Şimdi Ara

SİZCE ÜLKEMİZDE BENZİN PAHALI MIDIR? GERÇEKTEN ULAŞIM KONUSUNDA ÖZGÜRMÜYÜZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 15 Yıldır "B" sınıfı ehliyetim var. 2 gün önce İzmir'de benzinciye girip 20 YTL'lik benzin aldım. Bir ara kafamı kaldırıp tabelaya baktığımda, aldığım akaryakıtın Litresinin tam 3.01 YTL olduğunu gördüm. Bu durum artık gerçekten beni isyan ettirip, kaotik ve kontrolsüz şiddet uygulamaya itiyor. Size maddeler halinde düşünce ve hislerimi aktarıp ferahlamaya çalışacağım. Eğer bunlara katılıyorsanız lütfen el ele verip bu zincirleri kıralım, enginlere sığmayalım, taşalım ve şu güzel memleketimizde ulaşım özgürlüğünü tam anlamıyla oturtalım! Vereceğiniz ya da esirgeyeceğiniz destek için şimdiden saygılarımı sunuyorum.
    1. 1 Varil petrolden yaklaşık 220 Litre Benzin elde ediliyor ve Petrolün varili şu an 65 dolar. Yani 1 litre benzinin ham maliyeti 29 Cent=Yaklaşık 40 kuruş.
    2. TÜPRAŞ tek rafineri olduğu için yaklaşık 80 kuruş'a satıyor ama aldığım duyumlara göre Türk Limanlarına 50 Kuruşa getirip, dağıtım yapılıyormuş. Bu yüzden marker uygulamasına geçilecekmiş. Kaçakçılık azalcakmış da mış mış...
    3. Kıbrıs Rum Kesimin de 1.3 YTL
    4. ABD'de 3.86 Litresi 3 Dolar... Yani Litresi 1.05 YTL
    5. Venezuela da 100 Litresi 6,5 YTL Litresi (Doğru okuyacaksınız) Sadece 0,06 YTL
    6. İtalya'da 1,6 YTL'den satılmaktadadır...

Eğer gittiğiniz ülkelerde akaryakıt fiyatlarına dikkat ettiyseniz, benimle paylaşırmısınız?

BEN BENZİNİN BU KADAR PAHALI OLMASINI KÖTÜLÜK ODAKLARIYLA BERABER ÇALIŞAN KİŞİLERİN YÜKSEK TUTTUĞU VERGİLERLE SAĞLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. FİYAT ŞİŞİRİLİR VE UCUZA ALINAN BENZİN KANUNSUZ YOLLARDAN HALKA SATILARAK ÇOK BÜYÜK KAZANÇLARA İMZA ATILIR... DANIŞIKLI BİR DÖVÜŞ VAR BENCE...
    Otomobil aşığı arkadaşlarımızı tutsak düşüren bu konuya bir yerlerden başlamamız gerektiğini düşündüm...
    Dilerim herkes ilgi gösterir ve ortak bir platformda buluşmayı başarırız...
    Herkese emniyetli sürüşler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 13 Mayıs 2007; 14:10:07 >

• bencede pahalı yani.aldıgımız 20 ytl lik benzin bizi ne kadar yol goturuyor ki
  • SİZCE ÜLKEMİZDE BENZİN PAHALI MIDIR? diyebir soruya verilecek cevap zaten belli hocam...Pahalı kelimesi bile örtüşmüyor artık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

SİZCE ÜLKEMİZDE BENZİN PAHALI MIDIR? diyebir soruya verilecek cevap zaten belli hocam...Pahalı kelimesi bile örtüşmüyor artık..

Arkadaşım çözüm üzerinde düşünelim. Sonuçta Türküz ve yenilmeziz. Şu işe milletçe bir el atsak ve milletin her türlü şekilde hayatını kolaylaştıracak adımları atıversek... Akşamüstü size çarpıcı bir grafik ekleyeceğim...
    ABD'de 4600 cc hacminde bir jeepin bizim Şahinderden nasıl daha az yaktığına dair bir tablo olacak bu.
    Şu konuyu gündemde tutup, netice almalıyız... Ben gerçekten bıktım, soyulmaktan...
  • İnternet kullanımı ücretleri,
    Benzim tüketim değerleri ve de ücretleri gibi birçok alanda bu şekilde değerlendirmeler yapılmaktadır.

Ancak bunları bir bütün içerisinde değerlendirirsek daha sağlıklı olacaktır.

