Şimdi Ara

SİZCE TURKIYE OLARAK YUZDE KAC TRAFIK KURALLARINA UYUYORUZ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar kucuk bır ortalama merak edıyorum
    bızım turk halkı olarak sızın kendı fıkrınız ne acaba yuzde kac kurallara uyuyoruz
    kemer takmayız yuzde 80
    sınyal vermeyız yuzde 55
    kırmızıda gecerız yuzde 35
    alkollu arac yuzde 25
    hız lımıtını asarız (bınek araclar ıcın )yuzde 75
    ortalama bence yuzde 50 kurallara uymuyoruz



  • Kemerde takarım,sinyalde veririm,kırmızıdada dururum,ağzımada içki sürmem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Dominic- -- 10 Kasım 2010; 13:32:21 >
  • kemer takmayız % 90
    sınyal vermeyız % 90
    kırmızıda gecerız % 80
    alkollu arac % 70
    hız lımıtını asarız %90

  • genel kanı kurallara uymadığımız yönünde ama yüzde vermek yanlış olur.
    bir araştırma yapılmış ve onun sonuçları varsa paylaşabiliriz ama,
    bizim oran vermemiz çok doğru olmaz.
  • Zaman zaman yol müsaitse hız sınırını aşmak dışında bütün kurallara uymaya çalışıyorum.
    Hız sınırları da yükseltildi artık,hız sınırını da kolay kolay aşmam.
  • Öncelikle Hiç bir ülke 4/4'lük değildir diğer ülkelerde'de kurallara uymayan insan sayısı çok fazla Kimsede 4/4'lük DEĞİL. Herkesin,Herbirimizin hatası olabilir Kim Her gün kemer takıyor.?hiç kırmızıda geçmedinmi?Kim hız yapmadı.? hep 70'lemi gitti? Dünyanın her tarafında bu döngü böyle.. Şimdi birileri gelir ben hiç içkili araba kullanmadım HEP KEMER TAKTIM HEP KIRMIZADA DURDUM HEP 70'le gittim falan der.Hiç yapmamış gibi.Sözüm meclisten dışarı.
  • %10 kurallara uyuyor türkiye genelinde

    gerisi dan dun gidiyor işte zaten trafiğe cıkınca anlıyor insan neyin ne olduğunu...

    birde şu var esnek olmak gerek trafikte kurallara harfi harfine uyulursa kaza riski artıyor

    böyle garip bir ülkeyiz işte düzeler mi ?

    düzelmez...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğitim seviyesi homojen olmayan toplumlarda iyi eğitimli ve kurallara uyan biriyseniz aslında sürekli tehdit
    altında yaşıyorsunuz demektir.
    bunun en güzel örneği bu ülkede ve bu ülkenin yollarında yaşanır.
    bir gün bir kroya çatarsınız ve haklı olsanız da bıçaklanırsınız,dövülürsünüz.

    malesef vahşi batı da diyebiliriz bu topraklara....

    düzgün denetim ve adalet sistemi olmadıkça da bu durum düzelmez.
  • trafık kurallarını denetleyenlerın bence eksıklerı var
    cunku en son ne zaman bır hatanız ıcın polıs cevırdı soylermısınız klasık gbt testlerı
    bıraz kemerden hız lımıtınden falan cezalar yazsalar
  • Türkiye'de HİÇKİMSE trafik kurallarına uymuyor.

    Global olarak, küresel anlamda, veya askerliğini yapmış olanlar bilir, "KOZMİK" kademede (HERŞEY DAHİL) gerçekten de hiçkimse trafik kurallarına uymuyor. Bu bizim millî sporumuz olmuş. Başkaldırmak genlerimizde var. Bu nedenle onu ölesiye seven sevgilisinin kafasına sıkıp sonra "BEN YAPTIM! BEN YAPTIM!" diye çarşının ortasında onu ötedenberi besleyen vahşi duyguların esiri ama daha çok onun bir ürünü gibi durup haykıranları görebilirsiniz.

