Şimdi Ara

Sizce Hangi Firma Tercih edilmeli? (Vodafone abone olundu-Testli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Arkadaşlar;


    Malum Türknetin zammından sonra 35mbite 170 lira vermek istemediğimden ve vdsl de arada hat sorunu yaşadığım için internet aboneliğini değiştirmeyi düşünüyorum. Peşin 10 ay ödemede mantıklı gelmedi bana...



    Güncelleme : Hattımın desteklediği paketler ve fiyatlar



    Sizce Hangi Firma Tercih edilmeli? (Vodafone abone olundu-Testli)


    Şimdi ihtiyacım ve kullanımıma göre max 100mbitin yeterli olacağını düşünüyorum. Bu yüzden 500mbit biraz abartı bir tercih olabilir benim için ama olursa sıkıntı değil yeterki stabil bağlantı olsun.35mbit şuan zar zor yetmekte.



    - Komşularımda süperonline ve vodafone aboneler var,aralarında bazı farklar var;



    Bazı sitelere süperonline ile sıkıntı yaşandığını gördüm (malum dpi engeli)


    Şöyle bir baktığımda torrent vs pek engelli değil sanırım ama bazı yurtdışındaki bazı sitelerin engellendiğini birde x sitelerde bazı engeller olduğunu gördüm.Belliki kafasına göre takılıyorlar.Uygulama ile basitçe aşılıyor en azından şuan için...



    Vodafoneda süperonline fiber üzerinden olmasına rağmen hiçbir engel yok türknet gibi..Milleni,Comnet ve gibirde bilmiyorum.



    - Bir diğer fark ise Pingler ;



    Süperonline ile vodafone arasında yaklaşık 5-10-15 ms fark var. Oyunlarda hafif bir fark hissediliyor fakat hardcore oyuncu olmadığım için pek takmıyorum. Günlük kullanımda negatif bir fark hissetmedim. Süperonlineda türknet ile hemen hemen aynı pingler.Voda +10 ms aynı apartman üzerinde.



    -- Şuan için vodafone f/p ağırlıklı gibi görünüyor fakat tek korkum belli saatlerde anormal yavaşlama...biliyorum ki sıkıntı çıkarsa kimse ilgilenmeyecek :) Şuan komşularımda 1 haftadır ara ara akşam saatlerinde bakıyorum hiçbir artış veya hız kaybı yok gibi. Aynı sorunu forumda yaşayan süperonline arkadaşlarda var süperonlineda ilgilenmiyor gibi duruyor.



    (6 yıl kadar önce vodafonedan vdsl üzerinden alıyordum akşamları pingler +500 ms artıyordu. Kullanılamaz hale geliyordu . Şikayetime de olumlu bir dönüş yapılmadığı için türknete geçmiş ve 6 yıldır sorunsuz kullanmaktaydım.)




    Siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız,düşünceleriniz nelerdir acaba? Valla benim iyice kafam karıştı...Al birini vur ötekine ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 20 Eylül 2022; 6:46:4 >







  • Yerinizde olsam superonline 500mbps bağlatıp bu bağlantıyı karşılayabilecek bir vpn sunucusu(tercihen bulgaristan'dan düşük ping ile bağlanabilmek için) kiralar ve bütün trafiği oraya yönlendirirdim. Vpn vs uğraşmak istemiyorsanız vodafone daha mantıklı ancak problemlere çözüm üretmeyeceklerini bilerek alın. Fiber varken vdsl ben düşünmezdim ancak size kalmış.

  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

    Melbicom harici hep yüksek ping alır vpn sofya ile.

    Süperonline frankfurt harici iyi bir pingi yok.

    İnternet kutusu veya Poyraznet’e bakabilirsin taahhütsüz aylık ödeme ile kullanabilirsin.

    İnternet kutusunda referans ile üye olursan 1 ay ücretsiz kazanıyorsun ekstra kurulum aktivasyon ücreti yok.

    Comnet’e bulaşmamanı öneriyorum.

    İnternet kutusu kullanıyorum pingler Csgo:30 ms , Apex:40 ms , Valorant ve lol:5-10 ms Kocaeli/Gebze FTTH altyapım 250 Mbps indirme 27-30 mbps yükleme hızlarını alıyorum 169 TL modem dahil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 30 Ağustos 2022; 13:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Hocam bana düşük ms veren bulgaristan veya türkiye (bulgaristana düşük ms alan) vpn lazım var mı bildiğiniz ücretsiz vpn


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YildirimMusa Y kullanıcısına yanıt

    Sol tarafında melbicom ile sınırlı Seed4Vpn Bulgaristan düşük ms alırsın.

  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

    Hocam en iyisi zaten bu, 500mbit 200 lira uygun fiyat ama bu kadar hız gereklimi değilmi o konuda takıldım 2 dk da indireceğim oyunu 10dk da indireceğim. Pek fark etmez gibi geliyor, günümüzde 100 yeterli gibi...süperonlineda bunu bildiği için fiyat düşük zaten 500 günlük pek kullanılabilecek bir hız değil.


    VPs veya vpn de fiyatlar pek uygun değil baktım iyi firmalar aylık 4-5 eur civarı 200 lira bana 300e gelecek ne kadar mantıklı artık tartışılır...Varmı bildiğiniz kullandığınız sorunsuz uygun fiyatlı vpn?

  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Hocam melbicom en uygun 4 eur sanırım.75 lira :) internet kutusu fiber olsa zaten ilk tercihlerden ama vdsl var. Varmı bildiğiniz daha uygun sorunsuz vpn-vps.

