Şimdi Ara

Sizce işlemcimi değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler yazın sistemimi güncellemeyi düşünüyorum.Şu anki sistemim böyle

MSI 785 GM E-51 Anakart
    AMD Phenom II X4 925 2.8 GHz İşlemci
    HD5850 Ekran kartı
    2x2 = 4GB 1333 MHz RAM
    Güç kaynağım XIGMATEK kasanın içinde olan 500Watt güç kaynağı.

Almayı düşündüklerim;

HD6950 2GB ya da HD6970 2GB
    EVEREST PLATINUM DRAGON 80PLUS 850W GÜÇ KAYNAĞI
    ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core
    CORSAIR 16GB (4x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Çif Kanal Kit Ram

Şimdi ben bu sisteme göre P2 X6'ya geçmeliyim yoksa X4 925'de kalsam olur mu? Intel düşünmüyorum.

Kısacası fiyat farkına değer mi X6 1055T'de 393 Lira gibi bir fiyat gördüm gerçekten baya pahalı.Ciddi bir performans artışı olur mu?

Şimdi siz ne derseniz ona göre birşeyler yapıcam acayip kararsız kaldım.

Edit : Veya soğutucu alıp overclock yapsam idare eder mi? Ya da X6 performansına yaklaşır mı? Hani en azından yarı yarıya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 12 Mart 2012; 1:13:14 >

• acele etme bence. o sistemin daha gideri var.
  • bir soğutucu al overclock yap bir de çıkınca 7870 al mis gibi kullan derim
  • Bu sistemi yazdılarınla değiştirirsen fazla para verdiğinle kalırsın pişman olursun
  • Oyun sistemi olduğunu düşünerek söylüyorum,
    Ekran kartını ve gerekirse güç kaynağını değiştirin ama işlemciyi değiştirmenizin hiç getirisi olmayacaktır, hem de aynı mimari işlemci ile. Phenom 2 x4 OC yapmasanız bile darboğaz yapmayacak bir işlemcidir.
  • Bence hicbirini degistirme sadece islemciyi 14*250 3500 yap sonra da paran olunca bir PSU ile en az 700-750W Gold-Silver-Bronze ile bir GTX 580,7950 falan al 4GB Ram,3500MHZ islemci ile devam 3 yıl daha goturur.
  • arkadaşlar 7870 elindeki karttan daha az güç tüketiyor full hd de sorun çıkarabilir ben ondan söledim kendisi bilir tabi ne istediğine bağlı psu değiştirmesine gerek yok bu kart için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    değişmeli miyim?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • monitörün full HD değil ise o ekran kartı 2-3 yıl daha yeterli gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

Merhaba beyler yazın sistemimi güncellemeyi düşünüyorum.Şu anki sistemim böyle

MSI 785 GM E-51 Anakart
    AMD Phenom II X4 925 2.8 GHz İşlemci
    HD5850 Ekran kartı
    2x2 = 4GB 1333 MHz RAM
    Güç kaynağım XIGMATEK kasanın içinde olan 500Watt güç kaynağı.

Almayı düşündüklerim;

HD6950 2GB ya da HD6970 2GB
    EVEREST PLATINUM DRAGON 80PLUS 850W GÜÇ KAYNAĞI
    ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core
    CORSAIR 16GB (4x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Çif Kanal Kit Ram

Şimdi ben bu sisteme göre P2 X6'ya geçmeliyim yoksa X4 925'de kalsam olur mu? Intel düşünmüyorum.

Kısacası fiyat farkına değer mi X6 1055T'de 393 Lira gibi bir fiyat gördüm gerçekten baya pahalı.Ciddi bir performans artışı olur mu?

Şimdi siz ne derseniz ona göre birşeyler yapıcam acayip kararsız kaldım.

Edit : Veya soğutucu alıp overclock yapsam idare eder mi? Ya da X6 performansına yaklaşır mı? Hani en azından yarı yarıya?

Hd5850 oc ile hd6950 ayarına gelen bir karttır...yapacağın bu masraf çok boş bir masraf

• O makinada hala is var.

Soylenenlere kulak as ve oc cek o makinaya bir iki yil daha seni goturur inan bana. Islemcide ekran kartida yabana atilacak bilesenler degil ama yok bende para cok harciyacak yer ariyorum diyorsan orasini ben bilmem.
  • Tavsiyelerinizin için teşekkürler tekrar yazmak isteyen olursa lütfen yazın.

Monitörüm Full hd .Sistem cidden yeterli sadece performans artışı olsun istedim.Birde anakart çok iyi değil anakartla problemlerim var.