    Trafik Canavarı HERKESİN içinde var. Bunun sebebi OTOKONTROL denilen insan içindeki sistemin artık çevrimdışı olması, işlememesi, yönetimi korsanların devralmasıdır. Fevri ve Cebri hareketlerle trafikte gidiyoruz. Her gün bana çarpmamaları için uğraşıyorum, bırakın trafikte sağlıklı ilerlemeyi, özellikle kaza yapmamak için daha fazla uğraş veriyorum.

    SAĞA DÖNMEK İÇİN EN SOL ŞERİTTEN GİTMEK VE SON ANDA SİNYAL BİLE VERMEDEN SAĞA KIRMAK VE ÜÇ ŞERİDİN KÜFRÜNÜ YEMEK ne demek!

    İşte 2010 Kasım tarihinde ülkemizdeki TRAFİK artık tamamen işlevsiz ve işlemsiz bir haldedir. Ölü ve bitiktir.

    Suçlu? Hepimiz...




  • Suçlu hepimiz değiliz, baş suçlu devlettir, otorite yoksa, parası çok olan haklı ve güçlüyse, adalet duygusu kaybolmuşsa yapanın yanına kar kalacağı hissi yerleşmişse , bozulma başlar ve devam eder, herkesi içine alır herkes bir yerden kuralları esnetmeye karşısındakinin hakkını gasp etmeye başlar, bunun eğitim görgü vs ile alakası yoktur.
  • Milletvekillerine, hakimlere ve savcılara trafik cezası yazılamayan bir ülkede (yeni çıkan kanun gereği) halkın size göre % kaçı kurallara uyuyordur. Bence maalesef ki %10 bile değil.
  • Almanyadan ikamet etmekteyim ve ne zaman güzel ülkeme gelsem gözüme
    batan hos olmayan hareketler : herkes istedigi seritten ilerliyor..kamyon soldan, sagdan bir otomobil,
    ortada bir otobüs..emniyet seridinde park eden araclar

    ters yola giren otolar...kirmizi isiktan gecen kamyonlar...

    bozuk isiklandirmayla yola cikan sürücüler

    50 km/h hizli yerde 100 giden araclar...yayalara dikkat etmeyenler...vs vs..

    evet : bas suclu bencede devlet,ulastirma bakanligi...trafigi insanlar kücük yasta
    ögreteceksin >>sevdireceksin<<<
  • bir istatistik için sürücülerin emniyet kemeri takma ve seyir halinde cep telefonu ile görüşme oranı hakkında çalışma yapmıştık ve sonuç her ikisi içinde %5 çıkmıştı. bu alkollü araç kullanma ya da kırmızıda geçme aşırı hız yapma gibi ihlallerde belki biraz daha yüksektir. ama hiçbirinde %90 gibi oranların çıkacağını sanmıyorum ki %50 bile bence gayet iyi türkiye şartlarında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Salus

    Öncelikle Hiç bir ülke 4/4'lük değildir diğer ülkelerde'de kurallara uymayan insan sayısı çok fazla Kimsede 4/4'lük DEĞİL. Herkesin,Herbirimizin hatası olabilir Kim Her gün kemer takıyor.?hiç kırmızıda geçmedinmi?Kim hız yapmadı.? hep 70'lemi gitti? Dünyanın her tarafında bu döngü böyle.. Şimdi birileri gelir ben hiç içkili araba kullanmadım HEP KEMER TAKTIM HEP KIRMIZADA DURDUM HEP 70'le gittim falan der.Hiç yapmamış gibi.Sözüm meclisten dışarı.



    Şu forumda araç (ve alkol) kullananlardan alkollü araç bügüne kadar hiç kullanmamış kaç kişi vardır merak ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex1983Pax -- 22 Kasım 2010; 17:56:46 >




  • Kemer takma kuralına genelde uyulmuyor.Bazı araçlar kemer takılmadı uyarısı veriyor.Bunun çözümünü de bulmuşlar kemere takılan toka veya kemeri araç kullanmadan önce koltuğa takma.Airbag'leri etkiliyor diye biliyorum emniyet kemeri.Kaldı ki bir de cezası var insanın hayatını koruması için ceza bile var.Çok önemli bir husus aslında Emniyet kemeri

    Hız sınırını aşmak artık alışkanlık olmuş herhalde.Tamam bazı yerlerde gereksiz (bana göre ) sınırlar var.ama 70 km/s hız sınırı olan yerde 130-140 ile gitmenin de bir manası yok (Eskişehir yolu/Ankara ////// İstanbul yolu/Ankara) .Hız kameraları Ankara için etkili oldu.

