Merhaba. Yaklaşık 5 yıldır VodafoneNet kullanıcısıyım 100/20 mbps fiber internet kullanıyorum. Yıllardır mutlu mesut kullanırken son 2 aydır ciddi kesintiler yaşıyorum ve bu sebeple taahhütümü iptal etmek istiyorum. Taahhütüm 1 yıl önce başlamış ve 1 yıl sonra sona erecek. Yani 24 aylık. İnternette araştırdım ve aşağıdaki 2 kanun maddesi karşıma çıktı: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği 23. Madde 3. Fıkra: Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren veya tüketicinin sözleşmeyi feshetmesini zorlaştıran bir yöntem belirleyemez. Müşteri Hizmetlerindeki İptal Birimini aradığım zaman 750 TL cayma bedeli olacağını söylediler. Yukarıdaki maddeleri aktardığım zaman ise "Bize aktarılan bilgi bu kanunların durdurulduğu yönünde" şeklinde yanıtladılar. Kapatıp tekrar aradım, bu kez de bir başka görevli "O kanun 2022 sonunda yürürlüğe girecek" dedi. Halbuki 2013 Kasım'da yürürlüğe girmiş. Bunu daha önce bizzat bu kurumla tecrübe eden oldu mu, yansıtılan cayma bedeli Tüketici Hakem Heyeti aracılığıyla iade edildi mi tarafınıza? Teşekkürler. |
VodafoneNet Taahhüt İptali ve Cayma Bedeli
VodafoneNet internet hizmetinizde taahhüt bulunuyorsa ve iptal etmek istiyorsanız, cayma bedeli ödemeniz gerekebilir. Cayma bedeli, kalan taahhüt sürenize ve kullandığınız hizmete göre değişir.
Vodafone Cayma Bedeli Ödemeden İptal
Vodafone, belirli durumlarda cayma bedeli ödemeden iptal etmenize izin verir. Bu durumlar şunları içerir:
- Taahhüt sürenizin bitmesine 30 günden az kalması
- Taşınma veya yurt dışına çıkma gibi nedenlerle hizmetinizi kullanamaz hale gelmeniz
- Vodafone'un sözleşme şartlarını ihlal etmesi
Vodafone Cayma Bedeli
Cayma bedeli, kalan taahhüt sürenizin aylık ücretinizin kaç katı olduğuna bağlıdır. Örneğin:
- 12 aylık taahhüt ve aylık ücret 100 TL ise, cayma bedeli 100 TL x 12 = 1.200 TL'dir.
VodafoneNet Cayma Bedeli
VodafoneNet internet hizmetiniz için cayma bedeli, kullandığınız pakete göre değişir. Güncel cayma bedellerini Vodafone'un resmi web sitesinden veya müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz.
Vodafone Ev İnterneti Cayma Bedeli
Vodafone ev interneti hizmetiniz için cayma bedeli, kullandığınız pakete ve taahhüt sürenize göre değişir. Örneğin, 24 aylık taahhütlü 50 Mbps fiber internet paketi için cayma bedeli yaklaşık 500 TL'dir.
Vodafone Taahhüt Cayma Bedeli
Vodafone taahhütlü herhangi bir hizmet için cayma bedeli ödemeniz gerekebilir. Cayma bedeli, taahhüt sürenizin kalan süresi ve kullandığınız hizmete göre hesaplanır.
Vodafone İnternet Cayma Bedeli
Vodafone internet hizmetiniz için cayma bedeli, kullandığınız pakete ve taahhüt sürenize göre değişir. Cayma bedeli ödemeden iptal edebileceğiniz durumlar için Vodafone'un resmi web sitesini kontrol edebilir veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.