlaklığı değiştirse şarj tasarrufu için bir faydası olmaz aksine zararı olur çünkü sensör sürekli ışık oranını yarlamak için heran çalışacaktır

sende telefon elindeyken zırt oraya zırt buraya gitme hadi ben çok hareketliyim giderim diyosan bi tuş kilidi yap açıver yoook ben onlada uğraşamam diyosan benm gibi getir %50 ye kapat otomatiği felan çokta aşırı derecede bi artış sağlamıyo zaten varsın şarjı yarım saat önce bitsin ikide bi parlaklık değişeceğine

• bende de aynı daha iyi oluo ya karanlıkta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.