    Sinyal de az kullanılan bir durum.Bazen sol ön camdan elini çıkarıp dur işareti yapanlar bile oluyor (bazen az olabilir genelde).

    Kırmızıda geçme kameraların gelmesiyle buyuk oranda azaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ageofempires

    Kemer takma kuralına genelde uyulmuyor.Bazı araçlar kemer takılmadı uyarısı veriyor.Bunun çözümünü de bulmuşlar kemere takılan toka veya kemeri araç kullanmadan önce koltuğa takma.Airbag'leri etkiliyor diye biliyorum emniyet kemeri.Kaldı ki bir de cezası var insanın hayatını koruması için ceza bile var.Çok önemli bir husus aslında Emniyet kemeri

    Hız sınırını aşmak artık alışkanlık olmuş herhalde.Tamam bazı yerlerde gereksiz (bana göre ) sınırlar var.ama 70 km/s hız sınırı olan yerde 130-140 ile gitmenin de bir manası yok (Eskişehir yolu/Ankara ////// İstanbul yolu/Ankara) .Hız kameraları Ankara için etkili oldu.

    Sinyal de az kullanılan bir durum.Bazen sol ön camdan elini çıkarıp dur işareti yapanlar bile oluyor (bazen az olabilir genelde).

    Kırmızıda geçme kameraların gelmesiyle buyuk oranda azaldı.





    Bu kemer takma uyarısı yüzünden öndekine gömçürüyordum ben. Yanlış bir şekilde hiç takma alışkanlığım yok ve bir yakınımın aracını kullanırken bu ötmeye başladı yolda, bende araç kullanırken aynı anda herşeyi yapabilirim dikkatim dağılmaz, hamburger yerim kola içerim, başkaları gibi telefonla konuşurken trafiğide katletmem, konuşmam kesik olur, konuşma kötü olur ama araç kullanmam değişmez. Ama bu kemer olayına hiç alışık olmadığımdan, kemeri alltan koltuğun altına geçirmeye çalıştım, biraz boğuştum, öndeki araç durdu ben zor durdum. Sonunda arkadan dolaştırıp geçirdim, sonraki binmemde ilk işim o kemeri arkadan geçirip takmak oluyor. Yanlız yanımda oturana taktırırım genelde kemer.

    Hız sınırı otoyolda çok sorun değil ama şehir içi hatta sokaklarda basanlar neye güveniyor anlamıyorum, önlerinde park etmiş araçların aralarını gösteren üç boyutlu navigasyon cihazı falan mı var? yada araçları zınk diye duruyor mu. Geçen gün yavaş yavaş giderken biri bariyerden atladı ayağı takıldı ve aracımın tam arkasına düştü. Zamanlama değişik olsa tam önüme düşerdi. Sürücü olarak bunlara bile dikkat etmek hesaplamak gerekli. Otoyolda insanın ne işi var demeyin, otoyol değil şehir içi, adamda durağa gitmeye çalışıyor ve gidecek başka yol yok! Geçici olarak bişeyler yapmışlar. (Çağlayan kağıthane ne durumda bilen biliyor).

    Işıklardaki EDS lerin bir çoğu blöf. Gerçekte kamera falan yok. Bizim sitenin çıkışında da ışık var, 1-2 sene önce kocaman EDS yazdılar gelip. Sitede 1000den fazla kişi var, onlarca araba var yani, hergün o ışıktan kırmızıda geçiyorlar (mecburen sayılır) ve kimseye ceza gelmedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    quote:

    Orijinalden alıntı: ageofempires

    Kemer takma kuralına genelde uyulmuyor.Bazı araçlar kemer takılmadı uyarısı veriyor.Bunun çözümünü de bulmuşlar kemere takılan toka veya kemeri araç kullanmadan önce koltuğa takma.Airbag'leri etkiliyor diye biliyorum emniyet kemeri.Kaldı ki bir de cezası var insanın hayatını koruması için ceza bile var.Çok önemli bir husus aslında Emniyet kemeri

    Hız sınırını aşmak artık alışkanlık olmuş herhalde.Tamam bazı yerlerde gereksiz (bana göre ) sınırlar var.ama 70 km/s hız sınırı olan yerde 130-140 ile gitmenin de bir manası yok (Eskişehir yolu/Ankara ////// İstanbul yolu/Ankara) .Hız kameraları Ankara için etkili oldu.

