Şimdi Ara

Bu dönemde araç alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doların artışı malum, piyasalar dengesiz. Benimse biriktirmiş olduğum bir miktar param var. Evet doğru tahmin ettiniz bu para TLde duruyor. Para bankada her gün eriyor. Bu süreçte bir araba almak mantıklı mı ? Ford Courierlere baktım dizel ve nispeten uygun fiyatlı olmalarından dolayı. Aracı alırsam görev yaptığım yere götürmeyi de düşünmüyorum kış şartlarından dolayı, evin önünde yatacak. Yani sırf tl olan param erimesin ve malım olsun diye almış olacağım. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz ?

• paranı dövize veya altına yatır hocam yıllardır uzun vadede hiç kaybetmeyeceğiniz şeylerden biridir altın. ancak hele bir bekleyin yarını piyasalar açılsın, eğer biraz olsun durulur dolar altın vs düşerse bir süre daha beklemenizi öneririm. ola ki artışla açılıp devam ederse 1 saniye bile düşünmeden dolar altın ne bulursanız almanızı öneririm paranızın gözünüzün önünde erimesini istemiyorsanız. bankalarda da tutmanızı önermem. ben artacağını düşünüyorum gerçi düşmesi için hiçbir sebep yok zaten ama bakacağız. araba konusunu açmıyorum bile araba almazdım zaten çok da bir ihtiyac yokmuş sızın için hele 0 araba bu vergilerle asla ama asla almam.
  • Hardwired kullanıcısına yanıt
    Sıfırlara zaten bakmıyorum bile. Döviz ve altın konusunda merkez bankası gibiyim, ben alsam sabaha 6 olur çok rahat

Araba almaktansa TLde tutmak ya da bölmek daha mı mantıklı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Sıfırlara zaten bakmıyorum bile. Döviz ve altın konusunda merkez bankası gibiyim, ben alsam sabaha 6 olur çok rahat

Araba almaktansa TLde tutmak ya da bölmek daha mı mantıklı ?
    ben sizin yerinizde olsam zaten o parayı çoktan dolara yatırmıştım bile bunun böyle olacağı çoktan belliydi ben dolara yatırdım mesela kesinlikle tl de tutmuyorum paramı
  • Dövizler Döviz olarak kalacak Tl ye çevirilmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 13 Ağustos 2018; 2:07:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Dövizde olsa zaten böyle bir konu açmazdım :)
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Evet, araç veya arsa al değerlenir demek olmaz,, otomobil alsanız fiyatlar çok çıkar alıcı bulmak zorlaşır,, arsa alınsa inşaat maliyetleri arttığı için çok tercih edilmeyecek,, değerli elmas,yakut gibi fiyatları kabarmamışsa tercih edilir,,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    8 ay önce açıldı
    Bu araç alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Bu araç alınır mı ?
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence gayrimenkule yatırın, ev arsa farketmez. Değeri belki kısa süreli düşer ama araç aldığın günden itibaren gider yapmaya başlıyor. Sigorta-vergi-vergi-vergi vs.
  • Güncel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yatırım için araç almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba alınmaz bu ortamda onu söyleyeyim. Normalde araba fiyatları daha da artacak kurdan dolayı ama ben elimde para olsa almazdım.

en mantıklısı altına yatırmak. fakat bu fiyatlardan altın alınır mı muamma. sormak lazım iyi bilen birilerine.

Döviz alınmaz çünkü döviz belli ki oyuncak olmuş. bugün aşırı çıkan bir şey, yarın aşırı da düşer. Birisi Türkiye ile oyun oynuyor veya savaş açmış belli. Ayrıca döviz düşükken alınacak bir şey, şu an normalin üzerinde fiyatlandı.

