Şimdi Ara

Katlanabilir telefon satışlarında büyük düşüş: İşte en çok satan markalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Katlanabilir telefon satışlarında büyük düşüş: İşte en çok satan markalar
    Katlanabilir akıllı telefon pazarı uzun vadede büyümesini sürdürse de 2026 yılında satışlarda dikkat çekici bir gerileme yaşanıyor. Omdia’nın verilerine göre, küresel katlanabilir telefon sevkiyatları 2026’nın ilk yarısında 5,1 milyon adette kaldı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %21,6’lık düşüş anlamına geliyor.

Özellikle kapaklı formdaki katlanabilir telefonlara yönelik talepte sert bir düşüş gerçekleşti. Bu modellerin sevkiyatları 2026’nın ilk yarısında yıllık bazda %47 geriledi. Kitap tipi katlanabilir telefonlarda ise sevkiyatlar genel olarak yatay seyretti. 2026’nın ilk yarısında kitap tipi modeller, küresel katlanabilir telefon sevkiyatlarının %69’unu oluşturdu.

Huawei, %57 pazar payıyla ilk sırada yer alırken, Samsung, %18 ile ikinci, Honor ise %9 ile üçüncü sırada yer aldı. Huawei ve Samsung bu segmentte toplam %75’lik payla pazara hakim oldu.

Katlanabilir telefon satışları neden düştü?

Pazardaki düşüşün en önemli nedenlerinden biri, katlanabilir telefonların hala yüksek fiyatlı bir ürün kategorisi olması. Büyük ve esnek ekranlar, karmaşık menteşe mekanizmaları ve özel cam gibi bileşenler üretim maliyetlerini yüksek tutuyor. Bu durum cihazların geleneksel amiral gemisi telefonlara kıyasla daha pahalı olmasına yol açıyor.

Bunun yanında tüketicilerin katlanabilir telefonlara yönelik ilk heyecanının azalması da büyüme hızını etkiliyor. Özellikle flip modellerinde, geleneksel akıllı telefonlara kıyasla sunulan avantajların yüksek fiyat farkını her kullanıcı için karşılamaması talebin zayıflamasına neden oluyor.

Omdia verilerine göre 2025 yılında dünya genelinde 18,2 milyon katlanabilir telefon sevk edildi ve yıllık büyüme yalnızca yüzde 6 seviyesinde kaldı. Böylece pazarın büyüme hızı son yılların en düşük seviyesine geriledi.

Yeni tasarım pazarı yeniden hareketlendirebilir

Buna rağmen sektörün önünde yeni bir büyüme alanı bulunuyor. Huawei’nin 2026 yılında Pura X Max ile öncülük ettiği geniş formatlı katlanabilir telefon tasarımı, klasik kitap tipi modellerden daha kısa ve geniş bir ekran oranı sunuyor.

Bu tasarım, cihaz kapalıyken daha geniş bir dış ekran sunarken açıldığında tablet benzeri bir kullanım alanı oluşturuyor. Omdia, Samsung ve diğer büyük Android üreticilerinin de benzer tasarımlara yönelmesinin katlanabilir telefon pazarındaki büyümeyi yeniden hızlandırabileceğini düşünüyor.

2026 sonunda toparlanma bekleniyor

İlk yarıdaki düşüşe rağmen Omdia, yılın tamamında katlanabilir telefon sevkiyatlarının 22 milyon adedi aşmasını bekliyor. Bu da yıllık bazda yüzde 22’den fazla büyüme anlamına geliyor.

Uzun vadede ise katlanabilir telefonların büyümeye devam etmesi bekleniyor. Omdia, küresel sevkiyatların 2030 yılında 45 milyon adede ulaşacağını öngörüyor. Ancak bu rakamın küresel akıllı telefon sevkiyatlarının %3’ünden daha azını oluşturması bekleniyor.

Kaynak:https://omdia.tech.informa.com/pr/2026/aug/foldable-smartphone-shipments-will-double-to-36-million-units-by-2028

• Huawei ve Honor populer markaları olduklarına rağmen bugünlerde pek tercih edilmiyor : aynı kalitesinde dahada ucuza Xiaomi Redmi veya Poco modelleri varken adam niye fazlasını ödesin ki... ??

• ne gereği var anlatsın biri. Hangi sorunu çözdü.

Ne yapamıyorduk da neyi başarabiliyoruz mesela şimdi?

• Elbet düşer beyefendi. Zenginlere gelince önüne veriyorsunuz, fakirlere havaya atıyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arada bir teknoloji mağazalarını gezerim kapaklı telefonlara baktım 80-90-100-130 bin hey babam hey birde büyük ağırlıktan pantolon belden düşüyor elimdekinde de düşüyor ya 😏😏😂 kayışta son delik sıkıyorum ağırlıktan düşüpte altım açıkta kalmasın 😏😏😂😂😂🤔

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkes farklı deneyim pesinde, imkanı olan bircok insan bir kere bu telefonlardan aldi deneyimledi ve vazgeçti. yeni birsey bulmaları lazim çünkü bunun esprisi kalmadı.