  • XnetaS kullanıcısına yanıt

    İnternet kutusundan uygun yok poyraznet olabilir belki seed4vpn’e bulgaristan ile kullanabilirsiniz başka vpnler varmı bilmiyorum bir de sol’de her vpn çalışmıyor bazıları çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt

    Itldc'den vps kiralıyordum önceleri gerek ping gerek hız olarak sorun yaşamadım ancak şuan nasıldır bilemiyorum. Looking glass'taki ip adreslerine 20ms alıyorum Izmir'den ancak superonline kullanmıyorum kullanan birine test ettirebilirsiniz http://lg-sof.itldc.com.

  • Arkadaşlar şöyle konuyu güncelliyorum.



    Sizce Hangi Firma Tercih edilmeli? (Vodafone abone olundu-Testli)

    Siz olsanız şuan hangisini alırdınız :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 20 Eylül 2022; 6:44:40 >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Bir çoğunu denedim, hızın sabit kalması ve düşük ping için Kablonet diyorum...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar o kadar kötü yorum olmasına rağmen bir cesaretle vodafone denemek istedim.Sonuç şuan için gayet iyi. Bana göre fazla olmayan bir ping artışı var. Birkaç nokta içn test yaptım şuan pcde 3 hatda var.Normal gezerken vs hiçbir fark yok.Downloadlarda bir fark yok.En sevdiğim şey ise yasakların olmaması,vpn açmadan istediğim yeri gezebiliyorum. (en azından şimdilk)


    Oyunlarda içinde de 3-4 ms artış oldu. Umarım böyle devam ederde sorun yaşamam. şuan benim için f/p vodafone gibi duruyor.


    Türknet nereyse hepsinden iyi route alıyor gezerken.5 nokta gezerek girilen yere vodafone 11 nokta gezerek ulaşıyor.Süperonlinda 10 nokta gezerek.Bu güne kadar verdiği iyi hizmet içinde türknete teşekkürler.En kısa sürede sizinde fiberinizi bekliyorum:)



    Sizce Hangi Firma Tercih edilmeli? (Vodafone abone olundu-Testli)




  • Ben TurkNet VDSL'den Vodafone VDSL'e geçmeyi düşünüyorum. Sitedeki fiyatlar sizin yazdığınız fiyatlara göre fazla. Zam mı geldi yoksa siz bayilerden falan mı bu fiyatı aldınız?


    Sitede 100 mbps 161 lira, 50 mbps 148,75 lira, 35 mbps 140 lira, 24 mbps 124,25 lira. 20 lira modem ücreti de gözüküyor ama sanırım VDSL abonelerinden bu meblağ alınmıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "52.28.63.252" adresine tracert testi yapıp atabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün vodafone tarafından arandım, VDSL de zorla 20 liraya modem kilitlemeye çalışılıyor, 1500 liralık (keenetic hero dsl) modemim var istemiyorum desem de bir türlü temsilci anlamadı, modem vermeden abonelik yapılmayacağını iletti (her ne kadar sadece fiberde modem zorunlu desem de, kurumsal firmaların tamamının modemi zorunlu verdiğini söyledi) Bende modemimi çöpe atamam iyi günler deyip kapattım.

  • Nikki Sixx kullanıcısına yanıt

    Dün görüştüm vdsl de modem zorunluymuş modemsiz abonelik vermiyorlar

  • Teşekkürler. O halde Vodafone'u eliyorum.


    Bu enflasyonist ortamda taahhüt vermek istiyorum ama hangi İSS'ye geçeceğimi şaşırdım doğrusu. Taahhütsüz internet mantıksız artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikki Sixx kullanıcısına yanıt

    Vdsl olarak fikrim yok hocam bende vdsl 35max verebildikleri için talep etmedim.Modem ile birlikte süperonline fiber hattım benim. Telefonda farklı fiyat veriyorlar.Sitede başvuru aşamasında bile daha yüksek rakamlar geldi ekrana son adımda bıraktım telefon ettiler 1 saat sonra farklı teklif verdiler.


    Enflasyonist ortam olduğu için bende memnun olduğum türknetten bir nevi mecburen geçtim. Vodafonedaki fiyatlara da zam geldi ve bir daha gelecekmiş 1-2 hafta içinde.Bana eski fiyattan yaptılar konuştuğum için.12 aylık sözleşme imzaladım gerekirse-beğenirsem uzatırım dedim onlarda aynı sözleşme üzerinden yaparız dediler. şuan yaklaşık +10 tl zam gelmiş aynı tarifelere.


    Taahütsüz türknette 35mbite 170 vereceğime 100mbit 12ay 150 vereceğim.bana mantıklı gibi geldi az bir miktar ms artışınada göz yumdum açıkcası. Umarım saçmalamaz ileriki günlerde.Hayırlısı

  • simos35 kullanıcısına yanıt

    Vodafone (gigabit üzerinden kablolu) eskişehirdeyim


    Sizce Hangi Firma Tercih edilmeli? (Vodafone abone olundu-Testli)


    Süperonline (karşı komşum gigabit kablolu)


    Sizce Hangi Firma Tercih edilmeli? (Vodafone abone olundu-Testli)


    Birkaç kez tekrarladım her seferinde benzer sonuçlar verdi. Biraz fazla geziyor vodafone ama oyunda pek fark hissetmedim ani yükseliş vs yapmıyor. Türkneti şuan için iptal ettim ama muhtemelen 50-55 arasındaydı.





  • XnetaS kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler çok fazla fark yokmuş. Superonline da öyle çok kısa yoldan götürmüyormuş. Daha ucuza Vodafone mantıklı bir seçim olmuş. Güle güle kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.