    Sinyal de az kullanılan bir durum.Bazen sol ön camdan elini çıkarıp dur işareti yapanlar bile oluyor (bazen az olabilir genelde).

    Kırmızıda geçme kameraların gelmesiyle buyuk oranda azaldı.





    Bu kemer takma uyarısı yüzünden öndekine gömçürüyordum ben. Yanlış bir şekilde hiç takma alışkanlığım yok ve bir yakınımın aracını kullanırken bu ötmeye başladı yolda, bende araç kullanırken aynı anda herşeyi yapabilirim dikkatim dağılmaz, hamburger yerim kola içerim, başkaları gibi telefonla konuşurken trafiğide katletmem, konuşmam kesik olur, konuşma kötü olur ama araç kullanmam değişmez. Ama bu kemer olayına hiç alışık olmadığımdan, kemeri alltan koltuğun altına geçirmeye çalıştım, biraz boğuştum, öndeki araç durdu ben zor durdum. Sonunda arkadan dolaştırıp geçirdim, sonraki binmemde ilk işim o kemeri arkadan geçirip takmak oluyor. Yanlız yanımda oturana taktırırım genelde kemer.

    Hız sınırı otoyolda çok sorun değil ama şehir içi hatta sokaklarda basanlar neye güveniyor anlamıyorum, önlerinde park etmiş araçların aralarını gösteren üç boyutlu navigasyon cihazı falan mı var? yada araçları zınk diye duruyor mu. Geçen gün yavaş yavaş giderken biri bariyerden atladı ayağı takıldı ve aracımın tam arkasına düştü. Zamanlama değişik olsa tam önüme düşerdi. Sürücü olarak bunlara bile dikkat etmek hesaplamak gerekli. Otoyolda insanın ne işi var demeyin, otoyol değil şehir içi, adamda durağa gitmeye çalışıyor ve gidecek başka yol yok! Geçici olarak bişeyler yapmışlar. (Çağlayan kağıthane ne durumda bilen biliyor).

    Işıklardaki EDS lerin bir çoğu blöf. Gerçekte kamera falan yok. Bizim sitenin çıkışında da ışık var, 1-2 sene önce kocaman EDS yazdılar gelip. Sitede 1000den fazla kişi var, onlarca araba var yani, hergün o ışıktan kırmızıda geçiyorlar (mecburen sayılır) ve kimseye ceza gelmedi.


    Epey mücadele vermişsin paxmahnhob.surucu yanındaki koltukta o kadar gerekli oluyor ki emniyet kemeri.bir arkadaşımla boş bir arazide geri geri gelirken ağaca vurmuştum bende de kemer yoktu fakat direksiyona yapışmıştım ben ve geri geri gelirkenki hızım 20 civarındaydı arkadaşım ilk önce öne sonra geriye sonra tekrar öne savruldu neyseki bişey yoktu güneşlik yuzunde kucuk bir çizik olmuştu.Herzaman hız 20 olacak diye bir kural yok o yuzden emniyet kemerinin gerekliliğini o küçük kaza sırasında anladım.bir de hız 90-100 veya ustunde oldugunu dusunun.Emniyet kemeri.