• ufo U kullanıcısına yanıt
    Kedi ciger gibi hissettim bu yorumu. Mesela tablet kadar agir ve hantal degil, 2.bir cihaza ihtiyac duymuyorsunuz, tek cihaz hem telefon hem de tablet, daha ne olmasi gerekiyor anlamadim :D bir video actiginiz zaman onu daha buyuk izlemek icin baska bir cihazi elinize almak/tasimak istemiyorsaniz bunu tek bir hareketle gerceklestirebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 23 Ağustos 2026; 11:18:24 >
  • fikir olarak çok beğendiğim proje yukarıdaki arkadaşta güzelce açıklamış zaten. Henüz daha yolun başında gibi hissettiriyor bu telefonlar, yaşadığım yer için konuşuyorum kılıfını bulmak falan imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kendin gibi fukara sanma herkesi ne kedisi ne ciğeri?

3-5 sene sonra "böyle salak bişey çıkarmışlardı " diye onedio'da bakıp geçilecek saçmalık. Telefon lazımsa telefon taşırım niye katlanabilir tablet taşıyayım?

Tablet kadar ağır ve hantal değil de kim sokakta tabletle geziyor ki? Kıyaslaman yanlış.

Video açınca ekran küçük deyip kapatıyor muydu millet? Satış rakamları ortada zaten. DEmekki lazım değilmiş.

Otur sıfır

• Z fold 6 kullanmıştım. Kılıfları ile beraber çok hantal oluyor katlanabilir cihazlar, üstelik kılıflar tam koruyamıyorlar da. Dikkatli kullanmama rağmen kılıf takıp çıkarırken menteşesi de zarar görmüştü.

İç büyük ekran plastiğimsi bir yapıda olduğu için kullanımı hiç rahat değil, hassas davranmanız gerekiyor ve gün ışığında ekrandaki o dalgalanma hissi çok irite ediyor insanı.

Uzun vadede menteşede yaşanan sorunlar da çok yaygın. Genel olarak bir hevesle alıp elden çıkartırken oldukça fazla zarar ettiren cihazlar şu an için bana göre.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ben mesela hala almadım 1-2 tane daha gelişme sonra ki muhtemelen seneye fold 9la birlikte o beklentilerim de olur ve alırım diye düşünüyorum. 2 yıldır 3 arkadaşız bekliyoruz almak için hazır kullanıcıyız ama tam beklentilerimiz olsun diye bekliyoruz. 8 sene önce de 2-3 sene sonra bitecek öldü patlayacak vs vs yazan vizyonsuzlar vardı tek değilsiniz yani. Millete otur sıfır yazacak özgüven var ama ne işe yarar katlanır telefon bunu idrak edecek kapasite yok tam komedi ya. Forumdan klavyeden yazmak ne kadar kolay ya :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Fukara mı yıllardır pixel kullanıyorum, şimdi fold 8 512 GB kullanıyorum ve normal telefonlar pek sıkıcıymış satış rakamlarının düşük olması o teknolojinin gereksizliğinden değil, pahalılığından, aynı fiyat olsa herkes katlanır alırdı ama öyle bir şey mümkün değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojik inovasyon olarak düşündüğümüzde cep telefonları için güzel bir adım oldu. Ancak gerçek anlamda profesyonel şekilde iş veya eğitim amaçlı tablet kullanan kitle halen tabletlerini kullanmaya devam ediyorlar. Kimse artık tablete gerek kalmadı, tablette yapacağım işlerimi artık telefondan sürdürüyorum demiyor. Çünkü; ergonomik sebepler, ekran çentiği olması, telefonların zeminde düzgün durmaması, ekran boyutu, kalem desteğinin konforlu olmaması , batarya süreleri gibi muhtelif nedenlerden dolayı bu cihazlar henüz tabletlerin yerini almaya hazır değiller. Dolayısıyla bu cihazlar şu an için sadece arada sırada bir büyük ekranda video izleyeyim , oyun oynayayım, içerik tüketeyim diyen ve bunun için aradaki fiyat farkını sorun etmeyen küçük bir kitleye hitap ediyor.

Zaten Huawei'nin , Honor gibi markaların doğrudan Çin pazarına yönelik satışlarını global satışlardan düştüğümüz zaman geriye pek bir şey kalmıyor. Kendi lokal pazarlarında bu markaların katlanabilir telefon fiyatları daha uygun oluyor çünkü.

• Ben klasik amiral gemisi modeller gibi iyi kamera koymadıkları için tercih etmiyorum açıkcası. Benim için kamera daha önemli.

Aynı kalitede kameralı bir model gelirse düşünürüm.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.