Ülkemizde vasıtalar araç olarak mı yoksa amaç olarak mı kullanılıyor dersiniz?
    250.000 nüfuslu Sivas ilimizde 64.000 araç varsa bu size de garip gelmez mi?
  • Aydin Dogan in kacak akaryakittan dolayi 1 Katrilyon luk kacak gelir elde ettigi ve bu cezanin affedildigi bir ulkede yasiyorsak insanin pek umudu kalmiyor ne yazik ki...
  • Valla ben bu ülkede yakıtın o oranlara düştüğünü görmem artık lanet ettim 3 milyonda sabitlesinlerde 1 sene zam yapmasınlar diyorum.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

Aydin Dogan in kacak akaryakittan dolayi 1 Katrilyon luk kacak gelir elde ettigi ve bu cezanin affedildigi bir ulkede yasiyorsak insanin pek umudu kalmiyor ne yazik ki...

• En pahalı internet bizde, en pahalı akaryakıt bizde, en pahalı araçlar bizde, en yüksek vergiler bizden alınıyor.

Daha ne denirki bu duruma. Bıktırdılar, illallah dedirttiler.
  • güzel bi konuya değinmiş arkadaş. teşekkür ederiz .dünya üzerinde benzinden belkide en çok kazık yiyen milletiz . fakat önemli olan halen daha bu kazığı kabullenmiş olmamız bence. işin püf noktası buna karşı nasıl bir tepki konabilir noktasında .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sLevin -- 13 Mayıs 2007; 14:37:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sLevin

güzel bi konuya değinmiş arkadaş. teşekkür ederiz .dünya üzerinde benzinden belkide en çok kazık yiyen milletiz . fakat önemli olan halen daha bu kazığı kabullenmiş olmamız bence. işin püf noktası buna karşı nasıl bir tepki konabilir noktasında .....

DE HADİ KOYALIM DA KAÇ KİŞİ OLACAZ? BUNA ÖYLE BİŞEY YAPACANKİ BAKANLAR BAKANLIKLARDAYKEN HERKES ARABASINI YOLA KİTLEYCEK BIRAKACAK ANCA ÖYLE Bİ TEPKİ OLUR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

Valla ben bu ülkede yakıtın o oranlara düştüğünü görmem artık lanet ettim 3 milyonda sabitlesinlerde 1 sene zam yapmasınlar diyorum.....

Hemen pes etmek bizim benliğimizde yoktur. Hedef düşmanı bertaraf edip, -20 derecelerde küçük çocuklarıyla duraklarda kitle taşıma aracı bekleyenleri kurtarmak olsun...
    Ya da +45 derecelerde bekleyen emeklilerimizi...
    Siz seçin arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

güzel bi konuya değinmiş arkadaş. teşekkür ederiz .dünya üzerinde benzinden belkide en çok kazık yiyen milletiz . fakat önemli olan halen daha bu kazığı kabullenmiş olmamız bence. işin püf noktası buna karşı nasıl bir tepki konabilir noktasında .....

DE HADİ KOYALIM DA KAÇ KİŞİ OLACAZ? BUNA ÖYLE BİŞEY YAPACANKİ BAKANLAR BAKANLIKLARDAYKEN HERKES ARABASINI YOLA KİTLEYCEK BIRAKACAK ANCA ÖYLE Bİ TEPKİ OLUR.

Ben açıkçası şu an nasıl çözeceğimizi düşünmedim. Sadece sorunu ortaya koyup fikir almak amacım. Acaba Millet olarak nelerin farkındayız?
    Hakkımız ne kadar koruyabiliyoruz. Yoksa mafya bizi oyuncak mı etmiş kendi ülkemizde? Bence 15-20 gün içinde bir yerlere oturacaktır bu forum konumuz.
    Amacım herkesin bir fikir belirtip, böylesi ulvi bir amaç peşinde yılmaz ve yenilmez adımlarını atmasıdır...
    BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR!... sözünü unutmayın...

• quote:

Yukarıda bir arkadaşım güzel bir fikir attı. Bence en az 100-150 fikir daha atılacaktır ortaya. Hep beraber konuşur anlaşır sorunu çözeriz. Ben böyle temel bir ihtiyaç maddesinden, bu kadar yüksek vergi alınmasını desteklemiyorum. Zaten asgari ücret 400 ytl.

