Şimdi Ara

Sizce lastikleri değiştirmeli miyim? (4 yıl 60000 km)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 4 yaşında bir aracım var fabrika çıkışlı lasikleri üzerinde. 60000 km yi devirdik. 185/60 r15 ebatlarında bridgestone turenza var araçta.

aslında diş derinliği ideal gibi, çok fazla aşınma yok. ama yine de değiştirmeli miyim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 7 Aralık 2017; 21:41:15 >

• Kılcal çatlaklar yoksa ve araç sık sık patinaja düşüp abs devreye girmiyorsa daha değiştirmezdim. Turanzalar sert hamurlu ve uzun ömürlü lastik ama yukarıda dediğim durumlar olabiliyor belli bir süre sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 7 Aralık 2017; 21:48:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patinaja düşme gibi bir durum yok hocam, normal gidiyor ama sanırım artık lastikler biraz sertleşmiş durumda ve konforlu değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştirmelisin
  • bi zahmet hocam
  • Turanza zaten sert lastik şimdi tahta gibi olmuştur.
  • 5 yil 50bin km hangisi once dolarsa.

Benim araba 50bin km bitince lastiklerde bitmisti, belki de sana iyi gibi gozukuyodur dis derinligi olcumu yaptirsan 3mm civari cikar kesin.

Ha bu arada kesinlikle degistir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 yıllık lastik değişmeli mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet sanırım tahta gibi olma durumu var çünkü yoldaki her şeyi hissediyorum :)
  • Yek soyliyecegim hemendir.

Kazasiz yolculuklar.

• En yakin lastikciye git. Kontrol ettir. Lastik önemli. Usta ne diyorsa o.

• ilker1041 İ kullanıcısına yanıt
    durumunuz varsa fazla zorlamayın.
    km ve yıl omrunu doldurmuş
    lastık önemlı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araba da 3 yaşında, üstünde gelen lastik, 60 bin km oldu, michelin primacy 3. Görünüşü iyi, abs devreye girmiyor kolay kolay.

Lakin yol sesi fazla alıyo gibi, Değiştircem uygun fiyat denk getirmeye bakıyorum.

• DEĞİŞTİRMELİSİN
  • Benim aracımda da Continental SportContact5 Runflat lastikler var.50 bin km oldu lastiklerle.Araç arkasını bırakmaya başladı ve yol sesi ciddi şekilde arttı.

Pazartesi günü kış lastiklerini takıyorum kısmetse.

• Anladım arkadaşlar sanırım lastik için araştırmalara başlasam iyi olacak.

• Bence de bi zahmet değişsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

4-5 yıl veya 45-50.000km'den sonra, dişleri iyi görünse bile lastik değiştirilmelidir.

Görünmeyen iç kısımlarında çatlaklar oluşuyor ve 90km ve üzeri hızlar büyük tehlike. Her an patlama riski olabilir.

Hocam bu forumda öneride verilmez. Tam bu tarz bir yorum yapacaktım ama şimdi biri çıkıp ben 10 yıl 100 bin km yaptım der diye yapmadım. Muhalefet olsunda ne olursa olsun gayretine girmiş bir kesim var.

• Sevgili konu sahibi arkadaşım. Barum da olsa, goodrich te olsa git değiştir lastikleri. Böyle kötü hissettirmiyor hiç birşey. Duramayacağını bilmek kötü birşey.

Accent blue aracımız var 3 yıl 3 ay oldu alalı. Km 58 5000 km de. Hala üzerinde ki kumho lastiklerle biniyoruz.
    Lastikler acayip sert. Güvenlik desen yok. ilk 3 vites patinaja düşüyor.
    Şirket aracı olduğundan, lastik değişimi dedik. 60 bin de olsun dediler. İyi dedik. Geçen ön arka değişikliği yapalım bari de dedik. Az daha idare etsin diye. O da lastikçiye gitti, yapılmadan geri geldi. Balon varmış yanakta.
    Velhasılı şakası yok hocam bu lastiğin. Daha 2 gün önce, o ön arka yapalım dediğimiz günün akşamı. Kırmızı ışıkta duran bir arabaya dokandırdım. Lastikler hiç tutmadı. Abs devreye girdi. hani göz göre göre kaya kaya gitti dokundu araba. Plakalık kırıldı.
    Elimde olsa hemen değiştireceğim ama şirket aracı.

Bu arada yeri gelmişken sorayım beyler. Lastik acayip sert. Araba döküldü yollarda be. Yanak ta ince. 195/50r16 orjinal ölçüsü.
    195/55r16 takacağım ki az yanaktan kazanalım konfor artsın diye.
    Michelin crossclimate mi takayım yoksa continental mi taktırayım. (kar lastiği ihtiyacım yok. Karla işimiz de yok. Ege de yaşıyoruk.) Hangisi daha yumuşaktır bu lastiklerin. veya öneriniz var mı başka marka falan.

Eedit: yanlışım varsa biri düzeltsin beni.
    Fabrika lastikleri kalitesiz oluyor diye rivayet var. İhale usulü gibi gidildiği için, otomobil üreticisine verilirken lastikler, malzemeden çalınıyor deniliyor. Fabrika lastiklerini erken değiştirmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VideSupra -- 8 Aralık 2017; 17:4:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.