O yüzden en mantıklısı altın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delton -- 13 Ağustos 2018; 16:56:44 >
  • delton D kullanıcısına yanıt
    İleride de alamamaktan korkuyorum işin açığı

• quote:

İleride de alamamaktan korkuyorum işin açığı
    o risk var ama bu aciliyetine ve önceliğine bakar.

mantığın aciliyetim var diyorsa kim ne önerirse önersin alırsın ama yoksa şu ortamda aciliyet yoksa araba alınmaz.
  • param erimesin mi? eridi bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 13 Ağustos 2018; 17:6:39 >
  • tabi ki alınmaz ama ihtiyaç varsa kim alma diyebilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

tabi ki alınmaz ama ihtiyaç varsa kim alma diyebilir?
    İhtiyaç kesinlikle yok.
  • quote:

İhtiyaç kesinlikle yok.

ihtiyaç da kendi içinde değişiyor aslında, misal ben DS7 için aracımı sattım bayi ile içime sinen bir fiyattan el sıkıştım ve şuan güncel zamlar vesaire araca yansıtılmadı kurulan aracılı ilişki ve ön ödeme sebebi ile, aslında o parayı direk kura yönlendirebilirim ancak bunu yapmayacağım, bir süre daha bekleyip alacağım, çünkü önceliğim istediğim araca sahip olmak ve tabii vazgeçersem bir daha o fiyata bu araca sahip olamayacağım, eğer böyle durumların yoksa parayı daha iyi değerlendirme yolları aramanda yarar olabilir, dolar konusu muallak, belki şuan dolar alsan kar edemeyeceksin, 4 lira iken alanlar karda olacaklar ama gelecek için cepte para-altın vs tutmak, onlara mümkünse değer katmak her türlü senin yararına. Ancak hayat senin hayatın, beklemek plan yapmak vesaire hiç bana göre değil, belki senin için de aynı şeyler geçerli, o durumda da kafana estiği gibi(işler ters giderse pişman olmayacaksan).

• Araca ihtiyacınız yoksa almanıza gerek yok. Fakat paranız erimesin diye bişeyler yapmak istiyorsanız ki haklısınız bu konuda yarın öbür gün para pul olur hiç araç alamam düşüncesindeyseniz alın içinizde kalmasın. Doların artışı veya azalmasını kestiremezsiniz. Bir anlaşmaya bakar. Papaz verilir dolar 2 lira birden düşer olan sizin paranıza emeklerinize olur. Dövize güven olmaz yani. Altında dolara bağlı zaten. Yarın öbür gün anlaşırlar döviz düşer altında düşer yine zarar edersiniz. Şu an için güvenilecek tek enstrüman var mevduat faizi. O da anca enflasyonu karşılar yani para yerinde sayar. Döviz yükseldikçe faizde yükseliyor ve şu an mevduat faizi yüksek düzeyde.

Araba konusuna dönecek olursak;Zarar ettirmeyecek,sağlam,taş gibi,ikinci el piyasası iyi olan bir kaç marka ve bu markaların bir kaç modeli var. Markalar Ford,Opel,Toyota,Honda ve Volkswagen. Modeller Focus,Fiesta,Astra,Corsa,Corolla,Auris,Yaris,Jazz,Civic,Polo,Golf ve Passat. Jetta ve CC biraz daha ağır gidiyor. Bu araçlardan birini alırsanız çok ekstrem şartlar oluşmadıkça(ötv indirimi vs) zarar etmezsiniz. Hatta kâr bile edebilirsiniz!(TL bazında) MTV si düşük,Motor hacmi 1.4-1.6 arası,en az 100 HP,az yakan,temiz kullanılmış hasarsız boyasız kronik bir sorunu olmayan,parça ve servis sıkıntısı olmayan bir araç alırsanız. Ve Sizde temiz kullanırsanız ilerde satarken pişman olmazsınız.
    Birikmişiniz ne kadar ve nasıl bir araç istediğinizden bahsetmemişsiniz. Bunları da belirtin araç önerelim. Yalnız Courier olmaz. Ticari araç olduğu için MTV si yüksek. Kaskosuda yüksek. Yılda bir muayene girmesi gerekiyor. Ve kamyomet olarak geçtiği için hız sınırı bölgelerinde kamyonla aynı hızda geçmek zorunda. Yoksa radar cezası. Binek araç için 82 hız sınırı olan yerde %10 luk payla 90 la geçer gidersiniz ama Courierle 50 %10 luk payla 55 le gidersiniz. Arabayı aldığınıza lanet edersiniz. Bunları da göz ardı etmeyin

• Hocam gel trakya dan herhangi bir köyden arsa al ve bu arsayı unut.15 yıl sonra emekliligin hazır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.