Şimdi Ara

Sizce ne yapmalıyım? (Askerlik ve iş karmaşası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çevremdeki herkese danışıyorum ama hala tam karar olusmadi kafamda. Öncelikle durumumdan bahsedeyim biraz.

Ben bu yaz sonunda Kimya Mühendisi unvanıyla mezun oldum. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta tüm çıkış islemlerimi de halledip resmen mühendis olacağım. Şimdi 1 ay öncesine kadar kafamda net bir fikir vardı. Hemen bu fikri anlatayım.

Öncelikle Kasım ayının başına kadar iş arayacaktim. Daha sonra eğer iş bulursam askerligimi 2 yıl tecil ettirecektim. Eğer iş bulamazsam Şubat ayında askere gitmek için başvuru yapacaktım.

1 ay öncesine kadar bu kararım kesindi. Ancak son yaşanan olaylardan ve tezkere çıkmasından sonra çekinmeye başladım. Şimdi eğer askere gitmezsem iş vermeyecekler. Ama gitmek konusunda da kararsız haldeyim. Bu arada 4 yıllık bir ilişkim var ve hala babadan sakliyoruz Iş güç sahibi olduktan sonra da artık birer adım öteye götürmek istiyoruz işi ama maalesef askerlik yapmadan da iş yok.

Sizce ne yapayim arkadaşlar? Ortalığın durulmasıni mi bekleyeyim? Yoksa askerliğe basvurayim mi?

Edit: Evlilik için erken muhabbetlerine girmeyin lütfen. Önemli olan kısım burada benim geleceğim.

Ayrıca yüksek lisans muhabbetini de karıştırmayın lütfen. Ailemin şu anda karşılayacak durumu yok mali olarak. Babamı kredi cekmemesi için gaza getiriyoruz sürekli zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 11 Ekim 2014; 3:43:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Arkadaşlar çevremdeki herkese danışıyorum ama hala tam karar olusmadi kafamda. Öncelikle durumumdan bahsedeyim biraz.

Ben bu yaz sonunda Kimya Mühendisi unvanıyla mezun oldum. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta tüm çıkış islemlerimi de halledip resmen mühendis olacağım. Şimdi 1 ay öncesine kadar kafamda net bir fikir vardı. Hemen bu fikri anlatayım.

Öncelikle Kasım ayının başına kadar iş arayacaktim. Daha sonra eğer iş bulursam askerligimi 2 yıl tecil ettirecektim. Eğer iş bulamazsam Şubat ayında askere gitmek için başvuru yapacaktım.

1 ay öncesine kadar bu kararım kesindi. Ancak son yaşanan olaylardan ve tezkere çıkmasından sonra çekinmeye başladım. Şimdi eğer askere gitmezsem iş vermeyecekler. Ama gitmek konusunda da kararsız haldeyim. Bu arada 4 yıllık bir ilişkim var ve hala babadan sakliyoruz Iş güç sahibi olduktan sonra da artık birer adım öteye götürmek istiyoruz işi ama maalesef askerlik yapmadan da iş yok.

Sizce ne yapayim arkadaşlar? Ortalığın durulmasıni mi bekleyeyim? Yoksa askerliğe basvurayim mi?

işi filan boşver hocam,ortalık durulsun biraz.Can herşeyden kıymetli.

• Robert Jr kullanıcısına yanıt
    Benimde cekincelerim var. Ancak nereye gittiysem askerlik yok sende diyorlar. Evde de aileme yük olmak istemiyorum. Sabah kalkıyorum ya pc oynuyorum ya da dışarıda geziyorum. Kariyer.net sitesinde 71 tane iş basvurum var. Geçen gün 10 tane fabrikaya cv verdim. Hepsi askerliği bahane ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Benimde cekincelerim var. Ancak nereye gittiysem askerlik yok sende diyorlar. Evde de aileme yük olmak istemiyorum. Sabah kalkıyorum ya pc oynuyorum ya da dışarıda geziyorum. Kariyer.net sitesinde 71 tane iş basvurum var. Geçen gün 10 tane fabrikaya cv verdim. Hepsi askerliği bahane ediyor.

karar senin ama ben olsam başlardım işine gücüne,gitmezdim hayatta askerliğe.Ailenin de böyle bir dönemde askere gitmeni isteyeceklerini sanmıyorum.
  • askere gitme,zaten iç savaş çıkcak,arada kaynarsın,herkes bulgaristana kaçcak,10 sene türkiye toparlanamaz,sonra amerika gelip yerleşcek
    boşuna askerlik yapma
  • bedelliyi askiya alabilirler , askeriye şimdi alarmda buyuk ihtimalle .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Robert Jr annem zaten etkilenmiş durumda son olaylardan dolayı. Ama gitmeyince de iş vermiyorlar. Geçici olarak bir yere gireyim dedim. Bugün Bim'de muhabbet ettiğim bir kasiyer abi vardı. İş durumu nedir ortalık durulup askere gidene kadar gireyim dedim. Valla askerliğini yapmayanı almıyorlar artık. Askerlik öncesi işten çıkınca tazminat vermeleri gerekiyormuş. O yüzden şirket yanaşmıyor artık dedi. Düşünün Bim vs. dahî kasiyer olarak bile vermiyor işi.

Başka önerileri de alayım arkadaşlar lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.