    Evet otoyolda pek sorun olmuyor.Otoyol için belirlenen hız sınırları belli ve yol genelde güzel oluyor.(hız sınırlarının üstüne çıkan çok ama belirlenen hız sınırı da %10luk toleransla birlikte 143 km gayet yeterli bence).Sokaklarda hız yapanları anlamak güç.Bazılarına gore zevk.Ama çocukğu var kedisi var köpeği var bunları riske atmaya değer mi ? Sokak kenarlarında yola çıkmaya hazırlanan arabalar var çok hızlı geldiği zaman arabalar çok buyuk tehlike arz ediyor.Bariyerleden senin başına gelen durum tam bir şans.Şehiriçi Trafik tam bir tehlike bu yuzden.Düşünebiliyor musunuz 4 şeritli ve trafiğin hızlı aktıgı yoldan ve hemen yanında ust geçit oldugu halde geçmeyip kendisini ve diğer insanları riske atanları.Anlamak çok güç bunları.Bu konuda Eğitim sağduyu diyorum sadece (Burada yanlışım varsa uyarın).Otoyolda buna bende şahit oldum 2-3 kişi karşıdan karşıya zıplaya zıplaya geçiyordu :) İnanın anlamak güç.

    Tamamen boş yolda şeytan dürtüyor ama kurallara uymak gerekiyor.Özellikle Şehirlerin sanayi bölgelerinde kırmızı ışıklar süs gibi kalıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB


    Bu kemer takma uyarısı yüzünden öndekine gömçürüyordum ben. Yanlış bir şekilde hiç takma alışkanlığım yok ve bir yakınımın aracını kullanırken bu ötmeye başladı yolda, bende araç kullanırken aynı anda herşeyi yapabilirim dikkatim dağılmaz, hamburger yerim kola içerim, başkaları gibi telefonla konuşurken trafiğide katletmem, konuşmam kesik olur, konuşma kötü olur ama araç kullanmam değişmez. Ama bu kemer olayına hiç alışık olmadığımdan, kemeri alltan koltuğun altına geçirmeye çalıştım, biraz boğuştum, öndeki araç durdu ben zor durdum. Sonunda arkadan dolaştırıp geçirdim, sonraki binmemde ilk işim o kemeri arkadan geçirip takmak oluyor. Yanlız yanımda oturana taktırırım genelde kemer.

    Hız sınırı otoyolda çok sorun değil ama şehir içi hatta sokaklarda basanlar neye güveniyor anlamıyorum, önlerinde park etmiş araçların aralarını gösteren üç boyutlu navigasyon cihazı falan mı var? yada araçları zınk diye duruyor mu. Geçen gün yavaş yavaş giderken biri bariyerden atladı ayağı takıldı ve aracımın tam arkasına düştü. Zamanlama değişik olsa tam önüme düşerdi. Sürücü olarak bunlara bile dikkat etmek hesaplamak gerekli. Otoyolda insanın ne işi var demeyin, otoyol değil şehir içi, adamda durağa gitmeye çalışıyor ve gidecek başka yol yok! Geçici olarak bişeyler yapmışlar. (Çağlayan kağıthane ne durumda bilen biliyor).

    Işıklardaki EDS lerin bir çoğu blöf. Gerçekte kamera falan yok. Bizim sitenin çıkışında da ışık var, 1-2 sene önce kocaman EDS yazdılar gelip. Sitede 1000den fazla kişi var, onlarca araba var yani, hergün o ışıktan kırmızıda geçiyorlar (mecburen sayılır) ve kimseye ceza gelmedi.


    işaretli cümle çok şey söylüyor bana

    "ben türküm ve şöförüm bana bişi olmaz ama senin takman gerekir direksiyonda değilsin sana garanti veremem"

    demekki gerçekten o koltukta bir iş var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 23 Kasım 2010; 22:34:22 >




  • Aslında öndeki tablo ve direksiyondan dolayı bir güven oluyor sanırım. Olası bir ani frendede gerçekten direksiyona tutunuyorsunuz. Tabiki yanlış kemer gerekli ama yan tarafta hiçbişe yok, çok düşük bir hızda bile kişi cama çarpabilir. Ayrıca başkası kullanırken gazlıyorsa felaket korkarım, kemere sarılırım ama kendim kullanırken korkmam.. Bir araçta hiçbir donanımın önemli olmadığına inanıyorum. Ne ncap testi, ne airbagi.. Bunlar %10sa emniyet kemeri %90 dır korumada. Ama dediğim gibi alışmadığım için takmıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.