Peki şöyle yapsam? Sadece bunları alsam veya önerebileceğiniz başka bir CPU soğutucusu varsa yazın lütfen yukarda yazılan bir taneye bakıcam şimdi.

EVEREST PLATINUM DRAGON 80PLUS 850W GÜÇ KAYNAĞI - 300 TL
    ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - 277 TL
    XIGMATEK Gaia SD1283 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - 82 TL

Yani en kötü 660 liraya kapasam bu işi sonra işlemciyle ekran kartına bassam OC'yi nasıl olur? (Anakart pek oc'ye gelmiyor ya da ben manuel yaptığım için öyle oluyor otomatik oc var çünkü elle yaptım 100 MHz bile arttırsam oc'yi uygulamıyor ve mavi ekran veriyor anlayamadım doğrusu )

Ve aslında haklısınız bende bu kadar para harcamak istemiyorum büyük oyun tutkum olmasına rağmen biraz aşırı geliyor açıkçası.

• Hocam öncelikle merhaba ben de 925 işlemci kullanıcısıyım ve değiştirmeyi planlıyodum lakin sorduğum sorularla çok ciddi cevaplara ulaştım , işlemcimiz öyle hafife alınacak işlemcilerden değil kimi arkadaşlar 105tdp olanını 3.7ghzde kullanmışlar şu an kaynağı tam hatırlamıyorum. Sizinkisi kaç TDP acaba? Benimkisi 95w ve 3.2ghzde default voltage stabil bi şekilde kullanıyorum ramleri 1066dan 920ye düşürmek zorunda kaldık ama olsun o kadar pc overclocklu gözüksün diye yaptık bişeyler . Ekran kartına gelince kart 6870 ayarında bi kart kesinlikle değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum yok yeni mimari yok şu yok bu fazla kurcalamamak lazım yeni gpu aldığınız da maksimum 15 fps fark olacaktır diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi anakart + rami değiştirirseniz sizin için iyi olur eğer hiçbirisini yapmayacaksanız ve SSD'ye merakınız varsa o sisteme ssd de iyi gider gibi geldi bana. Güç kaynağı olarak ise o kadar kasmaya gerek yok şu işinizi fazlasıyla görür.. Tasarımı da çohoş

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-600w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Vip3r

Hocam öncelikle merhaba ben de 925 işlemci kullanıcısıyım ve değiştirmeyi planlıyodum lakin sorduğum sorularla çok ciddi cevaplara ulaştım , işlemcimiz öyle hafife alınacak işlemcilerden değil kimi arkadaşlar 105tdp olanını 3.7ghzde kullanmışlar şu an kaynağı tam hatırlamıyorum. Sizinkisi kaç TDP acaba? Benimkisi 95w ve 3.2ghzde default voltage stabil bi şekilde kullanıyorum ramleri 1066dan 920ye düşürmek zorunda kaldık ama olsun o kadar pc overclocklu gözüksün diye yaptık bişeyler . Ekran kartına gelince kart 6870 ayarında bi kart kesinlikle değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum yok yeni mimari yok şu yok bu fazla kurcalamamak lazım yeni gpu aldığınız da maksimum 15 fps fark olacaktır diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi anakart + rami değiştirirseniz sizin için iyi olur eğer hiçbirisini yapmayacaksanız ve SSD'ye merakınız varsa o sisteme ssd de iyi gider gibi geldi bana. Güç kaynağı olarak ise o kadar kasmaya gerek yok şu işinizi fazlasıyla görür.. Tasarımı da çohoş

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-600w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

Peki bu güç kaynağı overclocklu HD5850 ve P2 925'de sorun çıkarmaz heralde değil mi?

Çünkü benim alacağım güç kaynağının fiyatı iki katıydı bunun,bu iyi olurdu valla.

Anakartı değiştirmek istiyorum, anakartla ilgili birşeyler ters gibi geliyor.Çünkü diğerlerinde sorun yok ve bazı oyunlarda en fps düşüşü olmayacak yerlerde garip düşüşler oluyor.Tomshardware'da bir kişi böyle sorunlar yaşayıp anakartı değiştirdikten sonra düzeldiğini yazdığı konuyuda okuduktan sonra iyice emin oldum.