EĞER AB'YE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTSA İDİK ŞU AN TÜRKİYEDE 1996 TIPO SLX 1.200 YTL 1996 R-9 BROADWAY 500 YTL'YE SATILACAKTI. 8.000 YTL VERDİĞİMİZDE 2000 MODEL 5.20 ILA FULL SIGARA ICILMEMIS BMW' YE BİNEBİLECEKTİK.

BİRİLERİ BENİ ENAYİ YERİNE KOYUYOR OLABİLİR... ASIL ÖNEMLİ OLAN BENİM BUNUN FARKINDALIĞIM VE NASIL BİR RÖVANŞ MAÇI YAPTIĞIMDIR...

• quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

En pahalı internet bizde, en pahalı akaryakıt bizde, en pahalı araçlar bizde, en yüksek vergiler bizden alınıyor.

Daha ne denirki bu duruma. Bıktırdılar, illallah dedirttiler.

Forum arkadaşım. Uzun süre rekabete kapalı tutulan komünist ekonomi uygulamaları getirdi bu sonucu bize. VE maalesef hala rekabet yok! Ben Kuzey Irak'taki peşmergelerin BMW'lerle fink atarken, buradaki emsalsiz iyininiyet timsali halkın yollarda sefil olmasını kaldıramıyorum...
    Bence sorun çok çok büyük!...

İnanın hergün habur'dan bir sürü BMW, Opel, Ford Kamyonlarla transit geçiyor ve adamlar Avrupa'nın tüm arabalarını ucuz fiyatla kullanıyorlar...

1995'te imzaladığımız anlaşmayla 10 yıl süre sonunda ülkemizde kullanılmış araç ithali serbest kalacak ve böylece Türk Milleti Asgari Ücretlerle Klimasız da olsa bir otomobil alabilecekti. Ama bu iç düşmanlar tarafından engellendi.

BU GİDİŞE DUR DEMELİMİYİZ? YOKSA YOK YA ABİ BU ÜLKE DÜZELMEZ TARZINDA BİR TESLİM OLUŞ MU SERGİLEMELİYİZ?

• Hocam çözüm üretelim demişsin.Ama zamanında tepki verilmemiş.Alışmamışız başkaldırya.Anca abuk subuk şeylerde tepki gösteren millet olmuşuz.Bunun için bürakratlar olsun bakanlar olsun buna güvenerek iş yapıyor.Baksanıza ABD veya başka ülkelerde herhengi bir vergi artışında ortalık birbirine giriyor.Tabiki iyi bişey değil ama haklarını savunuyorlar.Bence benzin fiyatı düşmez.Umarım düşer ama çok zor.Çünkü ortada dönen büyük bir meblağ var.Hiçbir şirket fiyat düşürmez.Hazır bol bol paralar gelirken...
  • benzin pahalı ama burada insanların hiçmi suçu yok

haberlerde her vergi dönemi haber çıkar kuyumcular 60 ytl vergi ödedi dişçiler zarar etti gösterip vegi bile ödemedi v.s v.s

memleketimizde yerleşik bir vergi verme kültürü oluşmadığından insanlar devletten çaldığı her kuruşu kar sayıyor sonrada benzin 3 ytl diye isyan ediyor

devlet başka türlü vergi alamıyorki ne alırsa akaryakıttan otomobilden yani kendi kontrolünde olan şeylerden

bence vergi kanunları tekrar elden geçirilmeli vergisini vermeyen vergisinden çalana ağır hapis yada para cezaları verilmeli işte o zaman devlet normal şekilde vergi alabildiyinden benzini ucuzlataiblir otomotivi ucuzlatabilir

size bir örnek vereyim

amcamın alman iş ortağı türkiyeye geldi ortak olduğu insanları tanımak için amcam ona almanyadaki dükkanın kirasını 10.000 euro deyilde 2000 euro göstermelerini bu sayede daha az vergi verebileceklerini ima etmiş

adam biz bunu yaparız demiş ama ondan sonra çöpler türkiyedeki gibi sokaklarda kalır ben bunu istemiyorum demiş

aramızdaki zihniyet farkı bu işte

gerçi adam orda verdiyi verginin kendisine hizmet olarak geleceyini biliyor bizde dolandırıcılığın arkası gelmiyor ama bu vergi kaçırmak için bahane deyil

