Şimdi Ara

Sizce hayata geç yaşta atılan birisi azmetse hayata erken atılanlarla farkı kapatabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim bir ay önce otuz dört yaşına girdiniz ve bir buçuk sene öncesine kadar hayatta pek bir şey yapmadınız, yani evde oturup aldığınız harçlık ile hayatınızı geçirdiniz, kendinizle alakalı beğenmediğiniz şeylerin hiç birini değiştirmekle uğraşmadınız ancak son zamanlarda hata yaptığınızı anladınız (bir buçuk sene öncesi civarı) ve kendinizi geliştirmeye başladınız.

Sizce bu durumda hayata erken atılanlara (on sekiz yaşında mesela) yetişebilir misiniz? Bu gerçekçi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden olmasın.Önemli olan bir şeyleri başarmak için azmetmek ve devamında gelen özgüven.Herkes ayni yollardan geçiyor.Ulaşmak istediği yeri beraberinde çok kişi de amaçlıyor.Oraya erken varmışsın,geç varmışsın bence bir önemi yok.Zannımca o insanlardan daha iyisi bile olunur.

• Aphrodite Livia A kullanıcısına yanıt

Çok sağolun hocam cevabınız için ben son iki sene içerinde büyük bir hata yaptığımı anladım ve yaptığım tercihlerden ötürü pişmanlık duyuyorum. Bu pişmanlık duygusu (geçmişi değiştiremeyeceğime rağmen) çoğu kez aklıma geliyor ( zira çok fazla seneyi - bu seneler gençlik yıllarımdı- boşa harcadım diye düşünüyorum) ve hayatımı düzeltebilir miyim, hayata erken atılanları yakalayabilir miyim, kendimde beğenmediğim şeyleri değiştirebilir miyim diye sürekli düşünüyorum.

Herhalde kendime çeki düzen verip, disiplin kazanıp, zamanımı boşa harcamadan hedeflerime doğru ilerlersem bunu aşarım inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tktir221 -- 10 Mayıs 2025; 22:8:49 >
  • tktir221 T kullanıcısına yanıt

Yolun açık olsun...

• Allah helal yoldan ayırmasın. Hayırlı işler bol kazançlar diliyorum hocam. Tabi unutmamak gerekir ki hayatta tek şey maddiyat değil. İnsanları elinizden geldiğince mutlu edin, sevdiklerinizle zaman geçirin. Her şey gönlünüzce olsun.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam tabii ki haklısınız. Maddi durumumu düzeltmek dışında kendimle alakalı değiştirmek istediğim şeyler var onlar üzerine de yoğunlaşacağım.

• tktir221 T kullanıcısına yanıt

İnşallah hocam hayırlısı olsun.

Evli misiniz bekar mısınız hocam? Yalnız mı yaşamaktasınız? İşinizden memnun musunuz? Yaşadığınız şehirden, çevrenizden, arkadaşlarınızdan? Gelecekte nasıl bir hayat öngörmektesiniz kendiniz adına?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam tamamen gerçekçi.

hem daha iyi olur, çünkü hayat tecrübesi insanı işte daha başarılı kılar.

---

hem 18 yaşında işe başlayanla, 30 yaşında işe başlayan arasında şunu diyemeyiz "18 yaşındaki daha başarılı olur.." asla bunu kimse bilemez.

ölüm hariç, belki 18 yaşında başlayan iflas edece yada iş değiştirecek, kim bilebilir ki?

bu yüzden, kendi yaşın, çevren vs senin çalışmana hayallerine engel olmasın. nihayetinde ayakta zor duran 90 yaşındaki bir ihtiyar değilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

İnşallah hocam hayırlısı olsun.

Evli misiniz bekar mısınız hocam? Yalnız mı yaşamaktasınız? İşinizden memnun musunuz? Yaşadığınız şehirden, çevrenizden, arkadaşlarınızdan? Gelecekte nasıl bir hayat öngörmektesiniz kendiniz adına?

Sağolun hocam.

Şu an bekarım ve bir süredir kendi başıma yaşıyorum. Eski işimden memnun değildim (zaten orada geçici olarak çalışıyordum, okuduğum bölümlerle alakalı bir iş değildi), ancak şimdiki iş eski işe oranla çok daha rahat ancak yine de maaşı az sayılır. Bir seneden beri ileride yapmak istediğim işle ilgili kendi kendimi eğitiyorum, herhalde bir sene sonra iş başvurularına başlarım, eğer bu alanda iş bulursam durumum baya düzelir maddi açıdan diye düşünüyorum.

Yaşadığım çevre şimdilik idare eder ama memnun değilim. Yakın akrabalardan özellikle abim ile problem yaşıyorum (bir kaç ay öncesine kadar beraber yaşıyordum ve hiç sevmedim onla yaşamayı ve ileride pek muhatap olmayı istemiyorum, üç dört ayda bir buluşsak yeter).

Gelecekte ise huzur içinde başkaları tarafından rahatsız edilmeden yaşabileceğim, sevdiğim şeylere vakit ayırabilecek maddi imkanlara sahip, zayıf oldugunu düşündüğüm yönlerimi değiştirmiş bir hayata sahip olsam yeterli olur herhalde.

• fıraktı kullanıcısına yanıt

Çok sağolun hocam motive edici sözleriniz için 👍.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.