• quote:

quote:

Hocam öncelikle merhaba ben de 925 işlemci kullanıcısıyım ve değiştirmeyi planlıyodum lakin sorduğum sorularla çok ciddi cevaplara ulaştım , işlemcimiz öyle hafife alınacak işlemcilerden değil kimi arkadaşlar 105tdp olanını 3.7ghzde kullanmışlar şu an kaynağı tam hatırlamıyorum. Sizinkisi kaç TDP acaba? Benimkisi 95w ve 3.2ghzde default voltage stabil bi şekilde kullanıyorum ramleri 1066dan 920ye düşürmek zorunda kaldık ama olsun o kadar pc overclocklu gözüksün diye yaptık bişeyler . Ekran kartına gelince kart 6870 ayarında bi kart kesinlikle değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum yok yeni mimari yok şu yok bu fazla kurcalamamak lazım yeni gpu aldığınız da maksimum 15 fps fark olacaktır diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi anakart + rami değiştirirseniz sizin için iyi olur eğer hiçbirisini yapmayacaksanız ve SSD'ye merakınız varsa o sisteme ssd de iyi gider gibi geldi bana. Güç kaynağı olarak ise o kadar kasmaya gerek yok şu işinizi fazlasıyla görür.. Tasarımı da çohoş

Peki bu güç kaynağı overclocklu HD5850 ve P2 925'de sorun çıkarmaz heralde değil mi?

Çünkü benim alacağım güç kaynağının fiyatı iki katıydı bunun,bu iyi olurdu valla.

Anakartı değiştirmek istiyorum, anakartla ilgili birşeyler ters gibi geliyor.Çünkü diğerlerinde sorun yok ve bazı oyunlarda en fps düşüşü olmayacak yerlerde garip düşüşler oluyor.Tomshardware'da bir kişi böyle sorunlar yaşayıp anakartı değiştirdikten sonra düzeldiğini yazdığı konuyuda okuduktan sonra iyice emin oldum.

İkisini de istediğiniz değerlere rahatlıkla çekersiniz sıkıntısız bir şekilde hocam.

*İşlemcinizi kaç ghz'de kullanıyosunuz? Bende de var da aynı işlemci bakalım daha ne kadar idare edecek yaza doğru bende bi anakart değişikliğine gideceğim muhtemelen işlemciyi rahat oc yapabilmek için. Anakartın güncel olması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ben yani değiştirirseniz iyi olur.

• quote:

quote:

quote:

İkisini de istediğiniz değerlere rahatlıkla çekersiniz sıkıntısız bir şekilde hocam.

*İşlemcinizi kaç ghz'de kullanıyosunuz? Bende de var da aynı işlemci bakalım daha ne kadar idare edecek yaza doğru bende bi anakart değişikliğine gideceğim muhtemelen işlemciyi rahat oc yapabilmek için. Anakartın güncel olması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ben yani değiştirirseniz iyi olur.

Ben şu anda Default'da kullanıyorum zaten oc yapılmıyor biraz arttırsam hemen mavi ekran veriyor.Ekran kartıda 825/1135.

• O işlemcinin çok rahat overclock olması lazım.
    Ramlerin hızını overclock öncesi düşür.
  • Ben 3.2ghzde ramlerde 920mhz'de stabilliği sağladımda zaten 3.2ye çekince de pek bir farklılık olmadığı için geri aldım bende 2.8e tekrar.. Bir kaç kişi daha söylediydi bana rahat oc olur diye ama bakalım
  • quote:

Ben 3.2ghzde ramlerde 920mhz'de stabilliği sağladımda zaten 3.2ye çekince de pek bir farklılık olmadığı için geri aldım bende 2.8e tekrar.. Bir kaç kişi daha söylediydi bana rahat oc olur diye ama bakalım

Doğru, normal kullanımda fark hissedilmez. Ayrıca kartınız HD5750 olduğu için işlemciyi overclock yapmanıza gerek yok. Ama 6850 veya üzeri bir e. kartı alsaydınız işlemciyi overclock yapınca oyunlarda farkı hissederdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 27 Mart 2012; 20:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Ben 3.2ghzde ramlerde 920mhz'de stabilliği sağladımda zaten 3.2ye çekince de pek bir farklılık olmadığı için geri aldım bende 2.8e tekrar.. Bir kaç kişi daha söylediydi bana rahat oc olur diye ama bakalım

Doğru, normal kullanımda fark hissedilmez. Ayrıca kartınız HD5750 olduğu için işlemciyi overclock yapmanıza gerek yok. Ama 6850 veya üzeri bir e. kartı alsaydınız işlemciyi overclock yapınca oyunlarda farkı hissederdiniz.

Hocam neden öyle oluyor yani bana biraz anlatırsanız sevinirim . Öğrenmek lazım

• Everest PSU falan sakın alma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.