• evet pahalıbiz eğer bakkala, markete yakın olduğu halde tuvalete bile arabayla giden bir toplum olmuşuz.bu alışkanlıklardan kurtulamadığımızdan dolayı vergiler ve arz talep arttıkça fiyatlarada bu şekilde yansıyor.en mantıklısı mecburiyet yoksa, ticaret amacı haricinde özel taşıtlarımızı çıkarmamamız en mantıklısı.yoksa bu benzin topikleri daha çok açılır.bugüne kadar olan yöneticilerde bu konu hakkında hiç birşey yapmamışlardır onlarada buradan bir çekelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

benzin pahalı ama burada insanların hiçmi suçu yok

haberlerde her vergi dönemi haber çıkar kuyumcular 60 ytl vergi ödedi dişçiler zarar etti gösterip vegi bile ödemedi v.s v.s

memleketimizde yerleşik bir vergi verme kültürü oluşmadığından insanlar devletten çaldığı her kuruşu kar sayıyor sonrada benzin 3 ytl diye isyan ediyor

devlet başka türlü vergi alamıyorki ne alırsa akaryakıttan otomobilden yani kendi kontrolünde olan şeylerden

bence vergi kanunları tekrar elden geçirilmeli vergisini vermeyen vergisinden çalana ağır hapis yada para cezaları verilmeli işte o zaman devlet normal şekilde vergi alabildiyinden benzini ucuzlataiblir otomotivi ucuzlatabilir

size bir örnek vereyim

amcamın alman iş ortağı türkiyeye geldi ortak olduğu insanları tanımak için amcam ona almanyadaki dükkanın kirasını 10.000 euro deyilde 2000 euro göstermelerini bu sayede daha az vergi verebileceklerini ima etmiş

adam biz bunu yaparız demiş ama ondan sonra çöpler türkiyedeki gibi sokaklarda kalır ben bunu istemiyorum demiş

aramızdaki zihniyet farkı bu işte

gerçi adam orda verdiyi verginin kendisine hizmet olarak geleceyini biliyor bizde dolandırıcılığın arkası gelmiyor ama bu vergi kaçırmak için bahane deyil

Her şeyi özetlemişsin.

Amerika da Türk olmak die bir belgesel vardı Trt de. Ordaki bir aile ile röportaj yapıyolar ve Amerikadaki vergi sisteminden bahsediolar.

Adam diyor ki, burda vergi sistemi oturmuş diyor. Herkes vergisini tam anlamıyla ödüyor diyor ve de ödemek zorunda diyor.

Eğer vergi kaçakçılığı gibi bi durum olursa diyor, bunun cezası çok büyük olur diyor ve de ekliyor, adam öldürmekle vergi kaçırmanın suç olarak birbirinden farkının olmadığını söylüyor. Adamların vergi sorunu yok.

Ama biz de doktorundan tut da esnafına kadar herkes vergi kaçırma peşinde. Ülkenin yöneticileri bile yolsuzluk peşinde. Vergi sistemi tam oturmadığı sürece ne benzin ucuzlar, ne arabalar ucuzlar, kısacası hayat pahalılaşır git gide.

• quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

SİZCE ÜLKEMİZDE BENZİN PAHALI MIDIR? diyebir soruya verilecek cevap zaten belli hocam...Pahalı kelimesi bile örtüşmüyor artık..

Arkadaşım çözüm üzerinde düşünelim. Sonuçta Türküz ve yenilmeziz. Şu işe milletçe bir el atsak ve milletin her türlü şekilde hayatını kolaylaştıracak adımları atıversek... Akşamüstü size çarpıcı bir grafik ekleyeceğim...
    ABD'de 4600 cc hacminde bir jeepin bizim Şahinderden nasıl daha az yaktığına dair bir tablo olacak bu.
    Şu konuyu gündemde tutup, netice almalıyız... Ben gerçekten bıktım, soyulmaktan...

Öcelikle böyle bir konuya değindiğiniz içni teşekkürler..

Çözüm üretelim diyoruz da ; bu zamana kadar araçlara "Bu araç en pahalı benzini tüketiyor" vs. gibi stickerler yapıştırıldı , İstanbul ve diğer illerde her gün aynı saate eylem amaçlı aynı anda kornalar çalındı ama ne fayda..Hâla zam hâla zam..Yani vatandaşın elinden malesef hiç birşey gelmiyor..Çünkü almaya macburuz..Hangi birimiz arabam var inat için binmeyecem diyebilir ki..Yani elimiz mahkum o benzini almaya..Ve bundan sonra da çözüm getirebilieceğimizi pek düşünmüyorum açıkçası..

Ayrıca milletimizden Eğlence Vergisi bile alınıyorsa bu durumların gayet normal olduğunu düşünmemek de elde değil..Eğlence vergisi mi olur ya..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.